Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 6. 2006 17:49

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: květ bezu černého

Aneri, mockrát Ti děkuju za recept na marmelády!! Určitě to zkusím, zatím jsem dělala jenom sirup z bezových květů. Ještě poslední dotaz: Když zavařuješ v troubě, dáváš na plech i vodu? Někde jsem to tak četla, že má být na plechu voda, ale nevím, jestli je to nezbytné? Díky!

Není tady

 

#27 7. 6. 2006 21:34

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: květ bezu černého

Jasně - to mi připadalo samozřejmé...promin...já už tak nějak poznám, kolik st. voda  asi má...a když tuším, že by to mohlo mít kolem 70 st. C, vložím dlouhý teploměr mezi sklenice a mám pootevřenou troubu.Jak je to na cca 80ti st.C, nedovolím, aby to bylo víc, pak se ovoce  nebo okurky rozvařují - nechám asi 20 min. Sklenice vytahuji horké z trouby a zásadně  hned převracím !!!/pozor, směrovat od sebe, rukavice,kdyby sklenice bouchla/ Pokud se stane a některá sklenice nechytne - nic se neděje - opatrně  odvíčkuji, očistím a ještě za horka dávám nové víčko, obrátím a "musí" chytnout. Z opatrnosti dávám na plech utěrku. Pokud mám sklenice malé,nebo je něčeho jen málo, zavařuji ve velkém hrnci na plotně podobně. Tam dám více vody a teploměr mám průběžné...uvidíš, že se to naučíš...když je pak marmeládka z jahod, nebo šípečků, či bezu doma , případně kořalička - je to super! Ještě natrhat květy bezu a nasušit na čajíček , v zimě bude dobrý !

Není tady

 

#28 10. 6. 2006 23:20

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: květ bezu černého

Aneri napsal(a):

Jasně - to mi připadalo samozřejmé...promin...já už tak nějak poznám, kolik st. voda  asi má...a když tuším, že by to mohlo mít kolem 70 st. C, vložím dlouhý teploměr mezi sklenice a mám pootevřenou troubu.Jak je to na cca 80ti st.C, nedovolím, aby to bylo víc, pak se ovoce  nebo okurky rozvařují - nechám asi 20 min. Sklenice vytahuji horké z trouby a zásadně  hned převracím !!!/pozor, směrovat od sebe, rukavice,kdyby sklenice bouchla/ Pokud se stane a některá sklenice nechytne - nic se neděje - opatrně  odvíčkuji, očistím a ještě za horka dávám nové víčko, obrátím a "musí" chytnout. Z opatrnosti dávám na plech utěrku. Pokud mám sklenice malé,nebo je něčeho jen málo, zavařuji ve velkém hrnci na plotně podobně. Tam dám více vody a teploměr mám průběžné...uvidíš, že se to naučíš...když je pak marmeládka z jahod, nebo šípečků, či bezu doma , případně kořalička - je to super! Ještě natrhat květy bezu a nasušit na čajíček , v zimě bude dobrý !

Aneri, děkuju! godlike

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů