|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Sice jsem to napsala v jiném tématu, ale možná si toho nikdo nevšimne, takže radši tady: Když máme s manželem kostlivce ve skříni - staré nevyříkané křidy, je lepší je tam nechat, nebo vytáhnout na světlo a pročistit klima? Stojím o to vybudovat co nejlepší manželství, před dvěma lety nám to skoro ztroskotalo.
Není tady
Já bych rozdělala lahev vína a vše si vyříkala.
Není tady
Hali, můj prozatimní názor a snad řeknu zkušenost?!?! - Máme taky kostlivce ve skříni, manželova nevěra, která "musím zaklepat, zřejmě skončila 3l.3.2006, jednak odstěhováním milenky a jednak i jejím rozhodnutím, že to nikam nevede. Tečka.Od té doby- pouhé 2 měsíce- manžel doma, dalo by se říct přístup k rodině úplně změněn( tedy kladně).Je to dost čerstvé, zatím rozdělávat víno( u násspíš rum) nebudu, to se musí nechat uležet. Víš,asi hrát si pak na pravdu by mohlo být pro něj trochu těžší- tedy nechci mu nijak ulehčovat situaci a půdu, on to ostatně nepotřebuje. Já jsem si změny všimla,přiznámse, že mlčím, jako by bylo vše vždy ok, syn si také všiml změny v tatínkově chování, aač myslím, že netušil pravou příčinu, podivil se, je spokojen.
Takže závěr - kostlivce necháme zatím spát, užívám klidu ( ha, ha, dalo by se říct zaslouženého), ale je to vše otázka času a vývoje, je dost možné, že třeba zítra při skleničce padnou slova, otázky a proč?Zatím neřeším
Není tady
Jo na probrání kostlivce je třeba nadhled obou stran a to jde až po čase, to máš pravdu.
Není tady
Prepáčte že sa sem zamotám, podľa toho aké mám skúsenosti s mojím M, tak si myslím, že nepripomínať , nevyťahovať a nehovoriť o tom, je lepšia cesta. Možno až ovéééla neskor.
Není tady
osobne si myslim, ze ked sa problem nevyrozprava vtedy, ked je to aktualne, je zbytocne to vytahovat a "jatrit stare rany"... vravim z vlastnej skusenosti, lebo niekedy nedokazem len tak mavnut rukou nad nejakymi "starymi krivdami" a vytiahnem ich pri hadke... a evidentne to nie je dobre riesenie, pretoze sa zase neriesi problem, ktory bol, ale minulost.... aj tak ju uz nezmenim...
ale asi zavisi aj od toho, o aky problem ide a co je vlastne tym "kostlivcom"...
Není tady

No podľa mňa je najdôležitejšie, o čo ide. Ak o niečo, čo sa riešiť dá(a čo možno riešiť treba), tak hurá do toho! Ale nie útočne, ale skôr tak akademicky a nezáväzne. Ale ak ide o kostlivca typu: ty si vtedy urobil hento, ja som sa to dozvedela až vtedy a vtedy, čo to malo znamenať, ako si to myslel... To by som si dobre rozmyslela, a vyťahovala jedine vtedy, ak by ma to fakt trápilo a otravovalo vzduch vo vzťahu. Starí kostlivci zvyknú už páchnuť hnilobou, a je riziko, že prenášajú aj hnilobné baktérie: je ti to treba?
Na druhej strane - ak v tej skrini sviňa kostlivec straší a hrozí, že vám otrávi život, tak šup s ním na svetlo a vyhodiť z domu!
Ja som si kostlivcov pestovala v skrini, ale až p orozchode som pochopila, koľko zla narobili v mojej duši, a poťažmo aj vo vzťahu... Ale zasa pravidelné vyvetrávnaie kostlivcov možno tiež nie je to pravé. Asi nájsť zlatú strendú cestu.
Není tady
Hali: Já bych řekla, že to záleží na tom, jak moc ti ti kostlivci otravují život. Pokud to je něco, co se stalo a ty nevíš proč, je možné, že se to stane znovu. Tady bych to vytáhla a zkusila pochopit, proč se to stalo. Pokud ale důvod znáš a jen ty se s tím kostlivcem nemůžeš pořád srovnat a chtěla bys to vlastně partnerovi jen tak "nandat", dát mu to "sežrat"...tak to ne. Tady má smysl ho nechat zamčeného. Řekla bych tedy. Vyříkávání chce nadhled, schopnost neobviňovat druhého, schopnost nekritizovat, i když mi ublížil, schopnost dorozumět se s druhým, aniž bych ho shazovala nebo nějak peskovala.
Není tady
Díky vám všem! (Je zajímavý, že jen co jsem to tady do fóra napsala, ulevilo se mi. ) Vaše rady jsou fakt super, určitě si dám bacha. Jenom ta bolest že tam ten strašák byl, ta mi zatemňovala mozek. Asi jsem ho vytáhla na světlo tady.
Není tady
Ztotožňuji se s názorem Michaely. A jak znám svého m, tak by mi s udiveným výrazem řekl : a co chceš řešit? vždyť je vše v pořádku. a určitě by našel činnost jen, aby se nemusel zúčastnit našeho rozhovoru či spíše mého monologu. Ale taky si myslím, že pokud půjde vše tak jak jde, tak možná jednou u nějaké lahve ( na sucho jsou přeci jen zábrany a mi stačí tři deci a mudruju) ho vytáhneme ze skříně. A možná se na něj budeme oba dívat jinak než teď, kdy je to takříkajíc čerstvé.
Není tady
ano, rozhovor je vlastně dámský monolog...., takže co bychom řešily??
mohu naivně doufat, že jako 70 letí nad hrobem si o tom jednou popovídáme? no, radši ne, aby nás to ještě (tedy nás ženy, protože klucí by se jistě rádi vykecali, a neměli by už komu jinému, ha, ha) na starší kolínka nemrzelo!!!- takže kostlivce bych radila ve skříni nejen zavřít, ale i zamknout...protože k čemu ti bude bůhvíjaká pravda na stará kolena( ve tvých 35 letech???)
Není tady
My o kostlivci a kostlivec za rohem......tak by se dal nazvat včerejší pomalu monolog mého m., přišedšího večer z hospody....chtěl si povídat, chtěl se svěřovat, opakovaně jsem mu říkala, že na svěřování by mohl mít spíše bratra, maminku, či kamaráda, nedal jinak....prý ho pustila k vodě( jeho milenka - ovšem to já již vím...), prostě přišel na něj včera splín a"musel" si to vyjasnit.Takže já pomalu za vrbu, teď jsem nevěděla, jestli se mám tvářit trgicky, nebo smát( protože obojí asi špatně :-)) ), takže to ze sebe dostal, je mu jistě na dši líp, neb se vypovídal tetě miluši....Nicméně chápu, že některé jste v takovýchto chvílích z toho na prášky, minimálně na panáka...ale hlavně, že se pánové vypovídali a sami sobě odlehčili...Takže jsem včera udělala "dobrý skutek" tím, že jsem ho vyslechla, no a jedeme dál- kostlivec vykoukl, odškubli jsme mu jednu horní končetinu, ale předpokládám, že těch kostiček tam zbylo ještě dost....ale o tom ten život asi je....jinak by byl chudý na zážitky, ne??
Není tady
Michaelo, já myslela,že jste byli na to pivo spolu ? A on jen chudáček zapíjel žal. Jo, jo. M. se tváří taky jako raněné zvíře. Není mu prý ze všeho dobře. A víš co ? Tak se mi zdá, že už kromě ní je nějaká zase nová "kamarádka". Ale já jí to říkala, že nebude jediná a že to není o tom, že já jsem mizerná manželka. Prostě zkušenosti jsou nepřenositelné.
Není tady
Aevo, my tam byli spolu , ale já pak odešla dříve domů, protože opravdu nemusím celý večer sedět v hospůdce...my ji máme" naštěstí" naproti baráku, takže on si pak soukr . zapíjel žal....a přesně , jak píšeš, raněné zvíře hadr, ještě bys mu dala pětikorunu.....
U Vás je už NOVÁ kamarádka?To to chlapec vzal hákem....ale Aevi, těžko říct, co je lepší, zdy více "kamarádek", ši jedna( jako ta naše), vypadá prostě na celý život.....tím chci říct, že vím, že je to teď skončené, ale nikdy nevím a nebudu vědět, zda někdy v budoucnu to opět propukne a jakou silou - takže tím se JÁ zabývat nebudu - ostatně, jak neustále tvrdím i svému muži- to není můj problém, ale jeho.....
Aevo - doufám, že sis nemyslela, že jsi mizerná manželka, jaks to nakousla v poslední větě....protože co je pojem mizerná manželka? Která poklonkuje manželovi a je mu mírně řečeno v patách ochotná obsloužit ho kdykoliv čímkoliv, a nebo ta, která ho má " na háku"?
A já ho mám na háku!Přesto ho miluju- i s jeho chybami a klady....proto tu ještě setrvávám, ... ne na tomto světě, ale v tomto svazku....
Není tady
Míšo, jestli je nová kamarádka nevím jistě. Ale ten šestý smysl mám dobrý. Myslím, že nová kamarádka vyřeší problém se starou kamarádnou. Chápeš ? Ale třeba se pletu a můj čestný m. si vezme starou kamarádku.
No já zase právě proto, že toho pitomce mám ráda, tak s ním zůstat nemůžu. Mě to strašně unavuje. Včera odjel na tři dny a zase ti přišla večer ta úleva, že není doma. Tak jsem byla večer s dcerou /už je jí snad líp/ a předtím ještě zase bruslit s kámoškou, večer jsem zase padla jak zabitá. Já teda chodím až tak ve dvanáct.
Myslím, že mizernaá manželka nejsem, ale asi to tak vidí ty jeho kámošky. Zrovna včera jsem jednu potkala v obchodě /opravdu ji nemusím/ a zase se na mě dívala tak, jak kdyby říkala, promiň něco jsem s ním měla. A měla to vím.
Není tady
Aevi,
tak tyhle pohledy "kamarádek" znám. Pár jsem jich zažila, ale vzhledem k tomu, že to tehdy"netahal domů", tak jsem to neřešila. M si celou dobu myslel, že o nich nevím a tak když mu švagrová řekla, že jsem vždy o všech věděla ...., tak teď když některou potkáme, tak se tváří, že ji nezná a nebo je tak odměřený až je to k smíchu.
Škoda, že na ten Tvůj m nejezdí na ty výlety častěji, třeba tak 6x v týdnu. No a jestli je na obzoru nová kamarádka, tak to jsem opravdu moc zvědavá na další vývoj.
Je moc fajn, že dcera už je na tom líp. Jak zvládáš vaření dietní stravy?
Není tady
Dieta je v pohodě. My jíme docela zdravě, tak se omezilo jen pár věcí.
Dnes se mi teda vůbec nechce pracovat a mám toho nad hlavu. Ach jo. Ale když se nechce, tak je to opravdu horší, než když nemůžeš. Ale stejně sem jdu i zítra a v neděli, tak to doženu.
Sofi, na ty kola fakt nemůžeš ? To je škoda.
Není tady
Aevi,
je mi to moc líto, že se na kola nedostanu. Tedy lépe, že se s váma se všema nepotkám osobně. Kolo totiž vím jak vypadá ( občas ho svým dětem myji), ale už jsem pěkně dlouho na něm neseděla.
Tím, že jsem si zřídila vlastní firmu, tak jsem si trochu na sebe ušila bič, ale moc příjemný.
Ale ještě než pojedete, stejně budu sondovat, kde kdy budete a pokud to jen trochu půjde,tak přijedu.
Dneska je asi nějaký zvláštní den - taky se mi moc pracovat nechce a přitom toho mám nad hlavu, však to znáš.
Mišo,
Ty to máš teda veselé. Prostě jsi "vrbička" a je to. Tohle naštěstí řešit nemusím. Vím, že když byl teď pracovně se svoji segrou, tak se jeden večer opili a protože švagrové stačí pár deci a i když je mladší než on, tak mu dala kapky. Nemluvila o "oné doně", ale spíš o jeho chování ke mně a k dětem. No pobrečeli si a nakonec se jí svěřil, že mne má rád. Samozřejmě švagrovka hned druhý den volala, aby mi o tom řekla. Její proslov měl asi účinek, protože od té doby, když něco řeknu dětem, tak se vždy přidá a stojí při mě. Celé roky jsem musela poslouchat, že moje výchovné metody jsou "české móresy". No snad mu to vydrží. Jinak k problému s jeho prvním synem se postavil tak, že si sepsal nějaký papír, že 50% z jeho podílu převádí na naše děti.Prý to může. Prostě se asi jistí, že se mi v hlavě nezrodí "nějaká blbost".
Není tady
Sofi, ono vše je pro něco dobré....
ano, byla jsem za vrbičku, pak za manželku....nicméně, když mi tak vyprávěl(byl pod vlivem tentokrát alkoholu), tak jsem měla nutkání mu radit co jo a co ne ( málem jsem si ho spletla s babinetem) - víš, a když tak povídal, tak jsem ho jen mírně upozorňovala, že nejsem jeho kamarád, maminka, bratr, ale manželka, no, on se potřeboval vypovídat...prostě klasika, ve finále skončil, že mě má stejně rád a že to přeci vím....takže že by snad i pozdní vyznání lásky??? hi,hi....já vím, nemaluji si to, ale snad musím pouze prozaicky podotknout : nenudím se s ním...
Není tady
Míšo,
to se teda opravdu nenudíš. Taky občas používám rady z babinetu a zjišťuji že občas zaberou. M si myslí, že ještě docházím k psychologovi a neví o babinetu. Ale někdy mám pocit, že on taky musí někam docházet, např. když se kvůli něčemu rozšťiluje (politika, práce ..) a pak vždy dodá: "to nejsem naštvaný na Tebe nebo Já vím, že je to pro Tebe nepříjemné". No takhle nikdy nemluvil. No měníme se všichni a Já se snažím vnímat hlavně ty jeho hezké změny.
Proč pozdní vyznání lásky? Hele, jsme mladé,tak jak se cítíme. Kdysi jsem si myslela, že žena kolem čtyřicítky je už stará anic ji nečeká a teď mám pocit, že to je "baba" v nejlepším věku.
PŘEJU VŠEM KLIDNÝ VÍKEND.
Není tady
SOFI,
:-))
dobrá, ne pozdní vyznání lásky, ale pozdější, ale samozřejmě v dobrém slova smyslu, protože opravdu se celou situací již asi půl roku bavím....je to trochu i ironie, ale pomáhala, ze začátku, pak babinet a i člověk se mění, jak píšeš, že i názory tvého muže jsou prostě jinačí...je to tedy ten koloběh a života, no nechci zlehčovat situaci( beru u mne-nebo to zatím dobře dopadlo - co je to zatím a co dobře nechme stranou - no shrnutí, že by něco zlé pro něco dobré....prostě je to osud, ve který věřím, proto jsem taky svého času zašla za kartářkou a ta mi jen potvrdila můj úsudek a volbu, že setrvat a bude líp.......
Jinak já si takjy myslím, že jsem "baba" v nejlepším věku a začínám "žít" ......prostě užívat života a všeho, co mě čeká v tom kladném slova smyslu....
Sofi, jsem ráda z pozitivního vývinu u vas :-))
Není tady