29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj lidičky,
už několik dní mě drží v naději rady a příspěvky v této diskusi. U mě je to hrozně čerstvé, tak se vtom plácám dost krutě.
Teď zpětně vím, že jsem něco tušila, moje intuice mi říkala, že se něco děje, i když zdánlivě bylo všechno v pořádku. Polibky, objetí, milování, říkal mi Miláčku pořád, ale už mi nějak přestal říkat, že mě miluje.
No a úplně čistě náhodou tuto sobotu, protože opravdu respektuji právo druhého na soukromí, tudíž by mě ani nenapadlo, že bych se mu měla hrabat v mobilu, či ho jinak kontrolovat, jsem narazila na dost jasnou sms. Abych to vysvětlila - můj mobil se mi rozbil, tak jsem ho poprosila, ať mi půjčí svůj, že se jenom mrknu na simku, jestli tam něco nemám. No a v jeho mobilu na mě jako první po otevření zpráv vykoukla dost jasná sms. Ti z Vás kdo sem píší si asi dovedou představit tu hroznou ránu.
Tak mu nezbylo, než se přiznat, že někoho má, že je mladší (jemu je 42 a jí 24 a mě 40), ale že neví, co vlastně chce, že mě má rád, ale už mě nemiluje jako dřív.
Po probdělé noci jsem udělala tu blbost, že jsem z něj začala páčit nějaké informace, proto vím kolik jí je let a že to byla kolegyně z práce, najednou už věděl, že ji miluje, že chce být s ní, že je mu s ní dobře, že sice není lepší než já, že je ale jiná - u toho všeho jsme oba brečeli a objímali se.
Další den mi došlo, že ho prostě miluju, že mi stojí za to o něj a 10 let skvělého vztahu a života bojovat, a tak jsem se rozhodla, že to v sobě zadusím a dám nám šanci. Když přišel z práce, chovala jsem se naprosto normálně - objala ho, dala mu pusu, ale žaludek se mi klepal ze strachu, že mě odstrčí nebo něco podobného - neodstrčil, objal a políbil. Tak jsem mu řekla, že mu dám čas si to v sobě vyřešit, že budu ten fakt s m. ignorovat (s poznámkou, jestli chce taky)a že ho jen prosím o diskrétnost a takt. Zase brečel, řekl, že mi nic nebude slibovat, ale že se bude snažit.
Takže se chováme naprosto normálně, z práce chodí taky normálně ( to mě připomíná, že nevím, kdy s ní byl, protože nebyly žádné výlety apod.), pusa, objetí, dokonce jsme se i milovali. Chvíli je mi dobře s tím, že si myslím, že spolu zestárneme, jak jsme si kdysi slibovali, chvíli mám žaludek jak na vodě a propadám zoufalství a beznaději ( ale to jenom sama před sebou).
No to jsem se hezky rozepsala, jsem zvědavá, jestli to někoho bude bavit tak dlouho číst, ale pokud ano, prosím o radu, podporu, naději,.... . Díky
Není tady
Mazlíku /pěkné jméno/, dočetla jsem až do konce. Já neumím poradit. Jen ti chci napsat , že ti držím palce, ať se to u vás vyřeší tak, jak má. Jsi na začátku a ještě máš všechno v rukách. Vždycky, když ti bude blbě, tak si uvědom, že ty jsi jeho žena a je to hodně na tobě. Ta nová přítelkyně je jen nová, neokoukaná a i proto žádoucí. Blbě se s tím bojuje ale jde to.
Ty máš výhodu člověka, který ho dobře zná a ví, jaký je a co na něho platí. Tak nedělej stejné chyby jako já. Moc ti držím palce. A za ten mobil se neomlouvej, každá jsme to nějak zjistila. Třeba já úplně náhodou a pak jsem si říkala, škoda, že jsem té náhodě nepomohla už dávno, když jsem věděla, že se něco děje. Místo toho jsem asi dva roky hledala vinu v sobě a trápila se. Tak se drž.
