6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poraďte mi nějaké rychlé večeře. Nechci stát u sporáku hodinu, ale zase nechci rodince předložit jen chleba s máslem... díky za všechny rady a recepty...
Není tady
Ahoj jsem svá.....
Já jsem nedávno dělala BUBÁKY. Tak tomu začal říkat můj tří letej syn. Asi se to ale jmenuje jinak.
Koupíš listové těsto a párky. Kečup doma určitě máš..... Normálně rozválíš těsto, naporcuješ si ho na díly abys do běj mohla vložit kousek párku, dáš tam kečup, zabalíš, potřeš vejcem, vršek pokmínuješ, posolíš a je to. A dáš zapéct.
U nás prodávají to těsto už naporcovaný, v balíku jsou tři plátky, tak podle toho kolik jich chceš mít. Z jednoho toho plátku se tak udělá cca.15 ks. Ještě ten párek.... ten si nakrájím na kousky a ještě ten kousek podél přeříznu. Je to spíš taková jen chuťovka, ale synek si to docela oblíbil....... Ahoj Lucy
Upravil(a) Lucy (1. 6. 2006 9:50)
Není tady
Díky, člověk potřebuje trochu připomenout už zapomenuté recepty.... tak dnes udělám tak 200 párečků, protože mám doma velké jedlíky díky
Není tady
Téměř cokoli se dá zapékat s čímkoli - brambory, nudle nebo rýže (i předem uvařené), přidat zeleninu, salám, vařené nebo pečené maso, okořenit a zalít buď vajíčky nebo bešamelem, nakonec posypat sýrem a udělat kůrčičku. Něco máš v lednici, něco přikoupíš a pokaždé je to jiná chuť, protože vždycky je tam něco jiného.
Teď používám i ty omáčky od Vitany na zapékání - oni sice mají všechny recepty psané na kuřecí maso, ale můžeš s nimi zapékat i leccos jiného.
Není tady
Další nápad, díky....
Není tady
koukni do foodlifového oddělení Rychle hotová jídla ... http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=76
najdeš tam kromě pomazánek, salátů, různých těstovinových variací a moučníků taky něco málo masových receptů.
naprostá rychlovka jsou třeba Bramborové tousty:
množství dle uvážení: brambory, sýr Niva, uzená slanina
Příprava:
Dobře omyté ale neoloupané větší brambory nakrájíme na plátky, které klademe na pomaštěný pekáč. Na každý kousek pak dáme trochu nivy {nebo jiné sýry podle chuti} a tenký pláteček uzené slaniny či bůčku. Zapečeme a horké podáváme. Jsou dobré pak s tatarkou či kečupem - podle chuti. Je to rychlé a moc dobré.
Není tady
k těm párečkům přidávám kousek sýra nebo pro odpůrce uzanin jen ten sýr - je to moc dobré
rychlá večeře jsou tousty s čímkoli ...
Není tady
Mám už velké děti - 18, 15, 11, takže chci, aby to bylo jednoduché, aby si to mohli udělat i sami, případně je aktivně zapojit Tousty dělame, ale jen se sýrem... další nádad, díky...
Není tady
Sýrový smaženky: eidam, vajíčko, sůl, trochu mléka, trochu kmínu.
Eidam nastrouhej a ostatní ingredience jen přidej a zamíchej, když to bude řídké
tak do toho dej trochu strouhanky. A celé to v té strouhance obal. Toť vše.
Není tady
do toustů dávám kromě sýrů paštiku, anglickou slaninu, na tenký plákty nakrájenou sekanou, prostě podle hladu a možností v lednici...
chlaba, na to plátek sýra, šup do trouby a pak ozdobit tatarkou, kečupem a zeleninou
bramborové těsto v prášku - placičky, třeba se salámem a špenát
Není tady
Já mám nejradši vepřové maso na nudličky to osmahnout a přidat koření na čínu. Dám k tomu i mrkev s hráškem. A příloha uvařené čínské nudle stojí asi tak třicet korun. A když se uvaří do 1 až 2 minuty tak je promíchám na voku s tou směsí. A je to báječný!!
Není tady
Eidam nastrouhat, přidat vajíčka, zamíchat a v tom obalovat napolovinu (podélne) rozkrojené rohlíky a smažit na oleji s máslem. Je to rychlá a výborná věčeře k čaji
Nikisko, znáš to přísloví o Daliborovi a nouzi ...
dík za pochvalu, normálně se chválím jen sama
Není tady
Včera jsem našla na internetu recept, který mě zaujal k sobě navzájem neobvyklými ingrediencemi. Ze zvědavosti jsem ho vyzkoušela a je to neuvěřitelná dobrota, hotová za 20 minut. Trochu jsem si upravila množství, protože mi bylo jasný, že masožravý manžel to jíst nebude.
Na 4 starší housky jsem použila jeden bílý jogurt, 2 vejce a jednu kostku baleného Balkánského sýra (125g) a trošku oleje. Housky nakrájet na drobné kostičky , dát do olejem vymazaného pekáčku, drochu ještě zakapat olejem a promíchat. Opékat v troubě a každou chvilku promíchat, aby se houstičky opékaly stejnoměrně. Mazitím si nastrouhat nahrubo balkánský sýr, smíchat s jogutem, vejci a troškou oleje. Už nesolit. Nalít na opečené houstičky, promíchat a nechat zapéct. Krásně to vonělo, byly z toho tři porce. K tomu jsem nakrájela papriky.
Není tady
No to vypadá dost dobře. To určitě zkusím... Díky
Není tady
taky chci zkusit, zaujalo mne to v receptech ...
Není tady
Dneska jsem dělala Řízky naruby na Moravance. Snad se nebudu opakovat, ale recept jsem tady na Babinetu nenašla.....
Vykoštěné plátky kotlety naklepat a osoli a opepřit. Obalit nejprve ve strouhance, kterou více přitiskneme do masa a potom v rozšlehaném vejci. Smažíme na pánvi. Usmažené řízky přendat do pekáče, zalít Moravankou (tu trochu pokrájet) i s nálevem, přidat plátky másla a zavřené péct asi půl hodiny v troubě.
Je to moc dobrý a vůbec to není rozblemcaný tím nálevem.
Upravil(a) Iveta X (28. 7. 2006 21:38)
Není tady
Já občas vařím tyto špagety s mozzarellou a rajčaty, je to rychlé a dobré http://www.valfrutta.cz/recepty/1/spage … ozzarellou
Upravil(a) Marta75 (25. 10. 2015 22:37)
Není tady