29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vodickova napsal(a):
Maminky a tatínkové, kdy doporučujete dát děti zapsat o nějakých zájmových kroužků? Mám nespolečenská dvojčata, která si "stačí" a nikam nechtějí. Jsou jim čtyři roky. Mně se to zdá v pořádku, ale moje matka mi pořád zdůrazňuje, že je teď jiná doba a že děti by neměly vyrůstat na ulici atd. Upozorňuji, že na ulici nejsou, ale jsme s nimi pořád v lese, na kole, v divadle, a máme 2600 m velkou zahradu s klouzačkou a prolézačkami. Děti jsou denně za každého počasí 4 hodiny venku. Problém je že ani ve školce si s ostaními dětmi moc nehrají, když s nimi jdu na nějaké soutěže na Dětský den, Mikulášskou, atp., tak nechtějí nic dělat. Na maškarním se neukáží porotě v masce, na besídce ve školce mi sedí na klíně, na dětském dnu se mi drží nohou. Chci je teď ve čtyřech letech dát někam zapsat asi na nějaké cvičení pro děti, ale zdá se mi 1 aktivita 1x týdně pro 4-leté děti až dost. Co myslíte? děkuji
U nás je cvičení pro rodiče s dětmi.Rodiče si trošku odpočinou a děti si v kolektivu zacvičí a pohrají. Je jednou týdně a úplně to stačí. Určitě bych je ale do ničeho nenutila. Časem si zvyknou i na jiné děti a budou si hrát i s nimi.
Není tady
Postřeh z mého života...mám sedmiletého syna.....nevím jestli to, že chodil ven s kamarády se dá říct dítě ulice, ale rád chodí ven s kamarády a začala jsem ho pouštět od 4 let. Držoval se kolem domu. Nyní chodí do první třídy a začal chodit i do fotbalu. Ocobně si myslím, že nejlepší je přihlásit dítě do zájmového kroužku, když začne chodit do školy a je fajn, pokud si dítě řekne kam chce vůbec chodit. nenutit, spíše sledovat co ho baví a pak se rozhodnout....
Jinak co píšete asi si vystačí samy a jsou na sebe dvojčátka zvyklé...pokud chcete aby se trošku více osamostatnily, asi bych je je zkusila pomalu rozdělovat, vy s jedním někam a tatínek s druhým zase jinam....aby si zvykaly i na druhé děti...
Ale jinak jsou prostě děti, které kolektiv moc nepotřebují....
Není tady
Ve 4 letech bych se takového chování vůbec nebála a ani bych neuvažovala o nějakých kroužcích. Píšeš, že chodí i do školky, takže nejsou jenom samy doma.
Až začnou chodit do školy, pak bych vybrala něco, co je bude bavit, ale možná ne hned v první třídě - aspoň u našich dětí mi ten přechod do "velkého" světa připadal dost náročný, chtěly si odpoledne (po úkolech) spíš jen tak hrát, než zase někam chodit. S kroužky jsme začali až od 2. třídy.
Není tady
Souhlasím s Marií, taky si myslím, že v jejich situaci je školka až dost. Až se osmělí, pak teprve nějaké koužky, také bych navrhovala nejdříve od 2. třídy. Rozhodně bych to nelámala přes koleno, potřebují se otrkat a získat jistotu.
Není tady
Ahoj, když je budeš nutit někam, kam nebudou chtít, ještě z toho budou mít nějaké trauma. Moje sestra byla jako malá samotářská. Nepotřebovala si ani s nikým povídat. K hraní jí stačil provázek a hrát si ani se mnou nechtěla. Chodila do jeslí a do kolektivních her se nezapojovala. Vystačila si sama. V první třídě základní školy jí rodiče "nacpali" na flétnu. Byla z toho úplně zděšená, nebavilo jí to a vždycky když měla jít na hodinu, brečela, a rodiče jí pomalu tahali násilím. Pak jí mamča dávala na různé kroužky, ale už jí tam nedusila jako na flétně. Ona si pak z nich sama vybrala volejbal. Ze samotářství nakonec vyrostla. Zato já jsem byla takový držák. Mě dali na kytaru a vydržela jsem na ní hrát přes 11 let a to jsem z toho také jako malá moc velkou radost neměla. ) Ono malé dítě moc velké představy o tom, co by se mu líbilo dělat, nemá. Kolikrát ani neví, co to, kam ho chceme poslat, je a tak se toho třeba předem bojí. Také bych je nejdříve nechávala zvykat v kolektivu dětí (první třída ZŠ) a s kroužky začala až v té druhé třídě. Kdyby začaly chodit do školky, tak třeba něco začít přijde dřív. Pak s nimi pár kroužků obejít, možná se jim někde zalíbí.
Není tady
Juch, to že chodí do školky jsem přehlédla. Jinak, maminky toho napovídají...ta moje také do všeho breptá.
Není tady
No nevím, podle mě je ve 4 letech na nějaké kroužky brzo, navíc když chodí do školky. Zvláště když jsou samotářské, asi by se jim tam ani nelíbilo. Také jsme byla takové samotářské dítě, ve školce jsem čapla jednu zcela konkrétní panenku zalezla si do kouta a byl klid. Vylezla jsem jenom když jsme si s klukama stavěli z kostek auto :-)
Není tady