29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
papa.u napsal(a):
Prosím o radu. Budu se rozvádět a musím udělat s manželkou majetkové vyrovnání.Bydleli jsme spolu v rodinném domě mých rodičů a platili jen za elektriku, vodu a plyn, nájem jsme neplatili. Manželka si z bytu odvezla vše a nezůstalo mi v bytě nic ani jediný ručník ani lžíce prostě nic. Žili jsme tam tři roky udělali drobné opravy nutné k bydlení jako výměna klik u dveří a položení lina ve dvou místnostech položení dlažby na jeden schodek. Je pravda, že mi zůstalo auto a motorka. Z kterého ji samozřejmě vyplatím. Ale má nárok i na proplacení klik u dveří a ostatních drobných oprav které byli nutné? O to vše žádá. Bylo to v podstatě opraveno místo placení nájmu. Vzala si i dary od mých rodičů. Prosím o radu. O to vše chce manželka žádat i polovinu s věci, které jsou mé osobní.
Na osobní věci nemá nárok, ty se nedělí. Co se týče investice do domu teoreticky má pravdu, ale na druhou stranu by ona měla vrátit či kompenzovat věci společného charakteru, které si odnesla z domu. Dary jsou její a má právo si je vynést z manželství, stejně tak jako ty věci osobní potřeby. No a jestli chce ty kliky, tak bych jí každou druhou odmontoval a ať si je odnese. Na druhou stranu Ty máš kde bydlet, ona toto bude řešit.
Není tady
Mě spíše zaráží, že jsi tohle dopustil, aby si odnesla vše....
Není tady