29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jana2 napsal(a):
Podle příspěvku soudím, že jsou dvě možnosti. Buď si někdo dělá legraci, jako tomu bylo s upečeným morčetem a dětmi. Nebo je slečna pologramotná. Nejde o překlepy, které v rychlosti udělá každý. Věty nemají podmět ani přísudek, "bi" nepíší ani dobře slyšící děti v druhé třídě a příběh je popsán stylem člověka, který to má v hlavě srovnané. Tolik můj názor. Existují tu slátaniny, které vznikají v rozčílení nebo v citovém rozpoložení. Ale slečna nám tu popsala příběh, který už má trvání nejméně rok. Což mi značí, že je s ním dostatečně obeznámena a popisovala ho v klidu. Pakliže je dcerce měsíc a půl, musí už nejméně dva měsíce řešit uvedení otce matrice. Alespoň já jsem podobný formulář odevzdávala při nástupu do porodnice.
Takže ještě jednou. Buď jde o nevzdělanou chuděru, nebo si z nás střílí. A v první přápadě trvám na svém původním příspěvku. Můžeš si o mně myslet co chceš.
Jano, otce může uvést do rodného listu i zpětně. Možná ta slečna Eli toho ví víc než Ty, proto se ptá po radě, zda ano nebo ne.
Není tady
jana2 napsal(a):
Ale já jí poradila. Ať otce uvdede a zažádá si o výživné na neprovdanou matku a výživné na dceru. Ale to sama evidentně nezvládne, tak musí najít někoho, kdo jí v tom pomůže. Existuje také možnost, že přítel otcovství popře. Pak se to řeší další žalobou. A to opět sama nezvládne. Existují sice bezplatné právní poradny, ale místní právníci většinou nemají advokátní zkoušky a k soudům nechodí. Zvládne sama soudní jednání se soudkyní, která je nezávislá a projev žalující jí poleze na nervy? Zvládne sama jednání s nepříjemnou sociální pracovnicí? To je otázka. Držte jí palce jak chcete, ale podle projevu soudím, že sama jí budou podobné úkony činit nemalé obtíže.
Zvládly to jiné, zvládne to taky. Nelíčila bych to v tak strašných barvách. Veškeré žaloby a návrhy jí vždy pomůže sepsat osoba na soudu a nebo jí poradí na sociálce, kam se obrátit, stejně tak jí dají radu an soudu. Ptát se Elina evidentně umí, našla si i tohle forum, ptala se na sociálce a podobně.
Není tady
Mila Gemi, jestli si tu resim svoje osobni problemy, tak to nebude ten, na ktery narazis. V tomto pripade mam proste problem s tim, ze diky politice naseho statu musim tezce vydelavat, abych ze svych dani mohla platit socialni davky socialnim pripadum. Divence, ktera neukoncila treti tridu, ma miminko a neuvede otce, asi nekdo bude muset na soc. davkach kompenzovat chybejici alimenty? A kdo to bude? Nebo si snad myslis, ze si se svym vzdelanim sezene dobre placenou praci?Sama pisu se spoustou chyb, ale "bi" a "by" proste jedinec s dochozenou zakladni skolou nenapise, to se na me nezlob. I pravopis o necem svedci a plne souhlasim s tim, jak to vystihla Jana2. Ovsem rada bych se mylila a verila, ze se jedna o osobu vyspelou a schopnou se postarat o sebe a o dite, kdyz uz udelala chybu a za otce sveho ditete si vybrala kriminalnika.
Není tady
Milá Eli,
otce uveď, už jen proto, že na to má tvé dítě právo. Ať už je jakýkoli, myslím, že je to pořád lepší, než žádný.
A ostatní by si měli uvědomit, že tak jako oni teď soudí tebe, tak někdo jiný si zase o nich může myslet, že jsou zcela mimo mísu.
Lidé by se zkrátka měli posuzovat z jiných hledisek, než je počet dokončených tříd a pravopisu. Dokud budeme ostatní posuzovat z tohoto měřítka, tak nás žádné prima vyhlídky nečekaj.
A je tak mimochodem, z historie jistě všichni víme, že ti největší a nejgeniálnější lidé se často narodili v hrozných podmínkách a spoustu let si o nich ostatní mysleli, že jsou méněcení a nepoužitelní....
Docela to tu působí, že lidé s nízkým vzděláním a se špatnou volbou partnera by nejlépe měli být kastrováni a úplně nejlepší by bylo, kdybychom je třeba dali do nějakého tábora ne...., ale to už tu taky bylo.... Holt není nic jednoduššího, než někoho odsuzovat a ještě líp pustit to do něj plnou palbou...ať si to holka užije...
Eli neboj, musíš si zkrátka věřit a ono to nějak dopadne. Zkrátka ho nahlas, na sociálce ti taky aspoň nějak pomůžou a pamatuj, že nejdůležitější je, aby jsi byla dobrá máma.... to je nejdůležitější..... a k tomu školy nepotřebuješ..... to máš v sobě.... a věř, že znám spoustu velmi inteligentních vysokoškolaček, skvělých podnikatelech a jejich dítě bych rozhodně být nechtěla....nejen, že je mlátěj jak nezralý žito, ale taky na ně dost dlabkaj, uživaj si svýho života, peněz a svého prchavého pocitu dokonalosti.
Pá a drž se.
Není tady
Samozřejmě, že ho máš uvést ! Dokonce je to Tvoje povinnost vůči dítěti. Jednak má právo na existenci otce, ikdyž stojí za houby a jednak na alimenty adalší příspěvky. Nediv se sociálce, že se jí nechce, živit jeho dítě, když existuje a funguje. Proč by také měla ?
Není tady
jana2 napsal(a):
Čistě technicky. Jakou dáváte šanci Elině při jejím vzdělání a schopnostech řešit životní situace, že se přes soud domůže svých práv na příteli, který na tom bude obdobně? Můžete si o mně myslet co chcete, ale plně souhlasím s Radkou1 a aprill. Další nezodpovědná osoba má dítě se zcela stejně nezodpovědnou osobou a výsledkem bude, že skončí v sociální sítí. Ať už otce uvede nebo ne, tak stejně bude závislá na sociálních dávkách. S projevem, který předvedla ve svém příspěvku ji nenagažují ani do hypermaketu.
Pokud najde někoho, kdo jí poradí a vyplní za ní žádosti, měla by otce uvést a zažádat o výživné na neprovdanou matku + výživné na sebe. Ale protože bude sociálně slabá a otec dítěte rozhodně nebude mít snahu platit, tak bude dostávat část výživného od státu, který ho bude více či méně úspěšně vymáhat na otci. Tak praví nově přijatý zákon. Sociální solidarita je hezká věc, ale občas stojí za zvážení, zda si to ti lidé vůbec zaslouží.
- sociální síť je právě pro takové lidi
- s podáním jí pomohou na oddělení péče o dítě při městském úřadě
Není tady
Mno, já myslím, že daně platíme všichni. Daleko víc mne znepokojuje, že kupříkladu sociální dávky zneužívají lidé, kteří příjmy zatají, pracují na černo, udělají si účelové rozsudky o výchově a výživě atd. Pokud to někdo potřebuje, je to právě Eli a od toho tento systém funguje. Takže polemika na toto téma je absolutně bezpředmětná.
Aby výživné doplácel stát - to není tak snadné a každého tohle štěstí nepotká. Každopádně mne zaujalo, že stačí pár vět napsat a najdou se lidé, kteří okamžitě soudí a celý život dotyčné vidí jasně nalajnovaný, přístupy, myšlení, její vyhlídky do budoucna, vše...
Jestli mají být daně, které platím, použity na to, aby pomohly nedostudované dívence, která má doma miminko a asi to s jejím příjmem nebude takové jako s mým, tak s tím zcela souhlasím, v tomto případě to není zneužití těchto dávek, ba právě naopak.
Není tady
Radka1 napsal(a):
Mila Gemi, jestli si tu resim svoje osobni problemy, tak to nebude ten, na ktery narazis. V tomto pripade mam proste problem s tim, ze diky politice naseho statu musim tezce vydelavat, abych ze svych dani mohla platit socialni davky socialnim pripadum. Divence, ktera neukoncila treti tridu, ma miminko a neuvede otce, asi nekdo bude muset na soc. davkach kompenzovat chybejici alimenty? A kdo to bude? Nebo si snad myslis, ze si se svym vzdelanim sezene dobre placenou praci?Sama pisu se spoustou chyb, ale "bi" a "by" proste jedinec s dochozenou zakladni skolou nenapise, to se na me nezlob. I pravopis o necem svedci a plne souhlasim s tim, jak to vystihla Jana2. Ovsem rada bych se mylila a verila, ze se jedna o osobu vyspelou a schopnou se postarat o sebe a o dite, kdyz uz udelala chybu a za otce sveho ditete si vybrala kriminalnika.
Tedy, Radko, překvapuje mne, jak rychle usuzuješ, že dívka neukončila třetí třídu nebo podceňuješ její schopnost sehnat si dobře placenou práci. Co ty víš o dyslexii (třeba)? Co ty víš o tom, jestli třeba není cizinka a proto píše tak mizerně?...
Mimochodem, slůvko "díky" se používá, když vyjadřuji něco pozitivního (např. Díky vysoké inteligenci byla schopna napsat svůj příspěvek bez hrubek.). Když vyjadřuji něco negativního, použiji slůvko "kvůli" (např. Kvůli politice našeho státu musím těžce vydělávat, abych ze svých daní mohla platit sociální dávky sociálním případům.) .... no ... a tohle, myslím si, by měl vědět středoškolák s průměrnými znalostmi a s průměrnou schopností najít si průměrně placenou práci. Ale přesto, že "díky" jsi použila chybně, tak mě to nevede k úvaze, že nejsi schopná si najít dobře placenou práci.
Samozřejmě, že tě nechci předělávat a beru tvoje příspěvky jako tvoje názory. Ale tak nějak mně to vnitřně trochu vadí, že takhle soudíš lidi, a proto na to reaguju, i když uznávám, že na takový názor máš plné právo. (Jo - a já jsem taky celkem schopná a na svých daních odvádím měsíčně pěknou sumu peněz, které se transferují právě sociálně slabším. Taky mě to nijak zvlášť neblaží, ale snažím se být tolerantní.)
Upravil(a) Eva36 (1. 6. 2006 8:44)
Není tady
to Nety
Asi jsem tupá, ale nechám se poučit. Daně platíme všichni. Třeba takové Eli, které žijí ze sociálních dávek, rodičovských přídavků.....? Nebo je platí ti tupci, kteří si rozmysleli mít víc dětí než na kolik mají peněz a pracují. A jako moderátor bys měa ze zdejšího fora vědět, jak sociální pracovnice, odbory a soudkyně doslova "vyjebávají" s daleko horšími případy nebo ženami inteligentnějšími, které jsou podle zákona v právu.
Ale Eli je statečná a vy jste jí dali "náboje", tak to zvládne. A tvé ujištění,že jí otec dítěte bude platit, ji jistě posílí. Co na tom, že krade a zřejmě bude mít minimální mzdu, nebo pracuje načerno.
Ano je v právu, a kroky, které má podniknout jsou tu popsané. Ale stále to nic nemění na tom, že se do té "šlamastiky" dostala, protože není moc chytrá a vzdělaná.
Není tady
jana2 napsal(a):
to Nety
Asi jsem tupá, ale nechám se poučit. Daně platíme všichni. Třeba takové Eli, které žijí ze sociálních dávek, rodičovských přídavků.....? Nebo je platí ti tupci, kteří si rozmysleli mít víc dětí než na kolik mají peněz a pracují. A jako moderátor bys měa ze zdejšího fora vědět, jak sociální pracovnice, odbory a soudkyně doslova "vyjebávají" s daleko horšími případy nebo ženami inteligentnějšími, které jsou podle zákona v právu.
Ale Eli je statečná a vy jste jí dali "náboje", tak to zvládne. A tvé ujištění,že jí otec dítěte bude platit, ji jistě posílí. Co na tom, že krade a zřejmě bude mít minimální mzdu, nebo pracuje načerno.
Ano je v právu, a kroky, které má podniknout jsou tu popsané. Ale stále to nic nemění na tom, že se do té "šlamastiky" dostala, protože není moc chytrá a vzdělaná.
Fakt si myslíš, že akorát holka, která "není moc chytrá a vzdělaná" může otěhotnět s grázlem? To snad ne.
Je-li někdo podle zákona v právu, tak na jeho inteligenci nezáleží. Nebo by se podle tebe mělo nejdřív posoudit IQ dotyčného a podle toho pak aplikovat sociální a právní pomoc???
A daně platíme nejen pro sociální dávky Eli, ale třeba taky na lemply, kteří si prací nebudou špinit ručičky, když můžou žít na podpoře, na obyvatele věznic co taky nemáknou, ale někdy jsou na tom líp, než rodiny s dětmi a tak dál. Myslíš, že tobě se nemůže nikdy stát nic takového, abys nepotřebovala "žít z našich daní"?
Není tady
Víš Heleno, stát se to může opravdu každému, že bude potřebovat "žít z našich daní". Stalo se mi to po vážném úrazu mého muže, kdy jsme jako rodina měli měsíčně o 5 000 méně, než je životní minimum. Na sociálce jsem byla, nedostali jsme nic, ani jednu korunu.
Co mě zaráží, že Elina tohle začíná řešit v době, kdy jsou dítěti skoro dva měsíce a v podstatě odpověď zná. Když otce neuvede, nebude mít na určité sociální dávky nárok. S alimenty se v tomhle případě počítat nedá, takže každá koruna dobrá. Celé těhotenství tj. celých devět měsíců přemýšlela Elina o čem a čekala na co? Na zázrak? Ale tohle fórum nezaložila proto, abychom jí myly hlavu, ale jinak opravdu nechápu proč. Odpověď zná.
Není tady
Já nemám důvod nikoho poučovat. Je obecně známé, že daně odvádí státu člověk z příjmu, snad nebylo nutné toto zmiňovat. Existuje přídavek na dítě, který tedy příliš vysoký není.... Pak existuje rodičovský příspěvek. To jsi trošku zamotala dohromady. Co vím, to nemám z tohoto fora, ale ze života, z rozsudků, které čtu a z různých případů. Je to případ od případu. Stejně tak jako pracovnice nebo soudkyně, na kterou jedinec narazí. To přeci nemá smysl řešit. Je hodně otců, kteří neplatí. Bohudík je i hodně těch, kteří platí a mají o děti zájem, ale ti nejsou tak diskutovaní. A placení výživného není jediný důvod, proč uvést otce do rodného listu. To, že nebude platit je ta nejhorší možnost. Ale nikdo nejsme věštci.
Znám holčiny, které se dostaly do podobné situace a byly chytré. A znám chytré, které by daly cokoli, aby se do podobné šlamastiky dostaly raději, než aby zjistily třeba ve třiceti, že nikdy nebudou mít dítě. Je to velice, ale velice relativní. I v dnešní době antikoncepce a osvěty se tyhle věci stávají. Když si vzpomenu, že jsem jako mladá dívka chodila s chlapcem, který byl sice krásný, ale gauner, a nebrala antikoncepci, a přitom nedělala pravopisné chyby...kdykoli jsem mohla dopadnout jako Eli.
Docela jste si ji přetvořily do té nejhorší možné postavy. Okamžitě jste usoudily, že nedochodila třetí třídu, že biologický otec dítěte bude kriminálník, že ji neangažují ani do supermarketu. Stejně tak já mohu říci, že otec dítěte si najde zaměstnání, nebude pracovat "na černo" a bude se bát soudů a výživné bude hradit. Aspoň sem tam nějkou korunku.
Není tady
Netynko, to, že otec dítěte krade, psala sama Elina.
Není tady
Svas napsal(a):
Napsala, že jí ukradl auto, ne, že je to budoucí kriminálník. Když vezmu v úvahu rozvody a rozchody, ukrást majetek v těchto obdobích je dost relativní
Není tady
Nety napsal(a):
Svas napsal(a):
Napsala, že jí ukradl auto, ne, že je to budoucí kriminálník. Když vezmu v úvahu rozvody a rozchody, ukrást majetek v těchto obdobích je dost relativní
Nechci si tu hrát se slovíčky, ale píše, že se rozešli proto, že jí ukradl auto, ne že se rozešli a on jí ukradl auto. Ale tohle je, myslím, nepodstatné.
Není tady
Já to nezmotala. Jen jsem kontrovala tvrzení, že daně platíme všichni. Kdo nic nevytváří, nic neplatí, jen pobírá. A vidímrozdíl mezi ukradeným autem a sporem o SMJ. Protože co není zakázáno, je v podstatě povoleno.
Takže to zkrátíme. Eli ví, co má dělat a je jen na ní, jestli to zvládne. A my se asi budeme muset smířit s tím, že naše společnost dopustí, aby do samostatného života vstupovali lidé bez elementárního právního vědomí, poučení o bezpečném sexu a shopnosti postarat se sami o sebe. A k tomu všemu si mohou pořídit děti. A na závěr otázka. Máte pocit, že když teď Eli všichni pomohou a ona to v pohodě zvládne, bude příště ostražitější při výběru sexuálního partnera a plánování dětí? Asi mě rozcupujete, ale není tahle záplava solidarity jen precedent pro příště? Na kolika místech zde se pracující rozvedené ženy s děmi rozčilují, že jim sociální odbor nic nedá, ale chuděrám na dávkách, které mají dva a více dětí s různými partnery a nikdy nepracovali neustále mimořádně přispívají.
to helena
Jako rozumný člověk mám pojištění a vytvářím si jistini pro případ, že bych se ocitla bez prostředků. A jaképak podle tebe poskytne Eli svému díteti zázemí při svém projevu? Ale určitě mu dobré vzdělání a vychování poskytne náš skvěle fungující školní systém. Ano jsem jedovatá a možná protivná. Ale základní vzdělání neznamená, že by člověk měl spoléhat na druhé a být nezodpovědný. Ve svém okolí mám hodně lidí, kteří sice nepíši gramaticky správně, ale dokáží odhadnout dopad svých činů a podle toho je i řídit. Ale to je na jiné téma. Končím. Eli je dle mého názoru nezodpovědná a doposud spoléhala jen a jen na to, co jí kdo dá. O uvedení otce uvažuje až ve chvíli, kdy jsou problémy s penězi ze sociálky. Končím.
Není tady
jana2
Tak ještě jednou. I při "svém projevu" může být Eli matka, která dá dítěti lásku a pochopení. I matky se základním vzděláním bývají zodpovědné. Ale taky jsou matky mladé, které ještě třeba na pojistné nevydělají a přesto "nerozumně" porodí. Možná, že kdyby Eli byla "rozumná", nechala by si dítě vzít, čímž by stát ušetřil na dávkách. Ale to, že všichni neznají zákony do detailu (ba ani všichni právníci, se všemi novelami a novelami novel) ještě neznamená nezodpovědnost. Já si naopak drze myslím, že tyhle potíže, které Eli má, jí té ostražitosti naučí, protože málokdo má zájem všechny ty tahanice s ouřady absolvovat podruhé, pokud není buď masochista nebo celoživotní nemakačenko s nataženou rukou. Normálnímu člověku stačí pro poučení, aby si nabil hubu jednou a poučí se.
Není tady
Když jsem byla v nemocnici, ležela se mnou na pokoji holčina, která byla v čerstvých patnácti letech na přerušení těhotenství v 16.týdnu. Studentka gymnázia. Stihla to tak nějak akorát - respektive doma to stihli odhalit, protože ona měla takový strach, že to prostě doma neřekla. Z důvodu věku matky přerušili pokročilejší těhotenství. Moc milá a hezká holka. To, co si užila, když jí vyvolávali porod... prostě se to stane a stane se to i dnes a bude se to stávat i v budoucnu. A přesto si myslím, že z ní jednou bude zodpovědná maminka, i když ve 14ti nezodpovědně otěhotněla. Když by Eli na své těhotenství - nevíme, kolik je jí let - reagovala potratem, možná by se objevila na jiném fóru a tam by jí dalších dvacet ženských začalo kamenovat za to, jak mohla jít na potrat.....Jak říkám, každý příběh je jiný, a vše je velmi "relativní".
Byla rozhodnutá otce v RL neuvést. Porodila. Má měsíc a půl holčičku. Nikdo nevíte, jak rychle se po porodu zotavila, do jaké míry bylo nutné dodržovat šestinedělí a kdy začala obcházet úřady. Mohla mít ordičovský příspěvek, přídavky od státu a poradili jí, že může pobírat doplatky do životního minima. Ale to vyplácí zase jiný úřad a vyžadují otce v RL, aby byly náklady na dítě vymáhány v prvním případě po otci /a to i v budoucnu, pokud nyní nepracuje/. A v tomto směru tam na klientky dost tlačí. bylo to dalším podnětem pro to, aby zvážila jeho uvedení v RL. Proto příspěvek. Nepřijde mi na tom prostě nic špatného, chtěla jen radu, ne kázání a kárání. Toť vše.
Není tady
jana2: .....daně platíme všichni. Ti, kteří nemají příjem, tak platí také daně - spotřební. Jak tyto a jiné daně stát využívá, víme. Jani, zajímalo by mě, jestli máš děti a pokud ano, tak co bys dělala, kdyby byly v podobné situaci jako Eli. Třeba se ti nebudou učit, budou dělat v písemných projevech hrubky, nakonec si nabrnknou nějakého sexuchtivého kriminálníka, který jim uplete dítě....a ono najednou tvoje dítě bude samo a bude psát na babinet a prosit o pomoc. Taky ho odsoudíš? Nebo myslíš, že to se s tvou výchovou stát nemůže? (Ale může. Nemohlo by se to stát jen, kdybys děti neměla.)...Nebo co když z tvého syna (máš-li) vyroste gauner, který zbouchne holku, ukrade jí auto.....Hm?
Není tady
I děti z rodin intelektuálů nebo "rádoby intelektuálů" se mohou dostat do pěkných problémů.... a nejsou to jen nechtěná těhotenství, jsou to i větší průšvihy.
Není tady
Mám z té debaty trochu smutný pocit, když ten, kdo své vlastní problémy doma řešit nedokáže, ale
druhého dovede tak "zpucovat" a odsoudit za domnělou neschopnost -
P.S. Vycházím z příspěvků ženy, která psala zároveň sem -velmi kriticky -
a na jiném foru popsala své trampoty, se kterými si neví rady.....
Není tady
gemi, nebuď z toho smutná, tak to prostě funguje - mám problém, nevím co s tím, tak seřvu někoho jiného - problém tím sice nevyřeším, ale chvilková úleva z vlastní dokonalosti se jistě dostaví - netrap se tím, věřím, že Elina si z toho vezme taky jen to dobré a potřebné
Upravil(a) tina (1. 6. 2006 13:18)
Není tady
Tino, to je výstižně řečené, ...dík za ten optimismus ( myslím celkově ) .
Není tady