|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Maracujo, to nebylo o potlačování vlastní hrdosti, to bylo o lásce. A o lásce je taky to, že mu teď bez jakékoliv bolesti dokážu dát pusu na čelo a říct - měj se fajn a buď šťastnej!
A já zas můžu s klidem říct, že pro záchranu tohoto vztahu jsem udělala co šlo.
Já si taky vždycky říkala - jestli mi zahne, tak jde. A ejhle, člověk potom dělá něco úplně jinýho, tedy pokud ti ten druhý za to stojí. Kdyby to byl člověk, který mi za to nestojí, jdu od válu hned. Ale já ho milovala a miluju stále, s vědomím toho, jaký je a toho, co se stalo, ale teď už vím, že už s ním žít nechci. Je čas jít dál. Všechno má svůj čas.
Není tady
Mazlík napsal(a):
Maracujo, to nebylo o potlačování vlastní hrdosti, to bylo o lásce. A o lásce je taky to, že mu teď bez jakékoliv bolesti dokážu dát pusu na čelo a říct - měj se fajn a buď šťastnej!
Já si taky vždycky říkala - jestli mi zahne, tak jde. A ejhle, člověk potom dělá něco úplně jinýho, tedy pokud ti ten druhý za to stojí. Kdyby to byl člověk, který mi za to nestojí, jdu od válu hned. Ale já ho milovala a miluju stále, s vědomím toho, jaký je a toho, co se stalo, ale teď už vím, že už s ním žít nechci. Je čas jít dál. Všechno má svůj čas.
Mazlíku 

proto to určitě nebyl ztracenej čas...
Není tady
Mazlík napsal(a):
Přesně tak,držím palce
Není tady
Mazlík napsal(a):

Není tady
Jo, taky souhlasím, a k tomu dodám: utýct hned je jednoduché, ale naučit se s tím žít, smířit se s tím a i odpustit, to je těžší- ale cennější a nemusím si vyčítat, že jsem pro to neudělala všechno.
Dám ti jednoduchý příklad, i když je
co nalezení té německé dívky Kampuschové(vypadlo mi jméno)...máma určitě POŘÁD doufala, že se stane zázrak a dcera se vrátí- a vrátila se. Naštěstí ne jako zombie v baladě od Erbena Svatební košile.
A říkám to za sebe, i když spousta žen to řekla přede mnou: nevěra není to nejhorší!
Není tady
Mě jen zaujalo, že po dvou letech snažení, to stejně bylo k ničemu... Ale je fakt, to teď asi nemůže chápak dokud to sama nezažiji a můžu jen doufat, že se mi to obloukem vyhne....Teď jsem toho názoru, že bych zbalila svých pět švestek a vypadla.... Jinak děkuji za odpověď, aspoň mám nad čím přemýšlet a obdivovat lidi, co to dokázali zvládnout s klidem, já bych asi vyděla rudě:-((

Není tady

ČO my vieme, čo je "k ničemu". K ničemu je chcieť zmeniť minulosť, ale keď si z toho niečo vezmeme, tak "nič nie je k ničemu". Howgh!
Není tady
mazlíku,jak já ti závidím,já ho včera potkala a jsem víš kde,tak ráda bych s ním něco,ale nejde to a ani se už na něj nemohu vztekat a to je nejhorší,cítím jen smutel a lítost
Není tady
Mazlíčku, hodně štěstí. jsi báječná 
Není tady
Lakino, to bude ještě dlouho trvat! Zvlášť, když jsi ho nepropustila v sobě...Zatím ještě lituješ i sebe, ale všechno odvane čas, zůstane jen vzpomínka na bolest a zmatek.
Žij dneškem, včerejšek už byl a nevrátí se.
Není tady
Maracuja - ale my jsme taky viděly rudě. Jenže on je to zpravidla takový šok, že se pak pár měsíců potácíš v rozhodnotích, který nechceš udělat, ale musíš, odkládáš, řešíš...Chocholoušek hadr.
Právě to potkalo jednu moji blízkou známou. Dvě děti, hypotéka na barák a manžel u jiný. S dvouletým odstupem vím, co cítí a prožívá. A děkuji, že to mám za sebou celkem bez ztráty kytičky.
Není tady

Lakinko, to přejde. Chce to jenom čas a nějak se zabavit...alespoň to rychleji utíká. Já potkávám BM co druhý víkend, kdy si jezdí pro syna. Ze začátku jsem z toho byla tak rozhozená, že jsem celý víkend probrečela. Chtěla jsem jej obejmout, políbit, přitulit se ...a nemohla jsem
Vždycky jsem mu předala syna a rozhovor co nejvíce zkrátila. Teď už se spolu bavíme třeba i půl hodiny, smějeme se a já jsem ráda, že to tak dopadlo. Po tom všem už bych s ním žít nemohla, ale k sobě máme snad hezký vztah i tak.
Tak vyraž hezky někam ven, kup si tulipán, usměj se na svět (i když je zamračeno a sluníčko nesvítí) ale ty to sluníčko můžeš být

Upravil(a) Kuřátko (29. 2. 2008 9:13)
Není tady
Holky já vám nevím ..... jo, už je to za mnou, už na to nemyslím každou hodinu, ale pořád si vzpomenu každý den a čas od času to na mě dolehne s intenzitou uvědomění si, co se to stalo. Já už mám z toho normálně unavenej mozek nebo jak to nazvat, taková otupělost. Nejsem v žádné depresi, žiju, každý den se s někým zasměju, už se zase normálně na vše soustředím, nebrečím po večerech nebo aspoň ne každý den, ale v pohodě teda fakt nejsem. A hlavně se děsím že už nikdy nebudu. Že už nezažiju to bezstarostné žití, kdy jsem řešila kraviny a měla svoje jistoty. Pokud na to zabere čas, tak to bude asi ještě sakra trvat, bohužel.
Vždycky když vás tady čtu, že jste v pohodě, jak si to už umíte užívat, tak si říkám že jsem asi nějaká vadná, že mi to tak dlouho trvá (rok rozvod, dva roky po zamilování ex). I zkušení známí mi tvrdili, že do dvou let to bude dobrý. A já můžu maximálně říct, že je to tedy podstatně lepší, ale nic víc.
Jo, určité doprovodné jevy jsou mi hodně příjemné - ten klid doma, že se o nikoho nestarám, že si dělám co chci a kdy chci ....... a tím výčet příjemného končí. Není s kým si povídat o důvěrných věcech, s kým sdílet radosti a starosti, komu dát jen tak pusu, nechat se pohladit .....
Tak já fakt nevím :-(
Není tady
Jenže, Salen, ty srovnáváš nesrovnatelné. S tím, že se tvůj muž zamiloval, jsi nemohla nic dělat. Pak ti zbývaly dvě cesty. Ta, kterou jsi zvolila, a pak ta - nerozvádět se, žít vedle sebe. Taky bys neměla komu dát jen tak pusu, od koho se nechat pohladit...a ten pocit by se zdesateronásobil jeho nevšímavou přítomností.
Růůůůžóóó, haaaalóóó, nedělej mrtvýho brouka, juž jsem tě nahlásila. Tak se budeš muset případně odhlásit.
Já vím Vando, jen mě to tak napadlo, když tady čtu to známé "chce to jen čas ....". Chtěla bych vědět, jestli si oni (ti co nás opustili) taky někdy vzpomenou s takovou intenzitou.
Není tady
Salen, nehodnoť se tak tvrdě. nemůžeš přece říct, že je všechno špatně. Vanda má pravdu.
hele já minulý týden byla na dovolené v Rakousku, kde jsme byli s ex před dvěma lety - na den přesně. Když jsme se před těma 2 lety vraceli, doma sbalil věci a z hodinu byl pryč. Věděla jsem už na té dovolené a moc jsem ten odjezd obrečela. když jsem tam teď jela znovu, říkala jsem si "to jsem se naplakala, vůbec jsem si nemyslela, že se sem ještě někdy podívám...a hele, brázdím Evropu sama, spokojená,a taky to jde". vedle mě spala na sedadle dcera a mě toho opravdu zas tolik nechybělo. Oceňuji ten klid, mě by soužití se zamilovaným manželem zničilo, stala by se ze mě stará zapšklá sůva. takhle jsem jen Kukačka 
Není tady
Salen myslím, že si nevzpomenou. M je stále se mnou, ale mám velmi často pocity jako ty. Tuhle jsem murozjuchaná hopla na klín. Nezájem a jeho reakce jak na obtížný hmyz mě dostala hodně rychle zpět. Nevím jak by reagoval, kdyby mu po klíně hopsala ta jeho blondka, myslím že určitě jinak než na mě. Takže nesmutni, můžeš být sama nebo s M, ale výsledek a pocit je někdy naprosto stejný.
Dnes mám naopak výčitky, že jsem mu přiznala z čeho ten můj smutek pramení. Z nezájmu. Jsem stále ještě závislák, plný emocí, které mě občas přeperou. Teď si lamentuji sama sobě, že se neumím ovládat.
Není tady
Koi, jsem taky pytlík pocitů a emocí, vlastně pokaždé, když jsem do toho mého pocitového chaosu chtěla vnést rozumový řád, tak jsem si akorát víc uškodila.
Já si takhle nabíhám téměř pravidelně, jenže už mě to bolí čímdál míň a jednoho dne už budu schopná zavřít dveře a odejít.Zatím se v tom taky plácám jako kapřík.
Mám vedle sebe chlapa, který mě údajně miluje, ale dokáže mi zároveň svojí neomaleností tak ublížit, že okamžitě smaže ty řídké krásné pohodové chvilky, a pak mi tečou slzy a já si říkám: Co to je za chlapa, že rozbrečí ženskou?
Byla jsem tvrďák, i když pytlík nervů, tak jsem se chránila šlupkou lhostejnosti a rezignace, jenže to bylo umírání.
Teď hezky hned "vyhodím" svoje pocity ven, ať se druhá strana diví. Nikdy jsem nedávala najevou nelibost, jen jsem mlčela, teď řádím jako tajfun, emoce MUSÍ ven! Nejsem na to pyšná, ale je to lepší, než se tím nechat zahltit a pohřbít. Z toho j je totiž rakovina, pohřbené a zasuté hněvy, křivdy a nevyslyšené a neopětované city.
Upravil(a) Regina (29. 2. 2008 13:28)
Není tady
Regi a KOI: myslím, že jsme na tom obdobně........nezájem nebo se mi zájmu nedostává v takové míře, jak bych si přála.
U nás je to na střídačku. po našem včerejším rozhovoru, je dnes M sdílněší a o kousek komunikativnější. Chce být s náma, žít, ale zda mě má rád, to nevím. Vždy slyším--- víš jak to je, hodně se toho stalo a bla bla bla.(to kolikrát nevím jak co je..) Nikdy ale jsem ještě neslyšela, co by chtěl sám vylepšit, změnit a jak na vztahu zapracovat. jen mi umí říct, že třeba třeba to přijde samo a pořád nic neřešit.(myslí tím nějaká změna k lepšímu) ...to fakt neví a ani netuším.
Ale předcházelo tomu to, že jsem bulela jako želva, stačí něco a umí bodnout jako vosa.
Je to běh na dlouhou trať.
Ale také sama nemohu říct co bude dál, jak bude, jak to dopadne. Můžu se tady takhle plahočit rok a pak zjistit, že to stejně k ničemu nevedlo a rozvést se. Je tady pak ta druhá strana, že si aspoň pak mohu řict....nepálila jsem mosty zbytečně a udělala jsem pto vztah co šlo.
tak už nic nekoumu, neřeším. Naplánovala jsem si koníčky - začnu chodit na angličtinu a zdokonalit se v konverzaci, sraz s kamarádkama dnes večer, prostě si chci užít také života a ne jen přežívat
a fňukat doma 
Není tady
Taky si vždy řeknu, proč to mám v sobě dusit. Vím že to nerad slyší a jeho reakce je, že jakoby od toho zdrhnu, ale za den mu alespoň část dojde. Přesně jak píšeš, snad mě má rád, ale to sblížení chybí moc. Pokouším se o něj sama, nebo ten pocit mám. Pak to odmítnutí zabolí. Přitom bych uměla bez problému příjmou vřelou odpověď, že dnes nemá náladu nebo něco podobného.
Někdy přemýšlím, zda jsem tak děsně přecitlivělá. Nemyslím. Ale ono se toho vždy nahromadí víc, takové drobnosti, které by člověk přešel, kdyby se neodehrála nevěra. No a teď mám antény, těch bych se potřebovala zbavit.
Není tady
Koi napsal(a):
Přesně jak píšeš, snad mě má rád, ale to sblížení chybí moc. Pokouším se o něj sama, nebo ten pocit mám. Pak to odmítnutí zabolí. Přitom bych uměla bez problému příjmou vřelou odpověď, že dnes nemá náladu nebo něco podobného.
Někdy přemýšlím, zda jsem tak děsně přecitlivělá. Nemyslím. Ale ono se toho vždy nahromadí víc, takové drobnosti, které by člověk přešel, kdyby se neodehrála nevěra. .
Přesně tak, vědět na čem jsi a aby Ti tvé city byly opětovány. ne pořád dávat, nabízet.... ale taé brát a dostávat!
Pádím pro dítko do školky.
Není tady

Salen, já si na BM taky vzpomenu. Jaké to bylo, že jsme byli rodina, měli se hezky a teď už to není. A taky mně to zamrzí. Jenže naše cesty se rozešly. Je to třeba brát tak jak to přišlo, ale nevzdávat se. Začít znovu žít a bojovat....i když třeba za něco jiného.
A u mne se ten čas možná posunul taky díky tomu, že jsem našla muže se kterým jsem zase šťastná a kterého miluju....byť jsem se tomu hodně bránila.
Není tady
Kuřátko - to ti moc závidím (v dobrém samozřejmě), protože vím, že to by byl nejlepší lék i pro mě. Ale zatím jsem neměla štěstí na toho pravého. Snad někdy taky ...
Není tady
Kukačka napsal(a):
Maracuja - ale my jsme taky viděly rudě. Jenže on je to zpravidla takový šok, že se pak pár měsíců potácíš v rozhodnotích, který nechceš udělat, ale musíš, odkládáš, řešíš...Chocholoušek hadr.
Právě to potkalo jednu moji blízkou známou. Dvě děti, hypotéka na barák a manžel u jiný. S dvouletým odstupem vím, co cítí a prožívá. A děkuji, že to mám za sebou celkem bez ztráty kytičky.
Taky nechápu, proč si hledají někoho jiného, proč, když doma mají manželku(přítelkyni), děti, barák, závazky např. půjčky, hypotéky atd... a oni vše tohle hodí zahlavu a vrhnou se do něčeho nového, co stejně skončí úplně stejně, ty závazky zase přijdou, tak proč se to stává znovu a znovu?????
Škoda, že je to třeba už od děctví neučí, že to vlastně nemá cenu podvádět a odcházet od vybudované rodiny 
Upravil(a) maracuja (29. 2. 2008 20:28)

Není tady