29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Maminky můžete mi poradit jakých potravin se vyvarovat při kojení ať mimčo nebolí bříško. A taky jak je to z ovocem a džusy, slyšela jsem, že pomerančový raději ne, ale co třeba jablečný? A vůbec co pijete, čaj a voda už mi nějak nejede. Díky.
Není tady
Ajko, taky řeším co pořád pít. Z čajů mi chutná jenom černý a nevím zda u kojení nevadí a pak piju neperlivou neochucenou vodu a mléko. Taky už toho mám plné zuby. Myslím, že džus hodně naředěný by neměl vadit. Kafe piju jenom bez kofeinu, jo a taky mi chutná melta s mlékem.
Není tady
Ajko, já měla pocit, že ze začátku, ať jsem jedla cokoliv, tak to Matyldu nadýmalo... a ke konci už jsem nejedla skoro nic, vážně a stejně měla prdíky. Pomohl jen Sab Simplex. Navíc fenyklový čaj jsem pít nemohla, protože jsem po něm měla strašlivé křeče. Nakonec jsem pila jen zelený čaj jasmínový. Ale zkus třeba rooibos - jde pít jak teplý, tak si z něj můžeš udělat i ledový čaj a existuje jich mnoho druhů. A nebo jestli ti chutnají ochucená mlíčka... ono to se to po čase srovná, já pořád kojím a v jídle ani pití už se vůbec omezovat nemusím, ke konci druhého měsíce už Maty žádné prdíky netrápily...
Není tady
I když se člověk snaží nejíst nadývamé věci, tak to nepomůže. A prdíky jsou stejně. Myslím, že je to problém většiny miminek a jejich maminek. Ale na to pítí, je opravdu nejlepší voda bez bublinek, když ti nechutná, zkus to míchat s ovocnýma šťávama. Jinak na prdíky pomáhají teplé obklady, masírování břicha a třeba zrovna můžete bříško mazat majoránkovou mastí. Dá se koupit v lékárně. Ale dá se vyrobit i doma, když si rozpustíte sádlo a přidáte do něj majoránku. Necháte tak 24 h louhovat. (musíte to sádlo neustále rozpouštět), pak scedíte do skleničky a dá se do ledničky. A pak vtírat do bříška - pomůže jak majoránka, tak masáž. Ono jak bude mimčo růst, budou se zvětšovat střeva a úplně ty problémy odejdou. Je to zkrátka trápení.
Není tady
Není tady
Souhlasím s Rheou, teď v těhu jsem jednu chvilku nemohla moc pít a jediné co mi zachutnalo je voda se sirupem. A že je příchutí. Sice je na lince bordel s 4 otevřenejma šťávama, ale já piju jak mám
Melta je dobrá, dokonce trošku podporuje tvorbu mlíčka
Také jsem dost pila ovocné čaje, nebo si rozpouštím Tang do lahve do ledničky ( ředím ho víc, je to dooost sladké tak 1 sáček do 1,5 l PETky)
A taky mlíko, kakao, ochucené mlíčko granulkama ( mooc mic chutnalo jahůdkové)
A jogurtová mlíčka mňam.
Tak snad jsem vám na něco udělala chut
Není tady
Taky bych potřebovala nějaký tipy, jak obměnit svou stravu, jsem teď teda na tvrdý dietě, protože Honzíka prdíky taky hrozně trápí. Jím mussli s mlíkem k snídani, starý pečivo, brambory, omeleta připravená bez tuku a naštěstí aspoň sušenky, ty snad taky nenadýmají. Piju šťávu s vodou, občas fenyklový čaj.
vůbec nevim, co si mam vybrat v restauraci, všechno je tam většinou smažený, s cibulí, se zelím apod. takže tam vždycky jenom slintam a pak si dam nějakou blbost - no a prdíky jsou stejně.
jíme Sab Simplex, masírujeme, polohujeme, nahříváme a žádný výsledek :-( Tak už aby byl větší...
Není tady
ivagrun napsal(a):
Taky bych potřebovala nějaký tipy, jak obměnit svou stravu, jsem teď teda na tvrdý dietě, protože Honzíka prdíky taky hrozně trápí. Jím mussli s mlíkem k snídani, starý pečivo, brambory, omeleta připravená bez tuku a naštěstí aspoň sušenky, ty snad taky nenadýmají. Piju šťávu s vodou, občas fenyklový čaj.
vůbec nevim, co si mam vybrat v restauraci, všechno je tam většinou smažený, s cibulí, se zelím apod. takže tam vždycky jenom slintam a pak si dam nějakou blbost - no a prdíky jsou stejně.
jíme Sab Simplex, masírujeme, polohujeme, nahříváme a žádný výsledek :-( Tak už aby byl větší...
Přesně tak, prý kluci na to trpí víc . Prý po 3. měsíci to přejde, to se začínají více hýbat.
Není tady
nejim lusteniny a zeli, piju vse krom bublinkovych vod a limonad, no vlastne ono toho moc nezbyva, ale dopreju si kaficko, pak neperlive vody, caj pro kojici matky a fenyklovy, samozrejme i ovocny a rooibos, dzusiky hodne zredene a kdyz uz tak jablecny, a hlavne se vyhybam sterilovanemu hrasku, po tom mala predvedla takovou koliku, ze jsme s ni brecely i ja s mamkou.-)))
ale je fakt ze po tom tretim mesici uz to neni tak hrozne, i kdyz nekdy se krouti jeste ted, ale prdiky uz jdou samy ven, driv jsme masirovali brisko a cvicili nozkama, ted se hybe sama, tak je to lepsi
Není tady
tak já mám holčičku a trápí nás to taky....
nevím s těmi džusy jak to je, kdyz by se nemel pomeranc, jak se muze pomer. džus... myslite ze jablečný se muze nebo tak?
jinak do toho mlika se nehrnu, jim jogurty, ale mliko jen do Cara... pry to nemusi delat taky nejlip na zazivani miminek... tak to neprehanim.. az budem mit ty tri mesice asi, tak zkusim pridavat vic jidel...
holky zkusil jste nekd jahody uz pri kojeni? jako v lete bez jahod? uf...
kdyz jste si nekdo dal instant.normalni kavu - spalo miminko? jak t pusobilo?
Není tady