19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1
trisha napsal(a):
Má někdo zkuenost s tím, jak to je, kdy končí mateřská dovolená, respektive peněitá pomoc v mateřství vyplácená zaměstnavatelem. Vím, e mám nyní nárok na čerpání řádné dovolené, čili 40dnů. Mohu zároveň poádat o rodičovský příspěvek nebo na něj mám nárok a po vyčerpání řádné dovolené???
Já jsem zaměstnankyním proplácela dovolenou oběma způsoby, ale té poslední a po ukončení rod.příspěvku, tak nevím.
Není tady
u nás taky vyplácíme a potom, ne současně
Není tady
mě končí MD ted 17.6.2006 a mzdová mi poslala na podepsání, e chci čerpat dovolenou za loňský rok a za letoní taky a o rodičák jsem si zaádala, jeliko při rodičovském příspěvku si můe přivydělat bez omezení, tak mi to vysvětlovala mzdová, take kdybych od 18.6. nastoupila do práce nebo budu čerpat dovolenou, mám i nárok na rodičák.
Není tady
U nás byl pro sociálku určující datum ukončení PPM. Řádná dovolená je nezajímala.
Není tady
Na rodičovský příspěvek má nárok od následujícího dne ukončení peněité pomoci v mateřství.
Není tady
Dana napsal(a):
u nás taky vyplácíme a potom, ne současně
Ahojky Danulko,potřebuji poradit za svojí dceru.Nevíme kam se obrátit,přemýlíme ji i o právníkovi.
Dcera má rizikové těhotenství,tudí marodí.Před tím,ne otěhotněla jetě dva měsíce marodila.Tak e od října je v pracovní neschopnosti.Včera nastoupila na MD.Mezitím soukromník,u kterého 3 roky pracovala a u kterého má jetě za minulý rok (2005) nevybranou dovolenou - asi 17dní,nevím přesně, krachnul.Na SSZ jsme zjistily,e dcera je v současné době jeho jediným zaměstnancem.On sám zřejmě u nepodniká a pracuje u nějaké firmy.Zajímalo by nás obě,jak to vlastně bude s tou její dovolenou.Má si jí vybrat,nebo nechat proplatit?Nevíme jak postupovat a hlavně jestli je ance od bývalého zaměstnavatele,který vlastně u nepodniká,peníze získat.Na SSZ dceři poradili,ukončit s ním pracovní poměr,ale co s nevybranou dovolenou,taky nevědí.Díky a krásnou dobrou noc
Není tady
tak tady to bude těké. Dovolenou si můe vybrat po skončení peněité pomoci v mateřství, je potřeba si o ni zaádat u svého zaměstnavatele. Současně s dovolenou můe pobírat i rodičovský příspěvek. Podniky postupují různě, vyplácely jsme potom, teď vyplácíme současně. Otázkou zůstává, jak skončil zaměstnavatel. pokud je v konkurzu, měla by být dceři zaslána výpověď , potom by měla nárok na tříměsíční odstupné a také vechny její pohledávky, jako je proplacení dovolené by měl zaměstnavetel vyrovnat před skončením pracovního poměru. Na to by se ale měla spojit se správcem konkurzní podstaty a zjistit, jak bude postupovat s vyplácením pohledávek. Zaráí mě, e je dcera jetě pořád zaměstnancem. Měla by se se zaměstnavatelem spojit a zjistit, co s jejím pracovním poměrem udělají. Rodičovský příspěvek jí potom bude vyplácet ČSSZ.
Upravil(a) Dana (1. 8. 2006 6:37)
Není tady
jetě o proplácení dovolené, to můe jenom tehdy, pokud její pracovní poměr skončí, jinak se dovolená jí neproplácí .
Není tady
Můe samozdřejmě dát výpověď sama.
Není tady
Dana napsal(a):
Můe samozdřejmě dát výpověď sama.
Danuko díky moc za odpověď.Dceři jí dám přečíst a pak a se rozhodne,co dál.
Není tady
Stránky: 1