Není tady
Mzlíčku,
jako bych četla sebe a svůj příběh, když se to provalilo ven. Také mě neodstrkoval, miloval se se mnou víc než kdy před tím. Dodnes mě každý večer drží za ruku (je to již 1,5 roku). Také mi říkal, že se bude snažit najít cestu ke mně zpět. Chtěl odejít, prý potřeboval být sám, aby si vše srovnal v hlavě. Nevyhazovala jsem ho a on neodcházel, protože bych prý na tom byla hodně zle a to on nechtěl. Snažil se mi moc pomáhat, povídal se mnou.Říkal, že mě má rád, ale jinak, s ní že je mu moc dobře. Chápala jsem to, bylo to pro něj něco nového, nepoznaného, krásného, ale mě to moc bolelo a vlastně bolí doteď.
Teď už odcházet nechce, chce být se mnou, je mu prý se mnou dobře. Věří, že nám bude krásně, že je už všechno pryč. Snažíme se oba, mám ho moc ráda, ale pořád to neustávám. Červíček hlodá a já začínám mít strach, že to vše hezké zase pokazím. Jsou dny, kdy cítím, že je u mě celý, ale někdy mám pocit, že pořád myslí na to hezké, co s ní prožil.
Podle toho jak píšeš, tak si myslím, že tvého muže to samotného trápí, ale že teď vůbec neví co a jak. A záleží hodně na tobě, jak to ustojíš a tím mu dáš najevo, kam opravdu patří. Moc ti držím palečky, určitě to zvládneš. Rozhodla jsi se, že ti stojí za to o něj bojovat, tak bojuj. Určitě to za to stojí. Alespoň si to já u sebe pořád myslím. Pa a
Není tady
Asi se ti ten mobil měl pokazit.Mi přišla sms omylem - přehmatem.Přesně vím jak ti bylo když sis to přečetla.Taky jsem měla nějakou intuici.Je vidět že jsi rozumná ženská.Mám pocit že tvůj M je momentálně poblouzněný, slečna je mladá a on teď má pocit že je ještě chlap s CH.Máš velké plus že tě M "neodstrčil", je vidět že se v tom plácá.Jen ti můžu poradit nic něřeš,nepátrej a dělej to co cítíš.Čím budeš vědět míň , pro tebe líp.Tak jak píše uzlík, je to běh na dlouhou trať a červík hlodá a hlodá.Musíme věřit a doufat, když víme co chceme.Drž se
Není tady
Mazlíku, oni musí od sebe odejít bez nátlaku jakékoliv třetí osoby - to je dobře, žes mu řekla, že mu dáváš šanci, možná stanov limit, jestli měsíc, dva....( težko radit, asi zál. jak dlouho to trvá, jak dlouho je zaháčkován), prostě on musí sám od sebe přestat myslet tím dole a opět malinko použít mozeček...
Vyprávět si tady, že ano, nové, mladé masíčko je něco jiného, než ta jeho okoukaná doma....ale......
A TY ten čas, co ON se bude "rozmýšlet" se nenervuj - no, hezky se to radí, ale zkus se třeba i doma stát vzácnější...nevím, , jestli máte děti, co se musí hlídat, nebo ne, ale popadni seznam kamarádek a provětrej všechny místní bary a přírodu- protože potřebuješ přijít na jiné a lepší myšlenky, než se donekonečna zaobírat tím, jak ON se rozhodne....většina mužů neboří mosty, dochází-li k rozchodu, obvykle nevydrží manželka nápor či nátlak existence milenky....- což se nedivím.....
Ale bojuj, stojí to za to... jestli ti pomůže vědomí, že v tomto "svrabu" nejsi sama, tak opravdu nejsi a bohužel zjišťuji, že těch, co jsou na druhé straně břehu( nebo-li těch co nezažili nějakým způsobem nevěru) je sakra málo.....
Není tady
aeva1 a uzlíku, děkuji za moc hezká slova, něco takového jsem potřebovala.
Je pravda, že jsem to já, kdo ho zná líp, a proto doufám (hrozně moc), že bude zase všechno v pořádku, že čas je ten "nejlepší lékař", a že mu dojde, že je jiná proto, že je neokoukaná a nová. Ale vzhledem k tomu, že je to čerstvý, vůbec nevím co mám dělat dál, jestli jsem se zachovala správně a jestli to popření vlastní hrdosti bylo správné. Vím jistě jen to, že ho miluju a že s ním chci prožít zbytek života, ale na za cenu, že bych byla jen trpěná chudinka a taky proto, že má doma klid a pohodlí a sex kdy potřebuje. No ale to asi ani ne po týdnu nezjistím, co?
My nejsme manželé, žijeme spolu 10 let, já mám děti z 1. manželství a on taky, takže další, co by nás spojovalo jaksi chybí, ale myslím si, že náš vztah byl ( a snad bude zase) skvělý - stejný smysl pro humor, vzájemná tolerance co se týká koníčků, stejné hodnoty, no prostě jsem si myslela, že dokonalé. O to víc teď nechápu PROČ??? A podle něj jsem skvělá i teď, jen ona je jiná. To je na budku, co s tím????
Není tady
Michaelo43, ale já na něj netlačím dala jsem mu čas, jen jsem neřekla (asi alibisticky) kolik. Jak dlouho to trvá? Říkal že asi 3 měsíce. Vědět bych moc chtěla, ale ani snad ne o nich, ale jak na to nazírá on, jak se cítí, co si o tom myslí. Ale nechci se o tom teď bavit, asi by nebyl ještě objektivní, i když zvědavost spaluje.
Já ím, že chlapi většinou mosty nebořej, ale co když bude výjimka, co když ho ta "nová" zaháčkuje víc, co když dá víc na zamilovanost než na trvalejší mít rád, co když,... Je jich moc.
Upravil(a) Mazlík (16. 6. 2006 13:27)
Není tady
Míšo, tak ti nevím. Od doby kdy jsem se zařadila mezi ty, kteří nevěru zažili, tak nejdříve jsem měla pocit, že všichni to mají dobré, jen já jsem sama a v háji (slušně řečeno), pak jsem se o to začala více zajímat, navštěvovat Babinet, mluvit o tom, číst o tom atd. a najednou se mi zdálo, že nevěra je fakt všude kolem a skoro jsem to začalo považovat za něco normálního. Naštěstí jsem se dost vzpamatovala, trochu mi pomohl i Dr Uzel, který v TV mluvil a říkal, že většina (nediskutuji jeho výraz většina) mužů není nevěrná, spíše o tom mluví a v podstatě řekl, že normální je být věrný. Já vím, že teď se tu zase na mně všichni sesypou a budou mě považovat za naivku. Ale mně ten "návrat" pomohl. Vím, že je nás spousta, mezi mými přáteli je rovněž spousta rozvedených nebo v nových vztazích, ale když jsem si to tak hodila na papír, tak jsem zjistila, že stále ještě převažuje podíl těch, kteří ten vztah nemají tímto způsobem pokřivený. Spíše si myslím, že je to jakási deformace nás samotných, protože jsme se k nevěře nachomýtli, prošli jí, a teď nadále více či méně udržujeme písemný nebo dokonce i osobní vztah s lidmi stejně postiženými a z toho pramení i to přesvědčení, že "skoro" všechno je nevěrou poznamenané. Nevím, zda jsem schopna tohle srozumitelně popsat, ale snad mně rozumíš, co jsem tím chtěla říci.
Není tady
Mazlíku,
podle mne jsi zkušená žena, která cítí, jak se na to dívat a co dělat. Myslím si, že postupuješ správně.
Není tady
Mazlík napsal(a):
aeva1 a uzlíku, děkuji za moc hezká slova, něco takového jsem potřebovala.
Je pravda, že jsem to já, kdo ho zná líp, a proto doufám (hrozně moc), že bude zase všechno v pořádku, že čas je ten "nejlepší lékař", a že mu dojde, že je jiná proto, že je neokoukaná a nová. Ale vzhledem k tomu, že je to čerstvý, vůbec nevím co mám dělat dál, jestli jsem se zachovala správně a jestli to popření vlastní hrdosti bylo správné. Vím jistě jen to, že ho miluju a že s ním chci prožít zbytek života, ale na za cenu, že bych byla jen trpěná chudinka a taky proto, že má doma klid a pohodlí a sex kdy potřebuje. No ale to asi ani ne po týdnu nezjistím, co?
My nejsme manželé, žijeme spolu 10 let, já mám děti z 1. manželství a on taky, takže další, co by nás spojovalo jaksi chybí, ale myslím si, že náš vztah byl ( a snad bude zase) skvělý - stejný smysl pro humor, vzájemná tolerance co se týká koníčků, stejné hodnoty, no prostě jsem si myslela, že dokonalé. O to víc teď nechápu PROČ??? A podle něj jsem skvělá i teď, jen ona je jiná. To je na budku, co s tím????
