|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
ahojky, jak to vypadá s navýšením rodičovského příspěvku na cca 7.000,- od ledna 2007 fakt nevím, ale jinak dnes to funguje tak, že k rodičovskému příspěvku si můžeš přivydělat kolik chceš a přitom můžeš být i zaměstnaná. Sama jsem se vracela do práce když bylo dceři půl roku a rodičovský příspěvek pobírám v plné výši. Je to omezeno pouze tím, že dítě nesmí být umístěno v jeslích nebo ve školce více než 5 dní v měsíci nebo nyní už lze dítě umístit do školky na 4 hodiny denně. Takhle to lze praktikovat až do 4 let věku dítěte. Je to celkem fajn vydělávat a ještě dostávat od státu prozatím 3600,-.
slníčko napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda už prošla odsouhlasení senátem a přes prezidenta nová výše rodičovského příspěvku v částce něco přes 7000Kč, která by měla platit od 1.1.2007? Na internetu jsem zjistila, že to bylo odsouhlaseno parlamentem, ale ještě senát a prezident. Poradí mi někdo v jaké je to fázi? Bude navýšen rodičovský příspěvěk?
Ještě bych se ráda zeptala, jaké jsou možnosti dalšího výdělku, pokud je žena na mateřské a bere rodičovský příspěvek. Je možné pracovat na částečný úvazek? Je výše dalšího příjmu omezena?
Předem děkuji všem za odpovědi.
Sluníčko
Není tady
Myslím, že od 1.1.2007 je to již "jasná" věc - přeju všem maminkám takový rodičák. Já si tu svoji RD kroutila u prvního syna za 1200, Kč, což nebylo ani na Sunar /je ročník 1993/.
Není tady
Jen upravuji tu dobu - dítě mladší tří let smí být ve státním zařízení max. po dobu
5 dnů v měsíci (dříve byly tři dny), dítě starší tří let denně, po dobu nepřesahující
4 hod.
Není tady
No nevím nevím, ale na sociálce ještě nic nevědí o zvýšení, paní mi říkala, že to ještě neprošlo a prezident to zatím nepodepsal. Nezapomínejte, že to navrhla ČSSD a nyní je u moci ODS a prezident je bývalý ODSák, takže si moc nedělám iluze....
Není tady
Paní nemá pravdu,opravdu to podepsal i prezident a od 1.1.2007 to začne platit.
Není tady
Mám velkou prosbu, dá se někde sehnat rozsudek z 17. 1. 2006 a to zn. Co 196/2005 údajně by to měl být Vrchní soud. Předem děkuji moc
Není tady
Tak jsem to dneska ověřila na jiné "sociálce". Takže věc se má prý takto: Bylo schváleno, že od 1.1.07 dostanou maminky na MD rodičovský příspěvek ve výši 40% průměrného platu v nevýrobní sféře za rok 2005. Jelikož tam spadá i bankovnictví, tak to bude určitě přes 7 000.
Tu částku už prý znají, vyhlásil ji Český statistický úřad. Já ji ale nenašla. Chtěla jsem tu všem jen říct, že schválené to je :-)
Není tady
Změna výše rodičovského příspěvku od 1.1.2007 je přijata zákonem č.112/2006 Sb.
www.mvcr.cz/sbirka
Není tady
Chtěla bych se Vás zeptat,když pobírám rodičovský příspěvek a sociální dávky a mam možnost vydělat si 2000,- měsíčně.Musím tento výdělek přiznat a pokud ano,o kolik Kč by se snížili soc.dávky?Děkuji za odpověď.
Není tady
Majka napsal(a):
No nevím nevím, ale na sociálce ještě nic nevědí o zvýšení, paní mi říkala, že to ještě neprošlo a prezident to zatím nepodepsal. Nezapomínejte, že to navrhla ČSSD a nyní je u moci ODS a prezident je bývalý ODSák, takže si moc nedělám iluze....
Majko, jen pro informaci- pro návrh hlasovali téměř všichni poslanci, včetně těch z ODS.
Není tady