29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Aneri, mockrát Ti děkuju za recept na marmelády!! Určitě to zkusím, zatím jsem dělala jenom sirup z bezových květů. Ještě poslední dotaz: Když zavařuješ v troubě, dáváš na plech i vodu? Někde jsem to tak četla, že má být na plechu voda, ale nevím, jestli je to nezbytné? Díky!
Není tady
Jasně - to mi připadalo samozřejmé...promin...já už tak nějak poznám, kolik st. voda asi má...a když tuším, že by to mohlo mít kolem 70 st. C, vložím dlouhý teploměr mezi sklenice a mám pootevřenou troubu.Jak je to na cca 80ti st.C, nedovolím, aby to bylo víc, pak se ovoce nebo okurky rozvařují - nechám asi 20 min. Sklenice vytahuji horké z trouby a zásadně hned převracím !!!/pozor, směrovat od sebe, rukavice,kdyby sklenice bouchla/ Pokud se stane a některá sklenice nechytne - nic se neděje - opatrně odvíčkuji, očistím a ještě za horka dávám nové víčko, obrátím a "musí" chytnout. Z opatrnosti dávám na plech utěrku. Pokud mám sklenice malé,nebo je něčeho jen málo, zavařuji ve velkém hrnci na plotně podobně. Tam dám více vody a teploměr mám průběžné...uvidíš, že se to naučíš...když je pak marmeládka z jahod, nebo šípečků, či bezu doma , případně kořalička - je to super! Ještě natrhat květy bezu a nasušit na čajíček , v zimě bude dobrý !
Není tady
Aneri napsal(a):
Jasně - to mi připadalo samozřejmé...promin...já už tak nějak poznám, kolik st. voda asi má...a když tuším, že by to mohlo mít kolem 70 st. C, vložím dlouhý teploměr mezi sklenice a mám pootevřenou troubu.Jak je to na cca 80ti st.C, nedovolím, aby to bylo víc, pak se ovoce nebo okurky rozvařují - nechám asi 20 min. Sklenice vytahuji horké z trouby a zásadně hned převracím !!!/pozor, směrovat od sebe, rukavice,kdyby sklenice bouchla/ Pokud se stane a některá sklenice nechytne - nic se neděje - opatrně odvíčkuji, očistím a ještě za horka dávám nové víčko, obrátím a "musí" chytnout. Z opatrnosti dávám na plech utěrku. Pokud mám sklenice malé,nebo je něčeho jen málo, zavařuji ve velkém hrnci na plotně podobně. Tam dám více vody a teploměr mám průběžné...uvidíš, že se to naučíš...když je pak marmeládka z jahod, nebo šípečků, či bezu doma , případně kořalička - je to super! Ještě natrhat květy bezu a nasušit na čajíček , v zimě bude dobrý !
Aneri, děkuju!
Není tady