18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lidičky, hledám někoho kdo má podobný problém. Nosím asi 10 let kontaktní čočky, vdy bez problému. Asi před měsícem se mi něco udělalo na levém oku. U spojivky jsem měla rudé oko, hodně viditelné ilky a v oku takovou zduřeninu. Zala jsem k očnímu lékaři a on mi na 14 dní zakázal nosit čočky a dal mi kapky a oční mast. Neřekl mi přesně co se mi tam udělalo, ale prý se to dělá i lidem, kteří nenosí čočky. Řekl mi, a příjdu kdyby něco. Je to 14 dní a mám zase červené oko a viditelné ilky. Včera jsem byla u optika, ale tam mi řekli, e je ve OK. Je to optička, která se o mě celou dobu stará, oči mi vyetřila. Neměl jste někdo něco podobného? Asi je pravděpodobné, e by optička poznala nějaký problém, ne? Připadám si kapánek paranoidní a nechci pořád běhat k očnímu lékaři. jetě musím podotknout, e jiné potíe nemám a neměla jsem, ani to nepálí, nebolí, nic. Díky:rodna:
Není tady
Simona napsal(a):
Lidičky, hledám někoho kdo má podobný problém. Nosím asi 10 let kontaktní čočky, vdy bez problému. Asi před měsícem se mi něco udělalo na levém oku. U spojivky jsem měla rudé oko, hodně viditelné ilky a v oku takovou zduřeninu. Zala jsem k očnímu lékaři a on mi na 14 dní zakázal nosit čočky a dal mi kapky a oční mast. Neřekl mi přesně co se mi tam udělalo, ale prý se to dělá i lidem, kteří nenosí čočky. Řekl mi, a příjdu kdyby něco. Je to 14 dní a mám zase červené oko a viditelné ilky. Včera jsem byla u optika, ale tam mi řekli, e je ve OK. Je to optička, která se o mě celou dobu stará, oči mi vyetřila. Neměl jste někdo něco podobného? Asi je pravděpodobné, e by optička poznala nějaký problém, ne? Připadám si kapánek paranoidní a nechci pořád běhat k očnímu lékaři. jetě musím podotknout, e jiné potíe nemám a neměla jsem, ani to nepálí, nebolí, nic. Díky:rodna:
Ahoj Simono, ja mam uplne to stejne. Taky nosim kontatkni cocky a udelalo se mi to na pravem oku. Lekar mi taky dal mast a kapky. Nicmene nic moc. Lecim si to ted sama. Koupila jsem si Visine Classic - ma odstranit zarudnuti oci a pomaha mi to. Vcera jsem si kapla a dobry. Ale pozor - nesmi se kapat, kdyz mas cocky v ocich. Muzes si je nasadit po 20 min. Kapu si to na noc a rano.
Není tady
Simona napsal(a):
Dovolím si připomenout bylinku, která zklidňuje oči a to světlík lékařský, lat. Euphrasie. Slabý vývar z bylinky vyplách očí zklidňuje. Homeopatiký lék Euphrasia 5 CH pomáhá při pálivém svědění očí. Homeopatikum při zklidnění vysazujeme.
Upravil(a) Ilseli (10. 6. 2006 19:52)
Není tady
Lauro a neví přesně co to je? Jak se ta nemoc jmenuje? Mě řekl jen lékař, e se to můe udělat vem a nikdo neví zda se to nevrátí. Pokud ti můu poradit, mě optička doporučila oční kapky Hylo-Comod, jsou na očka parádní, jsou bez konzervačních látek a hlavně si je můe kapat, i kdy má nasazené čočky. Ale jsou trochu draí, stojí 300Kč.
Pořádně nevím, zda mám to oko vyléčené. Lékař mi řekl, e kdybych v tom měla u zánět, tak mám s čočkama utrum nadobro. Ale ty asi také čočky pořád nosí, viď? Má nějaké obtíe, pálení apod?
Není tady
Simona napsal(a):
Lauro a neví přesně co to je? Jak se ta nemoc jmenuje? Mě řekl jen lékař, e se to můe udělat vem a nikdo neví zda se to nevrátí. Pokud ti můu poradit, mě optička doporučila oční kapky Hylo-Comod, jsou na očka parádní, jsou bez konzervačních látek a hlavně si je můe kapat, i kdy má nasazené čočky. Ale jsou trochu draí, stojí 300Kč.
Pořádně nevím, zda mám to oko vyléčené. Lékař mi řekl, e kdybych v tom měla u zánět, tak mám s čočkama utrum nadobro. Ale ty asi také čočky pořád nosí, viď? Má nějaké obtíe, pálení apod?
Nevim, jak se to jmenuje ani si nemyslim, ze to je nejaka nemoc:sjuk: Telo tak zkratka nekdy reaguje. Nekdy se udela ekzem a najednou zmizi, zrovna tak si myslim je to s tim okem. Hlavne doktori sami nevi co to je, doktor rekl ze na to nic jineho neni, takze se tim nejak hloubeji nezabyvam a lecim si to sama. Ty kapky HyloComod me nepomahaji, na me opravdu zabira ten Visine jak jsem psala:supr:
Není tady
Lauro, mě lékař trochu vyděsil, take jsem předpokládala, e je to váné. Mám panickou hrůzu z toho, e nebudu moct nosit čočky, protoe mám - 11,5 dioptrií a to u je na sklíčkách sakra znát. Navíc mi řekl, e kdyby něco tak mám hned přijít, ale co já vím co je"kdyby něco" Pořádně mi neřekl co to je, ale e bych nemohla nosit čočky, kdybych si to nechala dlouho. A má tedy taky u duhovky takovou zduřeninku, jako kdy je na oku něco nalepenýho?
Není tady
Taky. A nekdy, kdyz mrkam, tak citim, jako bych tam mela smitko nebo neco. Myslim si, ze kdyby to bylo neco joooooo vazneho, tak nas leci jinak a intenzivneji. Me se to poprve stalo pred rokem a nezda se, ze by se to najek horsilo. Muze to byt i nejaky zanet v tele, ten se taky provuje ruzne navenek. Mozna zkus jeste nejakeho jineho doktora.
Není tady
Tak to je přesně ono, taky mám občas pocit, e v oku něco mám. On ten můj doktor je fajn, ale spí mě vyděsil, e bych nemohla nosit čočky. Jestli to má u tak dlouho a je to stejné, má pravdu, e to nebude nic váného. Přestanu se tím zabývat. Uklidnilo mě, e s tím má i někdo dalí zkuenost bez větích problému. Jsem kapánek paranoidní, spí bych měla navtívit psychiatra
Jsi hodná, e jsi mi napsala.
Není tady
Ahoj holky, tak čočky nosím taky, u asi 8 let a tuhle zduřeninku, či jak , mám taky. Občas mi to vadí a musím čočky vyndat, jinak je nosím celý den a kdy jsem doma, raději si nechávám brýle. Ale bála jsem se, e se to bude muset sekrábnout
Není tady
Darjo, koukám, e to má váně víc lidí. Laura mě docela uklidnila a nic si z toho u nedělám. Je pravda, e mě to na tom oku pěkně tvalo, je to otravný, viď? Byla jsi s tím někde?
Není tady
Jetě, jak dlouho to na tom oku má?
To, jak doma nosí brejličky, dělám také. Doktor mi řekl, e je to dobré takhle dělat, aby si oči odpočinuly.
Není tady
Simona napsal(a):
Ahoj Simonko, jmenuje se to hordeolum. Je to vlastne zanet nektere z drobnych slznich zlazek ve spojivce.
Leci se ocnimi kapkami, ktere obsahuji antibiotika...ale musi se to lecit vcas, protoze kdyz uz je to moc velke, je to obvykle jiz opouzdrene a musi se to odstranit chirurgicky (maly ambulantni zakrok v lokalni anestezii).
Ale urcite nejdrive zkusit kapky a mast, nejlepe po domluve s ocnim lekarem.
Není tady
Sillwan děkuju ti. Jsem ráda, e mi někdo řekl, jak se to jmenuje. Ty kapičky a mast co jsem měla byly antibiotika. Má s tím také nějaké zkuenosti? Asi neví co je příčinou? Opravdu důsledně bdám na předepsanou péči o čočky. Momentálně mi to dalo celkem pokoj a předpokládám, e by optička poznala nějaký problém? Byla jsem u ní minulý čtvrtek.A jetě jedna otázka, Laura píe, e u to má rok a nemění se to, neví jak je to moné? Zajímalo by mě, jak dlouho trvá ne se ten zánět opouzdří?
Promiň za tu fůru otázek. Ale hned tě chci vyuít, protoe o tom něco ví )
díky
Není tady
Jeí, to jste mi dali s tím ambulantním odstraněním!!!!! Já to mám přes rok, nic mi to nedělá,jen to občas v oku cítím, kdy nosím čočky, ani kapky nepouívám. Jeí, ambulantně- v oku!Je mi na nic.
Není tady
Já jsempo dtím názvem nala tohle
Hordeolum
(ječné zrno) je zánět Mollovy nebo Zeissovy lázy. Vyvolaný mikroorganismy, často stafylokoky. láza a její okolí zrudne, vznikne infiltrace a drobný hnisavý absces. Okolí je větinou zarudlé a zduřené a značně bolí. Během několika dnů větinou samo perforuje take incize je větinou zbytečná. Teplé obklady proces urychlí. Diferenciálnědiagnosticky pomýlíme na erysipel, pokud je horním víčku, pak i na dakryoadenitidu
- to asi není ono
Upravil(a) Darja70 (14. 6. 2006 15:11)
Není tady
Darjo, také jsem nala ve vyhledávači, e je to ječné zrno, ale to je něco jiného ne máme my. Ječné zrno se dělá v očním víčku a my máme tu "zduřeninu" /nevím jak to nejlíp nazvat, vypadá to jako kus rosolu nalepený na oku/přímo na rohovce. Nevím, jestli se Sillwan nespletla. Laura také psala, e to tam mám dlouho.
Mimochodem taky jsem začala trochu plait
Není tady
Jecne zrno jsem mela taky, ale to neni ono. Jecne zrno je celkem "pohoda", sice neprijemna, ale jak se objevi, tak zase zmizi. Muj nazor je navstivit vice doktoru, pokud Ti vsichni reknou to stejne tak bych se tim tolik nestresovala.
Ted jsem si koupila cocky barevne a je to PARADA. Ted je mi nejaka zdurenina ukradena:))))))
Není tady
Simona napsal(a):
Darjo, také jsem nala ve vyhledávači, e je to ječné zrno, ale to je něco jiného ne máme my. Ječné zrno se dělá v očním víčku a my máme tu "zduřeninu" /nevím jak to nejlíp nazvat, vypadá to jako kus rosolu nalepený na oku/přímo na rohovce. Nevím, jestli se Sillwan nespletla. Laura také psala, e to tam mám dlouho.
Mimochodem taky jsem začala trochu plait
Přesně tohle mám a největí strach mám z nějakého sekrabování v místním umrtvení!!!!!!!!!!!
Není tady
LauraK. napsal(a):
Jecne zrno jsem mela taky, ale to neni ono. Jecne zrno je celkem "pohoda", sice neprijemna, ale jak se objevi, tak zase zmizi. Muj nazor je navstivit vice doktoru, pokud Ti vsichni reknou to stejne tak bych se tim tolik nestresovala.
Ted jsem si koupila cocky barevne a je to PARADA. Ted je mi nejaka zdurenina ukradena:))))))
Jé, to musí být super, já hnědooká bych mohla být modrooká, to by čuměli na drát, ale ta zduřenina mě tve
Upravil(a) Darja70 (14. 6. 2006 19:24)
Není tady
Darja70 napsal(a):
LauraK. napsal(a):
Ted jsem si koupila cocky barevne a je to PARADA. Ted je mi nejaka zdurenina ukradena:))))))Jé, to musí být super, já hnědooká bych mohla být modrooká, to by čuměli na drát, ale ta zduřenina mě tve
Presne, ja jsem original hnedooka a ted jsem modrooka a ta modra je fakt vyyyyyrazne modra. Je to super:) Drive byly jenom tonovaci cocka, ted jsou i kryci.
Není tady
Simona napsal(a):
Simono,
(nečetla jsem dalí příspěvky(
taky se mi ozvaly potíe po noení čoček - jak ty popisuje, ajá nakonec asi 4 dny měla takový zánět, e jsem měla jen zavřené oči - tím tě nechci strait - prostě tenkrát před cca 10 lety to bylo po dlouhém noení čoček ( denně 12 - 14 hod., moc jsem nevyvařovala..a tak jsem la laserovou operaci - mohu jen doporučit
napi mailík, popíu více
Mía
Není tady
Lauro a Darjo, také jsem uvaovala o barevných, ale vzhledem k mému počtu dioptrií bych za ně dala hotový majlant. Darjo neboj, pokud nám to nic jiného nedělá, tak to snad bude dobrý. A nechce zkusit nějaké kapky? Fakt to očka pěkně uklidňuje.
Michaelo spoléhám na optičku, řekla mi, e je to v pořádku. Mám v plánu za ní zase zajít, a mi oči radi častěji kontroluje. Provádí aplikaci čoček, tak snad musí rozeznat nějaký problém, snad.
Operace mě celkem zajímá. I kdy jsem momentálně na tom docela bídně po finanční stránce a nemohla bych si jí dovolit. Ale budu ráda, kdy mi napíe víc :nektarinnka@centrum.cz
Není tady
Simona napsal(a):
Sillwan děkuju ti. Jsem ráda, e mi někdo řekl, jak se to jmenuje. Ty kapičky a mast co jsem měla byly antibiotika. Má s tím také nějaké zkuenosti? Asi neví co je příčinou? Opravdu důsledně bdám na předepsanou péči o čočky. Momentálně mi to dalo celkem pokoj a předpokládám, e by optička poznala nějaký problém? Byla jsem u ní minulý čtvrtek.A jetě jedna otázka, Laura píe, e u to má rok a nemění se to, neví jak je to moné? Zajímalo by mě, jak dlouho trvá ne se ten zánět opouzdří?
Promiň za tu fůru otázek. Ale hned tě chci vyuít, protoe o tom něco ví )
díky
Ahoj Simco, ja osobne s tim zkusenost nemam, ale muj bracha i muj manzel na to docela trpi a to ani nenosi kontaktni cocky. Zkusim na tve otazky odpovedet.
1. Pricina? Proste se ucpe vyvod slzne zlazky, muze to byt prachem, cimkoliv. Pak se snadno zaniti.
2. Opticka by to poznat mela, ale kapky, ktere dostanes jen tak ve volnem prodeji v lekarne, jsou vuci tomu obvzkle bezmocne.
3. A ze to ma Laura uz asi rok znamena, ze ten se ten zanet bud opouzdril, nebo se to zhojilo jizvou, ktera vypada jako malinka boulicka, tezko rict, musela bych videt.
4. Jinak, nez se to opouzdri trva vetsinou nekolik tydnu...ale je to individualni.
Tak ahoj.
Není tady
Holky, máte také červené oko? To jsem mi nenapsaly. Já jsem včera měla dlouho čočky, asi 16 hodin, byli jsme na firemní večeři. A dneska mám to oko hrozný, krábe mě na druhé straně oka ne mám tu zduřeninu /bojím se aby se mi to neudělalo i tam/, a hlavně ho mám červený, mám straně vidět ilky. Kapu do oka jak zběsilá a vůbec to nepomáhá . Taky to máte někdy lepí a někdy horí?Nebo pořád stejné?
Není tady
Simona napsal(a):
Holky, máte také červené oko? To jsem mi nenapsaly. Já jsem včera měla dlouho čočky, asi 16 hodin, byli jsme na firemní večeři. A dneska mám to oko hrozný, krábe mě na druhé straně oka ne mám tu zduřeninu /bojím se aby se mi to neudělalo i tam/, a hlavně ho mám červený, mám straně vidět ilky. Kapu do oka jak zběsilá a vůbec to nepomáhá . Taky to máte někdy lepí a někdy horí?Nebo pořád stejné?
Já větinou stejné pořád, jen po dlouhém noení, třeba v praném prostředí nebo kde je suchý vzduch, tak mě tooko dře, prostě, jako bych pod čočkou něco měla.
Jinak o opraci jsem taky uvaovala ( mám kolem 4 dioptrií), ale problém jsou ty finance.
Není tady