Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 14. 2. 2007 12:15

majkafa
Host

Re: Jak jsem začala stavět

Poslala jsem ti SZ. smile

#52 14. 2. 2007 13:00

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

fajn

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#53 22. 2. 2007 12:35

marka13
♥♥-----

Proto všechno tady u nás prodávám, balím rodinu, kupuju byt u moře a mizím z tohoto byrokratického Kocourkova.
Stačí nám tam 2+1 s pěkným výhledem, starý auto, žádný zimní hadry ani platby za topení. Nač se neustále za něčím pachtit. Život máme jenom jeden a přece ho nebudeme ukrajovat neustálým řešením problémů.

Není tady

#54 23. 2. 2007 13:49

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

marka: a kam máte namířeno, jestli to není tajné. Neplatit za topení-že by Austrálie?

Není tady

#55 26. 2. 2007 12:40

marka13
♥♥-----

Kypr, 300 dní v roce teplo, průměrná teplota v zimě 15 stupňů.

Není tady

#56 5. 3. 2007 14:51

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

no jo, já bych ale v cozoně nevydržela, já jsem prostě ráda tady, tak budu řešit problémy, ale budu u své rodiny big_smile

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#57 10. 11. 2007 23:22

Veru
♥♥♥♥♥♥-

Dano, tak jak to pokročilo??
Už bydlíte??

http://ticker.7910.org/as1cxI20g410010Nzc3Mzl6ZHwwMjc3YmR8S2Fja2EgaXM.gif

Není tady

#58 8. 10. 2008 18:14

verunielka
♥♥♥♥---

Nazdar, tak koukám, že téma akorát pro měsmile
S přítelem jsme před půl rokem začali vyřizovat papírování a tak bo chceme rekonstruovat domeček.Polovinu domku mu darovala máti a tak si ho chceme spravit,ale je to velkej barák, takže my budem bydlet nahoře, ona dole(je rozvedená s dvěma dětma).V dohledné době tak týden dva nám má dát projektant projekt a přepis baráku, no tak ten se ještě pořád vyřuzuje,je to starší dům,takže se snad dohledává i to co neexistuje:)
Takže tak, papírování je strašně zdlouhavá věc!A co vy?

Není tady

#59 8. 10. 2008 23:04

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Pavlik napsal(a):

No, mám před vámi dost velký náskok. Domeček jsme koupili před devíti lety za směšnou částku 500 000Kč. Dvě místnosti, bez vody, bez sociálky, ale zase 850m čtverečních bordelu to není zadarmo. První zimu jsme jezdili k hydrantu, protože jsme se nastěhovali v listopadu a vodovody a kanalizace pracovali až od dubna. Ovšem byli jsme ve skvělé fyzické kondici, tahání vody a neustálá zima nás naučila fyzické odolnosti. Plíseň nám také neublížila a myši jsme nakonec vymýtili. Zase na druhou stranu se náš kolektiv velmi stmelil. Praní v automatce s plněním nahoře a zvedání dvacetilitrových barelů s vodou, vymášení všeho na dvůr mě posílilo zádové svalstvo a nebyla třeba rehabilitace. Dceři bylo devět a naučila se plno dovednosti spojených s přežitím např. teplo po příchodu domů. Také velký škopek na mytí měl cosi do sebe. Malá spotřeba vody a chemický záchod to jsou přednosti našeho domku. Stavební povolení taky nebylo hned, ale nakonec po úpravách v plánech  se podařilo. Pak to teprve začalo být zajímavé. Jen díky tomu, že jsem byla z paneláku, tak jsem na něco takového přistoupila. Přestavovat a bydlet v tom. Dodnes si pamatuji střechu dole, místo ní plachta a nastoupil déšt. Nic moc, koupel v listopadu. Ale díky předchozímu otužování jsme to přežili. Holky, zážitků mraky. Dnes tam bydlíme devět let. Nemáme půjčky a hotové podkroví. Měli jsme hotový spodek a ten nám stačil, koupelna, záchod, topení , nic nás už nehonilo, tak jsme dva roky stagnovali. A letos zase pokračujeme, ach jo. Synek povyrost a potřebujeme víc místa. Teď je to o času, prachy jsou, ale chybí chuť. Zase bordel. Tak uvidíme jak jsme stále odolní.

Asi ty myši zdrhly samy-nemaj rády zimu.My jsme jich jednu zimu pochytali v kuchyni starého býv.RD 5 a všechny jsem je vyskládala pěkně vedle sebe na balkon na sníh.A na jaře až sněhy stály,šla jsem přepočítat myšky-fakt tam na balkoně zůstaly ležet všechny pěkně vedle sebe.

Není tady

#60 8. 10. 2008 23:16

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Dana napsal(a):

máme 44 a zateplovat nebudeme, abychom nebyly jak ve skleníku, budeme mít krb a máme nějaký přísun dřeva, tak to budeme řešit tak. Možná že se ekologové chytnou za hlavu, ale brácha má 44 a zatepleno a pěkně jim to plesnivý, tak to necháme jen tak.

Před 3 lety jsme kolaudovali nový RD-přízemní 5+kk-kluci mají každý svůj pokojíček po 12m2+komora-10m2 na pračku,věšení prádla v zimě a nějaké regály s věcma provozníma,velká ložnice a obývak spojený s kuchyní.Stejně jako vy jsme stavěli z porothermu a také nám projektanti radili nezateplovat,že je tato 40 dostatečná. A opravdu - nyní platíme vč.ohřevu vody pro 4 dospělé osoby ročně kolem 19 tisíc,z čehož počítáme že na samotné topení padne tak těch 11 tisíc.Nemáme žádný krb a topíme jen plynem,žádný náhr.kotel s ohř.vody,prostě voda se začně ohřívat,když někdo otočí teplým kohoutkem.Myslím,že je to spotř.víc než pěkná,topíme tak na 20 stupňů.
Ráda bych se tady zeptala majitelů podobných RD,kolik Vy zaplatíte za energie?

Není tady

#61 10. 10. 2008 21:31

Misha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kuty kolik máte zastavěnou? my se teď budeme stěhovat do nového, ale zatím nevíme kolik se bude asi platit, tak si to porovnám pak s tebou... big_smile

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

#62 14. 10. 2008 23:22

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Tak už jsem to zjistila:máme zastavěno cca 125 m2,přízemní RD.Jak velký RD máte Vy? a je taky přízemní?A už bydlíte v novém?

Není tady

#63 19. 10. 2008 14:09

marica
♥♥♥♥♥--

Dano vykašli se na starosti, začni psát fejetony a nechej dom ať se postaví sám smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí