29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Může mi některá ze zkušených kuchařek napsat,jak se dělá správně drobenka,v jakém poměru?Na každém koláči jí mam tvrdou,nebo je to tím,že ty koláče nenamáčím do masla s cukrem a rumem?Děkuji za rady.
Není tady
Dělám drobenku od oka: polohrubá mouka, mletý cukr, máslo a je dobrá ( cukru méně než mouky).
Není tady
Drobenka
Čas na přípravu: 5 minut
Ingredience
(na 1 koláč) 100 g Hladká mouka
80 g Máslo
80 g Cukr krupice
Není tady
Drobenku dělám taky od oka, ale podle zásady - hrubá mouka, máslo, práškový cukr, přičemž másla a cukru je stejné množství a mouky o trochu více, např. 60g pr. cukru, 60g másla a 80g hr. mouky.
Není tady
jedině od oka - taky dávám hrubou mouku a radši cukr krystal
Není tady
Já dělám drobenku z másla (rozpuštěného), cukru, dětské krupičky vše od oka. Navíc přidávám skořici.
Není tady
Děkuji za rady a brzy něco vyzkouším,jen nevím,jaká ta mouka je lepší,jsou tady všechny tři druhy :-(
Není tady
polohrubá mouka, cukr (já dávám písek), jakýkoliv tuk (Hera, sádlo) nerozpuštěný.
Není tady