Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 5. 2006 10:08

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Podpantoflák?

Ahoj všichni,
můžete mi prosím objasnit, jak se chová podpantoflák?Co má od své přítelkyně (manželky) povolené a co už je zakázané? Děkuju, S.

Není tady

#2 30. 5. 2006 10:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Podpantoflák?

sandra napsal(a):

Ahoj všichni,
můžete mi prosím objasnit, jak se chová podpantoflák?Co má od své přítelkyně (manželky) povolené a co už je zakázané? Děkuju, S.

Podle jedné definice je podpantoflák muž, který se bojí říct své těhotné manželce, že je neplodný. big_smile big_smile big_smile

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 30. 5. 2006 10:13

sandra
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

sandra napsal(a):

Ahoj všichni,

Podle jedné definice je podpantoflák muž, který se bojí říct své těhotné manželce, že je neplodný. big_smile big_smile big_smile

lol A nějaký další příklady?

Není tady

#4 30. 5. 2006 10:15

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Keď sa tak dookola pozerám na tie vzťahy, tak sa mi tak vidí, že "podpantoflák" chce byť každý druhý, ak nie každý prvý muž. Ako keby čakali, čo sa im prepečie, čo nie a žena má určovať hranice, čo je zakázané a čo povolené. sad

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#5 30. 5. 2006 10:29

potvurkapodivna
Host

A možná tuto frázi používají muži, ale pravý význam slov je i jim utajen. dumbom

#6 30. 5. 2006 10:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Emma napsal(a):

Keď sa tak dookola pozerám na tie vzťahy, tak sa mi tak vidí, že "podpantoflák" chce byť každý druhý, ak nie každý prvý muž. Ako keby čakali, čo sa im prepečie, čo nie a žena má určovať hranice, čo je zakázané a čo povolené. sad

Možná proto, že pokud ty "hranice" určuje někdo jiný, mají dobrou výmluvu, že oni by rádi, ale manželka nedovolí...smile Tak trošku přehodit zodpovědnost na někoho jiného, když to jde.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#7 30. 5. 2006 10:33

sandra
♥♥♥♥♥♥-

potvurkapodivna napsal(a):

A možná tuto frázi používají muži, ale pravý význam slov je i jim utajen. dumbom

To je právě ono. Spousta z nich se ohání tímto výrazem v případě, kdy se jim nelíbí, že po nich chce partnerka to a to. To hned vykřikují, že z nich chceme udělat podpantofláka!!! dumbom Proto by mě zajímalo, co se tedy pod tím "podpantoflákem" skrývá?

Není tady

#8 30. 5. 2006 10:38

potvurkapodivna
Host

U mě to vzbuzuje pocit něco jako omezování osobní svobody. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že opravdu ve většině případů je to jen ubohý způsob, jak napadnout partnera a osočit ho. Jednoho podpantofláka znám. Všichni se diví, jak si to může nechat líbit, ale tady je asi ten zásadní rozdíl, že jemu tento stav a chování jeho partnerky absolutně vyhovuje. Podle mě chlap někde uvnitř buď podpantoflákem je a nebo ne a žádná ženská ho podpantoflákem neudělá, pokud on se vzepře.kapitulation

#9 30. 5. 2006 10:39

potvurkapodivna
Host

A nebo tímto osočuje partnerku jen díky své neschopnosti jakéhokoliv kompromisu?

#10 30. 5. 2006 11:16

chomáček
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Já si myslím, že podpantoflákem se bere každý hodný muž. Tudíž takový, co neodporuje své ženě, když ho žena o něco požádá, tak jde a udělá to. Nechodí mezi lidi, je stále doma, protože ženě by to vadilo. No ne, trochu přeháním. Část z toho je ironie, část asi pravda. kažodpádně podpantoflák je prý můj nevlastní otec. A proč? Protože doma žehlí, vaří, uklízí, meje nádobí, hlídá neteř, chodí pro mámu k práci, pomáhá jí s taškama, co chce mamka, tak to udělá. A proč? Protože moje máma je nemocná, přesto maká každý den . Finančně je drží ona.Z práce chodí unavená, přesto táhne celou rodinu. Dává všem (i jemu ) maximum. A Petr (nevl.otec) jí to oplácí tím, že pomáhá, protože sám pracuje jen na půl úvazku a je stále doma. Máma ho miluje a dělá pro něj hrozně moc. A jen proto, že má v sobě "generála", tak je Petr podpantoflák. Je to těžké, každý si pod tímto výrazem představí něco jiného.

Není tady

#11 30. 5. 2006 11:17

chomáček
♥♥♥♥♥--

A co ta Salsa Sandro? Nějak ses odmlčela. Už tě to nebere? Chtěla jsem ti nabidnout, abys se mnou šla někdy v úterý do toho Jam Cafe, abys viděla, jak to chodí. smile

Není tady

#12 30. 5. 2006 11:30

faf
♥♥♥♥♥♥-

Chlapi su smiesni, fakt..... Na jednej strane sa casto zubami-nechtami brania poddat sa svojim citom a spravat sa tak, ako by sa chceli, lebo vsak co by na to povedali ostatny chlapi. Na druhej strane ale aspon podla mojich skusenosti, tak trochu tuzia byt "podpantoflakmi" aspon trosicku, mat ten pocit, ze "moja zena chce, aby som s nou bol doma". napriklad....

Moj priatel sa ma minule pytal, ci ho PUSTIM samotneho na jednu akciu, kam nezohnal pozvanku aj pre mna. Pritom, keby som zacala robit sceny, ze nechcem, aby tam isiel a tak podobne, praskol by mi dverami ppred nosom a just by tam isiel. A ked som mu povedala, ze ak chce, nech tam ide, najprv chvilu oponoval, ze urcite to len tak vravim a ze si vie predstavit, ako sa potom budem tvarit a ze mi to urcite vadi. Tak som ho presvedcila, ze mi vobec nebude vadit, ked tam bezo mna pojde, na co mi zasa vlastne tu akciu zacal ospravedlnovat, preco tam chce ist, ze to bude prinos pre jeho pracu a ze to vlastne zabava az taka nebude, lebo tam skoro nikoho nebude poznat ( co je podla mna  klamstvo, ale nevadi, znamych zien tam bude mat dost ) a tak podobne....

V duchu som sa na tom smiala, ze sa v podstate v tej chvili vlastne pod tu papucu pchal sam. :-DDDD

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#13 30. 5. 2006 11:45

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína

Souhlasím s chomáčkem...podpantlofák je většinou hodný muž, který se nerad hádá a proto se podřizuje ženě...Já znám zase případ, že aby byl doma klid oplodnil ji, aby měla vytoužené druhé dítě, přesto byl jejich vztah v troskách...

Není tady

#14 30. 5. 2006 12:04

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

chomáček napsal(a):

Já si myslím, že podpantoflákem se bere každý hodný muž. Tudíž takový, co neodporuje své ženě, když ho žena o něco požádá, tak jde a udělá to. Nechodí mezi lidi, je stále doma, protože ženě by to vadilo. No ne, trochu přeháním. Část z toho je ironie, část asi pravda. kažodpádně podpantoflák je prý můj nevlastní otec. A proč? Protože doma žehlí, vaří, uklízí, meje nádobí, hlídá neteř, chodí pro mámu k práci, pomáhá jí s taškama, co chce mamka, tak to udělá. A proč? Protože moje máma je nemocná, přesto maká každý den . Finančně je drží ona.Z práce chodí unavená, přesto táhne celou rodinu. Dává všem (i jemu ) maximum. A Petr (nevl.otec) jí to oplácí tím, že pomáhá, protože sám pracuje jen na půl úvazku a je stále doma. Máma ho miluje a dělá pro něj hrozně moc. A jen proto, že má v sobě "generála", tak je Petr podpantoflák. Je to těžké, každý si pod tímto výrazem představí něco jiného.

Chomáčku, tohle podle mně není podpantoflák, ale solidní partner  smile   Máme přeci rovnoprávnost, ne ?

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#15 30. 5. 2006 12:25

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Chomáček:
Salsa mě nepustila, jen mám teď víc starostí. Ale nějaké to úterý bych to zkusila ráda. Co třeba hned to příští? wink

U nás doma to probíhalo tak, že kdykoliv jsem chtěla stanovit nějaká pravidla (ve vztahu by měla nějaká být), tak mi na bylo odpovědí, že z něj chci udělat podpantofláka.

Není tady

#16 30. 5. 2006 12:41

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Sandra: Pravidla ve vztahu být vážně musejí. Tvůj partner mi připomíná malé dítě, které ne a ne to pochopit. Najdi si jiného....Podpantoflák je podle mě muž, který se bojí říct ženě svůj názor, i když je oprávněný. Myslím, že to je muž, který pro to, aby žena dala pokoj, udělá cokoli a naprosto se podřídí. Což v něm asi stejně vyvolá podvědomě nevoli a tu si pak nějak kompenzuje (alkoholem, nevěrou...). Podpantoflák není rozhodně muž, který své partnerce pomáhá, ať už s mytím nádobí nebo pravidelným braním dětí na odpoledne ven či jinou "trapně ženskou" činností, aby si žena mohla pěstovat své koníčky. Ve vztahu musí být taková nějaká rovnováha, aby nikdo neměl pocit, že je šizený a zneužívaný. Každý má právo na svůj volný čas, každý má právo na to, aby mu druhý s prací doma pomáhal. Když bydlíš v paneláku, je pochopitelné, že muž bude zřejmě častěji mýt nádobí, než aby stříhal ovce, jak by tomu mohlo být, kdybyste bydleli na farmě, že? Jen proto, že v paneláku není "chlapská" práce, tak sebou chlap práskne do lenošky a nechá se obskakovat...no to bych ho hnala, rozcapence! Jistě bys po něm nechtěla, aby ti pomáhal s luxováním, kdyby se staral o hospodářství. No...jestli vážně odmítá jakákoli pravidla, tak jdi od toho. S jedním takovým jsem byla 12 let. A on se nezměnil, představ si! Domů chodil jako do kostela, bral si, co potřeboval (bezohledně, druhým třeba čokoládu nenechal), ženské domácí práce nechával na mně a když zjistil, že i ty chlapské celkem zvládnu, tak na mě nechal i ty chlapské (sádrování apod.), o dítě se nestaral, nezajímal, když už doma byl, tak jeho největší pomocí fakt bylo, že když jsem luxovala, tak zvedl nohy smile Dneska už se tomu směju, ale líp vybírám, s kým budu žít a víc si všímám. Mám partnera, který sám od sebe jde umýt nádobí, když já se jdu koupat, sám od sebe sklidí ze stolu....atd. a to je paráda. Jistě že toho nezneužívám, ale po mém bývalém to je doslova balzám na nervy. (A za podpantofláka ho nepovažuju. Jen myslím, že mě má vážně rád a jde mu o to, aby mi pomohl a já nebyla udřená. Ostatně - užitek z toho máme oba dva.)

Není tady

#17 31. 5. 2006 14:51

chomáček
♥♥♥♥♥--

Ahoj Sandři. Ten příští pátek bude asi trochu problém (i když být nemusí). Jdu totiž tento pátek zase do Mánesa, takže se obávám, že příteli se to nebude líbit, abych šla zase v úterý. Ale mohu ti nějakým způsobem dát vědět. Když mi na sebe dáš třeba mail? Jinak půjdu ráda. yikes)

Pa

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí