Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 7. 6. 2006 19:20

Honey
♥♥♥♥---

Zneužité dítě.....

Prosím o radu na tohle téma.Moje kamarádka a vlastně příbuzná má dceru a tu ji zneužil po cestě z kroužku nějaký chlap .....orálně.Ona byla vždy nějak nemocná ,ale od tý doby se jí onemocnění zhoršilo tak,že je týden doma a 14 dní chodí do školy.Pořád jí bolí v krku.Byla na různých vyšetřeních a nic jí nezjistili.Byla i u psycholožky a když odjížděli ,řekla že se se vším vyrovná sama a že nikam nepůjde.Potom je psycholožka poslala nanějakou...nevím přesně....poradnu pro školní mládež....a tam je poslali pryč ,že tam nepatří.Moje kamarádka je v koncích a neví co dělat.Holka má od té doby různý tiky v obličeji.Bohužel má povahu jako já i má moje kamarádka,že na povrch nedáme nic znát a uvnitř se trápíme.. Problémy  si myslím ,že ustojí,ale projeví se jí to jinak.Ráda bych uvítala  jiný zpúsoby jako je psycholožka a pod......prostě jim chci pomoct ,aby holka měla v budoucnu co nejmenší problémy.Má někdo zkušenosti a popřípadě kontakty?

Není tady

#2 7. 6. 2006 21:00

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: Zneužité dítě.....

Honey - co je to , že byla vždy nějaká nemocná, pokud tu kamarádku znáš, tak víš, co jí je, nebo bylo.....kolik je slečně/dítěti/ let? Hlásili to na policii ? Šetřilo se to ? Ty ani nevíš, kam ji poslali, tak to napiš konkrétně, byla na neurologickém vyšetření?

Není tady

#3 7. 6. 2006 21:42

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

No já bych hledala jinou psycholožku, ale kineziologie taky v lecčems pomůže

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#4 8. 6. 2006 7:29

Honey
♥♥♥♥---

Omlouvám se ,že jsem včera nereagovala,ale přemohl mě spánek yikes)))) Takže nemocná byla řekla bych ,tak jako každý dítě.Teploty,angíny,prostě nic vážnějšího.Měla je možná častější,ale od tý doby se to zhoršilo.Holka má 9 let.Problém je asi v tom ,že prostě k tý psycholožce nechce jít,byla tam asi dvakrát.Asi o tom nechce ani mluvit a já se jí nedivím.Samozřejmě že to hlásili na policii,šetřilo se to....tam bez úspěchu,vyšetření na neurologii nevím jistě,ale pochybuju,že by něco zanedbali.Znám je sice dobře,ale taky úplně přesně si nepamatuju,kde všude byli i když mi o tom říkala.Asi se jí budu muset znovu zeptat.Právě že mě napadla ta kineziologie nebo něco podobnýho.

Není tady

#5 8. 6. 2006 8:41

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Honey - je v tom mnoho nejasností...a policie nezjistila, kdo to byl? Možná se to dívence líbilo, tak nechce říct...??? Já, jako matka bych to určitě nenechala jen tak....a dívku bych k psycholožce dokopala, případně šla s ní....

Není tady

#6 8. 6. 2006 9:57

Honey
♥♥♥♥---

Policie nezjistila kdo to byl.Pochybuju že ,že by se jí to mohlo  v 7 a půl letech líbit.Stalo se to pře rokem a půl.Šla z kroužku a strčil jí ho do pusy...že to tak musím říct.Anï mámě to nechtěla říct....kdo by se s tím chlubil.A to jen podotknu,že se mámě svěřuje se vším.Její máma si toho všimla,protože dcera si pořád chodila vyplachovat pusu.Ale asi opravdu kápla na špatný lidi.Ale kdo nezažil ,nepochopí.Když vlečeš vlastní dítě,který je zneužitý po všech čertech a oni si Tě přehazují jako horkej brambor,tak Tě přejde na všechno chuť a doufáš,že se se to opravdu srovná i když se jedná o vlastní dítě.Dospělá ženská,když je znásilněná má co dělat ,aby to ustála....to ponížení,jak s ní kolikrát jednají.Ta psycholožka prý sama řekla,že nutit jí k něčemu ,to nejde.Vždyť i já si kolikrát říkám,že to rozumově zvládnu a nakonec se to projeví úplně jinak.Spíš jsem jí obdivovala,že jako dítě prohlásila,že to zvládne.Proto mě zajímala i jiná alternativa,než je psycholožka.A dokopej někoho někam....vlastně dítě dítě ještě nemá takovou sílu.A věř mi Aneri,že ona to taky nechce nechat jen tak,akorát už neví čeho se má chytit.

Není tady

#7 8. 6. 2006 10:05

potvora.nena
♥♥-----

To je naprosto příšerný.... určitě to bude chtít dlouhodobou léčbu u psychologa, s tím se určitě sama nevyrovná. Koukněte na net, najděte rychle nějakého odborníka co se specializuje na děti a honem k němu... určitě to bude dlouhodobé, ale snad se s tím časem vyrovná, jinak se bojím, že by mohlo být ještě hůř, když to bude dusit v sobě...

Není tady

#8 8. 6. 2006 10:17

Honey
♥♥♥♥---

No právě,znám to podle sebe a ona je ještě dítě.Teď jí nedělá problémy kamarádit s klukama,ale v pozdějším věku až třeba dojde např.na sex,tak s tím bude mít problémy určitě.Zatím se to projevilo tak ,že je hodně nemocná a že má tiky v obličeji....a může být hůř.Ale jinak je to veselá dívka a nikdo by to do ní neřekl.

Není tady

#9 8. 6. 2006 10:29

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Hopney, MUSI s tím  něco dělat máma...na dítěti to tak moc nezáleží. Píšeš, že vztahy mezi mamkou a dívkou  jsou dobré, že se jí svěřuje,.....já si myslím, pokud tu důvěru matka má, že by ta máma z ní měla vytáhnout všechno...a poradit se třeba i bez dcery a pak zajít za psychologem.  Existuje tolik poraden pro takové případy....a nevěřím, že by to dítě v 7a půl letech zvládlo samo!!! To prostě nelze!!! To není vyvinutý člověk, aby věděl, jaké následky to může mít,...tak by měla mít rozum máma!!! Vím, o čem mluvím...i přede mnou vlatní otec onanoval a chtěl nás i ze sestrou znásilnit...horší je, když se o tom nemluví a pak to někde bouchne! Myslím, že ta dívenka si zaslouží pomoc!!!

Není tady

#10 8. 6. 2006 10:40

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

To je strašný. Chudák holčička.
A co praktický lékař? Ten by přece měl doporučit dětskýho psychologa.
Nebo větší klinika, nemocnice, tam přece musej poradit, ne?
A vůbec bych jako matka nedoufala, že se to srovná, ale řešila bych to, i kdyby si mě přehazovali. Vůbec by mě to nezajímalo.
Ježišmarjá, vždyt ta holčina může mít zkaženej celej život...

Není tady

#11 8. 6. 2006 10:50

Honey
♥♥♥♥---

Tak to máš taky zážitky...to Ti řeknu.Chtěla jsem jí jen pomoct.Budu se muset na NETU po něčem podívat,protože oni ho zatím nemají.A tam kde byli jim moc nepomohli.Psycholožka jim doporučila právě jen tu poradnu pro školní děti a mládež......přesně nevím jak je ten název,ale tam jí řekli,že dítě s tímhle problémem tam nepatří.Nejsme tak velký město a není tady tolik možností kam se obrátit.Za tou psycholožkou byli až v Brně a to je od nás 60 km.Takže to chce opravdu asi hledat a hledat.Ale vždy je lepší když má někdo s nějakou poradnou dobrý zkušenosti a může ji doporučit.

Není tady

#12 8. 6. 2006 11:53

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Nevím,jaký postoj má matka toho děvčátka  k homeopatii.  Také tento obor  by určitě mohl  pomoci.

Mám zkušenost, že pomohla - jediná- v případě  letitých problémů u syna.  Byly to rovněž potíže "získané"  v dětství,
také záležitost  dušičky.  Sice  jinými zážitky,  ale chci tím říct,  že pokud  homeopat  vybere správný lék,  je možná  velmi rychlá  pomoc, tj,  úleva, změna.

Tato  homeopatka působí  v Olomouci. Nejde  u ní o "klasický"   psychologický  "výslech", atd.  který  zřejmě  děvčátko  těžce snáší.

Není tady

#13 8. 6. 2006 12:50

Honey
♥♥♥♥---

Právě že její matka je přístupná všemu.A nerada bych aby to vypadalo,že pro ni nic neudělala.U psycholožky byli myslím dvakrát nebo třikrát,teď už nevím přesně,ale při poslední návštěvě z toho byla akorát vystresovaná a prohlásila prý ať už jí k nikomu nevodí.A není to rozhodně o tom,že by psycholožka na ní byla třeba protivná,ale nechtěla o tom s nikým mluvit.Byl to tenkrát pro ni čerstvej zážitek a ještě to někomu cizímu vykládat byl pro ni velkej nápor.
Ten homeopat mě vůbec nenapadl.Netušila jsem že se to dá řešit i takhle.

Není tady

#14 8. 6. 2006 13:32

Ra
♥♥♥♥♥--

Ráda bych se přimluvila, aby ještě zkusily paní psycholožku Martu Foučkovou, která pomohla mnoha lidem a dětem formou hypnózy.  Pokud by maminka vysvětlila problém, dcerka by již nemusela sama o tom hovořit. Formou hypnózy by mohlo dojít k odbourání tohoto tolik těžkého zážitku, který může narušit celý její budoucí život. Nabízí nový způsob odbourání příkoří jimiž se na nás podepsali jiní. Její vypracovaná metoda, kterou nazvala hlubinná terapie, jí umožnila odkrýt celou řadu zákonitostí hlubokého podvědomí. Dobrala se důvodů a odbourání mnohých depresí, duševních poruch, narušených vztahů mezi lidmi.

hjarta

V osmdesátých letech pracovala na katedře pedagogiky a psychologie ČVUT, spolupracovala s astrology Vladimírem Kvasničkou a Antonínem Baudyšem ( oba rovněž ČVUT), doc. Kahudou na Psychoenergetické laboratoři při VŠCHT a především s jejím učitelem, mystikem Otakarem Solnařem z pražské Letné a Divišova. Od poloviny devadesátých let se soustředila na vydání dvou knih vlastním nákladem a přednáškovou činnost.

hjarta
http://www.martafouckova.cz/

kontakt:

M. Kubíčková, tel. 224 262 499, mobil 736408857

M. Špačková, tel. 222 780 424

hjarta
Držím holčičce moc palce a věřím, že paní Foučková ráda pomůže
hjarta

Není tady

#15 8. 6. 2006 13:44

1Marie
♥♥♥----

Vybrat dobrého psychologa je základ, to že holčička nechce už za to psycholožkou jít je pro mě znamení, že opravdu k téhle už ne. ( a nemusí být špatná, jen si třeba spolu nepadly do oka, anebo špatná je, bohužel i mezi psychology je mnoho nedobrých). Já bych na jejím místě hledala a navštěvovala osobně tak dlouho, než bych našla toho pravého - tu pravou. Nevzdávat to je důležité. Nejdřív sama, bez dcery, až bych měla pocit, že tohle je ten pravý. Homeopatii bych brala jen jako doplněk léčby. To hlavní je jinde.
P.S. A proboha Aneri - to snad byl překlep - že by se to té dívence mohlo líbit?!

Upravil(a) 1Marie (8. 6. 2006 13:45)

Není tady

#16 8. 6. 2006 14:27

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ne, bylo to myšleno vážně, protože je v tom hodně nejasného ,hodně otazníků, já bych se neptala až za rok a půl...já bych pracovala na svém dítěti HNED !!!..... a velice intenzivně, i kdyby o tom nechtělo mluvit, ale dítě přece v 7mi letech nemůže rozhodovat o tom, co zvládne a co ne. To měla matka i Honey už dávno pracovat .Mě to přiipadná, že Honey něco řeší za druhé bez nich......a já bych se také přimlouvala za dobrého psychiatra. Přece dívce ale musíte vysvětlit, jaké zlo na světě existuje a že je to v její prospěch, jinak opravdu bude poznamenaná na celý život !

Není tady

#17 8. 6. 2006 15:15

Honey
♥♥♥♥---

Nevím ,možná to tak působí,že je tam hodně nejasností a otazníků.Mě to nepřijde,ale asi proto že je znám.Přiznám se ,že mě taky zarazila věta,že by se jí to mohlo líbit.Není pravda,že s tím rok a půl nic nedělali.Přece vyšetřování na policii,vyšetření v nemocnici jestli jí ještě něco neudělal,psycholožka Tě taky nevezme okamžitě,to není otázka týdne.Teď ještě chodí na různá vyšetření kvůli zvýšený nemocnosti,takže to není žádná sranda.A rozhodně za ně nic nechci řešit,chtěla jsem jí jen poradit.A podle mě nikdy není pozdě.I když čím dřív,tím líp,to je jasný.
Jinak o paní Foučkové jsem už slyšela.
Zatím díky za všechny rady a doporučení.

Není tady

#18 8. 6. 2006 15:27

Honey
♥♥♥♥---

A ještě bych dodala,že matka dívky je srozuměná s tím ,že se tu zeptám nebo vyhledám adresy,takže to není "o nich bez nich".Možná,kdyby měla NET,už by se dávno podívala.A přiznám se ,že mě by taky hned nenapadlo,že zvýšená nemocnost má souvislost s tím ,co se jí stalo.Můj syn měl taky určitou dobu 6x do roka angínu a byla jsem jen z toho pěkně na nervy.A tiky hlavou má až poslední dobou.A třeba až pourčitý době člověku doklapne,že to má všechno souvislost.Ale to nechci omlouvat ani sebe ani ji.

Není tady

#19 8. 6. 2006 16:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nemusíš omlouvat nikoho, keď niekto rieši namiesto hlavného problému nejaké blbé taľafatky, nemusíš sa tým zaoberať. Keď sa stae tkaá vec, tak podľa mojich skúseností sa tiež najprv riešia bezprostredné prvoradé veci(polícia, lekár) a možné budúce dôsledky človeku napadnú až neskôr. Až keď vidí, ako to ide/nejde...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 8. 6. 2006 16:38

1Marie
♥♥♥----

Honey, podle mě se každý velký stres na člověku projeví - některé věci nastanou okamžitě ale některé až časem. Já si taky až zpětně uvědomila, že rok potom, co mi umřela maminka jsem byla zvýšeně nemocná (samá viroza, těžká chřipka, pak angína). V dospělosti jsem na tyhle věci moc netrpěla, ale ten rok jich bylo požehnaně. Připisuju to tomu, že psychický stres Tě oslabí a tělo snáz podlehne jakékoliv nákaze (které by se za jiných okolností snadno ubránilo). I ten tik se může projevi později, samozřejmě. V téhle souvislosti Ti doporučuji výborného dětského neurologa MUDr. Vladimíra Komárka, má ordinaci i v Praze na Národní (jinak je myslím v Motole). Myslím, že ten by určitě vyšetřil i poradil dál (psychologa - v Motole je výborná psychiatrie pro děti, takže kontakty určitě má.)

Není tady

#21 8. 6. 2006 18:11

Honey
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

Nemusíš omlouvat nikoho, keď niekto rieši namiesto hlavného problému nejaké blbé taľafatky, nemusíš sa tým zaoberať. Keď sa stae tkaá vec, tak podľa mojich skúseností sa tiež najprv riešia bezprostredné prvoradé veci(polícia, lekár) a možné budúce dôsledky človeku napadnú až neskôr. Až keď vidí, ako to ide/nejde...

Ano tak bych to tak nějak řekla i já.Někdo je povaha,že jedná ihned a za všech okolností a někdo má třeba starost,ale nechá tomu volnější průběch,prostě jak se to vyjeví a jak na to dítě reaguje....nevím jak to jinak říct.Ale neznamená to,že svoje dítě nemiluje.Aneri zase neodsuzuju,má na to jiný názor a asi by jednala jinak,jako každej z nás.

Není tady

#22 8. 6. 2006 18:17

Honey
♥♥♥♥---

1Marie napsal(a):

Honey, podle mě se každý velký stres na člověku projeví - některé věci nastanou okamžitě ale některé až časem. Já si taky až zpětně uvědomila, že rok potom, co mi umřela maminka jsem byla zvýšeně nemocná (samá viroza, těžká chřipka, pak angína). V dospělosti jsem na tyhle věci moc netrpěla, ale ten rok jich bylo požehnaně. Připisuju to tomu, že psychický stres Tě oslabí a tělo snáz podlehne jakékoliv nákaze (které by se za jiných okolností snadno ubránilo). I ten tik se může projevi později, samozřejmě. V téhle souvislosti Ti doporučuji výborného dětského neurologa MUDr. Vladimíra Komárka, má ordinaci i v Praze na Národní (jinak je myslím v Motole). Myslím, že ten by určitě vyšetřil i poradil dál (psychologa - v Motole je výborná psychiatrie pro děti, takže kontakty určitě má.)

Díky Marie za doporučení.Podle sebe například vím,že krize v manželství a jiný problémy přispěly k tomu,že mám kašel ,ale pořád.Vždy mi v práci říkají,že mě poznají podle kašle a já jim odpovídám ,že je to už chronický.Možná jsem si uhnala astma nebo něco takovýho a taky to pořád odkládám.

Není tady

#23 8. 6. 2006 18:20

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Honey, já jsem dost akční a problémy řeším hned a myslím, že jsem se většinou v životě  rozhodla správně. Já bych asi už dávno měla i toho chlapa, ale to v životě ještě nezažil, co by zažil se mnou !!! Ráda pomůžu, ale musím také vědět, že o to někdo stojí.... a také mám ráda výsledky... myslím, že je dost organizací, které se zabývají touto problematikou a pokud to s dívenkou myslíte dobře, domluvte jí dobrého psychologa.....nenechte ji v tom samotnou...

Není tady

#24 8. 6. 2006 19:40

Honey
♥♥♥♥---

Myslím,že jsem Tě odhadla celkem správně i když ta věta ,že by se jí to mohlo líbit ,nebyla úplně na místě.Ale to nevadí,každej má právo na svůj názor.Mám pochopení i pro tu rychlost řešení ,protože mám takovou kamarádku.Jenže to není v oblasti citové ,ale pracovní.Ale opravdu to někomu trvá kratší dobu a někomu delší.A hraje v tom roli taky ,jakou má možnost a taky nevědomost..,...a taky nerozhodnost.Myslím že opravdu jsi dost akční a já hodně používám zase svou obranu...aspoň jsem to zjistila dnes v práci yikes))))

Není tady

#25 10. 6. 2006 21:38

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Honey,
říkala jsem tuhle otřesnost kamarádce, je zdravotní sestra. Mám Ti vyřídit, že by holčině mohl  pomoci Bílý kruh bezpečí, kontakt jistě najdeš na netu. Tam se přímo specializují na oběti násilí, vědí jak k dívence přistupovat, citlivě a nenásilně.
A co se týče častějších angín, mám se zeptat jestli holčičce udělali stěry z krku na pohlavní choroby, tímto způsobem se prý projevuje kapavka ( nebo syfl, teď sama nevím, každopádně nějaký pohlavně přenosný neřád ), bohužel, pohlavně přenosnou nemocí se dá nakazit i takhle, speciální antibiotika s tím prý zatočí ale musí se na to přijít.
Moc držím palce, snad bude v pořádku.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí