|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Holky, já vím, že jsem to tady už někde probírala, ale pořád čtu a hledám články na internetu k tomu odpovídající a přemýšlím a přemýšlím....
Jaké máte Vy zkušenosti s cestováním v těhotenství? V jakém stádiu těhotenství jste cestovaly, na jakou vzdálenost a jak jste cestování snášely??? Prosím podělte se se mnou o Vaše zkušenosti, rady a názory...
Děkuji 
Není tady
kukusa napsal(a):
Holky, já vím, že jsem to tady už někde probírala, ale pořád čtu a hledám články na internetu k tomu odpovídající a přemýšlím a přemýšlím....
Jaké máte Vy zkušenosti s cestováním v těhotenství? V jakém stádiu těhotenství jste cestovaly, na jakou vzdálenost a jak jste cestování snášely??? Prosím podělte se se mnou o Vaše zkušenosti, rady a názory...
Děkuji
A kam se chystas, Kukuso?
Není tady
sillwan napsal(a):
kukusa napsal(a):
DěkujiA kam se chystas, Kukuso?
Za 14 dní odlétám Brusel - Praha - tam na mě čeká kamarádka - Praha - Humpolec tj. 100km autem po dálnici a pak v týdnu asi 150 km autobusem abych navštívila starouška dědouška. Vůz k dispozici bohužel nemám. Mám z toho autobusu docela strach, ale těhotenství mám zatím ok (ťuk ťuk ťuk) a s přítelem občas podnikám i 200km výlety na celý den a zatím bez problému. Tak doufám, že to bude všechno dobrý. V Praze se vůbec nevyznám, takže zpátky to bude metrem a tramvají docela šrumec - takže mě čeká opravdu náročných 14 dní. Přítel se mnou tentokrát nemůže, má práce nad hlavu a vůbec nestíhá a já prostě musím jet a vidět mamku s dědou, protože pak nevím - vypadá to, že je uvidím až hodně dlouho po porodu....
Není tady
kukusa napsal(a):
sillwan napsal(a):
kukusa napsal(a):
DěkujiA kam se chystas, Kukuso?
Za 14 dní odlétám Brusel - Praha - tam na mě čeká kamarádka - Praha - Humpolec tj. 100km autem po dálnici a pak v týdnu asi 150 km autobusem abych navštívila starouška dědouška. Vůz k dispozici bohužel nemám. Mám z toho autobusu docela strach, ale těhotenství mám zatím ok (ťuk ťuk ťuk) a s přítelem občas podnikám i 200km výlety na celý den a zatím bez problému. Tak doufám, že to bude všechno dobrý. V Praze se vůbec nevyznám, takže zpátky to bude metrem a tramvají docela šrumec - takže mě čeká opravdu náročných 14 dní. Přítel se mnou tentokrát nemůže, má práce nad hlavu a vůbec nestíhá a já prostě musím jet a vidět mamku s dědou, protože pak nevím - vypadá to, že je uvidím až hodně dlouho po porodu....
Tak to si myslim muzes byt uplne klidna. Nejsou to velke vzdalenosti a tvemu tehu by rozhodne ublizit nemeli. 
Není tady
sillwan napsal(a):
kukusa napsal(a):
sillwan napsal(a):
A kam se chystas, Kukuso?Za 14 dní odlétám Brusel - Praha - tam na mě čeká kamarádka - Praha - Humpolec tj. 100km autem po dálnici a pak v týdnu asi 150 km autobusem abych navštívila starouška dědouška. Vůz k dispozici bohužel nemám. Mám z toho autobusu docela strach, ale těhotenství mám zatím ok (ťuk ťuk ťuk) a s přítelem občas podnikám i 200km výlety na celý den a zatím bez problému. Tak doufám, že to bude všechno dobrý. V Praze se vůbec nevyznám, takže zpátky to bude metrem a tramvají docela šrumec - takže mě čeká opravdu náročných 14 dní. Přítel se mnou tentokrát nemůže, má práce nad hlavu a vůbec nestíhá a já prostě musím jet a vidět mamku s dědou, protože pak nevím - vypadá to, že je uvidím až hodně dlouho po porodu....
Tak to si myslim muzes byt uplne klidna. Nejsou to velke vzdalenosti a tvemu tehu by rozhodne ublizit nemeli.
Tak moc děkuju, jsem taková poseroutka, tak mi pořád vrtaji hlavou "nesmysly"
A ještě jsem se chtěla zaptat, někde se tady probíralo, že cestování vlakem je v těhotenství nejnebezpečnější a teď jsem na Www.porodnice.cz našla, že je to právě na opak..... Tak nevím : vlakem X autobusem?
Není tady
Myslim, ze ani jedno neni nebezpecne. Vlak je preferovan pro vetsi pohodli, muzes se projit ulickou... To cestovani nabyva na vyznamu, kdyz se jedna o vetsi vzdalenosti a cesta by trvala napriklad 12 hodin...
Není tady
sillwan napsal(a):
Myslim, ze ani jedno neni nebezpecne. Vlak je preferovan pro vetsi pohodli, muzes se projit ulickou... To cestovani nabyva na vyznamu, kdyz se jedna o vetsi vzdalenosti a cesta by trvala napriklad 12 hodin...
Aha tak to jo, trochu jsem si oddychla, tak slibuju už neplašim 
Není tady
Kukusko, já bych preferovala vlak, protože autobus nestaví na čůrání dost často :-)))
Ambra napsal(a):
Kukusko, já bych preferovala vlak, protože autobus nestaví na čůrání dost často :-)))
No vidiš, nad tim jsem taky přemýšlela, jenomže u nás v čr je to bohužel s těma dráhama složitější a tu trasu kterou pojedu bych musela vlakem absolvovat by byla s přestupama a 2x tak delší jak autobusem. Navíc třeba to s tim čuránim nebude tak hrozný. Co mám zatim zkušenosti, tak jak sednu do auta tak mám zaražíno.
Není tady
Co si myslíte o 10 hodinové cestě vlakem v 28tt? (a pak ještě zpět) Většina z toho by byla po "koridoru", takže otřesy minimální.
Nemám žádné komplikace, tak nevidím důvod, proč ne. Jela bych na Slovensko a do hotelu, takže hygiena a civilizace
Jenže máma se sestrou se na mě dívají jako na blázna. Těhotná má podle nich sedět doma a čekat, až se mimino narodí. Tak nevím 
Yellow taky pojedu na Slovensko na dovču v létě to bych taky měla být zhruba tak 20 tt a za měsíc na další asi 160km , to si ještě odřídím ;)Nevím proč bys měla sdět doma, když je ti dobře ! Těhotenství není nemoc ! Takže určitě jeď 
Není tady
Moje švagrová v těhotenství cestovala v pohodě - v 8. měsíci na Slovensko a bez problémů.
Já jsem bohužel riziková, takže maximální vzdálenost je do 30 km
a Dr. mi doporučil když už tak spíš vlak, že má menší mikrootřesy. Nejhorší že je prý auto...
Není tady
zuzii - na rizikovém se může cestovat jen max do 30 km ????
My jsme se o tom s doktorkou nebavily, protože naštěstí problémy žádné nemám a týdně cestuju fakt hodně vlakem do práce denně tam a zpátky cca 90km a autem cca 250km týdně...
Není tady
Nevím, jak je to se vzdáleností, ale když je riziko (u mne hrozící porod od 6.měsíce) a má se především ležet, jak jsem to měla já, chápu, že jízda autem by byla nevhodná, přerušila jsem kvůli tomu i studium, cesta do Liberce 4hodiny autem...

Není tady
Ahoj,
holky já jedu za týden taky na dovču na Slovensko, to budu ve 24tt. Jedeme autem a tak jsem si pořídila ten Besafe pás pro těhotný. Ale jinak jak říká Ráček, těhotenství není nemoc, takže huráááá do toho
Já osobně se nemůžu poslední dovči bez dětí dočkat 
Misho to budu asi zhruba ve stejném týdnu v létě jak pojedem na Slovensko my , tak mi prosím poreferuj jaks to zvládla, my jedem do oblasti Liptova takže od nás cca 4-5 hodin cesty autem..Takže snad to všechno dobře zvládnem 
Moc se na to těším, že ještě uvidím Tatry aspoň trošku, přiměřeně stavu
Já myslím, že pohyb je hodně důležitý, že to má vliv i na porod, pschiku a všechno...
Ale pokud člověk nemůže je rizikovej, tak to je blbý to je jasný, že to nejde..
Není tady
Já jsem v 8tt a na konci května jedu s Nelou busem do Itálie a na konci srpna autem do Chorvatska (celá rodina)..
Není tady
Ráčku, určitě dám vědět. Jedeme taky k Liptovu
Do hotelu Bobrovník, bude to paráda
, nejvíc se těším na švédský stoly u snídaně
A taky samo na přírodu a snad i nějaký to plavčo v bazénu.
A co termály ??? Tam je ta Tatralandia, Bešeňová a spousta termálů ...Já jsem se zatím o tom s doktorkou nebavila, protože je na to čas, ale zajímalo by mě jak je to s těhotnou a termální vodou...Nebo zda jsi se o tom s doktorkou bavila..
My jedem na chalupu, tak švédské stoly si budu muset udělat já 
Není tady
Ráček napsal(a):
zuzii - na rizikovém se může cestovat jen max do 30 km ????
My jsme se o tom s doktorkou nebavily, protože naštěstí problémy žádné nemám a týdně cestuju fakt hodně vlakem do práce denně tam a zpátky cca 90km a autem cca 250km týdně...
To je jen orientačně, abych nejezdila 170 km za tchýní apod... Nicméně dovoleno (doporučeno) nemám skoro nic: ježdění, cvičení - nic
To bude léto
Alespoň, že chatu máme do 30 km, tak se trochu provětrám. Kvůli bobískovi bych ale klidně celý těhu doslova proležela, takže si můžu pískat, že mám tolik "volnosti" 
Není tady
Ráček napsal(a):
A co termály ??? Tam je ta Tatralandia, Bešeňová a spousta termálů ...Já jsem se zatím o tom s doktorkou nebavila, protože je na to čas, ale zajímalo by mě jak je to s těhotnou a termální vodou...Nebo zda jsi se o tom s doktorkou bavila..
My jedem na chalupu, tak švédské stoly si budu muset udělat já
No já ani nevím jak to s těma termálama je, taky jsem se neptala. Ale tak já nebudu dělat nic nestandardního :-) , koupat se budu jen v normálním bazénu s klasickou teplotou.
Źiji dlouhodobe v cizine, ale na porod se chystam do CR. Pojedu, respektive poletim az v posledni mozny termin, kvuli me praci zde, tzn. az v 33tt!!! Nejprve taky letim do Bruselu :-) ale oproti tobe tam poletim asi nejakych 10 hodin, pak prestup na Prahu. Zalezi hodne na tom jak se citis a jaky mas prubeh tehotenstvi. Letecky se rika, ze je riziko nulove, problem muze nastat s otoky nohou, doporucuje se hodne pit, pricemz to tehuli nuti na Wc a je nucena se casteji zvedat a dochazi k prokrvovani. Mne dela problem spise cesta autem po polnim terenu, kdyz jezdivame na zahradu. To neustale hopsani a tak. Jinak si myslim, ze se nemas ceho bat. Drzim palce
Není tady
Ahojko holky
no ked to tu citam zacinam sa bat ..ja si stale hovorim, ze sa budem stahovat na slovensko asi az kolem srpna co budem asi 7 mesiac aj ked nasi si takisto tukaju na celo, ci som normalna. Ale potrebujem pracovat a zarobit si na kocik a vybavicku takze kym nemam nejake vyraznejsie problemy, vravim si, ze to snad zvladnem. domov to mam vlakom 8 hodin, busom podobne.Bus je pohodlnejsi ale je pravda, ze vo vlaku mozeme ist na wc co je zasa pohodlne pre mocovy mechur
..Inak sa priznam ze sa mi v poslednej dobe ani nechce moc cestovat domov pretoze sa mi aj ked som len na zaciatku 4 mesiaca tazsie sedi takze ma to nebavi chodit hore dole na vikendy je to unavne.
Takze cestovaniu zdar, teda aspon pokial nemate ziadne velke problemy
..
Není tady

Tohle je dost individuální. Já jsem byla ve 22t letecky v Římě a teď jsem byla ve 29t autem v Holandsku (800km jedna cest) a zvládla jsem obojí naprosto v pohodě, unavená jsem byla to jo, ale jinak všechno v klidu, vždycky jsem to ale konzultovala s lékařem. Horší je, že cestovní pojištění bývá max do 28t, takže do Holandska jsem jela trochu se strachem 
Není tady