Mazlíku,
zachovala ses podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Alespoň i já jsem to tak cítila. Ano, je tam pak naše nějaká hrdost, které se to pěkně dotklo. Ale u mě a myslím si, že i u tebe je ta láska větší než nějaká pitomá hrdost. Ty i já jednáme dle našeho srdce. Je to pro tebe hrozný šok, příšerná rána, hrozné zklamání. Cítím to i teď, jak ti asi broučku je. Neboj, vše se v dobré obrátí, uvidíš. První krůček máš už za sebou, už víš, že ho miluješ a že o váš společný vztah budeš bojovat.
Tvé pocity jsou úplně stejné jako ty moje. Také jsem si myslela, že jsem trpěná chudinka, která mu dává úplný servis. I jsme se o tom bavili. Ale on poznal (alespoň si to myslím), že nežebrám, že se neplazím, ale že opravdu miluji. Máte spolu spoustu společného, také jsem nechápala. Ale nechápal ani on, prostě ve vztahu mu něco chybělo o všem jsme si pověděli, plakali u toho oba a já se snažím v sobě to špatné změnit.
Je to běh na hodně dlouhou trať, ale věř, že neběžíš sama.
A ještě něco, náš vztah je teď mnohem hezčí, ale bohužel čerstvě poznamenaný a je opravdu jenom na mně, jak já se s tím poperu a vyrovnám. V tom nám nikdo nepomůže. Neboj on si tě najde a najde si tě tisíckrát lepší!!
Není tady
blanch, asi Ti rozumím, ale na druhou stranu, tady se pohybují lidi, kteří si to zažili, a proto se Ti zdálo, že je nevěra všude kolem. Ale víš, sdílená bolest je trochu menší a rady a podpora těch, co to zažili dost pomáhá a hlavně ty příspěvky, které končí šťastně Tě posilují.
Deformace nás samotných - tomu nerozumím, já si myslím, že teď potřebuji přesně takovouhle společnost s jejími zkušenostmi a podporou a až to bude zase v pořádku ( a já věřím, že bude), tak už sem možná ani nezabrousím anebo jen proto, abych se podělila o tu svou zkušenost a pomohla tak třeba jinému člověku, protože věř, že tohle tady pomáhá.
Není tady
SOFI napsal(a):
Mazlíku,
podle mne jsi zkušená žena, která cítí, jak se na to dívat a co dělat. Myslím si, že postupuješ správně.
Díky, díky, díky, přesně tohle jsem potřebovala!!!
Není tady
Mazlíku - já reagovala na Michaelu, resp její poslední větu: "jestli ti pomůže vědomí, že v tomto "svrabu" nejsi sama, tak opravdu nejsi a bohužel zjišťuji, že těch, co jsou na druhé straně břehu( nebo-li těch co nezažili nějakým způsobem nevěru) je sakra málo..... ". Já už jsem z toho venku, občas sem zabrousím, ale "už mě to neživí". Ale plně souhlasím s Tebou, že tyhle stránky v době bolesti a léčení pomáhají a jsou k nezaplacení. Máš kliku, že jsi je našla tak brzy, určitě Ti pomohou najít cestu. Držím palce a ve vlastním zájmu zachovej v rámci možností klid a rozvahu.
Není tady
Vždy jsem byla optimistka,ale postupem času zjišťuju,že nějaká forma nevěry byla vždy a bude.S tím se musí člověk naučit žít a počítat.Není to jako v pohádce "na věky šťastni".Na spousta nevěr se nepřijde.A na ty ,co se přijde,možná a někdy určitě napomůžou tomu,že se manželství změní k lepšímu a to co nestálo za nic ,k horšímu.Všechno zlého co se stalo v mým životě,bylo vždy k něčemu dobrý.Nikdo není dokonalý.Každý upřednostňuje něco jinýho,každý kdo něco má,chce ještě víc.Známá říká,sex je dobrý,ale mohl by být častější....co já bych za to dala,ale zase nedělá nic kolem domu...chápu ho není jeho.Další má manžela,chodí do hospody,ale je pravovitý a umí se udobřovat.Můj kamarád je šikovný ve všem....i v mimomanželských vztazích,no a můj manžel je šikovný,ale neumí projevat city.Ale je jistý,že kdo prožívá bolest,tyhle stránky mu mohou pomoct.Opravdu si myslím,že co se stalo má se stát a i nevěra vede k tomu,že každý si uvědomí pro co vlastně žije.
Že třeba žije špatně a neuvedomuje si to.Je to takový nakopnutí.Ráda čtu Pan a Av.Jsou to zkušenosti a jsou hodně přemýšlivé a ve spoustě věcí jsou už nad věcí,ale nikdy nikdo nestojí pevně na zemi.Je to jen opravdu víc zkušeností a v tom poznáte,kdo vás má rád.Kdo jde na vás a nás ))) tvrdě.A kdo si to neuvědomuje je hodně mladý nebo naivní a musí si to odžít a rady nepomůžou....jako mě
)))))) Ale to co jsem napsala je zase všeobecná rada a ne konkrétní,jak z vás hodně požaduje.Já jen bych si přála,aby jste se jako já v tom neplácali moc dlouho.V mém manželství byly podrazy oboustranné,ale jde to k lepšímu....i když šrámy nikdo nevymaže.Jsou jako jizvy na který kouknete a vzpomenete.
Není tady
Jak dlouho se tohle dá vydržet???? Je to teprve týden, ale já každý den umírám! Chtěla bych jít ke kartářce, ale mám hrozný strach z odpovědí. Co myslíte nebo máte s tím někdo zkušenosti? Asi mi nezbývá nic jiného než se obrnit trpělivostí a nechat pracovat čas. Doma se chováme naprosto normálně, jen mně se každou chvíli klepe žaludek, ale nedávám nic znát. Myslíte, že o tom máme mluvit nebo ho mám nechat jestli začne sám, hrozně tápu a bojím se, abych neudělala něco špatně, abych ho nevyštvala k ní, zatím však "má čas na to, aby si to ujasnil".
Není tady
Spíš se obrň trpělivostí a nech pracovat čas.Jednej tak jak to cítíš.Tu kartářku moc nehoň, asi by bylo moc brzy.Když to u nás praskolo, tak jsem taky jedné volala a chtěla jsem se objednat.Hledala termíny a ke každému si našla nějakou výmluvu, to se jednalo o začátek srpna , pak mi řekla že jedině až v září a na to mi řekla , ale to už je školní rok.Takže když jsem ten telefon položila , tak jsem si řekla že jsem tam neměla jít.Asi to vycítila, nedokážu si to jinak vysvětlit.Po 7 měsících jsem byla u jiné.Všechno nové je moc emotivní, někdy to po čase opadne a jednotlivci si uvědomí co chtějí.
Není tady
Romča napsal(a):
Spíš se obrň trpělivostí a nech pracovat čas.Jednej tak jak to cítíš.Tu kartářku moc nehoň, asi by bylo moc brzy.Když to u nás praskolo, tak jsem taky jedné volala a chtěla jsem se objednat.Hledala termíny a ke každému si našla nějakou výmluvu, to se jednalo o začátek srpna , pak mi řekla že jedině až v září a na to mi řekla , ale to už je školní rok.Takže když jsem ten telefon položila , tak jsem si řekla že jsem tam neměla jít.Asi to vycítila, nedokážu si to jinak vysvětlit.Po 7 měsících jsem byla u jiné.Všechno nové je moc emotivní, někdy to po čase opadne a jednotlivci si uvědomí co chtějí.
Je to k nevydržení, ale asi mi nic jiného nezbývá. A stejně se moc bojím, co by mi řekla, takhle můžu alespoň ještě nějaký čas žít s nadějí.
Romčo, jak dlouho je to u Vás a případně jak to s Vámi dopadlo?? Jestli jsi reagovala stejně jako já a i ti naši chlapi byli podobní, nemáš pro mě nějakou náplastičku v podobě dobrého konce???
Není tady
Napíšu ti e- mail.
Není tady
Mazlíku, fakt všechno jako přes kopírák. Miluješ, tedy postupuješ s nejvyšší možnou opatrností, abys něco nezvorala, dáváš čas na rozmyšlenou,jsi ochotná ignorovat a tolerovat... Je to dva měsíce, co mne tady holky Babinetky zvedaly ze země a foukaly tu ránu, která tak strašně bolí!! Moc bych ti přála, aby to dopadlo tak, jak si přeješ. A z vlastní zkušenosti vím, že to tak nemusí být. Všechno chce svůj čas. I tvá nesmírná bolest, kterou teď cítíš, tak čas velmi pomaličku zahojí a ty se obrníš. Aby ta příští tak neublížila! Podle mně zatím postupuješ správně. Budu na tebe myslet a držet palce!!!
Není tady
dakota napsal(a):
Mazlíku, fakt všechno jako přes kopírák. Miluješ, tedy postupuješ s nejvyšší možnou opatrností, abys něco nezvorala, dáváš čas na rozmyšlenou,jsi ochotná ignorovat a tolerovat... Je to dva měsíce, co mne tady holky Babinetky zvedaly ze země a foukaly tu ránu, která tak strašně bolí!! Moc bych ti přála, aby to dopadlo tak, jak si přeješ. A z vlastní zkušenosti vím, že to tak nemusí být. Všechno chce svůj čas. I tvá nesmírná bolest, kterou teď cítíš, tak čas velmi pomaličku zahojí a ty se obrníš. Aby ta příští tak neublížila! Podle mně zatím postupuješ správně. Budu na tebe myslet a držet palce!!!
Děkuji za podporu, opravdu to moc pomáhá a drží nad vodou, doufejme, že bude zase dobře. V tuhle chvíli si myslím, že dobře bude jenom s ním, ale co já vím, třeba za měsíc to budu vidět jinak, je to moc čerstvý a já lovím spíš ty příběhy s dobrým koncem a udržuju se v naději. Kdybych aspoň věděla PROČ, ale on sám neví nebo o tom nechce mluvit, jen to, že mě má sice rád, ale už mě nemiluje. Tak moc doufám, že ho to přejde a vrátí se. Snad ta nová kočička nebude dost chytrá a šikovná, aby ho opravdu zblbla tak, že by chtěl spálit mosty. Zatím je rád, že je doma vše v "pohodě" (teda pro něj), v podstatě beze změn, jen jsem začala dělat to, co jsem bohužel po pár letech přestala - víc se snažit být s ním na úkor vlastní pohodlnosti. Tak DOUFÁM a VĚŘÍM a je mi blbě.
Není tady
Pajavo, tak především nejsi žádná troska. Jsi člověk, který hluboce miluje a který to samé čekal od svého partnera. Je těžké smířit se s tím, že přístup každého z vás byl jiný. Psali jsme si zrovna včera na jiném fóru o tom, že i když si myslíme, že jsme nezávislí, tak v okamžiku pravdy zjistíme, že závislost na partnerovi je dost silná. A není to jen zvyk, je to láska, je to důvěra, jsou to společně prožité chvilky, jsou to děti, jejich první krůčky, prostě to vše dělá tu závislost. Nedopadlo to, upadla jsi a teď začínáš znovu. Nechci zde omílat známou pravdu, že čas vše zahojí, zmírní, zapomene... je to ale pravda. Pokud jste dospěli do stavu rozvodu, pak je potřeba to mít co nejdříve za sebou a začít znovu, přestřihnout pupeční šňůru a jít dál. Evidentně mu nedošlo, že o tebe přichází a pokud ano, tak on už je jinde. Přece nebudeš brečet za něčím, co i kdyby ti bylo vráceno, tak už by to nebylo nikdy ono. Nejdříve bys možná měla pocit že jsi "zvítězila", ale pokud k tobě opravdu už moc necítí, tak by tě to neustále trápilo, že ti neříká, jak tě miluje a že s tou druhou to byl omyl, balancovala bys mezi myšlenkami, kde je a s kým je, a jestli se vrátil kvůli tobě nebo jen kvůli dětem, při milování bys přemýšlela, jestli myslí na ní nebo je v duchu s tebou. To bys chtěla? Myslím, že ty se trápíš hlavně proto, že ses rozhodla pro rozvod, ale nejsi vnitřně přesvědčena, že ho chceš. Trvá to rok. Jak dlouho se chceš duševně týrat, jak dlouho se chceš rozmýšlet. Co jiného má ještě provést, abys pochopila, že ty už pro něj nejsi ta nej? Ale Pajavo, pro jiného budeš ta jediná pravá. Teď to nechceš slyšet, ale tím jak přešlapuješ vlastně bráníš tomu,abys opět našla někde štěstí. Zvedni se, postav se opět na své zesláblé nožičky a jdi.
Představ si, jak říká té nové něco jako: to je zase otrava, musím zajít za bejvalkou a nějak se domluvit na tom rozvodu. To zas budou ubrečené oči a výčitky, ach jo... Kašli na něj, oblékni se jak nejlíp umíš, nahoď šminky, úsměv, jdi k holiči, nech si udělat gelové nehty, uvař mu kávu a buď ta nejroztomilejší ženuška. Ať odchází s pocitem, že přišel o "NĚCO". A ty se pak klidně někde v koutku vybreč.
Není tady
Pajavo, jsi strašně statečná. Máš můj velký obdiv, že jsi to dokázala (já tak statečná nejsem) a budu Ti držet palečky a myslet na tebe.
Není tady
-
Upravil(a) majkafa (27. 3. 2008 7:31)
prepáč mi, nechcem sa ťa dotknúť, ale nepreháňaš to s tou sebareflexiou? Veď ani on iste nebol dokonalý a ta si niekam odišla, mala si aj ty milenca?
majkafa napsal(a):
PAJAVA moc ti rozumím. Dnes je to 5 měsíců, co se manžel odstěhoval. Byli jsme spolu přes 21 let, 13.7. bychom slavili 21. výročí svatby. Taky je mi hrozně smutno, miluju ho, přesto, že mi řekl, že mě vygumoval ze svého srdce. Já ho taky zkoušela "vygumovat", ale prostě to nejde. A tak mi nezbývá, než se smířit s tím, jak to je. Před 14-ti dny jsme se dohodli na rozvodu, no "dohodli", m. se dohodl, mně vlastně nic jiného než to přijmout, nezbývá. V noci se mi o něm často zdá, samé hezké sny, že spolu žijeme, jak nám děti rostou, jak se milujeme. Když ho občas vidím, taky se snažím předstírat nadhled. Chemie je stále silná, stále cítím, že je to ten pravý, se kterým můžu prožít celý svůj život, stejně jako v den, kdy jsme se seznámili. A stále si říkám, že takhle to přece nemůže skončit, že my dva k sobě patříme, přesto, že je tady teď jiná, že se něco musí stát. A stále se to "něco" neděje, já žiju dál, ze dne na den, kvůli dětem a snad jednou i kvůli sobě, snad jednou zase uvidím sluníčko, které svítí. Za ty měsíce jsem probrala své nitro, sáhla si na své dno, vytáhla ven to nejhorší, co ve mně je a přiznala si to. Vím, že jsem udělala v našem vztahu spoustu chyb, že jsem ho svou láskou dusila, že jsem byla "hodná holka" v tom nesprávném slova smyslu. Tohle je má zkouška, můj trest za to, že jsem náš krásný vztah brala jako něco, co je tady napořád, samozřejmost, pro co není třeba pracovat. Je to pokoření mé pýchy, trest za nedostatek pokory. Pochopila jsem. Teď jsem jiná, i když cesta k mému přerodu bude ještě dlouhá a asi nikdy neukončená a já jsem teprve na začátku. Jsem dost silná na to, aby náš vztah byl jiný. V chodu vesmíru se stalo cosi tragického, jakási veliká chyba, když už k sobě nepatříme. Tu chybu jsem udělala já. Kdybychom jenom oba dostali, dali jeden druhému šanci zkusit to znovu, jinak, být si rovnocennými partnery, cítit k sobě lásku nesobeckou a bezvýhradnou. Prosím vesmír, boha, podvědomí, přírodu, ať se to něco nad námi nebo hluboko v nás nazývá jakkoliv, abychom dostali šanci napravit ten tragický omyl, udělat to jinak, abychom se vzájemnou láskou neudusili ale rozkvetli. Teď jsem se svlékla z kůže, donaha. Snad ze mne bude jednou díky této těžké zkoušce dobrý člověk. A i kdybych tu šanci nikdy nedostala, děkuju vesmíru, bohu, podvědomí, přírodě, že jsem s mým manželem mohla prožít ty nádherné roky a děkuju mu za dvě skvělé děti.
Není tady
-
Upravil(a) majkafa (27. 3. 2008 7:31)