6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
spuntí CHLEBÍK se už peče,dala jsem tam 2lž podmáslí...uvidíme...voní,vyběhl,takže bude určitě super...už se těším...manžel slintá nad pekárničkou a čeká,,, má nejradši teplý namazaný klasickým máslem,,,napíšu jak dopadl...
PEKÁRNY Z NĚMECKA ... v obchodním domě
v akci měly (u nás pod značkou biffinet KH 2231 ) za 29,95e
potom vedle CLATRONIC BBA 2787 za 42,95e a BBA 2866 za 47,95e
AFK BM 2 za 37,95e...
snad to někomu pomůže a rozhodne se ...
Upravil(a) jasminka (15. 10. 2006 21:10)
Není tady
Tak doufám že manžel nebude zklamaný, nebo že zbyde kousek chleba na snídani. Podmáslí chleba jedině vylepší.
Určitě ho tam někdy také šoupnu.
Já jsem zase nadšená z toho světlého. Škoda že máme navařeno, jinak se sádlíčkem mňa mňam
Není tady
SPUNTí... NÁDHERA... manžel se včera přecpal...nestihla jsem už včera napsat,protože jsem usnula s malým...samozřejmě chlebík doma už není,manžel včera půlku snědl a ráno tu byl lísteček s nápisem CHLÉB VÝBORNÝ,MUSÍ VŠICHNI OCHUTNAT...zbyly nám tu housky...
MOC DĚKUJI..lepší než ten náš?to se dozvím,až přijde,ale určitě je VÝBORNÝ a budu péct často...
JDU NA NĚJ...nebo nebudeme mít nic na zítra... :-)))
Není tady
Tak to jsem moc ráda že se povedl a chutnal.
Není tady
jasminka napsal(a):
Tak jsem se konečně dočkala.Mám ji doma a už pečeme.Sice jsem se pořád rozhodovala kterou,až manžel už s ní přijel,ani jsem nestačila nic říct.Nevím,jestli mám být ráda nebo ne,koupil totiž VEGU 0652.Včera jsme upekli první chlebík,výborný.manžel půlku snědl,druhou si vzal s sebou do práce a tak jsem si to nastavila a teď ráno mi tu pro nás voní celozrnný chlebík...čekáme až vychladne...píšu recept na ten první chléb,je k nerozeznání od klasické šumavy,samozřejmě lepší a vláčný
380ml vody,1,5lžičky octa,3lžičky olivového oleje,3lžičky soli,360g hladké mouky,140g žitné mouky,60g celozrnné žitné mouky,60g celozrnné pšeničné mouky,1lžičku kmínu,1,5lžičky sušeného droždí. Základní ,velikost 2, střední kůrka.
ZKUSTE DÁT místo hladké mouky chlebovou pšeničnou...má lepší chuť,fakt...
a také můžete upéct v troubě,je to úplně jak vzhledem,tak chutí ŠUMAVA...
dělala jsem HOUSKY ... výborné,úplně jak z krámu,ale lepší,už jen pro to,že jsou moje...MŇAM pošlu večer recept,teď to nestihnu
Není tady
Jasmínko, nedělej mi ještě chutě s houskama. To by byl manžel v sedmém nebi. Ale teď už je asi nestihnu vyzkoušet. I když jen co sem dáš receptík uložím si ho a až budu mít po porodu čas ( ) tak je udělám.
Není tady
a kdy to čekáš? nám ty housky pořád mizí...napíšu ho sem asi zítra,dnes se mi nechce...:-)))
Není tady
HOUSKY ...
250ml vody nebo podmáslí,30g másla,2lžičky sušeného mléka,175g hrubé mouky,200g hladké mouky,1,5lžičky soli,1lžička cukru(nedávám,když mám sušené droždí),1 lžička sušeného droždí.
TĚSTO. Upletu housky,bulky,rohlíky nebo uzly,nechám 45min kynout,potřu vejcem,posypu mákem,hrubou solí...rúznými semínky a peču tak 20min na 220C
DOBROU CHUŤ až ochutnáte,jiné dělat nebudete...jo a už jsem zkoušela je plnit nebo navrch dát slaninu nebo rúzné koření...mňam...
Není tady
Tak po konečném uvážení jsme si vybrali Moulinex OW 300001. Je designově jak jsem chtěla. Eta Sympatic co jsem měla původně vybranou neprošla, prý recepty v ní uvedené byly chybné. Má dojít v úterý, napíšu mé postřehy:( Necítím se zrovna jistá, myslím že mi to nepůjde...Je Ally McBeal tak končím...
Není tady
hodně štěstí a dobrútek s novým přírůstkem LUCIE27
Není tady
Děkuju Jasminko. Už mám od mamky odepsaný recept na nej domácí chleba co ona dělá asi 20 let. Tak uvidím jak to zvládne troubička.Když jo, napíšu recept.
Jo a kde jste kupovali hrubou sůl? Já ji nikde nemůžu sehnat, byla jsem v Tescu, Hypernově a tam není.
Není tady
sůl ve zdravé výživě...chlebík zkus a kdyžtak nám sem určitě dej receptík.Rádi ho vyzkoušíme.Tak krásné pečení
Není tady
Já hrubozrnou sůl kupuji v Globusu a je super, při pečení se jako kdyby trošku nataví mňam
Není tady
Tak ji mám doma ETA Harmony
A už chudáček maká jak o život
Nemám asi tu správnou mouku, holky kde kupujete mouku?? Já prošla celý Globus a mají tam jen pšeničnou T650 a pak hladkou polosvětlou a pak OO výběrovou a jinak nic
Tak teď doufám že se mi ten chlebík povede
Není tady
CHLEBA se ti povede i z jine mouky než třeba chlebové,žitné..jen musí být dobré poměry vody a \mouky...celozrnná vždy potřebuje víc vody než třeba hladká...
celozrnná,špaldová,žitná...ty kupuji v kauflandu,ale chlebovou jsem zatím našla jen v tescu...snad jsem ti pomohla a bude ti chutnat tak jak nám...hodně štěstí...
Není tady
Prosím máte někdo recept na dobrý chleba z obyčejné hladké mouky??? Který by byl vhodný do ETY Harmony. Díky
Není tady
hladkou moukou nahraďíš všechny ostatní i
chlebovou...
Není tady
Upekla jsem už tři chleby, chuť fakt dobrá ale mám je pořád s ušima Co děláte ať vám to těsto nepadá??
Není tady
Jasminko já jsem asi antitalent ale nepoznám správnou konzistenci těsta
Není tady
Potíráte něčím chleba před pečením?? A můžu pekárnu otevřít nespadne pak znovu těsto??
Není tady
666salome napsal(a):
Upekla jsem už tři chleby, chuť fakt dobrá ale mám je pořád s ušima Co děláte ať vám to těsto nepadá??
PADÁ asi proto,že tam máš moc DROŽDÍ,nebo mouka má málo lepku.
Není tady
666salome napsal(a):
Jasminko já jsem asi antitalent ale nepoznám správnou konzistenci těsta
POMĚRY mouky a vody při pečení chleba
Bílá/tmavá chlebová mouka : voda
400g : 280ml
500g : 350ml
600g : 400ml
Celozrnná mouka : voda
400g : 300ml
500g : 360ml
600g : 420ml
TĚSTO musí být tužší
Není tady
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
666salome napsal(a):
Potíráte něčím chleba před pečením?? A můžu pekárnu otevřít nespadne pak znovu těsto??
když peču v pekárně,tak ne.když v troubě,tak jen vodou.
pekárnu múžeš otevřít,ale jakmile začne péct,tak už NE!
Není tady
Jasmínko jak vypadá ta bílá chlebová mouka - to je to na ní napsáno?? Takovou jsem nikde neviděla Už si připadám jako trotlík a asi zase půjdu raději koupit chleba Z obyčejné hladké mouky asi obyčejný chleba nejde že?? Když píšeš nahradit jde jakákoli mouka moukou hladkou, to musím upravit poměr vody??
Není tady
dala jsem normálně místo chlebové hladkou a v pohodě,akorát u celozrnné musíš dát víc tekutiny.chlebová je označená na pytlíku -zda je tmavá,světla...nikdy jsem ty mouky nezkoumala,až teď.Je jich tolik a nikdy jsem o tom ani nevěděla.půjde ti chlebík,neboj a vydrž!!!držím palce
Není tady