29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tak to je náš pozemek
Není tady
no, není to moc dobře vidět, to mě mrzí Tak jsem to upravila, je to lepší
Není tady
Jééé, Dani,
škoda, že jsem sem nepřišla dřív. Já jsem to řešila tak, že jsem se s projektantem dohodla, že všechno vybaví za nás. Protože manžel běžně pracuje 15 hodin a já těch 9 - 10 denně, k tomu studuji, víkendy v práci jsou samozřejmostí. Jen jsme podepsali plnou moc (je pravda, že projektant je kamarád) a čeká nás už jen vyzvednutí stavebního povolení. Ani nevím, co všechno k tomu úřady potřebují. Tím jsme se opravdu nezatěžovali, nebyl by čas.
Takže - pro příště - dohodni se s projektantem a budeš mít lepší spaní.
Ahojky.
Není tady
no, to je právě ono, projektant je i majitelem stavební firmy a vzal nás pod podmínkou, že si to uděláme sami, jinak to i zařizují, jenže oni už měly plno a když jsem chtěla, aby mi to stavěli oni, nic jiného mi nezbylo, řekli mi, že toho mají strašně moc a než by to oni všechno obeslali, já to mám rychlejší, když to objedu, oni nejsou od nás, to je pravda, ale na ten věčný boj jsem připravená nebyla.
Není tady
Ty jsi neměla na výběr??? U tak velké události, jako je stavění domu, bych se moc ke zdi tlačit nenechala - investor jsem JÁ...
Není tady
na výběr jsem neměla, buď si to zařídíme sami, nebo si musíme najít firmu jinou, jenže já chtěla od nich, mám na ně velice dobré reference a tak jsem nechtěla hazardovat, pravda je, že projekt mi udělali zdarma, i všechny moje výmysly, ale měly už 2 domy navíc, než berou obvykle, mají pevné datum dodávky a narovinu mi řekli, že to prostě nestihnou, pokud budou muset dělat ještě moje stavební povolení, takže jsem se rozhodla pro menší zlo. Buď si to nechám postavit od firmy, kterou neznám a nebo si to sama zařídím. Volila jsem to druhé. Investor sice jsem, ale na to mohu poukazovat, až s nimi sepíšu nějakou smlouvu, ne pokud se rozhoduje, zda o nás mají zájem nebo ne. A oni mají takových zájemců, že si mohou vybírat.
Není tady
tak už mě to začíná zmáhat. Vyběhala jsem si připojení na místní komunikaci v majetku města, ležela tam 14 dní a až po mé asi tisící návštěvě jsem konečně dostala reálnou šanci to vyřešit. Mám doložit souhlas dopravního inspektorátu s připojením. Jenže získat telefonní číslo, to je nadlidské umění. Je to líp zamaskované, než oblast 51. Jediný telefon je na vrátnici a tam mi to pořád nikdo nebere. Ještě že mám známé ze školy. Obvolávám a jsem úspěšná, mám telefonní číslo na jednoho nadporučíka. Volám mu a dovídám se, že mohu přijet ihned, souhlas mi dá na místě, jen co se mrkne na projektovou dokumentaci. Skáču do auta a vyrážím do okresního města, jsem přijata ihned a doklad mám v rukou za 5 minut. Nadporučík, příjemný mladý muž s titulem JUDr., nechápe,proč mi to nevydali na městském úřadě ihned, vždyť i slepý by viděl, že je to jediné rozumné řešení. Pak že jsou policajti magoři. Já musím pět jenom chválu, poprvé za celou dobu je mi vydáno potvrzení ihned, bez průtahů, s poznámkou, pokud něco, ať mu zavolám, že jim to vysvětlí klidně znovu. Odcházím s pocitem, že konečně někdo bere službu občanům za své poslání a děkuji bohu za to, že jsem na takového natrefila zrovna já. Jedu domů, stíhám ještě městský úřad, předkládám povolení a dostávám razítko se slovy, však už to tady mám připravený, stejně jsem nečekal, že by jste to povolení nedostala. Mám rudo před očima a myslím na děti, kterým by matka ještě asi chyběla.Jenže je pátek a tak si poslední povolení, které ještě nemám, a to souhlas s připojením odběrného místa od plynáren musím nechat na pondělí. Jsem ráda, protože na toto jednání musím být čilá a odhodlaná, jinak to asi nepůjde.
Jak kdybych to tušila. Paní mě odkazuje na ceduly před vrátnicí, která hlásá, že plynárny přecházejí na jiný počítačový systém a tudíž se omlouvají za nedodržení zákonných termínů, nefungují jim tento týden počítače. Já se ptám jestli jim fungovali ten měsíc před tím, co mi tam u nich ta žádost leží a paní s úsměvěm povídá, ale ano, potom se ke mě šibalsky nakloní a řekne, to víte, máme toho moc a dále se věnuje felefonování s kamarádkou. Pak že se mají monopolní podniky špatně, chci být jejich zaměstnancem. Přesto jsem získala telefonní číslo na paní, která to přímo dělám. Volám jí a dozvídám se, že výluka končí ve čtvrtek a tak si paní položí moji žádost nahoru a snad se k ní v pátek dostane. Ať si ve čtvrtek zavolám, že mi řekne co a jak. Volám, jsem v šoku, paní se chystá, že si vezme dovolenou. Povídám, jestli mi to dělá schválně a že se tedy obrátím na vyšší inštanci, prý klidně.
Ve čtvrtek odpoledne, když jedu z Vodáren, kde jsem sepsala žádost o připojení vodoměru ( sedí tam moje kamarádka ze střední školy, jak jsem zjistila, která mi to hned zařídila a připojovat budou už v pátek, ach ty protekce, ještě že jste, jinak nevím nevím) mi volá paní z plynáren, že si teda kvůli MĚ nevezme dovolenou, ale musím si pro to přijet v 10 hodin dopoledne a počkat si na to. Beru si ihned 1/2 dne dovolené a v 10 hodin v pátek letím na plynárny, paní to má již připravené, hodím 2 podpisy a můžu jít. Nechápu, ale beru to již s nadhledem, tak tedy využiju toho času a hodím to ještě na stavební úřad. Paní mě chválí, jak jsem šikovná a povídá, v pondělí nebo v úterý budu mít pro vás připraveny obálky, musíte si zase objet účastníky řízení a nechat si podepsat papír, že se vzdávají práva odvolání. Nakonec je z toho středa, protože paní byla v úterý na školení. Beru obálky, začínám objíždět, hned ten den jsem zjistila, že za město mi to nepřeberou, pán má dovolenou. Tak celé odpoledne objíždím ten zbytek, ve čtvrtek chytám posledního úředníka městského a dostávám od něj poslední symbolický podpis. Jdu na stavební úřad a odevzávám všechno do rukou , které již svírají razítko o nabytí právní moci. Dostávám štempl a 3 vyhotovení stavebního povolení, které platí až od dalšího dne.
Je pátek 27.10.2006, toto datum je pro naši rodinu významným dnem. To je totiž datum, kdy mohu pokračovat dál, datum STAVEBNÍHO POVOLENÍ
Není tady
BLAHOPŘEJI A VÍTÁM DO KLUBU STAVEBNÍKŮ
Není tady
díky díky
Není tady
Já se u vyřizování také nebavila, někdy bych chtěla mít tu moc zakroutit někomu krkem beze svědků. Jenomže si říkám, že lepší je vědět, co mě čeká. Já nevěděla nic a taky mě to málem položilo. Ono se řekne stavět, jenom tam člověk nechá 5 let života a nervy na pochodu mu zůstanou, ani nemusí stavět svépomocí.
Není tady
Tiina napsal(a):
Pálka nestačí, chce to něco s větší bitevní silou - pětačtyřicítku magnum například :-)
Ono, ty úřednici za to většinou nemůžou, chce to bombu do parlamentu!!!
Není tady
no, většinou u státních úředníků to bylo v pohodě, u soukromníků taky, nejhorší to je ale u těch gigantích monopolních podniků, tam si s vámi pěkně pohrávají
Není tady
Kdy už konečně projde zákon, že stavební povolení nebude třeba,když se dodrží jen určitá omezení např. domek do dvou podlaží, 5 m od plotu, aby se nestínilo sousedovi apod... Co je státu do toho, co si pak postavím (samozřejme při dodržení těch omezení) na svém pozemku?
Není tady
Tak sem zkusím dát pár foteček pokračující stavby
Není tady
U nás Misho, u nás, ale úplně na jiným konci než chodím do práce, až to bude na návštěvu ( léto), pošlu ti plánek cesty
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Tak koukám, že domeček úspěšně narůstá... Posílám gratulace!
Moc děkuju
Není tady
fajn, už se těším
Není tady
Danuš, koukám, že jste už dost daleko. Nakonec se to dost pohlo. Mě to teď čeká - mimo vyběhávání dokumentů, to jsme raději zaplatili v projektu a dobře jsme udělali. Potřebovali jsme výjimku zastavěnosti nad 30% a stavby na hranici pozemku. To bychom si dali
máš už nějaké super rady čeho se vyhnout při stavbě atd. Koukám, že stavíte z Proothermu, kolikátky? a Budete zateplovat?
Není tady
máme 44 a zateplovat nebudeme, abychom nebyly jak ve skleníku, budeme mít krb a máme nějaký přísun dřeva, tak to budeme řešit tak. Možná že se ekologové chytnou za hlavu, ale brácha má 44 a zatepleno a pěkně jim to plesnivý, tak to necháme jen tak.
Není tady
Přeji všem krásného Valentýna
Není tady
Proč "Jak JSEM začala stavět" a ne "Jak JSME začali stavět"? Nevím proč, nějak mě tvůj název irituje. Jako když můj m. mluvil, já jsem si koupil auto,já, já, já a ne my jsme si koupili auto. Nevím, proč mi ten název tak ....
Proč? Protože to píšu já, jako svoje zážitky, ne jako naše zážitky. Až se budeme společně stěhovat, napíšu, " Jak jsme se stěhovali" Víš, tvoje starosti na moji hlavu...
Není tady