Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 31. 5. 2006 14:21

Helčaa
♥♥-----
Registrovaný: 30. 4. 2006
Příspěvky: 49

Strouhaná čokoláda a čokoláda ve vodní lázni

Ahoj,zdravím kuchařinky,
existuje nějaký mlýnek nebo něco jiného na čokoládu,aby byla jemně nastrouhaná? Nemyslím obyčejné struhadlo.Do těsta potřebuji nastrouhat celou čokoládu a než dojdu ke konci, tak se roztéká,láme na velké kousky,určitě to znáte.Zkoušela jsem sekáček v robotu, ale nějak se roztekla,protože se robot zahříval.
A když už jsme u té čokolády,nevíte,zda se někde nedají koupit hrnce speciálně místo vodní lázně na čokoládu, aby v nich vydržela co nejdéle teplá? Klasická vodní lázeň se musí stále ohřívat. Vím že takové hrnce jsou,ale zatím jsem narazila jen na hrozně velké do cukráren. Chtěla bych něco menšího na doma.Děkuji.
Přeji hezký den.Helena

Není tady

 

#2 31. 5. 2006 15:29

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: Strouhaná čokoláda a čokoláda ve vodní lázni

Struhadlo na čokoládu a sýr existuje, dostane se koupit běžně v domácích potřebách. Je to takový menší váleček, má vyměnitelné struhadla a strunu, která čokoládu (sýr) odsekává. Velikost je trošku menší než čtvrtlitrový hrnek. Na "ruční" pohon.
Jinak čokoládové polevy řeším v mikrovlnce v misce - už nikdy žádná vodní lázeň.


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 

#3 31. 5. 2006 15:49

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Re: Strouhaná čokoláda a čokoláda ve vodní lázni

Já teda měla taky tu mechanickou potvoru, ale čokoláda na vaření mi v tom moc strouhat nešla. Sýr ano, to nebyl problém. Já na vánoce dělám hromady nepečeného cukroví a skoro do všeho je třeba na jemno strouhaná čokoláda. Dělám to doma na robotu, ale ne sekat, normálně na struhadle např. na zeleninu, strouhanku apod. nic se nazahřívá a to naráz jedu tak 5-8 ks 200 g tabulek.
Taky se občas prodává takový malý hrneček elektrický /např. v Penny apod.), vypadá to skoro jak pro panenku, a ten roztopí tu čokoládu a udržuje ji delší dobu v tekutém stavu. K tomu je spousta drobného příslušenství, formičky, zdobítka, odkládácí mřížky apod. Stálo to ca. 300,-- Kč. Taky to není špatný. Ale je to obsahově tak na
1 velkou tabulku.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů