Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 8. 6. 2006 10:17

Svas
♥♥♥♥♥--

Re: Přiznat otce?

Přesně tak. Palce jí držme a popřejme jí silné nervy, protože je při jednáních na sociálce bude potřebovat. Ať to všechno zvládne a má ze své holčičky radost.

Není tady

#77 12. 6. 2006 20:35

Radka1
♥♥-----

Selima napsal(a):

Radka1 napsal(a):

Mila Gemi, jestli si tu resim svoje osobni problemy, tak to nebude ten, na ktery narazis. V tomto pripade mam proste problem s tim, ze diky politice naseho statu musim tezce vydelavat, abych ze svych dani mohla platit socialni davky socialnim pripadum. Divence, ktera neukoncila treti tridu, ma miminko a neuvede otce, asi nekdo bude muset na soc. davkach kompenzovat chybejici alimenty? A kdo to bude? Nebo si snad myslis, ze si se svym vzdelanim sezene dobre placenou praci?Sama pisu se spoustou chyb, ale "bi" a "by" proste jedinec s dochozenou zakladni skolou nenapise, to se na me nezlob. I pravopis o necem svedci a plne souhlasim s tim, jak to vystihla Jana2. Ovsem rada bych se mylila a verila, ze se jedna o osobu vyspelou a schopnou se postarat o sebe a o dite, kdyz uz udelala chybu a za otce sveho ditete si vybrala kriminalnika.

Cica, teba stretnúť v dennom živote zoči-voči, tak utekám kadeľahšie. Ty si tak odmeraná, dištancovaná, dokonalá, máš vo veci tak jasno, a si si taká k......y istá, že tebe sa žiaden prúšvih stať nemôže(a to slovo som tak napísala nie preto, že som negramotná, ale preto, že nemám čarovné písmenko s krúžkom na klávesnici, ty inteleguánka), že si priam koleduješ o to, aby si sa ocitla v situácii, ktorú nezvládneš sama a budeš odkázaná na radu a pomoc druhých - či už finančnú, alebo inú. Pevne dúfam, že ťa potom všetci odpíšu, hodia do jedného vreca s ostatnými, a ty si budeš môcť vychutnať, aké to je... Angličania hovoria: Nesúď človeka, ak si neprešiel apsoň desať míľ v jeho topánkach...

To si klidne utikej, ja budu radeji. To vis, ono se to spatne chape, ze jedinci jako ja, chteji prispivat ze svych dani na lidi postizene, nemocne, onkologicky pacienty, vozickare a lidi stare. Na druhou stranu zastavaji nazor, ze by stat mel lidi, kteri si za svoji tezkou situaci mohou sami a maji dve zdrave ruce a nohy, nutit k tomu, aby se o sebe postarali sami. Tzn. cerpali jen takove davky jako vsichni ostatni a pripadne si proste makli vic nez ostatni a na sve potreby si vydelali. Ono totiz, co si budeme povidat, ve statni pokladne neni dost ani na pokryti potreb opravdu potrebnych, co se do tizive situace dostali ne vlastni vinou, natoz pro spoustu radoby socialnich pripadu.  Takze, co je na tom spatneho chtit po nasem statu ustanovit takove zakony, ktere by donutili nezodpovedneho tatinka od Eli makat, aby svoje dite uzivil on, kdyz uz si ho udelal? Takze si za svym nazorem stojim a jeste me vytaci, kdyz tu kaze cica ze statu, z ktereho k nam prisli na statnich davkach parazitovat tisice jejich snedsich spoluobcanu.

Není tady

#78 13. 6. 2006 15:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Radko, proč jsi tak nesnášenlivá? Je to xenofobie nebo co to je? Proto, že někdo je Slovák, musíš se o něj otřít a poukázat na "spoustu" jeho spoluobčanů? A nenápadně poukázat, že taková "nějaká" tu nemá co kázat? Mimochodem - myslím, že Selima tu nekáže, ale vyjadřuje svůj názor. Což je povolené a je to demokratické. Kdybychom byli v totalitě a ty u moci, tak mám pocit, že ji snad upálíš.....a to jen za její názor. Nikde tu není, že Selima je zrovna z těch občanů, kteří přišli parazitovat na státních dávkách, na které platíme ty i já daně....Proč se navážíš do lidí, kteří tu jen napíšou svůj názor? Jsi vážně tak netolerantní? Nebo tak jednoduchá, že cizí názor nezvládneš přijmout, je-li odlišný od tvého?

