29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nety napsal(a):
Svas napsal(a):
Netynko, to, že otec dítěte krade, psala sama Elina.
Napsala, že jí ukradl auto, ne, že je to budoucí kriminálník. Když vezmu v úvahu rozvody a rozchody, ukrást majetek v těchto obdobích je dost relativní
Ja zasnu, co tu resite? To jako si myslite, ze kdyz ukradl auto sve holce, to jako je mensi zlocin nez ukrast auto jinemu? A ten kdo krade neni kriminalnik? V jinem state by sel samozrejme sedet, to, ze to u nas chodi jinak a lide si mysli, ze kradez neni zlocin, to je jedine smutne.
Není tady
gemi napsal(a):
Mám z té debaty trochu smutný pocit, když ten, kdo své vlastní problémy doma řešit nedokáže, ale
druhého dovede tak "zpucovat" a odsoudit za domnělou neschopnost -
P.S. Vycházím z příspěvků ženy, která psala zároveň sem -velmi kriticky -
a na jiném foru popsala své trampoty, se kterými si neví rady.....
Vidim Gemi, ze te moje problemy trapi vic, nez me. Neboj se nic, svoje problemy uz jsem si vyresila. A natirat me tady, je od tebe docela nefer, protoze jestli jsi to nepochopila, tak ja jsem se do svych problemu, narozdil od Eli, nedostala vlastni vinou.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Elina: K návrhu Ivčy.K bych řekla, že pozor na to. I když se budeš snažit, aby ho nepoznala, může se najít "dobrá duše", která ji osvětlí pravdu. Pak bys v očích dítěte dost klesla a ztratila by k tobě důvěru, nevěřila by ti dál. Já bych otce dítěti nezatajovala, fakt bych se bála, že lidi donesou, co nemaj´.
Evo,zapomněla jsem připsat,že samozřejmě by dcera měla vědět,že člověk,který ji zplodil,není ten,který jí bude případně vychovávat,ale ten biologický si nezaslouží být zoven otcem.Lidi jsou zlí a určitě by se jednou dozvěděla pravdu od jiných.Možná by se jednou ozval i on sám.Potom už by bylo na ní,jak s tím naloží.
Není tady
Radka1 napsal(a):
gemi napsal(a):
Mám z té debaty trochu smutný pocit, když ten, kdo své vlastní problémy doma řešit nedokáže, ale
druhého dovede tak "zpucovat" a odsoudit za domnělou neschopnost -
P.S. Vycházím z příspěvků ženy, která psala zároveň sem -velmi kriticky -
a na jiném foru popsala své trampoty, se kterými si neví rady.....Vidim Gemi, ze te moje problemy trapi vic, nez me. Neboj se nic, svoje problemy uz jsem si vyresila. A natirat me tady, je od tebe docela nefer, protoze jestli jsi to nepochopila, tak ja jsem se do svych problemu, narozdil od Eli, nedostala vlastni vinou.
to je taky dobrý postoj - já nikdy za nic nemůžu, vše ti druzí, ale Elina si za to všecko může sama... Radko, tleskám
Upravil(a) tina (1. 6. 2006 21:45)
Není tady
jana2 napsal(a):
Podle příspěvku soudím, že jsou dvě možnosti. Buď si někdo dělá legraci, jako tomu bylo s upečeným morčetem a dětmi. Nebo je slečna pologramotná. Nejde o překlepy, které v rychlosti udělá každý. Věty nemají podmět ani přísudek, "bi" nepíší ani dobře slyšící děti v druhé třídě a příběh je popsán stylem člověka, který to má v hlavě srovnané. Tolik můj názor. Existují tu slátaniny, které vznikají v rozčílení nebo v citovém rozpoložení. Ale slečna nám tu popsala příběh, který už má trvání nejméně rok. Což mi značí, že je s ním dostatečně obeznámena a popisovala ho v klidu. Pakliže je dcerce měsíc a půl, musí už nejméně dva měsíce řešit uvedení otce matrice. Alespoň já jsem podobný formulář odevzdávala při nástupu do porodnice.
Takže ještě jednou. Buď jde o nevzdělanou chuděru, nebo si z nás střílí. A v první přápadě trvám na svém původním příspěvku. Můžeš si o mně myslet co chceš.
Pokud ta samá Elina psala i příspěvek do diskuze porodní asistentky -hlenová zátka-,tak si myslím ,že zase tak negramotná není.Třeba se opravdu jen baví.
Není tady
Gabrielle, poslal jsem Ti soukromou zprávu. Musíš být konkrétnější, nevím, které dávky máš na mysli.
Není tady
Marieanna napsal(a):
Pokud ta samá Elina psala i příspěvek do diskuze porodní asistentky -hlenová zátka-,tak si myslím ,že zase tak negramotná není.Třeba se opravdu jen baví.
Elina tu psala příspěvků víc, můžete hledat. A když si přečtete všechny, zjistíte - co se chyb týče a pro někoho jsou tu ryze rozhodující - že je zkrátka dělá stejně jako v tomto příspěvku, ale její projev má hlavu a patu. Nemusíme tu řešit, zda někdo, kdo vezme auto je kriminálník nebo ne, myslím, že jste dost přestřelily v jiných věcech, které jste samy vymyslely, ale protože k nim nemáte jediné heslo z Elina příspěvku, tak to přecházíte. Ale to už se nám diskuze dostává opravdu jinam, zkrátka někdo se zastává ženy, která má problémy, jiný se nezastane, což je otázka empatie každé z nás, nic víc. Některá litujeme, jiná hodíme kamenem. Ale samy empatii vyžadujeme.
Není tady
Nety, díky za nestranný názor. Souhlasím s tím, co píšeš
Je to o vcítění, a někde se ozývá i skryté : "když já dítě mít nemůžu, proč ho má "nějaká nedostudovaná.."....."
Ano, když se přečte víc příspěvků od jedné osoby, dá se udělat lepší obrázek pisatele.
Přeju všem maminám i "nemaminám", více radosti ...
Není tady
Nevím, jestli jsem nestranná. Děti nemám, možná mít budu, možná nebudu. Ale každopádně je mi líto každé mamči, co zůstane s dítětem sama. Dítě znamená hodně a změní život, ale ten chlap, toho je prostě také třeba. Možná jsem to napsala blbě, nechci povyšovat lásku rodičovskou nad partnerskou ani opačně. prostě by se měly doplňovat a bylo by to ideální
Není tady
Nety,
Napsalas to dobře, takhle nějak by to fungovat mělo.... aby ty lásky obě byly vyvážené ...
..ale je to fuška, se toho dobrat. Kolikrát se to nepodaří, a kolikrát člověku "nevyjde" ani jedna...
Přeju nám všem, co na té cestě jsme - hodně sil...
Není tady
gemi napsal(a):
Je to o vcítění, a někde se ozývá i skryté : "když já dítě mít nemůžu, proč ho má "nějaká nedostudovaná.."....."
Ano, když se přečte víc příspěvků od jedné osoby, dá se udělat lepší obrázek pisatele.
Přeju všem maminám i "nemaminám", více radosti ...
Vidim Gemi, ze mas stale neutuchajici potrebu se o me otirat. Samozrejme ze vim, ze je to namireno proti me. Kdyz se podivas do jinych rubrik, tak rypu pokazde, kdyz vidim priserne hrubky (ne normalni, ktere dela kazdy z nas). Urcite mam tech mindraku daleko vic, usuzujic z toho, ze mi vadi zprznena cestina v jakemkoliv tematu (kdyz se nejedna o prispevek cizince ci dyslektika (ty by ovsem vypadaly jinak)).
Ale klidne si mysli co chces, ja si zase muzu myslet, ze ty jsi mela dite velice brzy, za stejnych podminek jako Eli a ted si to potrebujes nejak sama pred sebou obhajit - usuzujic zase z tvych prispevku.
Stejne se tu budu zastavat Jany42, a to uplne z jineho duvodu, nez si myslis. Tyhle reci o tom, ze mladicka, nedostudovana, financne nezajistena, svobodna matka, (nepisu o Eli, pisu obecne) muze byt dobrou mamou, bohuzel vetsinou neplati.
Mluvim ze sve zkusenosti, protoze jsem se velice mladym rodicum narodila. A jake jsem asi mela detstvi, kdyz nemeli penize, staveli barak, kolikrat byl jen suchy chleba, cas na me nemeli vubec. Kdyby se chovali zodpovedneji, tak nezkazili sobe zivot a me detstvi.
Takze je mi deti nezodpovednych rodicu dost lito, protoze ta sance, ze pri kazdodennim schaneni prostredku na hole preziti, bude ten rodic davat lasku a pohodu diteti, je v mnoha pripadech trochu science-fiction.
