29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Průser! Namočila jsem převážně bílou mikinu, která má na rameni černý proužek. Chtěla jsem jí jen nechat chvíli odmočit a hned vyprat, ale usla jsem a tento černý proužek se mi obtiskl na bílou plochu mikiny. Dostanu to někdy dolů??? Jestli někdo ví jak na to, budu ráda, když mi poradí... Předem děkuji.
Není tady
A co Savo perex nebo nějaké jiné bělidlo jen na ten obtisk...
Není tady
Savo mě samozřejmě taky napadlo, ale chtěla jsem se nejprve zeptat na něco jiného, bojím se, aby tam nebyl vyžraný flek...
Není tady
Myslím si že taky existuje odbarvovač na omylem obarvené prádlo ale nevím jestli nevadí ten proužek
Není tady
Zkus rozdělat odbarvovač v misce a LEHCE vytírat flek bavlněným bílým hadříkem, tak, abys pořád měla čistý kousek toho hadru (aby se to nerozpatlalo ještě víc). Vyzkoušej z rubu, jestli náhodou mikina po odbarvovači nežloutne - jestli je tam umělé vlákno, mohlo by se to stát.
Není tady
nice.Nani napsal(a):
Průser! Namočila jsem převážně bílou mikinu, která má na rameni černý proužek. Chtěla jsem jí jen nechat chvíli odmočit a hned vyprat, ale usla jsem a tento černý proužek se mi obtiskl na bílou plochu mikiny. Dostanu to někdy dolů??? Jestli někdo ví jak na to, budu ráda, když mi poradí... Předem děkuji.
A co tak Vanisch skvrn a špíny se zbavíš?
Není tady
Daniela M napsal(a):
nice.Nani napsal(a):
A co tak Vanisch skvrn a špíny se zbavíš?
Vanisch jsem použila hned jak jsem na to přišla - nezabral!
Není tady
Ahoj, taky bych potřebovala poradit. Udělala jsem si na bílé tričko modrou lihovkou čárku. Nechci zkoušet něco drastického, tričko mam moc ráda. Díky za rady...
Není tady
Ahojky, nějaký inteligent přilepil na lavičku žvýkačku a můj přítel se na ni posadil. ( V oblíbených kraťasech). Nevíte, jak ji odstranit? Zkoušela jsem to dát do mražáku, bohužel nic
Není tady
Tohle je takový kapesní antiflekový návod. Jenom znova upozorňuju - vždycky zkusit na rubu, jestli barva nepouští, skvrny NIKDY neprat před čištěním (zaperou se a čištění jde hůř nebo vůbec) a flek podložit i zespoda čistým hadříkem nebo vatou a často měnit:
asfalt, dehet, kolomaz: hrubou nečistotu seškrábneme, navlhčíme benzínem k čištění a na postižené místo naneseme kašičku z benzínu a magnézia. Po zaschnutí vykartáčujeme a přepereme.
barvy, laky: skvrnu navlhčíme terpentýnem a naneseme na ni kašičku z magnézia.
bláto: než jej začneme odstraňovat, musí být dokonale zaschlé, pak jen postačí jej pečlivě vykartáčovat a skvrnu dočistit běžnými prostředky.
borůvky: na modré borůvkové skvrny vlažnou mýdlovou vodu, do které přidáme trochu čpavku, případně namočíme přes noc do kyselého mléka
čokoláda: roztok z jednoho dílu octa a jednoho dílu lihu
fixy: lihové zkusit opatrně rozpustit lihem, ale některé barvy jdou velmi špatně
hořčice, omáčky, vejce: roztok vlažné vody s přídavkem čpavku
inkoust: ve vodě rozmícháme citrónovou šťávu spolu se solí, skvrnu potřeme roztokem a necháme chvíli působit, pak vymácháme
krev: do studené vody přidáme čpavek, namočeným hadříkem pak skvrnu vytíráme
mastné skvrny: jar a pod. nebo kašička z benzínu a magnézia
parafín, svíčku, vosk: po zatuhnutí odstraníme hrubé nečistoty tupým nožem, zbytky odstranit přežehlením přes savý papír (papír nad i pod látku - několik vrstev!)
čaj, káva, kakao: vyčistíme benzínem a pak roztokem z jednoho dílu octa a jednoho dílu lihu
lihoviny, pivo: nejlépe odstraní vlažná mýdlová voda, nebo teplý roztok z jednoho dílu mýdlového lihu a jednoho dílu vody
červené víno: skvrnu posypat solí nebo namočit bílým vínem
žvýkačka: pokrýt kostkami ledu, po zmrznutí vydrolit, zbylou skvrnu vyčistit kašičkou z magnézia a benzínu nebo lihem
Není tady
I já děkuji a hned vyzkouším. Pokud to nepůjde, přijde na řadu plán B a něco na to tričku vyšiju, aby nebyla čárka od fixky vidět.
Není tady
kijjo napsal(a):
I já děkuji a hned vyzkouším. Pokud to nepůjde, přijde na řadu plán B a něco na to tričku vyšiju, aby nebyla čárka od fixky vidět.
Nemusíš jen vyšívat - dá se našít ozdoba z korálků. látková kytička (i vystřižená z krajky), prodávají se nášivky různých velikostí. Taky jde skvrnu obšít a vystřihnout (asi jako knoflíkovou dírku) - máš moderní průstřih. Když uděláš 3-4 na různých místech, nebude to vypadat jako z nouze ctnost.
Není tady
helena napsal(a):
kijjo napsal(a):
Nemusíš jen vyšívat - dá se našít ozdoba z korálků. látková kytička (i vystřižená z krajky), prodávají se nášivky různých velikostí. Taky jde skvrnu obšít a vystřihnout (asi jako knoflíkovou dírku) - máš moderní průstřih. Když uděláš 3-4 na různých místech, nebude to vypadat jako z nouze ctnost.
Vyšívání miluju (křížkovým stehem), už jsem si takhle vyšila několik triček - ne všechny byly od něčeho "ušpiněné". Ale díky za návrhy...
Není tady