|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
luciasek12 napsal(a):
ruzenkka napsal(a):
luciasek12 napsal(a):
Ahojte budoucí snažilky,
otevírám nové téma. My s manželem do toho chceme praštit na dovolené začátkem července, tak hledám nějaké dušičky, které jsou na tom podobně
A tady máme menší seznámek:
Cizinka - první snaženíčko od srpna
Dannylla - první snaženíčko od srpna
Evice - 31 let, 1 dítě 10 let, snaženíčko o druhého mimíska od června
Luciasek12 - věk 27 let, snaženíčko o první dítko od srpna 2006, bydliště Prachatice
Nána - 33 let, 1 dítě 10 let, snaženíčko o druhého mimíska po vánocích
Ruzenkka - první snaženíčko od 3.6.2006
Tina - 1 dítě 22 měsíců, snaženíčko o druhého mimíska od srpnajsem zapoměla uvést ,že mám skoro 17 letou dceru
Zapomínáš na ni často?
Dělám si legraci... vím, že teď máš asi plnou hlavu
, že jo?
Moje holčička je moje sluníčko ,i když už je slečna,no jen mě nenapadlo uvádět tak velké dítě asi skrz můj věk: 40 

Není tady

Ruzenkka: Právě že jsi v nejlepších letech
. Takže se za to nestyď a vzhůru do boje. ať je brzo 
Není tady

Tina - toho jsem si všimla
. To je v pohodě... ani jsem nevěděla, že to jde.
Jak se to dělá? Dáš mi radu? Když tak mi to pošli na e-mail jo? 
Není tady
No koukám, kolik nás tu je. Luci, tak co zkoušela jsi výpočet, u mě to ještě nejde, když ještě beru tu HA a nemám menzes, ale určitě to podle toho zkusím, až to bude aktuání.
Není tady

nána napsal(a):
No koukám, kolik nás tu je. Luci, tak co zkoušela jsi výpočet, u mě to ještě nejde, když ještě beru tu HA a nemám menzes, ale určitě to podle toho zkusím, až to bude aktuání.
Jo zkoušela,ale jen orientačně. Musím teď počkat na MS, abych si byla jistá. Mám totiž první měsíc po vysazení HA, tak čekám, kdy to dostanu. Pak to zkusím. Chceme se na dovolené už začít snažit, tak určitě si udělám výpočet a uvidíme, jak to vyjde 
Není tady
luciasek12 napsal(a):
díky, jsi hodná
,no nevím co se děje nějak mě dnes píchá v podbříšku vlevo?Mám čtvrtý den tedy přesněji řečeno ,dnes jsem měla už jen trochu bílkového hlenu,nojo ale v pondělí jsem měla nejnižší teplotu-jsem z toho jelen-no uvidíme-v pondělí bylo také tuleníčko-dvojíté :
Není tady
Těd jsem koukala na ten kalkulátor plodných dnů a vyšlo mi že je mám od 3.6. do 16.6. to je docela rozptyl, tak teď dumám, jestli jsme ještě předsnažilka, nebo už snažilka?
No, možná jsem už těhule 
Ale takovej fofr to nebude:/
Není tady
Evice napsal(a):
Těd jsem koukala na ten kalkulátor plodných dnů a vyšlo mi že je mám od 3.6. do 16.6. to je docela rozptyl, tak teď dumám, jestli jsme ještě předsnažilka, nebo už snažilka?
No, možná jsem už těhule
také jsem zkoušela ten kalkulátor-ale je to divný být plodná 12 dní
Není tady

ruzenkka napsal(a):
luciasek12 napsal(a):
díky, jsi hodná
,no nevím co se děje nějak mě dnes píchá v podbříšku vlevo?Mám čtvrtý den tedy přesněji řečeno ,dnes jsem měla už jen trochu bílkového hlenu,nojo ale v pondělí jsem měla nejnižší teplotu-jsem z toho jelen-no uvidíme-v pondělí bylo také tuleníčko-dvojíté :
Třeba už jsi vážně v tom...
, no moc ti to přeju. Já jsem už dvojitý tuleníčko neměla ani nepamatuju
, samozřejmě mojí vinou.
Není tady
luciasek12 napsal(a):
ruzenkka napsal(a):
luciasek12 napsal(a):
díky, jsi hodná
, samozřejmě mojí vinou.
díky,no uvidím co z toho vyleze,jo musíš miláčkovi uvařit něco co má moc rád-recept na dvojitý tuleníčko 
Není tady

Evice napsal(a):
No, možná jsem už těhule
Že by?
To by bylo super. Mě vyšlo taky 10 plodných dnů. Teď je mi to ještě fukt, ale příští měsíc je náš 
Není tady

ruzenkka napsal(a):
luciasek12 napsal(a):
ruzenkka napsal(a):
díky, jsi hodná,no nevím co se děje nějak mě dnes píchá v podbříšku vlevo?Mám čtvrtý den tedy přesněji řečeno ,dnes jsem měla už jen trochu bílkového hlenu,nojo ale v pondělí jsem měla nejnižší teplotu-jsem z toho jelen-no uvidíme-v pondělí bylo také tuleníčko-dvojíté :
, samozřejmě mojí vinou.
díky,no uvidím co z toho vyleze,jo musíš miláčkovi uvařit něco co má moc rád-recept na dvojitý tuleníčko
Jo to on by miláček rád
, ale já jaksi stávkuju
. Někdy mi to prostě jednou stačí
. Záleží na tom, jak a kdy, no však to znáš ne? 
Není tady
luciasek12 napsal(a):
ruzenkka napsal(a):
luciasek12 napsal(a):
Třeba už jsi vážně v tom..., no moc ti to přeju. Já jsem už dvojitý tuleníčko neměla ani nepamatuju
, samozřejmě mojí vinou.
Jo to on by miláček rád
, ale já jaksi stávkuju
. Někdy mi to prostě jednou stačí
. Záleží na tom, jak a kdy, no však to znáš ne?
To víš ,že znám,ale když se chce mimi ,možná to není někdy na škodu dvě tuleníčka 
Není tady
ahojte holky.....moc vám přeji,ať vám to všem vyjde napoprvé,my už se snažíme 4-tý měsíc a nějak to nejde. Přeji moc moc moc štěstí ,at se daří. Mějte se
Není tady
masule napsal(a):
ahojte holky.....moc vám přeji,ať vám to všem vyjde napoprvé,my už se snažíme 4-tý měsíc a nějak to nejde. Přeji moc moc moc štěstí ,at se daří. Mějte se
Tobě také hodně štěstí ať se povede 
Není tady

masule napsal(a):
Taky ti přeju hodně štěstíčka, ať se už brzy zařadíš mezi těhulky 
Není tady
luciasek a ruzenkka díky moc....fakt se snažíme:-)) a doufáme....ještě máme celkem dost optimismu,tak snad to brzy dopadne. Mějte se
Není tady

masule napsal(a):
luciasek a ruzenkka díky moc....fakt se snažíme:-)) a doufáme....ještě máme celkem dost optimismu,tak snad to brzy dopadne. Mějte se
Tak to moooc držím pěstičky. Včera jsme s manželem nechali volný průchod citům a nějak jsme si nedávali pozor
(ale asi záměrně)... no tak uvidíme co bude...
. Chtěli jsme začít až za měsíc, ale vlastně proč ne hned, že? 
Tak všechny snažilky, honem do toho, ať je nás v těhulkách co nejvíce 
Není tady
luciasek12 napsal(a):
masule napsal(a):
Tak to moooc držím pěstičky. Včera jsme s manželem nechali volný průchod citům a nějak jsme si nedávali pozor
(ale asi záměrně)... no tak uvidíme co bude...
. Chtěli jsme začít až za měsíc, ale vlastně proč ne hned, že?
Tak všechny snažilky, honem do toho, ať je nás v těhulkách co nejvíce
Jen vzhůru do toho a půl je hotovo!!!!!!!!!! 
Není tady

Evice: jo jo, snad bude brzy hotovo, ale jak to tady pročítám, moc jednoduché to asi nebude
. A co ty? Už zaděláváte?

Není tady
Ahoj holky, přidám zas jednu adresu, jestli rády čtete něco zajímavého, jsou to stránky jednoho gynekologa, já je našla jednou úplně náhodou. Dozvíte se jak je to s ženskou postavou a její plodností, o mužké plodnosti, no prostě zajímavosti. Tak ta adresa je :HTTP://alexandr.bartak.cz, pak dáte pokračovat dál, najedete na články a stati, je tam jasně modrou barvou napsáno TADY, kliknete na to, a jste tam. Přeju pěkný počteníčko. Jo a co se týče těch výpočtů, já bych řekla, že je to rozmezí kdy může být ovu, a nesmíme zapomínat na spermie (mršky jedny). Jsou přece dvoje, jedny na holčičky a jedny na chlapečky a někde jsem četla, že ty na chlapečky nemají takovou výdrž a nejsou tak vytrvalé jako ty na holčičky, prý na ty chlapečky brzo "pochcípaj", a ty na holčičky vydrží i několik dní než se vajíčko uvolní. (No snad to tak je, někde to psali, možná jsem přehodila ty chlapečky za holčičky, ale tak to prý je, no uvidíme). Já teda až v zimě "já bych tak ráda chlapečka" no, ale holčičkou bych taky nepohrdla, jen abych měla už to malilinkatý miminko, já se tak těším, že to asi do tý zimy nevydržím. ).
Není tady

nána napsal(a):
Ahoj holky, přidám zas jednu adresu, jestli rády čtete něco zajímavého, jsou to stránky jednoho gynekologa, já je našla jednou úplně náhodou. Dozvíte se jak je to s ženskou postavou a její plodností, o mužké plodnosti, no prostě zajímavosti. Tak ta adresa je :HTTP://alexandr.bartak.cz, pak dáte pokračovat dál, najedete na články a stati, je tam jasně modrou barvou napsáno TADY, kliknete na to, a jste tam. Přeju pěkný počteníčko. Jo a co se týče těch výpočtů, já bych řekla, že je to rozmezí kdy může být ovu, a nesmíme zapomínat na spermie (mršky jedny). Jsou přece dvoje, jedny na holčičky a jedny na chlapečky a někde jsem četla, že ty na chlapečky nemají takovou výdrž a nejsou tak vytrvalé jako ty na holčičky, prý na ty chlapečky brzo "pochcípaj", a ty na holčičky vydrží i několik dní než se vajíčko uvolní. (No snad to tak je, někde to psali, možná jsem přehodila ty chlapečky za holčičky, ale tak to prý je, no uvidíme). Já teda až v zimě "já bych tak ráda chlapečka" no, ale holčičkou bych taky nepohrdla, jen abych měla už to malilinkatý miminko, já se tak těším, že to asi do tý zimy nevydržím. ).
Děkujeme za nové poznatky, o těch malých mrškách (spermiích) jsem se už taky dočetla - na začátku ovu holčička, na konci ovu chlapeček.
Mě je to taky jedno (i když bych radši holčičku), ale hlavně že to bude zdravé ne? Já bych to už taky do zimy nevydržela, měli jsme na to vlítnout až za měsíc, ale včera jsme to už nějak nezvládli - ups...

Není tady
Holky nedá mi to a musím to sem nakopírovat, je to z tý adresy co jsem psala, ale je to úžasný (chudinky mršky malý nemaj to jednoduchý), "zase jsem se začetla, tak to sem dám":
Trnitá cesta zárodečných buněk
Sledujme cestu spermií, které se ocitly v pochvě. (Jak se tam dostaly, o tom pojednávají i s bohatou obrazovou dokumentací periodika jiného zaměření, než to, které právě čtete). Odtud čeká nebohé zárodečné buňky dlouhá cesta plná nástrah. Hned zpočátku je v pochvě uvítá kyselé prostředí. Musí tam být kvůli ochraně ženského pohlavního ústrojí před infekcí. Spermiím ale tuze nesvědčí a velká část jich proto zahyne. Ty, které přežijí, musí najít cestu do děložního hrdla a probít se hlenem, kterým je uzavřeno. Projde jedna z tisíce. Pak je čeká asi 8 cm do kopce děložní dutinou (spermie sama měří jen asi 60 tisícin milimetru i s ocáskem, je to pro ni kus cesty) a asi stejná vzdálenost vejcovodem. Když se vezme v úvahu rychlost spermií, zjistí se, že teoreticky tu dráhu vůbec nemají šanci urazit. Z praxe ovšem víme, že se jí to dost často povede. Ale jak to dokáže, to není zcela jasné. Mezitím ve vaječníku dozrálo v malé cystičce o průměru asi 2 cm (tzv. folikulu) vajíčko. Folikul praskne, tekutina, kterou obsahoval, vyteče a strhne s sebou vajíčko (tomuto ději říkáme ovulace). Upozorňuji, že vajíčko se neuvolní přímo do vejcovodu, ale jen tak volně do břišní dutiny. Tam teprve musí vejcovod ženskou zárodečnou buňku sám najít. K tomu je otevřený konec vejcovodu rozšířen do jakési nálevky a její okraj je opatřen jemnými „prstíky“, tzv. fimbriemi. Jak ovšem vejcovod vajíčko zvící jedné desetiny milimetru mezi střevními kličkami najde to také není tak docela jasné. Když už je vajíčko šťastně ve vejcovodu, začíná cestovat směrem do dělohy. Nepředstavujte si, že se kutálí jako tenisák okapovou rourou! K transportu je nutná aktivní činnost vejcovodu, zejména koordinované kmitání mikroskopických výrůstků na povrchu buněk, kterým se říká řasinky. Ty ženou vajíčko k děloze, aby se v rozšířené části nazývané ampula mohlo setkat s čekajícími spermiemi. Jedna z nich vajíčko oplodní. Zase nic jednoduchého: vajíčko je obaleno pevnou slupkou (zona pellucida), do níž musí spermie vyleptat dírku pomocí složitých chemických látek, které si nese v charakteristickém „nosíku“ (vědecky se jmenuje akrosom). Pak může teprve dojít ke splynutí genetického materiálu obou buněk. I když ani to se nemusí podařit. Poměrně často se stává, že první buňka nového jedince má genetickou výbavu defektní a z ní buď zárodek vůbec nevznikne, nebo záhy odumře. Jsou důkazy pro to, že takto neslavně skončí tři čtvrtiny (!) všech oplodněných vajíček.
Není tady

Tak to je teda počteníčko
, alespoň už víme, jak těžké to ty malé mršky mají že ? Teda smekám 
Není tady