U mych rodicu to jeste chapu, doba byla jina, antikoncepce jeste moc nebyla a stavalo se to casto. Ale dnes, i kdyby nikdo mlade divky nepoucil, ani rodice, ani skola, myslim, ze obecne povedomi o antikoncepci je tak velke, ze je to jen a jen jejich chyba, ze se chovaly nezodpovedne. A tech deti je mi fakt lito, protoze vim "vo co go".
Není tady
Tak v tomto případě bych otce neuváděla, pokud bych se bez alimentů pro dítě skvěle obešla. Pokud ale sama nejsi bohatá, tak otce uveď, ať alespoň platí alimenty. S jeho přístupem bych se nebála, že bude o dítě do budoucna jevit zájem. A u soudu o alimenty bych i zmínila to ukradené auto, aby si soc. prac. udělali obrázek o otci a nenutili jednou matku k tomu, aby dítě s otcem bylo někdy samo. Na sociálce někdy odmítnout dát matce příspěvek na bydlení a sociální příspěvek, pokud se matka sama nesnaží zvýšit rodině příjmy právě alimenty a tzn. že otec se v tomto případě uvést musí.
Není tady
Já otce nepřiznala. Nestálo mi to za ty tahanice. Měla jsem víc štěstí než Ty, protože mi pomohli rodiče. Socálka byla příšerná. Lidé, kteří tam chodili ve značkovém oblečení, přijížděli nablýskanými drahými auty si odnᨚeli v ruce peníze, které jim vypláceli, ale u mne zkoumali, jak se mám dobře, když mne rodiče nevyhodili.... Sice se pobavili, když jsem jim jako jediný majetek ( a to skutečně byl) uvedla pěl let starý stan. Ale pomoci mi ani nechtěli. Vzhledem k tomu, jak potřebuješ peníze, nejspíš bych neváhala a otce uvedla. Pokud s ním nechceš mít nic společného, neuváděj ho, ale v tom případě si musíš sehnat někoho, kdo ti pomůže a na sociálku nespoléhej. Lepší jsou kamarádky nebo rodina, i když tam to chce hodně přemáhání- vždy jsem si říkala, není to pro tebe, ale pro dítě, tak lze alespoň něco snést. Úplně nejvhodnější je najít nového partnera, ale s dítětem to není snadné. Já našla přes seznamku. Jsme spoliu třetím rokem a jsme všichni tři šťastní.
Není tady
Radka1 napsal(a):
gemi napsal(a):
Přeju všem maminám i "nemaminám", více radosti ...Vidim Gemi, ze mas stale neutuchajici potrebu se o me otirat. Samozrejme ze vim, ze je to namireno proti me. Kdyz se podivas do jinych rubrik, tak rypu pokazde, kdyz vidim priserne hrubky (ne normalni, ktere dela kazdy z nas). Urcite mam tech mindraku daleko vic, usuzujic z toho, ze mi vadi zprznena cestina v jakemkoliv tematu (kdyz se nejedna o prispevek cizince ci dyslektika (ty by ovsem vypadaly jinak)).
Ale klidne si mysli co chces, ja si zase muzu myslet, ze ty jsi mela dite velice brzy, za stejnych podminek jako Eli a ted si to potrebujes nejak sama pred sebou obhajit - usuzujic zase z tvych prispevku.
Stejne se tu budu zastavat Jany42, a to uplne z jineho duvodu, nez si myslis. Tyhle reci o tom, ze mladicka, nedostudovana, financne nezajistena, svobodna matka, (nepisu o Eli, pisu obecne) muze byt dobrou mamou, bohuzel vetsinou neplati.
Mluvim ze sve zkusenosti, protoze jsem se velice mladym rodicum narodila. A jake jsem asi mela detstvi, kdyz nemeli penize, staveli barak, kolikrat byl jen suchy chleba, cas na me nemeli vubec. Kdyby se chovali zodpovedneji, tak nezkazili sobe zivot a me detstvi.
Takze je mi deti nezodpovednych rodicu dost lito, protoze ta sance, ze pri kazdodennim schaneni prostredku na hole preziti, bude ten rodic davat lasku a pohodu diteti, je v mnoha pripadech trochu science-fiction.
U mych rodicu to jeste chapu, doba byla jina, antikoncepce jeste moc nebyla a stavalo se to casto. Ale dnes, i kdyby nikdo mlade divky nepoucil, ani rodice, ani skola, myslim, ze obecne povedomi o antikoncepci je tak velke, ze je to jen a jen jejich chyba, ze se chovaly nezodpovedne. A tech deti je mi fakt lito, protoze vim "vo co go".
Radko, jestliže dali rodiče přednost stavbě domu před potřebami dítěte, to asi nesouvisí s jejich věkem, ale s tím, čemu dávají přednost. Nemusím mít barák, bydlet se dá i jinak - tak, aby nemusel být ten suchý chleba. A mimo to - "nezodpovědné otěhotnění" skutečně nezávisí na vzdělání, věku či finančním zajištění. Někdy se prostě stane.
Není tady
Máma mne měla ve třeťáku na gymlpu - nedostudovaná. V 18ti nebyla ani finančně zajištěná.
Myslím si z praxe, že je naprostá blbost, aby- a to je pro Radku - nedostunovaná, nezajištěná, mladá a svobodná byla automaticky špatná máma. Jojo, příroda se neptá
Není tady
Neprovdaná matka má nárok po otci dítěte žádat příspěvek jednak na pořízení výbavičky a základních potřeb pro dítě, stejně tak jako příspěvek na náklady
spojené s těhotenstvím, porodem a po dobu max. dvou let od narození dítěte,
dále samozřejmě na výživné pro narozené dítě.
Postup následující, pokud otec svou povinnost neplní dobrovolně a není zapsán
v rodném listě dítěte musí matka :
Podat k soudu návrh na určení otcovství, následně žádat výživné pro sebe a dítě.
Návrhy s Vámi sepíše sociální pracovnice, případně lze vzory naleznout i na netu
na www.juristic.cz či pravnik.cz.
Veškeré řízení tohoto charakteru je od soudních poplatků osvobozeno.
Pokud se týká dotazu - všeobecně se doporučuje biologického otce uvést - zejména
z finančních důvodů. Jinak je rozhodnutí na matce - v případě, že má nového partnera,
který dítě přijal jako součást rodiny, je snazší biologického otce neuvádět - ušetříte
si problémy při případné adopci, úpravě styku s dítětem, změně příjmení apod...
Není tady
Tak vůbec se u soudu nejedná o žádné tahanice, jak tu píšete.... ničeho se neboj a jdi do toho, ať platí..když jsem já byla těhotná a rozešla se s přítelem, tak jsem k soudu taky musela, abych zažádala o alimenty, protože jinak by mi nedala sociálka ani korunu.. a co se týče soudu, šla jsem tam jednou, trvalo to asi 10 minut a byla jsem venku i s alimentama. Není se čeho bát a nejlépe ti poradí sociální odbor, který bude u soudu zastupovat tvoje dítě. A hodně ti pomůžou. Takže držím palce..
Není tady
Otce uveď nehraj si na hrdinku.Vím o čem mluvím.každé dítě má právo znát nebo vědět kdo je nebo byl jeho otec.Jak to dceři jednou budeš vysvětlovat až bude starší?a do budoucna až budeš vypisovat údaje o dítěti všude budeš psát otec dítětě?-...........Já se rozešla s otcem dítěte jak dítě mělo necelý rok.Během těhotenství jsem se ptala svýho partnera zda se má dítě jmenovat po něm.Věděli jsme že to bude syn.bylo mu to jedno.Dítě se jmenuje po mne.Přece nebudu chodit do školky pro dítě které má jiné příjmení než já?Nechápu matky neprovdané které ví že nebudopu žít s otcem dítěte a dají příjmení po otci.Jednak když se ve zlém s ním rozejdou neustále příjmení nosí vaše dítě a jednou když potkáte toho pravýho muže a budete chtít jednotný jméno musíte požádat pravýho otce o svolení změny příjmení dítěte a to za poplatek a převážně pravý otec to nepřenese že jeho dítě (i když o něj nestál pořádně ) bude nodst jméno jiného muže.Když se podívám na rodný list svého dítěte a viděla bych tam u kolonky otec místo priškrtnutý připadala bych si jak nějaká .....která neví s kým dítě měla.Otec dítěte mi nepřispěl ani korunu na výbavičku ale nesoudila jsem se s ním.Nestál moc o dítě ale alimenty platil ,za děckem chodil ale nepřeháněl to .syn se narodil předčasně,byly problémy ale nakonec jsme se z toho dostaly .V porodnici jsem sice noci probečela když jsem viděla ostatní maminky jaké mají návštěvy a dary od tatínků ale život jde dál a musí se věřit že i na vás se jednou štěstí usměje.S otcem dítěte jsme se rozešli díky automatům.Nemohla jsem živit ještě jeho .Dnes je synovi 9let.otec si ho začal od 3let více všímat syn na něj nedá dopustit sice mne to trochu bolí že otec je pro něj bůh ale na druhé straně je to jeho otec.Na soc.oboruS Tebou vše sepíší ,máš právo i zpětně 5000kc na výbavičku ,atd.Rozhodně si nech soudně potvrdit že dítě bude ve Tvé péči a výši alimentů.Taky mne to tloukli do hlavy na úřadě ať neupírám dítěti práva jaké má na otce.V případě že by otec dítěte platil a umřel dítě má právo na sirotčí důchod,kdyby se s tebou něco stalo dítě má otce .....No a jestli otec děcka bude ,,vůl"neboj děcko to pozná časem a udělá si obrázek samo o něm.
Není tady
jana2 napsal(a):
Čistě technicky. Jakou dáváte šanci Elině při jejím vzdělání a schopnostech řešit životní situace, že se přes soud domůže svých práv na příteli, který na tom bude obdobně? Můžete si o mně myslet co chcete, ale plně souhlasím s Radkou1 a aprill. Další nezodpovědná osoba má dítě se zcela stejně nezodpovědnou osobou a výsledkem bude, že skončí v sociální sítí. Ať už otce uvede nebo ne, tak stejně bude závislá na sociálních dávkách. S projevem, který předvedla ve svém příspěvku ji nenagažují ani do hypermaketu.
Pokud najde někoho, kdo jí poradí a vyplní za ní žádosti, měla by otce uvést a zažádat o výživné na neprovdanou matku + výživné na sebe. Ale protože bude sociálně slabá a otec dítěte rozhodně nebude mít snahu platit, tak bude dostávat část výživného od státu, který ho bude více či méně úspěšně vymáhat na otci. Tak praví nově přijatý zákon. Sociální solidarita je hezká věc, ale občas stojí za zvážení, zda si to ti lidé vůbec zaslouží.
Cica moja premúdrelá, výživné, príspevky, rodičovské, atď. nie je o zásluhách, ale o potrebách detí. Elinino decko si rodičov nevybralo a neviem, za čo ho chceš trestať. Som za sexuálnu osvetu, lacnú antikoncepciu a čojaviemčo ešte, ale riešiť narodené dieťa tým, že nedám naňho peniaze(trebárs ako štátny úradník) preto, že jeho rodičia si to nezslúžia(okrem toho, prečo by si práve ty mala rozhodovať o tom, kto je dosť zodpovedný, že si príspevok zaslúži a kto nie?) je podľa mňa sila.... Elina možno nevie bezchybne písať, ale ty máš asi zasa problémy s čítaním - alebo myslením.
Není tady
Svas napsal(a):
Já jsem taky s Janou2 souhlasila. Mně tak ale nevadí ty hrubky, možná mají opravdu důvod jinde, ale souhlasila jsem s tímhle:
Další nezodpovědná osoba má dítě se zcela stejně nezodpovědnou osobou a výsledkem bude, že skončí v sociální sítí. Ať už otce uvede nebo ne, tak stejně bude závislá na sociálních dávkách. Tak s tím souhlasím na 100%. Jak si může někdo pořídit dítě a pak v tomu zaujmout postoj: tak se všichni starejte. Jak můžu bez antikoncepce spát s někým, o kom vím, že by dobrý otec nebyl. No, možná už jsem stará.
Môžeš mať pravdu, ale vôbec nemusíš. Nemáš/nemáme skoro žiadne informácie k téme. Pravdepodobnosť, že sa nemýliš, je 50:50. Dosť málo na také tvrdé slová, nie?
Není tady
Radka1 napsal(a):
Mila Gemi, jestli si tu resim svoje osobni problemy, tak to nebude ten, na ktery narazis. V tomto pripade mam proste problem s tim, ze diky politice naseho statu musim tezce vydelavat, abych ze svych dani mohla platit socialni davky socialnim pripadum. Divence, ktera neukoncila treti tridu, ma miminko a neuvede otce, asi nekdo bude muset na soc. davkach kompenzovat chybejici alimenty? A kdo to bude? Nebo si snad myslis, ze si se svym vzdelanim sezene dobre placenou praci?Sama pisu se spoustou chyb, ale "bi" a "by" proste jedinec s dochozenou zakladni skolou nenapise, to se na me nezlob. I pravopis o necem svedci a plne souhlasim s tim, jak to vystihla Jana2. Ovsem rada bych se mylila a verila, ze se jedna o osobu vyspelou a schopnou se postarat o sebe a o dite, kdyz uz udelala chybu a za otce sveho ditete si vybrala kriminalnika.
Cica, teba stretnúť v dennom živote zoči-voči, tak utekám kadeľahšie. Ty si tak odmeraná, dištancovaná, dokonalá, máš vo veci tak jasno, a si si taká k......y istá, že tebe sa žiaden prúšvih stať nemôže(a to slovo som tak napísala nie preto, že som negramotná, ale preto, že nemám čarovné písmenko s krúžkom na klávesnici, ty inteleguánka), že si priam koleduješ o to, aby si sa ocitla v situácii, ktorú nezvládneš sama a budeš odkázaná na radu a pomoc druhých - či už finančnú, alebo inú. Pevne dúfam, že ťa potom všetci odpíšu, hodia do jedného vreca s ostatnými, a ty si budeš môcť vychutnať, aké to je... Angličania hovoria: Nesúď človeka, ak si neprešiel apsoň desať míľ v jeho topánkach...
Není tady
Selimo a co ti na mých slovech připadá tvrdé? Popsala jsem pouze fakta. Bude závislá na soc. dávkách, protože otec dítěte zrovna unešený z toho, že má potomka, není? Bude. V dnešní době, kdy sexuální osvěta je na jiné úrovni než kdysi, nepoužívat antikoncepci, když nejsem sama schopna se s případným těhotenstvím vyrovnat, mi přijde opravdu nezodpovědné. Já Elinu ale nesoudím, jak jsi možná pochopila, já nechápu, proč se ptala, jestli má otce uvést. Zajištěná není, takže na to stačí jediný telefon na sociálku, aby jí vysvětlili, že pokud to neudělá, na dávky nedosáhne.
Není tady
Svas napsal(a):
Selimo a co ti na mých slovech připadá tvrdé? Popsala jsem pouze fakta. Bude závislá na soc. dávkách, protože otec dítěte zrovna unešený z toho, že má potomka, není? Bude. V dnešní době, kdy sexuální osvěta je na jiné úrovni než kdysi, nepoužívat antikoncepci, když nejsem sama schopna se s případným těhotenstvím vyrovnat, mi přijde opravdu nezodpovědné. Já Elinu ale nesoudím, jak jsi možná pochopila, já nechápu, proč se ptala, jestli má otce uvést. Zajištěná není, takže na to stačí jediný telefon na sociálku, aby jí vysvětlili, že pokud to neudělá, na dávky nedosáhne.
Myslím si, že ona má skôr psychologický ako logistický problém, a proste chcela vedieť od žien v podobnej situácii, ako to riešili ony. Namiesto toho sa jej ozvali ženy v úplne inej situácii a zotreli ju ako chuderu, že je nezodpovedná, blbá, nedovzdelaná, vyčúraná, blaaa blaaa blaaa Dobre, možno je to pravda, ale keby to bolo celkom tak, nemá potrebu sem písať, ale už dávno má všetky papiere vyplnené a dávky jej chodia možno už v tehotenstve. Takéto prípady poznám a mnohé ma vedia rozčúliť. Ale nejako nemám pocit, že Elina je takýto prípad. Skrátka plačete na nesprávnom hrobe, priznajte si to. Aj keď vás chápem, lebo tie, ktoré vás v skutočnosti nas.....ú, na toto fórum nechodia a ani v reálnom živote im to nemáte ako vykričať, tak si zobereiete kameň a hodíte po Eli...
Není tady
No vidíš a já právě mám pocit, že Elina je tenhle případ. To je právě kouzlo i nedostatek psaného slova, každý si je může vykládat po svém a snaží se ostatní přesvědčit jen o své pravdě, že? Já opravdu potřebu po nikom házet kámen nemám a taky to nedělám, myslím si, že Elina potřebuje věcně poradit, co dál, což se stalo.
Není tady
Fajn, tak si priznajme, že nikto nemáme dosť informácií na akékoľvek závery o Eline, dobré či zlé, držme jej palce(hlavne asi jej dcérke) a basta...
Není tady