29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,chtěla bych poprosit o radu.Mám měsíc a půl holčičku a pořád se nemůžu rozhodnout jestli uvís otce.Rozešli jsme se ještě než jsem zjistila že jsem těhotná a dost ve zlim protože mi ukradl auto.Že jsem těhotná se mu velice rychle doneslo a nejdřív se hrozně zajímalale to jsem opravdu neměla zájem se s ním o něčem bavit.Když jsem byla asi v pátém měsíci začali jsme znovu komunikovat,málem jsem se k němu vrátila.Měl spoustu keců že je to naše holčička a že bi jsme ji měli vychovávat spolu.Potom jsem se dozvěděla že kamarádovi říkal že to nechce a že by chtěl abych potratila.Sám mi potom odkýval že je to pravda,ale že teď už se těší.To mu ale taky vydrželo jen do doby než jsem mu řekla že by semnou moch jít nakupovat víbavičku,od té chvíle začal tvrdit že to neni jeho a opět jsme se pohádali.Teď jsem s ním mluvila minulí týden,ptala jsem se ho jestli bi jí nechtěl vidět a on mi řek že nechtěl že má moc problémů a že aš si to vyřeší.Vůbec nevím co mám dělat nechci se tahat po soudech,ale z čeho mam živit tu malou,když na sociálce mi řekli že podle novích zákonů nemám nárok na žádný příspěvky ani na dorovnání do živtního minima po skončení mateřské pokud ho neuvedu.Vím že on i jeho nynější přítelkyně mi budou dělat ze života peklo.Ale o mě ani tak nejde ale co ta malá,je horší nemít otce,nebo mít otce kterej se odmítá starat?
Není tady
Elina napsal(a):
Ahoj,chtěla bych poprosit o radu.Mám měsíc a půl holčičku a pořád se nemůžu rozhodnout jestli uvís otce.Rozešli jsme se ještě než jsem zjistila že jsem těhotná a dost ve zlim protože mi ukradl auto.Že jsem těhotná se mu velice rychle doneslo a nejdřív se hrozně zajímalale to jsem opravdu neměla zájem se s ním o něčem bavit.Když jsem byla asi v pátém měsíci začali jsme znovu komunikovat,málem jsem se k němu vrátila.Měl spoustu keců že je to naše holčička a že bi jsme ji měli vychovávat spolu.Potom jsem se dozvěděla že kamarádovi říkal že to nechce a že by chtěl abych potratila.Sám mi potom odkýval že je to pravda,ale že teď už se těší.To mu ale taky vydrželo jen do doby než jsem mu řekla že by semnou moch jít nakupovat víbavičku,od té chvíle začal tvrdit že to neni jeho a opět jsme se pohádali.Teď jsem s ním mluvila minulí týden,ptala jsem se ho jestli bi jí nechtěl vidět a on mi řek že nechtěl že má moc problémů a že aš si to vyřeší.Vůbec nevím co mám dělat nechci se tahat po soudech,ale z čeho mam živit tu malou,když na sociálce mi řekli že podle novích zákonů nemám nárok na žádný příspěvky ani na dorovnání do živtního minima po skončení mateřské pokud ho neuvedu.Vím že on i jeho nynější přítelkyně mi budou dělat ze života peklo.Ale o mě ani tak nejde ale co ta malá,je horší nemít otce,nebo mít otce kterej se odmítá starat?
Nedívej se na to, jak se bude tvářit jeho přítelkyně... ty máš dost starostí i bez ní, na ni se vykašli.
Otce bys uvést měla, přinejmenším proto - jak píšeš- finanční důvody. Proč bys měla jemu ještě zjednodušovat život?? Už tak se - podle toho co píšeš- chová vůči tobě i malé mizerně, tak proč ho chceš "ušetřit" jeho zákonné povinnosti.
Aspoň to minimum, tj. platit výživné, má povinnost vůči své dceři. Ať už se k tomu staví jakkoli.
Nedej se ovlivnit jeho postojem. Držím palce!
Není tady
Elino myslím si, že by si ho měla také uvést. Právě, že ty finance jsou v dnešní době hrozné. A jakpak by si zvládla uživit malé miminko sama! U toho jste byli taky oba dva tak ať se taky snaží. A je mi docela líto, že to takhle máš. Že není moc schopný aby se o malou trochu víc zajímal. Je smutný když se otec dítěte takhle zachová!!!!!!
Není tady
Elina: Tahej se po soudech. Sice to bude zdlouhavé a pokud je otec nemakačenko, tak z něj budeš muset každé výživné páčit, ale on má stejnou povinnost dítě živit a myslím, že pokud ty nemůžeš pracovat (a to nemůžeš, protože se staráš o dítě), tak možná má povinnost živit i tebe. To ale nevím přesně. Dobré je zeptat se v občansko právní poradně. Jejich seznam najdeš na internetu, stačí si zadat do vyhledávače "občansko právní poradna". Otce nešetři, jeho přítelkyni taktéž ne. K tvé malé - řekla bych, že horší je "otce nemít", než mít "otce, který se nestará". Alespoň jako dcera v pozdějším věku víš, s kým máš tu čest. Když otce neznáš, tak toužíš po tom ho jednou poznat. (A pak stejně zjistíš, že není oč stát. To se aspoň stalo mně, ale je pravda, že můj otec mamince pravidelně přispíval penězi, i když jich mnoho nebylo.)
Není tady
Pokud chceš mít klid, vykašli se na něj a otce neuváděj. Pokud budeš běhat po soudech, budeš mít možná o pár korun víc, ale kde je psáno, že on bude platit? Přešti si některé příspěvky a dozvíš se, že pokud otec nechce platit, nic s tím ani soud neudělá. Pokud otce neuvedeš, máš zjednodušený problém při případném novém sňatku a adopci tvého dítěte novým otcem. Ale je to jen můj názor.
Není tady
Tedy, to je sila, Elina sama jeste nedochodila treti tridu a uz ceka dite. Mela "bi" se poradne zamyslet co dal, protoze ona je nedostudovana, otec nezodpovedny, takze to dite "bi" mohlo byt pekny chudak.
Není tady
Hele Radko jestli si nepochopila tak Elina má docela vážný problém, jestli jediný co umíš je navážet se do pravopisných chyb, tak se na to radši vykašli, o to se tady totiž nejedná.
Elino osobně si myslím, že je lepší mít nějakého otce, aspoň bude v pozdějších letech dcera vědět na čem je a nebude mít nějaké idealizované představy o svém úžasném tatínkovi. To jestli z něj to výživné vyrazíš to je další věc, ale podle toho jak se k tobě zachoval, bych ho nešetřila.
Není tady
Pokud matka neuvede do rodného listu otce dítěte (nemá snahu zvýšit si svůj příjem) nemusí jí být přiznána dávka sociální péče. Má totiž možnost podat návrh na výživné na dítě a výživné pro neprovdanou matku a tím si zvýšit svůj příjem.
Nabízí se otázka, proč Elina neužívala antikocepci, je jasné, že dítě nebylo plánované.
Pro Radku 1: naprosto s Tebou souhlasím.
Není tady
Abys měla nárok na případné doplacení do životního minima,pokud by Ti nestačili dávky státní soc.podpory,které vyplácí Ú.P.,musela bys uvést důvod například znásilnění.Pokud úmyslně neuvedeš otce,i když je znám,nemusí Ti být doplatek přiznán.Ale rodičák by měl být(nebo už je?)vyšší,tak by ten doplatek zas nebyl tak tragicky vysoký.Musíš si rozmyslet,jestli Ti stojí za to tahanice po soudech a potom ještě případné vymáhání alimentů a další a další soudy.Radši se poohlédni po hodným,obyčejným chlapovi,který by si Tě vzal i s dítětem.Soudama sice b.otci znepříjemníš život,ale pokud nebude platit ani se starat,budou to nervy navíc.A dcerka taky nebude mít otce,na kterého by mohla být hrdá.Já bych ho asi neuvedla a snažila bych se,aby ho dcera nikdy nepoznala.
Upravil(a) Ivča K. (30. 5. 2006 19:06)
Není tady
Radka1 napsal(a):
Tedy, to je sila, Elina sama jeste nedochodila treti tridu a uz ceka dite. Mela "bi" se poradne zamyslet co dal, protoze ona je nedostudovana, otec nezodpovedny, takze to dite "bi" mohlo byt pekny chudak.
Radko, nepíšu proto, abych byla "jedovatá", ale z tohohle tvého ohlasu je poznat spíš to, že tě trápí úplně něco jiného než něčí pravopis...... ale ty víš sama , co to je.
Pochybuju, že tento výlev ti přinese úlevu od vlastní situace. Pokud je ozaj taková , jak ji popisuješ jinde.
Upravil(a) gemi (31. 5. 2006 12:02)
Není tady
Elina: K návrhu Ivčy.K bych řekla, že pozor na to. I když se budeš snažit, aby ho nepoznala, může se najít "dobrá duše", která ji osvětlí pravdu. Pak bys v očích dítěte dost klesla a ztratila by k tobě důvěru, nevěřila by ti dál. Já bych otce dítěti nezatajovala, fakt bych se bála, že lidi donesou, co nemaj´.
Není tady
Eli, já bych otce určitě uvedla. Ne, z důvodu finančního (i když ten je také jistě nezanedbatelný), ale nikdy
nevíš, kdy to ta malá bude potřebovat vědět. Může se stát cokoliv a prostě to bude nutné znát.
Jdi do toho a jestli o ni nemá zájem, tak se neboj, že by ti ji třeba chtěl vzít.
Není tady
Čistě technicky. Jakou dáváte šanci Elině při jejím vzdělání a schopnostech řešit životní situace, že se přes soud domůže svých práv na příteli, který na tom bude obdobně? Můžete si o mně myslet co chcete, ale plně souhlasím s Radkou1 a aprill. Další nezodpovědná osoba má dítě se zcela stejně nezodpovědnou osobou a výsledkem bude, že skončí v sociální sítí. Ať už otce uvede nebo ne, tak stejně bude závislá na sociálních dávkách. S projevem, který předvedla ve svém příspěvku ji nenagažují ani do hypermaketu.
Pokud najde někoho, kdo jí poradí a vyplní za ní žádosti, měla by otce uvést a zažádat o výživné na neprovdanou matku + výživné na sebe. Ale protože bude sociálně slabá a otec dítěte rozhodně nebude mít snahu platit, tak bude dostávat část výživného od státu, který ho bude více či méně úspěšně vymáhat na otci. Tak praví nově přijatý zákon. Sociální solidarita je hezká věc, ale občas stojí za zvážení, zda si to ti lidé vůbec zaslouží.
Není tady
jana2 napsal(a):
Čistě technicky. Jakou dáváte šanci Elině při jejím vzdělání a schopnostech řešit životní situace, že se přes soud domůže svých práv na příteli, který na tom bude obdobně? Můžete si o mně myslet co chcete, ale plně souhlasím s Radkou1 a aprill. Další nezodpovědná osoba má dítě se zcela stejně nezodpovědnou osobou a výsledkem bude, že skončí v sociální sítí. Ať už otce uvede nebo ne, tak stejně bude závislá na sociálních dávkách. S projevem, který předvedla ve svém příspěvku ji nenagažují ani do hypermaketu.
Pokud najde někoho, kdo jí poradí a vyplní za ní žádosti, měla by otce uvést a zažádat o výživné na neprovdanou matku + výživné na sebe. Ale protože bude sociálně slabá a otec dítěte rozhodně nebude mít snahu platit, tak bude dostávat část výživného od státu, který ho bude více či méně úspěšně vymáhat na otci. Tak praví nově přijatý zákon. Sociální solidarita je hezká věc, ale občas stojí za zvážení, zda si to ti lidé vůbec zaslouží.
Souhlas.
Není tady
Jana 2 - je tu plno příspěvků s pravopisnými chybami, ale posuzovat člověka , JENOM podle toho....
A co o těch lidech víš - z těch pár řádek, že si troufáš takto je hodnotit?
Takových slátanin se tady ( tj. na různých forech) dá přečíst, ale aby PROTO měl někdo právo ...
Není tady
Podle příspěvku soudím, že jsou dvě možnosti. Buď si někdo dělá legraci, jako tomu bylo s upečeným morčetem a dětmi. Nebo je slečna pologramotná. Nejde o překlepy, které v rychlosti udělá každý. Věty nemají podmět ani přísudek, "bi" nepíší ani dobře slyšící děti v druhé třídě a příběh je popsán stylem člověka, který to má v hlavě srovnané. Tolik můj názor. Existují tu slátaniny, které vznikají v rozčílení nebo v citovém rozpoložení. Ale slečna nám tu popsala příběh, který už má trvání nejméně rok. Což mi značí, že je s ním dostatečně obeznámena a popisovala ho v klidu. Pakliže je dcerce měsíc a půl, musí už nejméně dva měsíce řešit uvedení otce matrice. Alespoň já jsem podobný formulář odevzdávala při nástupu do porodnice.
Takže ještě jednou. Buď jde o nevzdělanou chuděru, nebo si z nás střílí. A v první přápadě trvám na svém původním příspěvku. Můžeš si o mně myslet co chceš.
Není tady
jana2: Čistě technicky ta šance je mizivá. Na druhou stranu to ale není ztraceno, když se naučila používat internet. Jednou jsem se takhle podivovala nad příšerným pravopisem, než jsem ale zjistila, že pisatelka je cizinka. Pak už jsem se nedivila. Pokud si někdo dělá blázny (jako to morče, to jsem teda sežrala , tak bych ho s radostí kopla do řiti, páč ostatní tu většinou opravdu hledají pomoc.
Není tady
jano a ostatní, kterým vadí pravopis Eliny!
Hrubky mě taky praštily do očí na první pohled, ale kde jste objevily věty bez přísudku a to, že příběh nemá hlavu ani patu? Znám dost vzdělaných lidí, kteří páchají podobné chyby, to ale neznamená, že by byli méněcenní a neuměli se o sebe postarat.
Ano, při písemném projevu je to shazuje, to bezesporu, ale z jednoho textu přece moudrý člověk nesoudí. Moudrý je možná silné slovo - vyzrálý se hodí víc. Elině moc držím palce a přeju, aby se její (nejen finanční) situace co nejlíp vyřešila! t.
Jo, a napadlo vás, že může být třeba dyslektička?
Není tady
tina: jo, mě to napadlo.
all: A dyslexie nesouvisí, děvčata, s inteligencí. Hodně dyslektiků výší svého IQ převyšuje průměrnou populaci.
Není tady
Ale já jí poradila. Ať otce uvdede a zažádá si o výživné na neprovdanou matku a výživné na dceru. Ale to sama evidentně nezvládne, tak musí najít někoho, kdo jí v tom pomůže. Existuje také možnost, že přítel otcovství popře. Pak se to řeší další žalobou. A to opět sama nezvládne. Existují sice bezplatné právní poradny, ale místní právníci většinou nemají advokátní zkoušky a k soudům nechodí. Zvládne sama soudní jednání se soudkyní, která je nezávislá a projev žalující jí poleze na nervy? Zvládne sama jednání s nepříjemnou sociální pracovnicí? To je otázka. Držte jí palce jak chcete, ale podle projevu soudím, že sama jí budou podobné úkony činit nemalé obtíže.
Není tady
gemi napsal(a):
Radka1 napsal(a):
Radko, nepíšu proto, abych byla "jedovatá", ale z tohohle tvého ohlasu je poznat spíš to, že tě trápí úplně něco jiného než něčí pravopis...... ale ty víš sama , co to je.
Pochybuju, že tento výlev ti přinese úlevu od vlastní situace. Pokud je ozaj taková , jak ji popisuješ jinde.
Mně se ale Radčiny názory líbí. I jinde. A jedovatá jsi tedy byla dost. Podle mě víc než ve svém příspěvku Radka.
Není tady
anaid41: Ale možná by ty názory mohla Radka1 vyjadřovat trošku zakulaceně, ne? Nechodíme sem snad proto, abychom sekaly kolem sebe, i když ve jménu božím, ale proto, abychom si pomáhaly. I když se někdo špatně vyjadřuje písemně, tak si snad nezaslouží takový příspěvek, jaký napsala Radka1. Mně osobně mnohem víc než hrubky vadí právě takovýhle bezcitný "sprdnutí" pisatelky. Radka1 se tak v mých očích sama postavila o stupínek níž než sama autorka tohoto fóra napsáním pár i/y chybně či jiných hrubek. Je to o tom, jaké má kdo EQ (emoční inteligenci). Pokud beru příspěvek Eliny vážně a ne jako nemístnou legraci a mám dostatečně vysoké EQ, tak se umím vžít do její situace a snažím se poradit. Pokud to s mým EQ není až tak růžové, zapracuje vysoké IQ a kritizuji hrubky a napadám na základě písemného projevu celkovou osobnost Eliny. (S čímž nemůžu souhlasit.)
Není tady
Já jsem taky s Janou2 souhlasila. Mně tak ale nevadí ty hrubky, možná mají opravdu důvod jinde, ale souhlasila jsem s tímhle:
Další nezodpovědná osoba má dítě se zcela stejně nezodpovědnou osobou a výsledkem bude, že skončí v sociální sítí. Ať už otce uvede nebo ne, tak stejně bude závislá na sociálních dávkách. Tak s tím souhlasím na 100%. Jak si může někdo pořídit dítě a pak v tomu zaujmout postoj: tak se všichni starejte. Jak můžu bez antikoncepce spát s někým, o kom vím, že by dobrý otec nebyl. No, možná už jsem stará.
Není tady
Elina napsal(a):
Jen ho uve´d. Následně si požádáš o určení výchovy a výživy a o určení výživného na neprovdanou maminku, případně se dá žádat o příspěvek na výbavičku. Zní to jako hodně věcí, ale v podstatě jen jednou zajdeš na soud a všechny žádosti si podáš. není to žádné extra běhání. A pokud bude mít jednou příjem, bude se podílet na tom, u čeho také asistoval. Dítě potřebuje každou korunu a povinnost má vždycky matka a otec na prvním místě.
Každý se zodpovídáme ze svého jednání.
Není tady
jana2 napsal(a):
Čistě technicky má šanci velkou a pokud bude mít otec dítěte příjmy, tak prostě bude na dítě přispívat. Přítel na tom nebude obdobně dlouho, tohle je záležitost nikoli krátkodobá. Zodpovědnost ať si soudí každý sám u sebe, stejně schopnost vykonávat různé pracovní náplně. No nic. Eli, neboj se nic, není to tak těžké. zajdi si na opatrovnický soud, tam to s Tebou vše hezky sepíší a pomůžou Ti, tohle ignoruj. Každý se někdy dostaneme do pěkné šlamastyky. Zase máš krásnou holčičku a jsou ženy, které by za dítě daly cokoli a nikdy je mít nemůžou. Je to Tvoje rozhodnutí a nikdo nemá právo Tě za ně soudit, takže se nenech znechutit nebo odradit.
Není tady