Upravil(a) Eva36 (13. 6. 2006 15:44)

Není tady

#79 13. 6. 2006 15:48

anaid41
♥♥♥----

Eva36 napsal(a):

Radko, proč jsi tak nesnášenlivá? Je to xenofobie nebo co to je? Proto, že někdo je Slovák, musíš se o něj otřít a poukázat na "spoustu" jeho spoluobčanů? A nenápadně poukázat, že taková "nějaká" tu nemá co kázat? Mimochodem - myslím, že Selima tu nekáže, ale vyjadřuje svůj názor. Což je povolené a je to demokratické. Kdybychom byli v totalitě a ty u moci, tak mám pocit, že ji snad upálíš.....a to jen za její názor. Nikde tu není, že Selima je zrovna z těch občanů, kteří přišli parazitovat na státních dávkách, na které platíme ty i já daně....Proč se navážíš do lidí, kteří tu jen napíšou svůj názor? Jsi vážně tak netolerantní? Nebo tak jednoduchá, že cizí názor nezvládneš přijmout, je-li odlišný od tvého?

Radka taky vyjadřuje svůj názor, já osobně s ním souhlasím. Kdokoli má jinej názor, je nesnášenlivej, ale co už jízlivostí - kterých  Radka dosud neužívala, si musela přečíst,  to jakoby nikdo nevidí. Vyjadřuje se srozumitelně, jasně, do nikoho se nenaváží Tak to teda vidím zase já.

Není tady

#80 13. 6. 2006 16:05

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

anaid41: Myslíš, že jsem se zas navezla já? ...Fakt?...No možná trošku jo, fakt asi jo....ale to s tou číčou ze státu, ze kterého přišli parazitovat občané ... atd....to myslím přehnala. To je jako kdybych napsala - co tu vlastně káže k tématu dětí taková, která ani neví, co to je mít dítě? (Radka totiž vlastní děti nemá, zato má velké problémy s manželem, který naprosto nekriticky upřednostňuje děti z prvního manželství a z jeho původního názoru na to, že jednou s Radkou bude mít vlastní děti, sešlo.) To by bylo dost hnusný, myslím. Skoro stejně, jako napsat to o té číče a státech s parazitujícíma občanama....to ne, to se nedělá.

Není tady

#81 13. 6. 2006 16:25

anaid41
♥♥♥----

Eva36 napsal(a):

anaid41: Myslíš, že jsem se zas navezla já? ...Fakt?...No možná trošku jo, fakt asi jo....ale to s tou číčou ze státu, ze kterého přišli parazitovat občané ... atd....to myslím přehnala. To je jako kdybych napsala - co tu vlastně káže k tématu dětí taková, která ani neví, co to je mít dítě? (Radka totiž vlastní děti nemá, zato má velké problémy s manželem, který naprosto nekriticky upřednostňuje děti z prvního manželství a z jeho původního názoru na to, že jednou s Radkou bude mít vlastní děti, sešlo.) To by bylo dost hnusný, myslím. Skoro stejně, jako napsat to o té číče a státech s parazitujícíma občanama....to ne, to se nedělá.

S číčou si ale nezačala Radka. Vždyť už teď musí jenom bránit jízlivostem.
Proč rozebíráš její problém z jinýho tématu  ........  to mi právě vadí, to sem nepatří, nevím kdo první s tím začal, ale  zdá se mi to mimo a nefér. Teprve pak se začala bránit. A má prostě názor, není skrytě jízlivá jako ty sociální pracovnice, co se do ní naváží.

PS : Nechme toho

Není tady

#82 13. 6. 2006 17:00

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

anaid41: Napsala jsem ti e-mail. A jinak souhlasím - necháme toho wink

Není tady

#83 13. 6. 2006 19:20

Radka1
♥♥-----

Eva36 napsal(a):

Jsi opravdu usmevna, jak jsi prisla na to, ze cely muj prispevek se tykal deti? Nemluvila jsem nahodou obecne o potrebnych a nepotrebnych v nasem state? A kdyz uz se bavime konkretne, tak mi vyargumentuj, co je na me uvaze o tom, ze by si mel prizivnicky zlodejicek svoje dite zabezpecit sam, spatneho a proc s tim nesouhlasis. Nebudu tu dale uz obhajovat svoje nazory, mam dost prace s tim, ze se podilim na pomoci telesne postizenym a tam se denne setkavam s tim, jak na tyhle obcany stale nejsou penize v systemu a casto se jim nedostane zakladni pomoci. A proc asi? To at si kazdy prebere sam. A ty si preber jestli me puvodni dotaz nadzvedl prave z tohoto duvodu nebo proto ze sama nemam deti a zavidim je nejake Eline. Dale je velice vtipne, ze tu uvedes muj problem z jineho tematu a pak pises, ze kdybys to tu napsala bylo by to dost hnusne? To jsi to jako nenapsala? Fakt vtipne.
BTW: presne jak ti napsala anaid 41 - cica jsem jen opakovala po autorce. A jeste mi napis, co na tom neni pravdy, ze po zkrouhnuti socialnich davek slovenskou vladou jsem neprisly davy romu. To je uplne to same, jako kdyz mi rika moje kamaradka z Nemecka, jak jim tam Cesi chodi krast jak straky. To je proste jen fakt, nic proti jakemukoliv narodu. A jestli mas pocit, ze jsem to napsala Selime nevybiravou formou, precti si jeji prispevek vuci me a posud si to sama.

Není tady

#84 14. 6. 2006 6:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Radka1 - zeptám se jinak. Co když takový "příživnický zlodějíček" někoho srazí autem a nadosmrti zmrzačí? Taky by měl platit, samozřejmě, ale vem na dlani chlup... Takže ten postižený bude "brát z našich daní", podobně, jako to dítě - taky to není jeho vina, ale žít z něčeho musí. Nebo myslíš, že by bylo lepší nechat potomka "nezodpovědných rodičů" napospas?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#85 14. 6. 2006 9:47

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Radka1 napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Jsi opravdu usmevna, jak jsi prisla na to, ze cely muj prispevek se tykal deti? Nemluvila jsem nahodou obecne o potrebnych a nepotrebnych v nasem state? A kdyz uz se bavime konkretne, tak mi vyargumentuj, co je na me uvaze o tom, ze by si mel prizivnicky zlodejicek svoje dite zabezpecit sam, spatneho a proc s tim nesouhlasis. Nebudu tu dale uz obhajovat svoje nazory, mam dost prace s tim, ze se podilim na pomoci telesne postizenym a tam se denne setkavam s tim, jak na tyhle obcany stale nejsou penize v systemu a casto se jim nedostane zakladni pomoci. A proc asi? To at si kazdy prebere sam. A ty si preber jestli me puvodni dotaz nadzvedl prave z tohoto duvodu nebo proto ze sama nemam deti a zavidim je nejake Eline. Dale je velice vtipne, ze tu uvedes muj problem z jineho tematu a pak pises, ze kdybys to tu napsala bylo by to dost hnusne? To jsi to jako nenapsala? Fakt vtipne.
BTW: presne jak ti napsala anaid 41 - cica jsem jen opakovala po autorce. A jeste mi napis, co na tom neni pravdy, ze po zkrouhnuti socialnich davek slovenskou vladou jsem neprisly davy romu. To je uplne to same, jako kdyz mi rika moje kamaradka z Nemecka, jak jim tam Cesi chodi krast jak straky. To je proste jen fakt, nic proti jakemukoliv narodu. A jestli mas pocit, ze jsem to napsala Selime nevybiravou formou, precti si jeji prispevek vuci me a posud si to sama.

Omyl, omyl, omyl. Nejspíš jsem se nevyjádřila jasně nebo sis moje psaní špatně interpretovala. To "téma dětí" beru - nevyjádřila jsem se přesně. Přesně by to mělo být "téma podílení se na výchově a výživě dětí". Na tvé úvaze, že svoje dítě si má příživnický zlodějíček zabezpečit sám, není nic špatného. Já souhlasím s tím, že každé dítě si mají jeho rodiče zabezpečovat sami (nikoli pouze zlodějíčci) a nemají ždímat stát a tím pádem nás, občany platící daně. .... A Radko, za tvůj problém, že nemáš děti, že nevíš, co vlastně s manželem, že se cítíš pod psa (jako že zůstaneš sama, nebo něco v tom smyslu jsi, myslím, psala)... za to já nemůžu. A že to problém pro tebe je, to právě dokazuje tvoje reakce na moje psaní. Ke slovu "cica" nemám připomínek. Jenže ty jsi šla dál, tebe vytáčí, že taková nějaká číča (Selima tedy) tu káže, protože její spoluobčané sem k nám do republiky chodí natahovat ruce pro sociální dávky......tak takové zobecňování nemám ráda. Je to stejné, jako napsat "Kdo nemá děti, protože se s manželem neumí dohodnout, se tu nemá co vyjadřovat". Případně třeba by se ještě dalo napsat, že znám jednu Radku, která je naprosto neschopná slepice nechávající se živit státem a proto se tu Radky obecně taky nemají vyjadřovat...trošičku postavené na hlavu, ne?...Takže ahoj a měj pěkný den a ten život si nějak uspořádej, ať tě žádná Elina nedokáže už tak vytočit, jak jsi tady předvedla. Pa.

Upravil(a) Eva36 (14. 6. 2006 9:51)

Není tady

#86 14. 6. 2006 11:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Radka1 napsal(a):

Selima napsal(a):

Radka1 napsal(a):

Mila Gemi, jestli si tu resim svoje osobni problemy, tak to nebude ten, na ktery narazis. V tomto pripade mam proste problem s tim, ze diky politice naseho statu musim tezce vydelavat, abych ze svych dani mohla platit socialni davky socialnim pripadum. Divence, ktera neukoncila treti tridu, ma miminko a neuvede otce, asi nekdo bude muset na soc. davkach kompenzovat chybejici alimenty? A kdo to bude? Nebo si snad myslis, ze si se svym vzdelanim sezene dobre placenou praci?Sama pisu se spoustou chyb, ale "bi" a "by" proste jedinec s dochozenou zakladni skolou nenapise, to se na me nezlob. I pravopis o necem svedci a plne souhlasim s tim, jak to vystihla Jana2. Ovsem rada bych se mylila a verila, ze se jedna o osobu vyspelou a schopnou se postarat o sebe a o dite, kdyz uz udelala chybu a za otce sveho ditete si vybrala kriminalnika.

Cica, teba stretnúť v dennom živote zoči-voči, tak utekám kadeľahšie. Ty si tak odmeraná, dištancovaná, dokonalá, máš vo veci tak jasno, a si si taká k......y istá, že tebe sa žiaden prúšvih stať nemôže(a to slovo som tak napísala nie preto, že som negramotná, ale preto, že nemám čarovné písmenko s krúžkom na klávesnici, ty inteleguánka), že si priam koleduješ o to, aby si sa ocitla v situácii, ktorú nezvládneš sama a budeš odkázaná na radu a pomoc druhých - či už finančnú, alebo inú. Pevne dúfam, že ťa potom všetci odpíšu, hodia do jedného vreca s ostatnými, a ty si budeš môcť vychutnať, aké to je... Angličania hovoria: Nesúď človeka, ak si neprešiel apsoň desať míľ v jeho topánkach...

To si klidne utikej, ja budu radeji. To vis, ono se to spatne chape, ze jedinci jako ja, chteji prispivat ze svych dani na lidi postizene, nemocne, onkologicky pacienty, vozickare a lidi stare. Na druhou stranu zastavaji nazor, ze by stat mel lidi, kteri si za svoji tezkou situaci mohou sami a maji dve zdrave ruce a nohy, nutit k tomu, aby se o sebe postarali sami. Tzn. cerpali jen takove davky jako vsichni ostatni a pripadne si proste makli vic nez ostatni a na sve potreby si vydelali. Ono totiz, co si budeme povidat, ve statni pokladne neni dost ani na pokryti potreb opravdu potrebnych, co se do tizive situace dostali ne vlastni vinou, natoz pro spoustu radoby socialnich pripadu.  Takze, co je na tom spatneho chtit po nasem statu ustanovit takove zakony, ktere by donutili nezodpovedneho tatinka od Eli makat, aby svoje dite uzivil on, kdyz uz si ho udelal? Takze si za svym nazorem stojim a jeste me vytaci, kdyz tu kaze cica ze statu, z ktereho k nam prisli na statnich davkach parazitovat tisice jejich snedsich spoluobcanu.

Momentálne pracujem v štáte, kam prišli parazitovať tisíce veľmi "snědých" Čechov, ale to je to posledné, čo by som ti vyčítala... Ale končím, s tebou ja debatovať nebudem, keď ti došli argumenty, tak si začala pľuť... Opakujem, čím ďalej od teba, tým lepšie... Ale je mi ťa ľúto, lebo ty to máš so sebou na doživotie, to musí byť peklo...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#87 14. 6. 2006 11:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

anaid41 napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Proč rozebíráš její problém z jinýho tématu  ........  to mi právě vadí, to sem nepatří, nevím kdo první s tím začal, ale  zdá se mi to mimo a nefér. Teprve pak se začala bránit. A má prostě názor, není skrytě jízlivá jako ty sociální pracovnice, co se do ní naváží.

Ale ona sa navážala do mňa ako prvá, a ďalej, ja som sem určite neťahala nič z iného tématu, tak neviem, prečo si to mám zliznúť za niekoho iného. A názory nikomu neberiem, ale prečo by som si ja nemohla napísať aj môj názor? Na hocikoho, trebárs na Radku s jej postojmi, ale konkrétne na ňu, nie všeobecne na všetkých Čechov, Češky, slobodné matky, ženy, alebo čojaviem koho, kto mi práve lezie na nervy a naštval ma...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#88 14. 6. 2006 11:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A ešte Radka, ak tu niekde si: Možno som zareagovala emotívnejšie, ale jednak ma ma vytočili naozaj tvoje názory, a reagovala som len ne, jednak som citlivá, až precitlivelá na zjednodušovanie, bagatelizovanie a zovšeobecňovanie(akékoľvek, ale to skupinové, kde sa hádžu najrozličnejšie prípady do jedného vreca, úplne konkrétne). A inak, ja som ťa nenazvala čičou, ale cicou, čo môže byť ironické, ale ja tak oslovujem napr. aj blízke, milé osoby (alebo zvieratá), ktoré toto oslovenie unesú. Ty si ho neuniesla, ale ja ťa nepoznám a teda som ho nemala právo použiť, lebo som nevedela, ako bude druhou stranou prijaté... mea culpa. Za ostatnými vecami si stojím, ale neberiem ti ani tvoj názor, zrejme ho formovali iné veci a zážitky ako ten môj, a teda vo výsledku sú úplne iné. Ale keď zareaguješ s hnevom(a ten som z tvojho príspevku cítila), tak vyvoláš ďalší hnev... asi zbytočne. Ja sa hnevať nechcem, z mojej strany zakopávam bojovú sekeru...

Brita

Není tady

#89 14. 6. 2006 15:32

Radka1
♥♥-----

Eva36 napsal(a):

Radka1 napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Omyl, omyl, omyl. Nejspíš jsem se nevyjádřila jasně nebo sis moje psaní špatně interpretovala. To "téma dětí" beru - nevyjádřila jsem se přesně. Přesně by to mělo být "téma podílení se na výchově a výživě dětí". Na tvé úvaze, že svoje dítě si má příživnický zlodějíček zabezpečit sám, není nic špatného. Já souhlasím s tím, že každé dítě si mají jeho rodiče zabezpečovat sami (nikoli pouze zlodějíčci) a nemají ždímat stát a tím pádem nás, občany platící daně. .... A Radko, za tvůj problém, že nemáš děti, že nevíš, co vlastně s manželem, že se cítíš pod psa (jako že zůstaneš sama, nebo něco v tom smyslu jsi, myslím, psala)... za to já nemůžu. A že to problém pro tebe je, to právě dokazuje tvoje reakce na moje psaní. Ke slovu "cica" nemám připomínek. Jenže ty jsi šla dál, tebe vytáčí, že taková nějaká číča (Selima tedy) tu káže, protože její spoluobčané sem k nám do republiky chodí natahovat ruce pro sociální dávky......tak takové zobecňování nemám ráda. Je to stejné, jako napsat "Kdo nemá děti, protože se s manželem neumí dohodnout, se tu nemá co vyjadřovat". Případně třeba by se ještě dalo napsat, že znám jednu Radku, která je naprosto neschopná slepice nechávající se živit státem a proto se tu Radky obecně taky nemají vyjadřovat...trošičku postavené na hlavu, ne?...Takže ahoj a měj pěkný den a ten život si nějak uspořádej, ať tě žádná Elina nedokáže už tak vytočit, jak jsi tady předvedla. Pa.

Uz opravdu naposled: ano, mam osobni problem, tak si do me jeste kopni, me to nevadi. A samozrejme proto, ze ho mam, tak se nesmim branit utokum Selimy, natoz vyjadrit svuj nazor. Fajn. Dobre. Dale jsem rada, ze jsi pochopila, ze slovo "cica" pouzila poprve Selima a ne ja. A jeste dodatek: nevytaci me, ze tu Selima kaze. Vytaci me, ze se navazi do me, a ze jeji spoluobcane sem chodi natahovat ruce pro socialni davky.

Není tady

#90 14. 6. 2006 15:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Radka1:
Naozaj mi ťa je ľúťo a opakujem: Musí to byť peklo, to vedomie, že to máš so sebou na doživotie...

Brita

Není tady

#91 14. 6. 2006 16:06

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Radko, nikdo tady do tebe  nekope- jak píšeš.

Až budeš mít čas  a klidnou hlavu, pročti si to celé znovu.

Tebe  rozčílili všichni(skoro),  kdo se tu zastali Eliny.

A slovensky  "cica"  je opravdu  výraz, pro který  netřeba  někoho napadat...je to spíš citově  podbarvená zdrobnělina, ale nikoli  negativně.

Není tady

#92 14. 6. 2006 16:12

Radka1
♥♥-----

Selima napsal(a):

anaid41 napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Ale ona sa navážala do mňa ako prvá, a ďalej, ja som sem určite neťahala nič z iného tématu, tak neviem, prečo si to mám zliznúť za niekoho iného. A názory nikomu neberiem, ale prečo by som si ja nemohla napísať aj môj názor? Na hocikoho, trebárs na Radku s jej postojmi, ale konkrétne na ňu, nie všeobecne na všetkých Čechov, Češky, slobodné matky, ženy, alebo čojaviem koho, kto mi práve lezie na nervy a naštval ma...

To si snad delas srandu!!! Ja jsem se navazela jako prvni??? No, tak tim diskusi koncim, to fakt nema cenu. BTW: z ceho usuzujes, ze mi vadilo osloveni "cica" (číču z toho udelaly ostatni pisatelky)? Ja jsem jenom pouzila stejne osloveni pro tebe, tot vse. A jen jednu jedinou poznamku pro vsechny - samozrejme ze vim, ze pokud se nepostara o potrebne pribuzna (zdrava) osoba, ma se postarat stat. Ale jestlize dal budete tak tolerantni ke vsem tem, co se jim jenom makat nechce a budeme je neustale omlouvat a dotovat je ze svych dani (cimz je opravdu makat nenaucime), tak se pak jednou nedivte, az budete zadat o duchod a stat vam rekne (jak napsala Helena) - na dlani chlup nevezmes. S troskou ekonomickeho vzdelani ci zdraveho rozumu kazdemu dojde, ze pokud vydaje jsou vetsi nez prijmy, dojde ke krachu. Tot muj nazor, ostatnim jejich neberu.

Není tady

#93 14. 6. 2006 16:15

Radka1
♥♥-----

gemi napsal(a):

Radko, nikdo tady do tebe  nekope- jak píšeš.

Až budeš mít čas  a klidnou hlavu, pročti si to celé znovu.

Tebe  rozčílili všichni(skoro),  kdo se tu zastali Eliny.

A slovensky  "cica"  je opravdu  výraz, pro který  netřeba  někoho napadat...je to spíš citově  podbarvená zdrobnělina, ale nikoli  negativně.

Tak ty si to take precti znovu - ja jsem se proti osloveni "cica" nijak neohrazovala, ja jsem pouzila to same osloveni pro Selimu, ktera me tak oslovila prvni!!! Pak se nediv, ze se rozciluju.

Není tady

#94 14. 6. 2006 16:21

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Radulko,  přeložila  sis  "cica"  jako   "číča" ,   což   pochopitelně  ti znělo hanlivě.

Není tady

#95 14. 6. 2006 16:42

Radka1
♥♥-----

gemi napsal(a):

Radulko,  přeložila  sis  "cica"  jako   "číča" ,   což   pochopitelně  ti znělo hanlivě.

Ale vubec ne, ja mam pribuzne na Slovensku a vim ze "cica" se prelozi "kočko" (ne číča) a urazlive to neni. Proto jsem pouzila stejne osloveni pro puvodni pisatelku tohoto osloveni. Kdybych to vnimala jako hanlive, tak ji za to osloveni vynadam, ale nepouziju ho zpatky.

Není tady

#96 14. 6. 2006 17:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Radka1 napsal(a):

To si snad delas srandu!!! Ja jsem se navazela jako prvni??? No, tak tim diskusi koncim, to fakt nema cenu. BTW: z ceho usuzujes, ze mi vadilo osloveni "cica" (číču z toho udelaly ostatni pisatelky)? Ja jsem jenom pouzila stejne osloveni pro tebe, tot vse. A jen jednu jedinou poznamku pro vsechny - samozrejme ze vim, ze pokud se nepostara o potrebne pribuzna (zdrava) osoba, ma se postarat stat. Ale jestlize dal budete tak tolerantni ke vsem tem, co se jim jenom makat nechce a budeme je neustale omlouvat a dotovat je ze svych dani (cimz je opravdu makat nenaucime), tak se pak jednou nedivte, az budete zadat o duchod a stat vam rekne (jak napsala Helena) - na dlani chlup nevezmes. S troskou ekonomickeho vzdelani ci zdraveho rozumu kazdemu dojde, ze pokud vydaje jsou vetsi nez prijmy, dojde ke krachu. Tot muj nazor, ostatnim jejich neberu.

radko, "navážela" si sa do Eliny, nie do mňa, ale to je logické, je to jej fórum. A ja nehcápem, prečo si ju na základe minima informácií šmahom zaradila medzi nemakačenkov(a snědých zrejme k tomu), ktorí cleý život len rodia deti, na ktoré my ostatní doplácame. Mylsím, že o nej ani jedna nemáme dostatok informácií a šanca, že máš pravdu, pokiaľ ide o ňu, je 50:50. O iné mi nešlo.(Druhá vec je, že ja budem radšej dávať dane na deti - akékoľvek- ako na poslancov s ich asistentmi, kancleáriami, atď., na primátorov, ktorí už majú vyššie platy ako premiér, a podobne. To radšej zasponzorujem celú snědú osadu, čestné slovo. A hlavne školu a nemocnicu...)
Tvoj príspevok ma prekvapil a sklamal, lebo si mi pripadala ako inteligentná a rozumná ženská. To sú tie falošné očakávania a domnienky, ako stále píše Pandorra. Tiež v podstate mea culpa. Urobila som si prirýchlo úsudok - lichotivý. a reagovala som ostro, keď si mi rozbila môj -nesprávny - názor na teba. Síru a popol na mňa...

Brita

Není tady

#97 15. 6. 2006 9:35

Svas
♥♥♥♥♥--

Holky, tak jste se tu hezky posekaly, ale co Elina? Co myslíte, uvedla otce nebo ne? Eli, ozvi se, jak se vede.

Není tady

#98 15. 6. 2006 10:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Dúfam, že nestratila guráž a vráti sa sem oznámiť, aký je vývoj situácie....

Brita

Není tady

#99 19. 6. 2006 9:16

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Elina: Děvče, ozvi se...

Radka1: Radko, nikdo tě nekope...ty sama se kopeš... Já ti nepřeju nic zlýho. Jinak chápu, že se ti nelíbí přispívat daněmi na občany sociálně slabší (jak se teď slušně říká). Ani já z toho nejsem nijak auf, ale tak je nastavený systém prostě, s tím nejspíš nic nenaděláme a myslím, že se tu zbytečně rafeme. Tobě osobně přeju možná víc odvahy (? nevím, jestli jsem to vystihla správně, snad jo) a třeba si svůj život taky změníš. Nechtěla jsem se tě dotknout, vážně ne. Jen jsem se nechala unést a vytočit tvým příspěvkem, kdybych nebyla taková horká hlava a nechala si to uležet do dalšího dne, nejspíš bych se vyhnula té osobní narážce....to ale zatím nezvládám. Takže - promiň mi to, prosím. Vážně. Ahoj.

Není tady

#100 19. 6. 2006 10:26

Svas
♥♥♥♥♥--

Evi, za tu omluvu klobouk dolů. Říkala jsem si, že mi ten v podstatě útok na Radku k tobě neseděl. Jak už jsem někde psala, to je ten problém psaného slova. Vnímáme ho každá jinak na základě svých zkušeností, životních postojů, svých povah. Já v podstatě s Radkou souhlasím a její příspěvky mi nepřipadaly, že by se do někoho navážela, ale jako shrnutí faktů. Jiné kvůli tomu vyskakovaly jako čertík z krabičky. Jsme každá jiná, co kus, to originál a to je dobře a taky je dobře, že jsme schopné si své názory vyměnit. A tebe si za tu omluvu opravdu cením.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí