29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
AZ SE VRÁTÍ SPUNTík,tak mám pro ní úžasné sladké rohlíky...to těsto...nějak dlouho je v té porornici...SPUNTí,čekáme tě tu
Není tady
Díky Jasmínko už ho jdu zkusit, právě jsem na tebe myslela
Není tady
My máme taky rádi sladké rohlíčky když budeš tak hodná a hodíš nám sem recept, zlobit se nebudeme
Chlebík je v troubě
Není tady
666 SALOME
SLADKÉ LOUPÁKY -super těsto,vůbec nemusíte podsypávat při vyvalování nebo různém tvarování
180ml mléka(kefíru,kyšky...),80g másla,1 žloutek,50g cukru,1 vanilkový cukr,špetku soli,špetku citronové kůry,špetku muškátového oříšku nastrouhat,400g hladké mouky,1ČL sušeného droždí ...možnost přidat rozinky,mandle,oříšky...dáte v tomto postupu do pekárny,zapněte TĚSTO,tvarujte rohlíky,šneky,drdoly,můžete i plnit.dejte na plechs pečícím papírem,nechte chvíli 5-10 min,potřete vajíčkem,posypte mákem a pečte tak na 200C 12minut,podle velikosti tvarů
DOBROU CHUŤ
Není tady
Dík Jasmínko chlebík je už v troubičce, asi jsem měla moc jemnou mouku byl hrozně tuhej tak jsem tam cvrkla lžíci octa, pak bylo to těsto dobré no doufám že jsem to tím nepokazila
ale už se těším že hned po něm tam hodím ty houstičky
Ta pekárna je ale lákadlo a já se bála vánoc to abych začla
Není tady
určitě nepokazila,také jsem měla nedávno takovou divnou mouku z intersparu a těsto bylo tkaové tvrdší a housky brzy ztvrdly.Nejlepší je asi PENAM z penny,to je vždy super.Já když mám tužší těsto,přidám vodu nebo mléko,ale octem nic nezkazíš,do chleba přece patří,tak to nemůže uškodit...napiš,jak se potom povedl.já ho peču teď už skoro pokaždé v troubě,je chuťově lepší a hlavně manžel má rád "normální tvary",nějak si nemůže zvyknout na kostku :-(((.houstičky jsou super,hlavně teploučké...teď zadělávám na veku,zítra manželovi do práce,tak když bude dobrá,přihodím receptík...papa a dobré chutnání
jo a ty Vánoce? to bude super ,pekárnička pojede pořád,přece nebudu míchat těsta vruce a s papáním cukroví bohužel problém nemám,strašně ráda bych si dala,ale můj mozek bohužel stávkuje,takže máme opačný problém,ale věř,že bych si to i klidně vyměnila...ale to už odbočuji,tak dej vědět jak jsi upekla a jak vám chutnalo :-)))
Není tady
Ten je fakt prima jednoduchý a chutná jako normální chleba
A čerstvý byl božský dala jsem si na něj máslíčko mňam
To já nebudu ani potřebovat vánoce a budu jako pašík
Já taky chci aby mé tělo nebo mozek nechtělo
Není tady
to jsem ráda,že je super,mne přijde,že voní jako čerstvé máslo:-))))),možná tak nevoní a já jsem těhotná,ale to asi těžko...takže mne tak voní
a s těmi Vánocemi?věř,že nechtěla,rychle by jsi to chtěla vrátit zpět a ochutnat všechny možné dobroty a snažit se,že bude líp,ale tak jak já? utíkala by jsi hodně daleko
Není tady
Jestli čekáš mimíska tak moc gratuluji
teď se narodilo miminko mé kámošce, moooooc na něj čekali a je mooooc kráááásnééééé, dostala jsem fotky ještě z porodního sálu, takové naducané miminečko k pomazlení
Není tady
666salome napsal(a):
Jestli čekáš mimíska
tak moc gratuluji
teď se narodilo miminko mé kámošce, moooooc na něj čekali a je mooooc kráááásnééééé, dostala jsem fotky ještě z porodního sálu, takové naducané miminečko k pomazlení
dekuju,ale jeste ne,čekáme,jestli to přijde...když se to narodí,tak je to krásné,takové čisté neokoukané...tak ať je mimčo zdravé...pa:dudlik:
Není tady
Jasmínko dneska jsem dokonce nekoupila ani jeden rohlík a pekla jsem zase ten tvůj chlebík a opět se povedl a všem chutná, vlastně chutnal, už nezbyl
Není tady
666salome napsal(a):
Jasmínko dneska jsem dokonce nekoupila ani jeden rohlík a pekla jsem zase ten tvůj chlebík a opět se povedl
a všem chutná, vlastně chutnal, už nezbyl
pekárnička maká a to je super...jsem moc ráda,už jsem čekala,kdy napíšeš,co jsi upekla a jak se ti to povedlo...zítra ti napíšu recept na BAGETY úžasné,fakt jsem lepší nejedla,jsou naprosto jedinečný
Není tady
To abych si přála pod stromek větší oblečení
Musím říct že už bych to vzdala po prvních neúspěších, ale díky tvým receptům mňam mňam pořád peču peče fakt dobře
Není tady
666salome napsal(a):
To abych si přála pod stromek
větší oblečení
![]()
![]()
Musím říct že už bych to vzdala po prvních neúspěších, ale díky tvým receptům mňam mňam pořád pečupeče fakt dobře
peče tvoje pekarnička, ALE ty musíš najít receptík,dát to do pekárny a vyndat...TAKŽE jsi to ty,čí je to zásluha ,to je super zjištění a hlavně to oblečení?to je teď v módě taková ta trika volná přes břicho a dlouhá přes boky:lol:
,takže parádní zakrytí
Není tady
V pekárničce mám dnes pro změnu tvoje těstíčko na sladké loupáčky mňam už se těším a myslím že nejsem sama
Prosím o ten recept na bagetky. Dík
Není tady
UŽ TI HO SEM CVAKÁM...jo a ty LOUPÁČKY stejně jako tyhle BAGETKY jsou "nakažlivý",tak pozor...já je dělám znovu a znovu a a a koukam,že už čekáš dárečky od Santíka....pěkná změna
450ml vody,1,5lžíce medu,soli,cukru,800g hladké mouky,2lžičky droždí a to je vše....dej to na TĚSTO,vyndej,vyval,zaroluj(nebo udělěj jen válečky),nech kynout(20min),potři slanou vodou,nařízni a upeč tak nějak na 200C dozlatova,podle velikosti,já je peču tak 20min,ale radši si je hlídej(když budou zlátnout,vyndej,ať nemají takovou kůrku male ať jsou jakoby světlejší,budou lepší)
jo a já je sypu ještě před pečením světlým sezamem...
Není tady
ti všichni - sladké loupáčky už jsou spapkané, přidala jsem do nich rozinky naložené v rumu a opražené obilné klíčky, chutnají jako oříšky.
Pekárnička chudáček zase maká, peče ten tvůj chlebík na zítřejší snídani
Jestli budu péct tímto tempem, budu si přát od Santíka pernamentku do fitka
Není tady
666salome napsal(a):
ti všichni - sladké loupáčky už jsou spapkané, přidala jsem do nich rozinky naložené v rumu a opražené obilné klíčky, chutnají jako oříšky.
Pekárnička chudáček zase maká, peče ten tvůj chlebík na zítřejší snídani
Jestli budu péct tímto tempem, budu si přát od Santíka pernamentku do fitka
objednej mi take jednu
:supr:jsem ráda,že chutná a že se ti vede.To mne těší,opravdu
,já si už ani snad nemůžu psát Ježurovi,takové pochvaly
, děkuju:supr:
Není tady
Dneska jsem řekla že nestíhám a nepeču všichni se divili a škemrali že alespoň šnečky - ty mají rádi na slano. Rozválí to tvoje těsto potřu kečupem s česnekem sbalím nakrájím a peču, před dopečením posypu hrubou solí a strouhaným sýrem mňam
Není tady
666salome napsal(a):
Dneska jsem řekla že nestíhám a nepeču
všichni se divili a škemrali že alespoň šnečky - ty mají rádi na slano. Rozválí to tvoje těsto potřu kečupem s česnekem sbalím nakrájím a peču, před dopečením posypu hrubou solí a strouhaným sýrem mňam
taky to mam rada naslano,ale se sýrem ...
zkus ty bagetky a zabal tam neco slanýho,uvidíš,že je to těsto mnohem lepší
Není tady
To teda zkusím, ale dneska opravdu nepeču. Začnu zase zítra, budeme mít návštěvu
Pak mám týden dovču no to jsem sama zvědavá kolik toho napeču
Nějak neumím motat ty malé pletýnečky
Není tady
666salome napsal(a):
To teda zkusím, ale dneska opravdu nepeču. Začnu zase zítra, budeme mít návštěvu
Pak mám týden dovču no to jsem sama zvědavá kolik toho napeču![]()
Nějak neumím motat ty malé pletýnečky
pak dej vědět co jsi napekla...a hlavně jaké to bylo...
jé,týden dovča,to budeš píct jak blázen,uvidíš,jak tě bude ta kuchyň nebo spíš pečka úolně přitahovat a "volat " te
já také nedělam pletýnky,ale jen takové jako uzly,jen provlíknu a spodek dám doprostřed spodku blbě vysvětlené co?
no prostě udělej uzel
krásnou dovču a super pečení,budu tě tu čekat
Není tady
Dneska mi přijede kámoška z gymplu tak tu moc nebudu, musíme poplkat to víš neviděly jsme se měsíc
jen si voláme (naposledy včera) a emailujem (naposledy předevčírem)
bydlíme totiž 250km od sebe
Ale aby sis nemyslela že jsme nějaké mladé žáby - maturovaly jsme v 89
Tak ji hned ukážu pekárničku a podělím se o tvoje recepty - s dovolením
Není tady
Ahoj holky,jsem od včera majitelkou pekárny.První chlebík super- taky už není.Teď se chystám na mazancovánočku.Dám vědět jak to dopadlo.
Není tady
Holky a co je spuntíkem? Myslím že jsem někde četla že je hrdou mámou ale nevím jestli jsem se nepřekoukla
Není tady