Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1526 29. 2. 2008 20:41

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

Re: Moc to bolí - přejde to???

Kuřátko napsal(a):

Lakinko, to přejde. Chce to jenom čas a nějak se zabavit...alespoň to rychleji utíká. Já potkávám BM co druhý víkend, kdy si jezdí pro syna. Ze začátku jsem z toho byla tak rozhozená, že jsem celý víkend probrečela. Chtěla jsem jej obejmout, políbit, přitulit se ...a nemohla jsem sad  Vždycky jsem mu předala syna a rozhovor co nejvíce zkrátila. Teď už se spolu bavíme třeba i půl hodiny, smějeme se a já jsem ráda, že to tak dopadlo. Po tom všem už bych s ním žít nemohla, ale k sobě máme snad hezký vztah i tak.

Tak vyraž hezky někam ven, kup si tulipán, usměj se na svět (i když je zamračeno a sluníčko nesvítí) ale ty to sluníčko můžeš být   hjarta hjarta hjarta hjarta

kuřátko,přesně moje pocity,tak ráda bych si k němu aspoň přivoněla......já si už taky nedovedu představit,že bych s ním žila,ale...ale... stále vzpomínám,byla to moje největší láska života,to už nepotkám.....

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#1527 29. 2. 2008 20:44

lakina
♥♥♥♥♥♥-

Salen napsal(a):

Holky já vám nevím ..... jo, už je to za mnou, už na to nemyslím každou hodinu, ale pořád si vzpomenu každý den a čas od času to na mě dolehne s intenzitou uvědomění si, co se to stalo. Já už mám z toho normálně unavenej mozek nebo jak to nazvat, taková otupělost. Nejsem v žádné depresi, žiju, každý den se s někým zasměju, už se zase normálně na vše soustředím, nebrečím po večerech nebo aspoň ne každý den, ale v pohodě teda fakt nejsem. A hlavně se děsím že už nikdy nebudu. Že už nezažiju to bezstarostné žití, kdy jsem řešila kraviny a měla svoje jistoty. Pokud na to zabere čas, tak to bude asi ještě sakra trvat, bohužel.
Vždycky když vás tady čtu, že jste v pohodě, jak si to už umíte užívat, tak si říkám že jsem asi nějaká vadná, že mi to tak dlouho trvá (rok rozvod, dva roky po zamilování ex). I zkušení známí mi tvrdili, že do dvou let to bude dobrý. A já můžu maximálně říct, že je to tedy podstatně lepší, ale nic víc.
Jo, určité doprovodné jevy jsou mi hodně příjemné - ten klid doma, že se o nikoho nestarám, že si dělám co chci a kdy chci ....... a tím výčet příjemného končí. Není s kým si povídat o důvěrných věcech, s kým sdílet radosti a starosti, komu dát jen tak pusu, nechat se pohladit .....
Tak já fakt nevím :-(

salen,to samé,to samé cítím,to snad ani není možné,díky,že si to za mne napsala

Není tady

#1528 29. 2. 2008 20:51

lakina
♥♥♥♥♥♥-

Salen napsal(a):

Kuřátko - to ti moc závidím (v dobrém samozřejmě), protože vím, že to by byl nejlepší lék i pro mě. Ale zatím jsem neměla štěstí na toho pravého. Snad někdy taky ...

taky,taky,taky

Není tady

#1529 29. 2. 2008 21:15

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Holky, jsem na tom stejně. Některý den je líp a z toho do toho zas spadnu, brečím a stýská se mi po něm tak, že bych až kvílela nahlas, kdybych se nestyděla sama před sebou. Zítra to budou 2 roky, co se odstěhoval, tak už bych sakra měla být "vyléčená" ne? A vono ne. Zrovna včera jsem si večer zabulila. já se vám někdy sama hladím po vlasech, protože to mně tak hrozně chybí - že mě nikdo nepohladí... O sex mi nejde, naštěstí antidepresiva v tomhle zabrala , libido na nule, ale ta blízkost někoho, to vědomí, že mě má někdo rád, že na mně někomu záleží, to mi strašně chybí.
Salen, te´d jsem si na tebe vzpomněla - viděla jsem BM u dcery v nemocnici, dělal, že neexistuju, ani mi neodpověděl na pozdrav. Prostě vzduch. Mně to bylo tak líto, že jsem to doma zas obrečela.
Přitom se snažím, pilně hledám kámošku, chodím s holkama do kavárny, na pivo, do sauny, do bazénu, čtu, snažím se mít se ráda, pečovat o sebe, pracovat, ale co je to platný, když pod všemi těmi aktivitami mi pořád bliká: já chci být se svým BM§ Krucinál, kdy už se s tím rozvodem smířím?!

Není tady

#1530 29. 2. 2008 22:08

majkafa
Host

Každý den si vzpomenu. Mockrát denně.
Dala bych téměř cokoliv, aby se to vrátilo zpět. Když přijde na návštěvu smutek.
Já už s ním nechci být. Teď ne. Je to někdo jiný, než ten, s kým jsem žila.
Přála bych si vědět, co vím teď a vrátit to zpět.
Je dobře, že to nejde?

Upravil(a) majkafa (29. 2. 2008 22:08)

#1531 29. 2. 2008 22:32

lakina
♥♥♥♥♥♥-

asi to bolet bude,holky,méně,ale bude.Musíme se s tím smířit a jsem ráda i když vám to nepřeji,že to cítíte stejně,aspon vím,že je to normální a že nejsem divná,tak by mě zajímalo a pomohlo by mi to,kdyby mi nějaký muž řekl,že se mému taky stýská a dává si otázku,zda udělal správně,to by mi stačilo

Není tady

#1532 29. 2. 2008 22:37

majkafa
Host

Nestačilo.
Myslím si, že si tu otázku pokládají, že třeba i odpoví, že správně neudělali, ale čas nejde vzít zpátky. neutral

#1533 1. 3. 2008 0:07

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Ivano - proč to asi dělají?? Proč se sakra tak chovají?? Zamilovali se, rozhodli během pár měsíců, my v tom ochromení a šoku jsme jen podepsaly dohody a šly (tedy já šla, u vás šel on). Nesoudily jsme se, chtěly jsme nakonec jen jedno - zůstat kvůli dětem aspoň v kontaktu, sdílet spolu aspoň to, co souvisí s našimi dětmi. A oni se chovají tak, jako bychom tu rodinu zničily my. Ale já cítím, že mě opouští ta moje debilní věčná snaha ho pochopit, že mě snad už opouští tendence ho první pozdravit, kdybych ho potkala, usmát se přátelsky ..... Tendence poslat mu sms k vánocům, narozeninám už mě opustily definitivně. Chtěla jsem to jinak. Ale nechci si zatěžovat mysl nenávistí. Chci jen jedno - aby mi byl naprosto lhostejný. Nic jiného si nezaslouží.
Nemiluju ho. V tom vám nerozumím. Možná jsem ho nemilovala už dávno.
A vrátit se v čase zpátky?? Jo, tohle byla lekce ...... byla bych jiná, kdyby to šlo. Ale o tom nemá smysl přemýšlet.
Já nevím co by nám pomohlo. Všechno jsou jen náhražky toho, co nám skutečně chybí.
Majkafo - já se obávám, že oni o tom nepřemýšlí. Tedy nechci mluvit za ostatní, ale můj BM je zamilovaný, už dva roky zamilovaný, asi i díky tomu, že s přítelkyní nebydlí, že spolu tráví jen víkendy, různá volna a dovolené. Mají spolu nový a jiný život, užívají si to, na co jsem se těšila já - už se nestarají o děti a ještě ne o rodiče, mají dost peněz, společné zájmy, jsou si vzácní a nepoznaní, objevují se, vyprávějí si o sobě, milování je taky pořád nové a neokoukané, budou stavět dům, plánují spolu kam všude se ještě podívají, co spolu ještě podniknou - zatímco já se obrazně ploužím krok za krokem, oni životem letí v závratných výškách ..... Můj BM si mě do myšlenek nepouští, proč by si je kazil. A i proto mě naprosto ignoruje. Bydlíme naproti a přesto jsme se rok nepotkali :-).
Nic netrvá věčně a nikdo není trvale šťastný - já vím. Z velkých výšek pády hodně bolí - to taky vím. A stydím se za to, že si tolik přeju, aby už ten jejich pád přišel. A zároveň tuším, že zrovna oni jsou ta výjimka, kterým se ten nový začátek prostě povede. Ale i když připustím svoje chyby v manželství, tak to určitě nebylo manželství špatné a já nebyla špatná manželka. To ona byla ta, která se doma rozvedla a pak nemohla najít vhodnýho chlapa. Až potkala toho mýho. Kdyby jí nepozvala tehdy naše známá na tu osudnou akci ..... kdybych já na tu akci taky jela ..... kdyby, kdyby, kdyby ..... nepotkali by se.
Snad to jednou všechno z hlavy zmizí. Snad ...

Upravil(a) Salen (1. 3. 2008 0:31)

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#1534 1. 3. 2008 0:27

majkafa
Host

Můj muž o tom přemýšlí zcela určitě. Vypadá nedobře, zdrchaně. Minulý víkend u mne byli jeho rodiče, byli jsme synkovi na maturitním plese. Panímaminka říkala, že je smutný, že není v pořádku.
Já s ním žádné vztahy udržovat nechci, nechci s ním zůstat v kontaktu kvůli dětem, myslím si, že to je jenom výmluva, že to chceme především kvůli sobě, ne kvůli dětem. Já ho nechci už nikdy potkat.
Jestli je můj muž stále se slečnou milenkou, tak budou mít dříve nebo později rodinu, užije si to na "stará kolena" ještě jednou.
Obávám se, že mně z hlavy nikdy nezmizí. Vždy to bude táta našich dětí, vždy tady budou myšlenky na něj. Bohužel. Nebo bohudík?

Salen, neignoruje tě tvůj muž právě proto, že si tě do svých myšlenek pouští až příliš? Nemůžeš vědět, o čem přemýšlí. smile

Upravil(a) majkafa (1. 3. 2008 0:29)

#1535 1. 3. 2008 0:39

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo - to myslím že u mě není, že bych se s ním chtěla stýkat kvůli sobě a omlouvala to synem. Mě hodně chybělo a chybí, že už mu nemůžu říct, jakou radost mám ze synových úspěchů ve škole, že s ním nemůžu probrat synovu novou lásku, že mu nemůžu říct o strachu ze synovy nemoci ..... všechno ostatní v mém životě mám s kým probrat, ale to, co se týká syna, to nikdo nepochopí stejně jako on. Vůbec si nedovedu představit promoci, svatbu, vnoučata ..... ale budu muset, já vím.
A z myšlenek zmizí, určitě. Jen to bude trvat dlouho.

Není tady

#1536 1. 3. 2008 9:56

majkafa
Host

Salen, já taková cukání nemám, že bych chtěla s BM mluvit o našich dětech. Koneckonců mé děti si nepřejí, abych o nich s jejich otcem cokoliv probírala, stejně jako si nepřejí, abych před nimi o jejich otci mluvila.  Syn zaujal postoj - nemám tátu. Jsou dospělé, takže je respektuju.
Teď jsem si prožila "představování si" maturitního plesu bez BM. Bála jsem se této události a ve skutečnosti to proběhlo moc prima, vesele, krásně, i když jsem tam byla "jenom" s rodiči mého BM. Svatbu a promoce atd. si už nepředstavuju, vždyť tady za pár minut třeba už nemusím být, tak proč se týrat věcmi, které kdovíkdy budou a jestli vůbec budou. Díkybohu, s tímhle nemám "problém". smile
To není můj problém, že můj BM není u nás doma, když k nám přijede dcerka se svým přítelem, když podnikáme spousty společných akcí, když sedíme v obýváčku a koukáme na TV se synem a jeho láskou a povídáme si a smějeme se a máme radost, že se máme. hjarta
Na vnoučátka se už mooc těším, jestli se nějakých dožiju. Že u toho nebude můj BM? Chtěl to takhle, má, co chtěl. smile

Upravil(a) majkafa (1. 3. 2008 9:57)

#1537 1. 3. 2008 10:50

Somaia
Host

Tak teď budu psát z pozice dítěte rozvedených rodičů, protože je mi strašně smutno z toho, co tady píšete. Já si to totiž na základě vlastních osobních zkušeností uvědomuji, že to rozhodně nemusí být tak, jak tady popisujete. Osobní problémy mých rodičů před rozvodem rozhodně nebyly o nic menší než ty vaše a dobře si pamatuji i na pár nehezkých podpásovek. Potom nastalo ,dle mého vnímání ,velice krátké období, kdy se oba psychicky srovnali, urovnali a přerovnali big_smile a na základě toho zůstali mými   milovanými rodiči dodnes bez rozdílu. Nejen že nepřerušili komunikaci mezi sebou týkající se mě a mého bratra, ale nepřerušili ani vzájemný občasný  kontakt v podobě přátelské návštevy cca 2x do roka.  Můj ples v bílém na závěr tanečních byl s oběma rodiči, maturitní taky, svatba jakby smet. Po dramatickém rozvodu jsem už  nikdy nezaznamenala, že by se oba o sobě vzájemně vyjádřili nějak negativně. Tahle atmosféra , kterou vytvořili především oni dva, jednoduše přispěla k tomu, že jsme  jako děti neměly potřebu posuzovat a hodnotit jejich rozhodnutí, které významě ovlivnilo i naše životy a nějak se proti někomu negativně vymezovat. A pamatuji si přesně na určité okamžiky, kdy ta hranice byla VELMI tenká a mohlo by to poškodit můj vztah k druhému rodiči , se kterým jsem nežila a přesto k tomu nikdy nedošlo. Později zase díky mě a mé lásce přijala moje maminka téměř za svého i mého nevlastního bratra,  psychicky určitě big_smile.... Takže na jeho svatbu byla zcela automaticky mým bratrem  pozvána jako nedílná součást nejbližší rodiny a nikdo se nad tím ani nepozastavil....
Ještě dnes ve své dospělosti jsem schopná prožít absolutní blaho, když si se mnou tatínek povídá o minulosti a vyjadřuje se o mé mamince jako o schopné a krásné ženě atd. atd. big_smile  Nehledě na to, že kdyby jen trochu směli  oba nahlédnout v dramatických chvílích do života budoucího.... asi by se nerozvedli, tím jsem si skoro jistá... ale to by byla už jiná pohádka big_smile
Prostě jde to v životě i jinak než to vnímáte v současné chvíli, méně emocinálně, přeji vám, abyste se časem vyladily stejně a přestaly si komplikovat vztah emocemi, když máte společné potomky je to nezrušitelné pouto na celý život a já jen chtěla ukázat, že když se chce ... jde všechno... jen si to DOOPRAVDY přát... to platí hlavně pro Majku, která ví.... Tvoje věta: "Chtěl to takhle, má, co chtěl. " mě zabolela v duši, prosím, přemýšlej o tom. Nechci znát důvody proč  a jak to u vás nejde, já je myslím znám, jenom bychom se obě opakovaly... dej tomu čas a odpuštění opravdové a skutečné, zapomeň na egouška...

Upravil(a) Somaia (1. 3. 2008 10:53)

#1538 1. 3. 2008 10:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som možno divná, ale: Nad bývalým parterom, s ktorým som 9 rokov žila, som prestala premýšľať cca poldruha roka od rozchodu, resp. odvtedy to už boli pre mňa leni zaujímavé informácie ako o komkoľvek inom z partie... Ten emocionálny náboj tam už nebol.
A včera som sa dozvedela pikošku o poslednom ex, s ktorým som síce bývala alen o víkendoch, ale bol to pekný a intenzívny vzťah: Čaká dieťa, o dva mesiace sa mu má narodiť dcérka. Trochu ma to zaujalo - hlavne preto, že s druhou ženou sa rozišiel presne preto, že už dieťa nechcel(má dospelú dcéru a tínejdžerského syna s prvou ex), a mám temné podozrenie, že aj v našom rozchode zohralo úlohu niečo podobné. Bál sa "viazať", tým som si istá. A zrazu bum! Je to rok od nášho rozchodu, a on čaká dieťa... Zvláštne. Ale už to so mnou nemáva. Asi sme fakt nemali byť spolu, asi ma fakt nemal tak rád, aby sa so mnou "uviazal", nebodaj aj mal dieťa... Takže je fajn, že sa to stalo tak, ako sa stalo. Želám mu zdravú dcérku, aby zvládal novú rodinu, a dúfam, že si bduem môcť mimčo niekedy "poňuchňať". smile Už mi to netrhá žily... Len by som ešte chcela vedieť, či to už nehťahal s nami dvomi paralelne, ale to sa asi nikdy nedozviem. Hoci ktovie... smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1539 1. 3. 2008 11:45

majkafa
Host

Somaio, napsalas to moc hezky a pro mne zajímavé a v mnohém poučně.
Jenže, na takový vzájemný vztah rodičů, jaký jsi popsala ty, musí být dva. A někdy i víc lidí. Třeba já jsem nemohla udělat nic s tím, že si můj syn nepřál mít na svém maturitním plese svého tatínka. Promluvila jsem si se svým synem, aby si to promyslel, že maturitní ples bývá jednou v životě, jestli na svém postoji trvá, jestlli by to nešlo změnit. Bohužel, nešlo mu to. Řekl mi, že nad tím hodně přemýšlel, ale je si jist, že tam svého tátu mít nechce.
Že mého bývalého muže naše děti nezajímají, nezeptá se, jak se jim daří, neozve se, s tím při mé nejlepší vůli neudělám vůbec nic. Je mi to líto, ale vím, že jsem pro naše dobré vztahy udělala vše, co bylo v mých silách, nemám žádné výčitky svědomí.
Takový vztah, o jakém píšeš, bych si moc přála. Ale jeden člověk ho "nezařídí". sad
Somaio, má věta je pravdivá. Můj muž to takhle skutečně chtěl a stále chce. Řekl nám, že by nás nejraději úplně vygumoval ze svého mozku, abychom pro něj už nikdy neexistovali. To bylo v době, kdy ještě bydlel s námi a když pro zamilovanost do slečny nás neviděl a neslyšel a byl zlý ke mně i k dětem. Kvůli jeho chování na něj naše děti zanevřely, kvůli tomu, jak jim ubližoval. A to děti netuší, co o nich napsal v jednom dopisu milence, který nechal v našem PC. Nikdy jsem se jich na to neptala, jen doufám, že ten dopis nikdy nečetly.
Som, jak by ti bylo, kdyby ti tvůj táta řekl, že si přeje vygumovat tě ze svého mozku, abys pro něj už nikdy neexistovala?
Můj muž to řekl všem nám třem z očí do očí. Odpustila jsem mu to. Mé děti to zatím nedokázaly. Bohužel se i po dvou a půl letech chová tak, jako když nás opravdu vygumoval. Bolí mě, když vidím, jak je můj syn smutný, jak občas při nějaké příležitosti prohodí, že právě teď mu schází táta.
Prosím, nesuď mně, když nevíš, co vše jsem pro dobrý vztah mého muže a mých dětí udělala. Všechno bylo marné. Asi jsem něco neudělala správně, ale nevím, co. sad

Upravil(a) majkafa (1. 3. 2008 11:54)

#1540 1. 3. 2008 11:56

Somaia
Host

Majko, čekala jsem, že budeš psát o důvodech, proč to nejde, taky jsem dopředu upozornila na to, že je znám, protože tě čtu. Takže mě jsi odpověděla v tomto duchu zcela zbytečně.
Majko, ty víš moc dobře, že  je jen jediné, co můžeme změnit, když si přejeme změnu  : SEBE  Pak se může stát ten zázrak , že se změní postoje i obou významných můžů tvého života. Znovu opakuji, že klíčem je tvé ego a tvá poslední věta předchozího přízpěvku. Jak si můžeš být tak jistá, že je tohle skutečně to, co tvůj manžel chtěl?? Já si myslím, že ne, že tohle jsi mohla napsat jen ve spojení s egem. Nezapomeň, že jsi Beran myšlením i způsobem žití... Beran je obrazně řečeno synonymem pro výraz Ego nebo JÁ  big_smile . Je to alfa a omega tvého života, tvůj postoj, tvůj úhelný kámen i kámen klopýtání.
Sluneční znamení ukazuje na to n jakým způsobem myslíme a vyjadřujeme sebe vůči světu, to se nedá opomenout.

#1541 1. 3. 2008 12:03

Somaia
Host

majkafa napsal(a):

Prosím, nesuď mně, když nevíš, co vše jsem pro dobrý vztah mého muže a mých dětí udělala. Všechno bylo marné. Asi jsem něco neudělala správně, ale nevím, co. sad

Ach bože, zkus být méně vztahovačná vůdči těm, kteří se snaží pomoct. Četla jsem to po sobě  celé znovu, ale nikde v textu jsem takovýto osobní postoj nezaznamenala. sad

P.S. a jestli myslíš, že jsi udělala opravdu vše co jsi mohla a jinak to nejde, pak je vše tak jak má být. Děláme v každé chvíli jen to co sami můžeme, já tě za nic nehodlám soudit. Nabídla jsem jen alternativní pohled  nic víc nic míň.

#1542 1. 3. 2008 12:07

x62358
Host

Majko nechci do toho zasahovat - ale co takhle se s tím smířit s vědomím, že víc dělat nemůžeš? Přijmout realitu tak jak se ti v tuhle chvíli jeví.....

#1543 1. 3. 2008 12:08

majkafa
Host

Som, já jsem neodpověděla tobě, odpovídala jsem sama sobě. Takové mé zamyšlení napsané veřejně. Jestli víš, jak mám v tomhle změnit sebe, poraď mi, prosím. Nejsem si jista, co můj muž chtěl, v tom máš pravdu. Nemůžu to vědět. Pouze mi to řekl, ale jestli to opravdu chtěl? Jsem Beran a můj BM je kozoroh. Stav u nás je takový, jako když pro sebe vzájemně neexistujeme. Když jsem manželovi občas napsala, že syn je nemocný, že jede někam ze školy, protože jednou projevil přání, abych mu o synovi občas napsala, nereagoval. Přestala jsem psát. Muž se nezeptá na vysvědčení, nezeptá se na nic. Pouze jednou řekl, že dokud se mu náš syn za své chování k němu neomluví, jeho vztah k synovi se nezmění. Když jsem podotkla, že si myslím, že omluvit by se měli vzájemně a že manžel synovi nesmírně ublížil, když mu řekl, že jediné, co si přeje, je vygumování  ze své hlavy, aby o něm už nikdy nevěděl, řekl, že on je otec a on si může dělat, co chce a syn musí vždy poslechnout.
Nad našimi vzájemnými vztahy si myju ruce, udělala jsem vše, co jsem mohla, co jsem uměla.
Jestli máš nějaký nápad, napiš mi ho prosím.

#1544 1. 3. 2008 12:09

majkafa
Host

ffly, ano, to jsem udělala. Smířila jsem se s tím, že víc dělat nemůžu. Přijímám realitu takovou, jaká je.
Nic neřeším, jen si v sobě někdy přemýšlím o tom, o čem jsem tady teď psala. Jen sama v sobě, nechodím s tím ven, jenom sem k vám.

#1545 1. 3. 2008 12:11

majkafa
Host

Somaia napsal(a):

Ach bože, zkus být méně vztahovačná vůdči těm, kteří se snaží pomoct. Četla jsem to po sobě  celé znovu, ale nikde v textu jsem takovýto osobní postoj nezaznamenala. sad

Somaio, zase ta písmenka. Já to písmenky líp neumím. sad O souzení - nebylo to ve zlém, jen pouhé konstatování mého pocitu. Nejsem nijak rozzlobená, jsem v pohodě.

#1546 1. 3. 2008 12:12

x62358
Host

No právě Majko, že o tom přemýšlíš tak bych řekla, že s tím smířená nejsi......i když to na světlo nepouštíš.

#1547 1. 3. 2008 12:14

majkafa
Host

Ffly, jen je mi někdy líto, když má můj syn slabou chvilku, že mu nemůžu pomoct.  Ale nijak mi to "žily netrhá", je to tak a já s tím nic neudělám.

#1548 1. 3. 2008 12:28

Somaia
Host

Majko, pomáháš druhým a sama sobě neumíš a neznáš odpověď???
Když se ti opravdu podaří překročit svůj vlastní stín a potlačit to beranské Ego big_smile , pak vyšleš k nebi přání(tvoje oblíbené) a necháš ho pracovat bez osobní intervence......pak, myslím, když se to povede,  může nastat okamžik, kdy začneš přijímat svého BM skutečně takového jaký je bez osobních příkras a iluzí,které jsi nashromáždila v průběhu svého života. Dáš volný prostor ke změnám... pak dostanou tvůj BM i syn šanci. To neznamená, že bys však musela tlačit na pilu a stále se ty sama o něco snažit, psaním , komunikací, přemlouváním ,vysvětlováním a podobně. Někdy nemusíme dělat vůbec nic... jen uhnout a udělat prostor...
Proč si třeba myslíš, že rozchod mých rodičů byl zcela jiný a kultivovaný?? Ujišťuji tě že nebyl, byl stejná hnusárna jako  většina ostatních rozvodů , kde jsou dvě děti, společný majetek , nevěry  a vygradované emoce.
Jenže jeden z nich  si to po rozchodu  rychle uvědomil, co je dál  v sázce a udělal ve svém srdci prostor... a ten druhý do něj chcá nechcá vstoupil, protože mu tak zavelel rozum i emoce... a byl jednou provždy klid....jedinou výhodu spatřuji v tom, že u nás to proběhlo dost rychle, ale někdy to je však běh na dlouhu trať.
Líp to napsat neumím, sorry...

#1549 1. 3. 2008 12:38

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Somaio - přesně tak jak píše Majkafa - na to musí být dva. Tvoji rodiče jsou tedy úžasní, že to tak zvládli. Mému synovi bylo už 22, když to začalo. Pár prvních měsíců stál jako by při mě a dával tátovi najevo nesouhlas, ale když mu táta oznámil, že to prostě myslí vážně, tak syn řekl i mě, že nás má prostě rád oba a s oběma chce vycházet. Zůstal bydlet doma, já se odstěhovala kousek od nich, takže je u mě denně, ale už to není samozřejmě takové, jako když jsem ho měla v pokoji za zdí. Ale to mě až tak netrápí - byl nejvyšší čas ho pustit z pupeční šňůry a tohle mi to usnadnilo. Vztah má velmi dobrý se mnou i s tátou, jen tu paní zatím nepřijal a pokud se tady o víkendu vyskytuje, tak on odjíždí ke své holce. A co bych to nepřiznala, já jsem moc ráda, že to tak je. Ta ženská nás rozdělila. Syn o tátovi přede mnou občas mluví, jestli i tam o mě, to netuším. A já si po rozvodu představovala přesně to, o čem ty píšeš - to že jsme se rozešli jako manželé přece neznamená, že jsme se museli rozejít i jako rodiče. Nechci aby se mnou chodil na kafe, ale počítala jsem, že si aspoň zavoláme, když se děje něco kolem syna. Bohužel.
Pravda tedy je, že já jsem proto nic neudělala. Jenže mě stačilo to, co jsem zažila v tom roce, kdy jsem ještě s nimi bydlela a manžel už měl tu druhou ženu. Já se pořád snažila - já jsem vždycky prohodila pár vět, abychom si neříkali jen dvakrát denně ahoj, já jsem mu popřála k výročím, k vánocům, dokonce mu i dala nějakou maličkost. On si to vzal, poděkoval a moje výročí ignoroval. Zato nechával úmyslně po bytě různé účty za pobyty a nákupy dárků pro ní.
Na definitivní odstěhování jsem využila jeden z víkendů kdy byl u ní. Nechala jsem mu v ložnici snubní prstýnek a u počítače návody na myčku, pračku a co je třeba koupit. A pak jsem to byla zase já, kdo mu zavolal, jestli je všechno v pořádku. A to bylo naposledy, co jsem s ním stručně mluvila. Pak jsem se zařekla, že pokud nezavolá on, já už ne.

Není tady

#1550 1. 3. 2008 12:44

majkafa
Host

Somaio, děkuju.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí