Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 4. 6. 2006 12:09

Majdalena
♥♥-----

Bolest bederní páteře

Asi to znáte, blbý pohyb, sedavé zaměstnání, dlouhá cesta autem, autobusem.... a je tu bolest zad. Co proti tomu děláte? Znáte nějaké cvičení? Stránky webové? Díky.

Není tady

#2 4. 6. 2006 12:14

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Bolest bederní páteře

Majdalena napsal(a):

Asi to znáte, blbý pohyb, sedavé zaměstnání, dlouhá cesta autem, autobusem.... a je tu bolest zad. Co proti tomu děláte? Znáte nějaké cvičení? Stránky webové? Díky.

Majdaleno, už si založila dvě diskuse kvůli obezitě. Takže pro páteř je nejlepší shodit a to je opět dokola: Dieta a pohyb.
Nebo ti můžu doporučit doktorku, zkontroluje tě a pak tě tam rehabilitační sestra naučí, jak správně cvičit na páteř. Byla jsem tam a byla jsem spokojená.
Je to v Praze.

Není tady

#3 4. 6. 2006 12:21

Majdalena
♥♥-----

[Páteř bolí partnera. Váhu má normální. 190/86 kilo. Promiň, že jsem tak vlezlá.

Není tady

#4 4. 6. 2006 12:29

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Majdalena napsal(a):

[Páteř bolí partnera. Váhu má normální. 190/86 kilo. Promiň, že jsem tak vlezlá.

Ale já jsem neřekla, že jsi vlezlá. Nabízela jsem ti kontakt na doktorku. A odpovídala na tvojí otázku. Proto jsi jí sem dala, ne?

Není tady

#5 5. 6. 2006 11:44

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Majdo - normálního člověka tak moc záda nebolí !!! Takže...pokud tě bolí, není to normální a nejlépe je zajít na neurologii, udělat obrázek pátěře....a uvidíš....já také začínala s bolestma...a dnes mám výhřez  ploténky přes 1 cm....to si teprve užívám bolestí...

Není tady

#6 5. 6. 2006 15:30

Rybička
♥♥♥♥♥--

Majdo, jednoznačně metoda dle McKenzie. Je super a tomu výhřezu s touto metodou předejdeš. Mám sama výborné zkušenosti.

Upravil(a) Rybička (5. 6. 2006 16:03)

Není tady

#7 6. 6. 2006 17:44

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Rybičko a co je to za metoda, slyším to poprvé.Dá se k ní něco sehnat?

Rybička napsal(a):

Majdo, jednoznačně metoda dle McKenzie. Je super a tomu výhřezu s touto metodou předejdeš. Mám sama výborné zkušenosti.

Není tady

#8 7. 6. 2006 6:26

Rybička
♥♥♥♥♥--

Napíšu odpoledne, až na tom budu s časem lépe. Dneska mám absolutorium, tak mi držte palečky...

Není tady

#9 7. 6. 2006 21:43

Rybička
♥♥♥♥♥--

Tak jsem tady... Metoda McKenzie je vyvinutá proti bolestem zad, které jsou způsobeny změnami v postavení jednotlivých obratlů a meziobratlových plotének. Když to řeknu hodně zjednodušeně, tak pokud je problém způsoben neustálým přetěžováním zad do předklonů, nesprávných sedů, atd., bude vhodná léčba do opačného směru, tedy záklonů. Pacientovi je doporučen cvik (většinou stačí jeden), který pak musí ovšem každou hodinu  (nebo 2-3, podle typu problému) vždy tak 10-15x opakovat. Toto opakování je velice důležité a jak nám říkala naše lektorka, tak pokud cvičíte jednou - dvakrát denně, tak necvičíte. Jedná se o velice jednoduché cviky, takže nic náročného. Bolest by měla do tří dnů vymizet. Potom by se tyto cviky měly ještě jako taková prevence cvičit 2 -3 x denně nadále a pacient by měl být poučen o správných návycích, jak vykonávat základní aktivity správně a nepřetěžovat tak nadměrně páteř (tzn. správné sezení, zvedání předmětů, nošení předmětů, spánek, řízení auta...).

Snad je to srozumitelné, snažila jsem se to co nejvíce zjednodušit. Na internetu toho o McKenzie bude určitě hodně, protože to je velice úspěšná metoda a u nás už je také celkem hodně rozšířená. Dají se koupit i knihy do 200,- "Léčíme si záda sami" a "Léčíme si bolesti krční páteře sami". Já bych ale doporučovala naštívit nějakou fyzioterapeutku, která McKenzie umí. Myslím, že by to neměl být problém nějakou takovou najít. Kdyby nikdo nebyl k sehnání, tak já mám kontakt na paní, kterou si dovolím nazvat špičkou této metody u nás a pokud by ona sama neměla čas, jistě by někoho spolehlivého doporučila.

Opravdu to funguje. Já sama jsem se zbavila bolestí krční páteře, která už mi šla až do ramene a byla opravdu až nesnesitelná (po zlomenině ruky jsem jí měla trvale asi půl roku a během druhého dne cvičení zmizela navždy). Pomohla jsem i několika členům naší rodiny. Všichni se divili, jak něco tak jednoduchého, může mít takové účinky. smile

Není tady

#10 8. 6. 2006 7:31

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Moc dík, budu pátrat.

Není tady

#11 8. 6. 2006 9:30

Teru
♥♥♥♥---

Mně bolí záda, co si pamatuji. Mám sedavé zaměstnání, ještě k tomu jaksi výraznější popředí, takže jsem trpěla hoodně dlouho. Občas mně záda bolela tak, že jsem večer nebyla schopna se ani najíst doma za stolem a hned jsem se musela natáhnout na postel.
Po pár hodinách powerjógy mám pocit, že mi někdo namontoval tajně novou páteř lol . Nic mně nebolí, cítím se báječně, až tomu nemůžu uvěřit!
Poprvé, kam až má paměť sahá, mne nebolí záda!

Pěkný den
Teru

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#12 21. 7. 2006 18:30

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

Par let zpatky jsem hodne sportovala,sport byl cely muj zivot a vse bylo super,az do jednoho dne kdy me silene zacala bolet bederni pater,a to takovym zpusobem,ze jsem nebyla schopna pomalu ani chodit.No po par tydnech bolesti jsem se odhodlala navstivit ortopedii,kde mi zjistili vrzenou vadu patere,narodila jsem se bez plotenek...no a mam zakaz sportu.Tim vsim jsem chtela rict,ze nikdy nevite cim vasi bolesti mohou byt zpusobene,a bolest preci znamena ze neco neni 'normalni'.Takze,doporucuji lekare a preji super zivot bez bolesti zad:)).

Není tady

#13 21. 7. 2006 18:45

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

jen jsem zapomnela dodat, ..... to neznamena ,ze zakaz dodrzuji,po par letech lenoseni a strachu a zivota bez bolesti jsem se do sportu znovu pustila,hehe
no..zakazane ovoce nejlip chutna:)..
ale ta kondice...sad

Není tady

#14 27. 7. 2006 8:54

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

choysia napsal(a):

Majdalena napsal(a):

Majdaleno, už si založila dvě diskuse kvůli obezitě. Takže pro páteř je nejlepší shodit a to je opět dokola: Dieta a pohyb.
Nebo ti můžu doporučit doktorku, zkontroluje tě a pak tě tam rehabilitační sestra naučí, jak správně cvičit na páteř. Byla jsem tam a byla jsem spokojená.
Je to v Praze.

souhlasim, poslala me lekarkas  krcni pateri na rehabilitace a nakonec zjistili, ze mam spatne drzeni tela, a tak.... a mam velky problem s bederni pateri... je dobre.. davat si pri sezeni pod bedra mensi polstarek nebo malo nafoukly overball.Me to tedy pomaha, v praci mame ale spatne zidle, kde to nejde a tak se snazim sedet rovne, ale ne se az zaklanet, mit pater rovne....
a posilit zadove svalstvo a take brisko ...

Není tady

#15 27. 7. 2006 8:55

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Teru napsal(a):

Mně bolí záda, co si pamatuji. Mám sedavé zaměstnání, ještě k tomu jaksi výraznější popředí, takže jsem trpěla hoodně dlouho. Občas mně záda bolela tak, že jsem večer nebyla schopna se ani najíst doma za stolem a hned jsem se musela natáhnout na postel.
Po pár hodinách powerjógy mám pocit, že mi někdo namontoval tajně novou páteř lol . Nic mně nebolí, cítím se báječně, až tomu nemůžu uvěřit!
Poprvé, kam až má paměť sahá, mne nebolí záda!

Pěkný den
Teru

to se chci zeptat, powerjoga, je to dobre nejen na zada? kamoska me laka, a ja potrebuji i posilovani, briska a zadecku a nohou... je to i na toto?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí