Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 19. 6. 2006 11:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Re: Přiznat otce?

Svas: Díky. Já nejsem taková mrcha, jen jsem někdy prchlivá...reaguju rychle, až tak rychle, že mě to pak mrzí. (Ale mazat to po sobě nebudu, co jsem si navařila, si taky sním. Ono mě to taky trénuje k tomu, abych se tomu příště vyhnula.) Tak teď už jen, aby sem dorazila taky Radka a přečetla si to, protože to vážně myslím tak, jak to píšu.

Není tady

#102 19. 6. 2006 11:23

Svas
♥♥♥♥♥--

No jo, já taky ještě nemám natrénováno, taky občas reaguju rychleji, než to stíhá hlava. Myslím, že to známe asi všichni a všechny a důležité je, že nikdo sem nechodí se zlým úmyslem, ale s chutí poradit, každý dle svých možností. Ježíš, to jsem ale při pondělku nějaká chytrá.

Není tady

#103 19. 6. 2006 16:29

Radka1
♥♥-----

Eva36 napsal(a):

Elina: Děvče, ozvi se...

Radka1: Radko, nikdo tě nekope...ty sama se kopeš... Já ti nepřeju nic zlýho. Jinak chápu, že se ti nelíbí přispívat daněmi na občany sociálně slabší (jak se teď slušně říká). Ani já z toho nejsem nijak auf, ale tak je nastavený systém prostě, s tím nejspíš nic nenaděláme a myslím, že se tu zbytečně rafeme. Tobě osobně přeju možná víc odvahy (? nevím, jestli jsem to vystihla správně, snad jo) a třeba si svůj život taky změníš. Nechtěla jsem se tě dotknout, vážně ne. Jen jsem se nechala unést a vytočit tvým příspěvkem, kdybych nebyla taková horká hlava a nechala si to uležet do dalšího dne, nejspíš bych se vyhnula té osobní narážce....to ale zatím nezvládám. Takže - promiň mi to, prosím. Vážně. Ahoj.

Evo, diky, opravdu to ocenuju. Ja si taky nemyslim, ze mam ve vsem pravdu a mam pocit, ze tyhle diskuse jsou velice zavadejici a jakmile se zacnou resit, tak pak se dostaneme od puvodniho tematu az k osidleni Mesice. Ja napisu, ze nerada davam dane na nemakacenky a jejich deti, druhy napise, ze radeji je da na deti nemakacenku nez na senatory a poslance, atd. To bychom to tu mohli resit do aleluja a vsichni maji svym zpusobem pravdu. Ja sice vim, ze ja sama s tim nastavenym socialnim systemem nic neudelam, stejne tak, jako nikdo nemuze ovlivnit, aby se deti rodili rozumnym, zodpovednym a vyspelym rodicum. Moje kamaradka nedavno lezela na gynekologii a vsechny jeji spolulezici (5 zen) bylo ze "socialne slabsi" skupiny. Vsechny v pokrocilem stadiu tehotenstvi a vsechny chodily kazdou hodinu ven si zapalit, byt mely vsechny narizeno lezet. Jedna o to v 5 mesici prisla a strasne se divila. Dost "hustej" zazitek pro ty ostatni maminy. A ten pomer - 1 nekourici matka vuci 5ti hulicim a chlastajicim. Nemam slov. A primar se muze jen rozcilovat a neudela s tim nic, jen pak resi ty nasledky. Mame preci demokracii a svobodu. Ale to je zase vec o ktery sem tady psat nemela, protoze to vubec nesouvisi s puvodnim tematem a puvodni pisatelkou. A ani s mym osobnim problemem (ktery jsem uz nastesti vyresila), jako ze tem dotycnym zavidim, ze jsou tehotne, protoze tohle me stvalo priserne uz v 18ti. Ale jak pises, muzeme se tu rozcilovat, ale zmenit neco v nasem state a systemu, je science-fiction. Vsak vidime jak jsme dopadli po volbach.

Není tady

#104 20. 6. 2006 13:35

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Radko, ahoj. Posílám ti e-mail. Pa.

Není tady

#105 5. 8. 2006 0:07

Elina
♥♥-----

Děkuji vám všem za rady. Otce už mám vyřešeného,jen čekáme na soud o určení výživného. Musím přiznat že z takovvými reakcemi jsem se nesetkala od prvního stupně základní školi. Jsem těžká dislektička,ale takovích po světě běhá. mimochodem jsem schopná se o nás postarat sama. Nejsem na tom tak abych neměla na plíny a podobně. Dítě jsem opravdu neplánovala,doktorka mi tvrdila že jsem neplodná a že bez léčby neotěhotním,antikoncepci jsem brala.Byla jsem pouze nucena ji na cca 15 dní vysadi. Nezodpovědné na tom bylo že mě ani ve snu nenapadlo že bych otěhotněla. Mimochodem od státu beru 940kč. Zatím to jde protože mám mateřskou z práce, spíš mám strach jak to bude až budu na rodičovským přízpěvku, protože to by mi nepokrylo ani náklady na malou. a z něčeho se musí platit nájem a já taky musím něco jíst. Teď si opravdu stěžovat nemůžu s malou chdím na plavání,platim jí pojištění a spořím jí peníze. Moc děkuji za podporu.

Není tady

#106 5. 8. 2006 0:59

Elina
♥♥-----

Mimochodem nikdy jsem jí nechtěla otce zapřít. Už proto že to ví moc lidí a doneslo by se jí to. Spíš jsem nechtěla aby měl na ní nároky. Když vás tak rozčiluje mé vzdělání jsem vyučená a od září nastupuji na dálkovou nástavbu. Odpracováno už něco mám a daně platím jako všichni. Zaměstnaná jsem i nadále pouze (odpočívám) na mateřské. A co se týče toho mladičká tak posuďte sami bude mi 21. Mimochodem ani po skončení mateřské nebudu žít ze soc. davek protože z nynějším přítelem buteme nad životním minimem.Nemáme nárok ani na přízpěvek na bydlení,bydlíme totiž v podnájmu kde nemáme trvalé bydliště a to že měsíčně platíme 10000kč nikoho nezajímá.

Není tady

#107 5. 8. 2006 2:22

Elina
♥♥-----

Radka1 napsal(a):

gemi napsal(a):

Nety,  díky za  nestranný názor. Souhlasím  s tím, co píšeš  smile

Je to o vcítění, a někde se ozývá i skryté : "když já dítě mít nemůžu, proč ho má  "nějaká nedostudovaná.."....."

Ano, když  se přečte víc příspěvků od jedné osoby,  dá se udělat lepší obrázek pisatele.

Přeju  všem maminám  i  "nemaminám",  více radosti ... vissla

Vidim Gemi, ze mas stale neutuchajici potrebu se o me otirat. Samozrejme ze vim, ze je to namireno proti me. Kdyz se podivas do jinych rubrik, tak rypu pokazde, kdyz vidim priserne hrubky (ne normalni, ktere dela kazdy z nas). Urcite mam tech mindraku daleko vic, usuzujic z toho, ze mi vadi zprznena cestina v jakemkoliv tematu (kdyz se nejedna o prispevek cizince ci dyslektika (ty by ovsem vypadaly jinak)).
Ale klidne si mysli co chces, ja si zase muzu myslet, ze ty jsi mela dite velice brzy, za stejnych podminek jako Eli a ted si to potrebujes nejak sama pred sebou obhajit - usuzujic zase z tvych prispevku.
Stejne se tu budu zastavat Jany42, a to uplne z jineho duvodu, nez si myslis. Tyhle reci o tom, ze mladicka, nedostudovana, financne nezajistena, svobodna matka, (nepisu o Eli, pisu obecne) muze byt dobrou mamou, bohuzel vetsinou neplati.
Mluvim ze sve zkusenosti, protoze jsem se velice mladym rodicum narodila. A jake jsem asi mela detstvi, kdyz nemeli penize, staveli barak, kolikrat byl jen suchy chleba, cas na me nemeli vubec. Kdyby se chovali zodpovedneji, tak nezkazili sobe zivot a me detstvi.
Takze je mi deti nezodpovednych rodicu dost lito, protoze ta sance, ze pri kazdodennim schaneni prostredku na hole preziti, bude ten rodic davat lasku a pohodu diteti, je  v mnoha pripadech trochu science-fiction.
U mych rodicu to jeste chapu, doba byla jina, antikoncepce jeste moc nebyla a stavalo se to casto. Ale dnes, i kdyby nikdo mlade divky nepoucil, ani rodice, ani skola, myslim, ze obecne povedomi o antikoncepci je tak velke, ze je to jen a jen jejich chyba, ze se chovaly nezodpovedne. A tech deti je mi fakt lito, protoze vim "vo co go".

Ahoj Radko, opravdu mě dostáváš. Já se neptala po soc. daávkách. Na ty nemám a nebudu mít nárok. Co se týče právních informací, tak ty nepotřebuju. Mám tetu na soudnim. Šlo mi spíš o to slišet názory jiných kteří bili v podobné situaci. A k tomu asi nemáš co říct. Ano může se mi stát že ten nárok mít budu ale muselo by se stát moc věcí,které se doufám nestanou. Přestaň si řešit své komplexi tímto stylem, ďěláš si z lidí domalovánky,ale myslím že od toho tady tyhle stránky nejsou a už vůbec mi nejde do hlavi jak jsi se začala navážet do selimy... Momentálně mi nastane finanční problém až přejdu z mateřské na rodičák ale to už bych měla dostávat alimenty a pomalu začnu chodit na brigády. Ale svou otázku jsem asi podala opravdu špatně.Nemůžu ale ani říct že by mě peíze nezajímeli,jen náklady na malou jsou okolo 6000 měsíčně.

Není tady

#108 5. 8. 2006 10:29

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

Milá Elino, přeji ti v životě jen to nejlepší. Při tvé diagnoze byl zázrak, žes otěhotněla, tak proč by ses měla - podle některých, chovat zodpovědně a dát prcka pryč!!!!!! Více zodpovědné, bylo si miminko nechat. Vždyť to je to nejkrásnější, co se ti mohlo stát. Na jednu stranu. Víš, možná by bylo lepší otce nepřiznat, ale to by byla pro tebe i mimčo ta složitější varianta. A co si budeme povídat, alimenty jsou taky peníze. A když si mužský dítě udělá, tak by mu to nemělo tak snadno projít. Ať se podílí alespoň finančně. Nikdy by se ti asi nepodařilo, aby se prcek jednou nedozvěděl, že má támhle tátu a nebo že se ten táta náhle neobjeví mezi dveřmi. Takhle je to lepší. Zařiď život sobě i prckovi co nejlépe, všechno není jen o penězích. Hlavně, že na všechno nejsi sama. A věř,že vím o čem mluvím. Kdybych se já tentkrát před 4 lety zachovala zodpovědně (a bylo mi 24let, bez bytu a peněz), tak dnes nemám nejen tu krásnou blonďatou princeznu, ale taky mého úžasného manžela a syna Jeníčka. Od přítele jsem odešla, prostě to nefungovala a do toho jsem si nedovedla představit vychovávat dítě. Ale děťátko je požehnáním, to za to jak a proč bylo počato přece nemůže. Asi se taky po zbytek života budu bát, že se tu Eliščin otec najednou objeví a budu to muset jednou malé asi říct, ale zatím má skvělého tátu a malého brášku a její rozzářená očka, když s "tátou " blbnou jsou mi důkazem toho, že jsem se zachovala více než zodpovědně. Vykašli se na lidi, alimenty nejsou pro tebe, ale pro dítě, tak proč bys mu je měla odpírat, navíc, když sama píšeš, že bys otce těžko popírala. Byť by to pro dítě bylo lepší, u nás tedy určitě. Takže hlavu vzhůru a hodně štěstí

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

#109 7. 8. 2006 10:43

Lukas
♥♥♥----
Místo: Mělník

Elino - nazor z druhe (ci snad treti?) strany. Vzal jsem si svobodnou matku, ktera otce sveho ditete do rodneho listu neuvedla. Pravda, tenkrat kvuli tomu na socialce problemy nedelali (nebo alespon ne moc velke). Kazdopadne dcerce je dnes 11, sveho otce nezna, zna jen me, se zapsanim meho jmena do jejiho rodneho listu, stejne jako se zmenou prijmeni zadne problemy nebyly, slo o formalni zalezitosti na par minut na urade. Presto, ze se dcerce doneslo, ze nejsem jeji pravy tatinek, nezda se, ze by ji to nejak poznamenalo - od svych cca 2,5 roku zna jen me a jako otce me bere a ma rada stale dal.
Vis ... ono otcem neni ten, kdo dite zplodil (to jen pred zakonem) ale ten, kdo dite vychova. Takze pokud jsi mela/mas pritele (a dokaze vas vsechny uzivit - a chce to delat i dale), myslim, ze uvedenim otce sis moc nepomohla. Ale to ukaze teprve budoucnost.
Kazdopadne k dcerce (vzhledem k diagnoze) moc gratuluji.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí