Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 14. 6. 2006 9:14

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

otec neznámý

Je to morálně hrozné - podlé a vydírající a hodně vyčůrané !!! To nesvědčí o dobrém charakteru...ale jestli je ti IN...??? nic proti....

Není tady

#2 14. 6. 2006 16:18

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Re: otec neznámý

Moniko, přečti  si  OD ZAČÁTKU  příspěvek   "přiznat  otce"   od Eliny.  Rubrika  též    Rodiče a děti.

Hodně podobné téma,  třeba  ti to něco dá...

Je tam dost různých náhledů na  postavení  matky  , která neuvedla-neuvede(?)   otce dítěte.

Mimochodem - počítat  s tím,  že otce  přizná  až  někdy  ....  není to vypočítavost?   Ale  třeba  to chápu  jinak,  než  autor  zamýšlí.

Není tady

#3 14. 6. 2006 16:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mne to pripadá ako byť "tak trochu tehotná". Buď som, alebo nie som, nie?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 15. 6. 2006 11:27

Ivan.
♥♥♥----

Já si zase vzpomínám na jeden dotaz, ještě před revolucí byla v Mladé Frontě právní poradna, tak se tam dotazoval jeden chlapík jak se rozvést s manželkou aby o tom ona nevěděla, protože je nervově dost labilní.

Není tady

#5 15. 6. 2006 12:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ivan. napsal(a):

Já si zase vzpomínám na jeden dotaz, ještě před revolucí byla v Mladé Frontě právní poradna, tak se tam dotazoval jeden chlapík jak se rozvést s manželkou aby o tom ona nevěděla, protože je nervově dost labilní.

Tohle kdyby šlo, to by bylo najednou "nervově labilních" manželek a "citlivých" manžílků big_smile big_smile big_smile
Ale asi i naopak wink

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 15. 6. 2006 21:48

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ivane,
dost dobrý dotaz....tak mě to rozesmálo....
a trochu mi to nyní připomíná moji kamarádku, která se chce po cca 13 letech manželství rozvést se svým mužem, který je notorický žárlivec, takže krom jiného také kvúli tomu, ale přitom oba vědí, že stejně zůstanou bydlet spolu (i po případném rozvodu).Takže když ona mu před  dvěma měsíci řekla, že podá žádost o rozvod, on ulehl se žaludečními vředy...tak to nepodala, podala to až min, týden, aniž mu o tom řekla, aby "neomarodil"....Jinak dnes odpol. se u mne stavila a ihned pospíchala  domů"aby  se on po ní nesháněl"....no, nejsou to oba exoti?

Není tady

#7 15. 6. 2006 22:22

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Kdož ví, třeba ti  exoti,  pokud by se opravdu  rozvedli  a dál žili  ve společné domácnosti,..
jestli  by jim  ten  porozvodový  "odstup"  nakonec  nepomohl  k lepšímu  soužití?...
no  čistá teorie...

Není tady

#8 19. 6. 2006 15:57

briza3
♥♥♥♥---

Otec by měl být uveden na rodném listě (možná, že jsou trošku ješitní, a když tam bude mít dítě jeho jméno) a hlavně nevíš co se v budoucnu může stát. Pokud ho neuvedeš a tatínek se rozhodne neplatit nemáš odvolání......

Není tady

#9 30. 6. 2006 12:56

eset
♥♥♥♥---

Ako sa bude cítiť dieťa - neznámeho otca, keď si pozrie rodný list? Tebe by to nebolo nepríjemné? Navyše každé dieťa  MUSÍ vedieť, KTO a kde sú jeho rodičia. Čo ak sa tebe nedajbože niečo stane? Dieťa musí mať alternatívu....

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#10 30. 6. 2006 13:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Adoptované deti to nevedia, Eset, a sú rodičia, o ktorých viem, že si deti spätne prajú, aby radšej nevedeli, kto sú ich rodičia... Kruto zovšeobecňuješ. Nevieš nič o matke, otcovi ani o dieťati...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#11 30. 6. 2006 14:20

eset
♥♥♥♥---

Selima ty vieš o nich čo? Je v poriadku, že teraz napísať otec neznámy a zároveň špekulovať o tom že  neskôr ho prípadne súdne za otca označiť ? Ja som mala kamarátov, ktorý neboli ničí a bolo smutné vidieť ako pri otázke ( v škole) ako sa volá tvoj otec len mykli plecom. Stačila by im len maličkosť  - vedieť.

Selima napsal(a):

Adoptované deti to nevedia, Eset, a sú rodičia, o ktorých viem, že si deti spätne prajú, aby radšej nevedeli, kto sú ich rodičia... Kruto zovšeobecňuješ. Nevieš nič o matke, otcovi ani o dieťati...

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#12 30. 6. 2006 15:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

NO, ja neviem tiež nič, a asi ti uniklo, že som sa tiež ohradila proti tomu kalkulu - teraz nie a potom prípadne áno... Ale také kategorické tvrdenia, že VŠETKY DETI MUSIA a podobne, tie neznášam. Čo my vieme, čo by všetky deti mali a čo musia? Ani ja, ani ty nemôžeme robiť hovorkyne VŠETKÝM DEŤOM. Ani riaditeľky zemegule.

Brita

Není tady

#13 2. 7. 2006 9:08

Majdalena
♥♥-----

Otce jsem neuvedla. Máme se s dcerou dobře, našly jsme náhradu víc než adekvátní. Stal se pro ni skutečným otcem, spíš tátou. Vím, je to nezodpovědné vůči dceři, nicméně bylo to pořád to nejlepší rozhodnutí, které bolelo nejméně. Matka potřebuje jistoty a klid. Když není klidná, dělá blbosti, a to se podepisuje na dítěti.

Otci jsem sdělila,že má dceru. Ví o tom a počítá s tím. Nic po něm nechci, také nic nedotávám, ale mám jistotu, že když budu potřebovat cokoli, můžu se na něj obrátit. Dceři samozřejmě jméno otce nezatajujeme. Jen není zapsán, protože se o ni nestará, nestál o ni... tak si dle mého ani nezaslouží, aby jeho jméno figurovalo. Ano, neplatí, ale zvládáme to i bez jeho pomoci, jsme šťastné ženy. Výhledově zvažujeme, že by se náhradní táta zapsal do listu. Zatím to není aktuální, stále se sžíváme a navíc jsme dohodnuti, že až to on bude cítit za potřebné, zaskočíme na patřičné úřady. Dcera teď přijme jen jeho jméno, budeme se všichni tři jmenovat stejně.... A k tvému dotazu, ano, můžeš zapsat otce třeba i poději. Na to je vždy času dost.

Je podle mne třeba vše zvážit a nerozhovat se ukvapeně. Nevidím to jako vypočítavé. Jsou situace, podle kterých je třeba se rozhodnout. Mám kamarádku, jejíž matka nechala zapsat jejího otce do RL. když jí bylo dvacet. A šlo to. Jen jim soud vypočítal zpětně alimenty...., chudák táta.

Pokud zvládáš péči o dítě sama a nepřeješ si, aby do Vašich osudů zasahoval, máš někoho, kdo se ti o dítě postará, kdybys byla třeba dlouhodobě nemocná atd., myslím, že není důvod ho uvádět, navíc, když třeba o to ani ty nestojíš. Myslím, že vždy je třeba hledat to nejlepší pro tvé dítě. A myslím si, že to nejlepší je vyrovnaná, spokojená, klidná, pečující matka. Pokud byste se měli hádat, tahat se po soudech atd. je lepší se tomu vyhnout.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí