29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mazancovánočka dopadla super a zůstalo jí jen kousek na ráno.Už peču další chleba.Půjdu se podívat na inspiraci co dobrého upeču zítra. Asi se chuderka pekárna u nás nezastaví.
Není tady
666salome napsal(a):
Dneska mi přijede kámoška z gymplu tak tu moc nebudu, musíme poplkat
to víš neviděly jsme se měsíc
jen si voláme (naposledy včera) a emailujem (naposledy předevčírem)
![]()
bydlíme totiž 250km od sebe
Ale aby sis nemyslela že jsme nějaké mladé žáby - maturovaly jsme v 89
![]()
![]()
![]()
Tak ji hned ukážu pekárničku a podělím se o tvoje recepty - s dovolením
no jo,tak to musíte kecat,to je mi jasné... já maturovala v roce 2002,takže jsem žába
,taková? ne,já už se za žábu
nepovažuju... s radostí křič,jak jsi šikovná,že ta pekárna je super,ale vše ostatní umějí tvé ručičky
, jinak kdo by to do té pekárny dal,ne?
jinak spuntika jsem hledala už předtím a nevim,neozvala se,tak snad mimco i ona jsou v pořádku a teď nepeče nebo sem nechodí,protože nestíha nebo jí nejde net...uvidíme
a hele,co jsi vubec upekla kamarádce?
Není tady
Škubánek napsal(a):
Mazancovánočka dopadla super a zůstalo jí jen kousek na ráno.Už peču další chleba.Půjdu se podívat na inspiraci co dobrého upeču zítra. Asi se chuderka pekárna u nás nezastaví.
ahoj nová pekařinko...koukám,že ti to jde,tak dosáněj,ať mužeš zkoušet s námi nové recepty a taky se s námi poděl
Není tady
Zatím jsem čerpala recepty tady od Vás,odpoledne se chystám na perník.Pokud se povede napíšu recept.
Není tady
ať se povede!!! já jsem dělala perníkovou chaloupku a tak jsem těsto a perníčky hodila do pekárny a měla jsem klid,akorát potom to vyválení? :-((( odvykla jsem si něco míchat
Není tady
Napekla jsem slané šnečky mňam, na ráno mazancovánočku a k večernímu gulášku jsem upekla bagetky, z poloviny těsta jsem udělala uzly
Ke kafi jsem dělala mufinky, ale ty nebyly z pekárny.
Jasminko máš prima nápad taky mě nebaví dělat těsto na cukroví takže letos jsem v pohodě - zamíchá za mě pekárnička
Škubánku vítám tě a koukala jsem dolů na starší receptíky a našla jsem v podpisu spuntíka že má holčičku jestli se nemýlím tak má 24 dní
Tak přeji hodně zdraví a ať malí špuntíci rostou
Není tady
666salome napsal(a):
Napekla jsem slané šnečky mňam, na ráno mazancovánočku a k večernímu gulášku jsem upekla bagetky, z poloviny těsta jsem udělala uzly
Ke kafi jsem dělala mufinky, ale ty nebyly z pekárny.
Jasminko máš prima nápad taky mě nebaví dělat těsto na cukrovítakže letos jsem v pohodě - zamíchá za mě pekárnička
Škubánku vítám těa koukala jsem dolů na starší receptíky a našla jsem v podpisu spuntíka že má holčičku jestli se nemýlím tak má 24 dní
Tak přeji hodně zdraví a ať malí špuntíci rostou
koukam samé dobrutky...to byla kamarádka určitě hotova z tvýho pečení,jsi
dík za zprávu o Spuntí,taky přeji hodně zdravíčka a pekárnička musí makat i o vánocích,aby nezapomněla,jak má míchat,takže "vánoční těstíčka na pečení" hurá do nich,letos se to bude péct
,ještě kdo to vyválí
,
asi ne,takže JÁ
Není tady
Mně snad pomůžou mé děti no nevím jestli jim můžu říkat ještě děti 12 a 15
Není tady
666salome napsal(a):
Mně snad pomůžou mé děti
no nevím jestli jim můžu říkat ještě děti 12 a 15
to jsou v nejlepším věku na odstřel
moje mamka vždycky říkala,že to je nejhorší věk dětí,že se mám u malého na co těšit,jestli bude po tatínkovi(já totiž byla
) ,takže pevné nervy
... nacpat
a je klid
Není tady
Ony ty moje dítka si většinou zalezou každý do svého pokoje ke svému počítači a je od nich klid přímo bohovský, to o nich s manžou ani nevíme, jen po nich nemůžeme nic chtít
Ale když napeču, mají snad čuchometr, to vždycky vylezou a zdlábnou co vidí
Není tady
Už mám v pekárně těsto na housky - radši jsem tam dala dvojitou dávku
Není tady
666salome napsal(a):
Už mám v pekárně těsto na housky - radši jsem tam dala dvojitou dávku
http://animace.org/jidlo/G170123.gif
jojo,tak to máš super ,chci taky takové děti
přišla jsem akorát,to už máš houstičky hotové,ne?jaké jsou? ja jdu zadělat na bagetky...
Není tady
No jsou výborné a měkkoučké, potřela jsem je při pečení máslem a trochu mlékem.
Ještě zbyly na večeři, já věděla proč dělat dvojitou dávku
Začínám nechodit pro pečivo
Není tady
666salome napsal(a):
No jsou výborné a měkkoučké, potřela jsem je při pečení máslem a trochu mlékem.
Ještě zbyly na večeři, já věděla proč dělat dvojitou dávku
Začínám nechodit pro pečivo
... to chození pro pečivo je úleva.
Není tady
Ahoj holky,díky za přivítání.Tak jsem pekla perník byl dobrej,ale normální žádný zázrak.Jen se nechtěl upéct,tak to trvalo asi 1hod.40min.Je to v pekárně normální na pečivo ,kde nejsou kvasnice ale prášek do pečiva?Jestli budete chtít napíšu recept.
Není tady
Škubánek napsal(a):
Ahoj holky,díky za přivítání.Tak jsem pekla perník byl dobrej,ale normální žádný zázrak.Jen se nechtěl upéct,tak to trvalo asi 1hod.40min.Je to v pekárně normální na pečivo ,kde nejsou kvasnice ale prášek do pečiva?Jestli budete chtít napíšu recept.
jak kdy,hlavně perník je hutný a v pekarně i nerovnoměrně rozložený,než na plechu,proto taková doba.jinak ale piškot a tak peče normálně...záleží na hustotě těsta...hoď nám sem klidně receptík. vždycky se hodí i kdyby ne teď(manžel totiž klasický perník moc ne),tak někdy určitě ano(ségra ho miluje...tak se neptej a normálně ho vlož,budeme jen rádi
Není tady
Tak tady je receptík na Perník:2hrnkymléka,3/4hr.oleje,1vejce,2 lžíce kakaa,1
skořic.cukr,1hr.cukru,3hr.hl.mouky,1prášek do perníku,1prášek do pečiva,
1čokoladový pudink,1lžíce marmelády a 3lžíce rumu.Hrnek je 1/4l.
Není tady
Škubánek napsal(a):
Tak tady je receptík na Perník:2hrnkymléka,3/4hr.oleje,1vejce,2 lžíce kakaa,1
skořic.cukr,1hr.cukru,3hr.hl.mouky,1prášek do perníku,1prášek do pečiva,
1čokoladový pudink,1lžíce marmelády a 3lžíce rumu.Hrnek je 1/4l.
až zkusím,dám vědět
, diky
Není tady
Dobré ranko pekařinky Co pečete dneska?? Já asi zase šnečky u nás jsou moooooc vítané
Není tady
666salome napsal(a):
Dobré ranko pekařinky
Co pečete dneska?? Já asi zase šnečky u nás jsou moooooc vítané
Já dělala rohlíky,ale nějak mám problémy s motáním,tak z toho vznikly bulky,měl je mít manžel do práce k svačině a on je všechny snědl večer
500g hl.mouky,250ml mléka,špetka cukru,1 lžička soli,3 lžíce oleje,2 vejce,1a1/2 lžičky droždí
Program TĚSTO
Po nakynutí vytvarujeme rohlíky, necháme ještě 20-30 min. nakynout a pečeme v troubě 10 min. při 220°C, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme až mají zlatou barvu
dělala jsem z pul dávky a nedávala vejce,ale lžíci br kaše.byly , mnažel říkal,nejlepší
Není tady
Ahoj děvčata jak to tu pročítám sbíhají se mi sliny nad Vašima dobrotama.A protože nevím co koupit k Vánocům,tak už mám typ,že bysme si udělali společný dárek pod stromeček.Ale mám na Vás strašně velkou prosbu jestli byste mi nemohly napsat jak to vůbec funguje.Kde se rozdělává těsto atd.Prostě postup.Předem všem děkuji a přeji hezký den ahoj Jana
Není tady
Funguje to naprosto báječně
Nejprve do nádoby v pekárně naliješ všechny tekuté přísady, na to nasypeš všechny sypké, droždí sušené naposledy, aby přišlo do styku s vodou co nejpozději, pekárnu zavřeš, zapneš a je to Chvíli se nic neděje to ona zahřívá suroviny pak začne míchat, hnětat a maká za tebe, pípne na tebe že máš poslední možnost přidat suroviny jako oříšky, hrozinky, naposledy promíchá a pak přepne na kynutí a přitom kynutí dvakrát promíchá těsto, pak sepne a peče mňam. Tvoje práce spočívá v tom že kromě vložení surovin zvolíš program - rychlý, klasik, toast, velikost a barvu chlebíku
Já ji používám i pro přípravu těsta - na to slouží program těsto - prostě úplně stejný postup jen ukončí program ve fázi těsně před pečením a zapípá na tebe. Těsto vytáhneš a uděláš zbytek sama - rohlíky, veky, bulky, šnečky, uzly, záviny a upečeš v klasické troubě a pak nezbývá nic jiného než jíst
anebo se podělit
Jestli začneš taky péct tak se snámi nezapomeň podělit o recepty
Není tady
666salome moc ti děkuji za vyčerpávající odpověď.Neuměla jsem si to nějak představit a nikdo známý tuto věc nemá.Tak a teď budu přemýšlet,kterou si koupit,prosím tě a ty máš co za typ?Jinak si jdu pročítat od začátku a hlavně ty vaše recepty.Ještě jednou díky :-)
Není tady
Když to budeš pročítat, tak zjištíš, že ji mám jen chvilku Taky mě to popadlo až tady při tom čtení a nakonec jsem se rozhodla pro ETU Harmony a koupila ji v Globusu - pro jistotu
tam mám dobré zkušenosti s reklamacemi, proto jsem nešla do internetového obchodu z toho mám pořád ještě strach
A jinak tady najdeš odkazy na fajn stránky o domácích pekárnách
takže hurá do toho a před vánoci se bude hodit na dělání těsta
Není tady
Na večeři jsem nakonec udělala pizzu a už je i snědená
Není tady