Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 29. 5. 2006 6:13

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 3756

Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Potřebuju syna přeložit do jiné školy, kvůli výukovým nedostatkům na stávající a taky proto že by konečně nebyl ve sloučené třídě, z čehož určitě plyne velká část jeho "neznalostí a nepozorností" v současnosti.
Přechod je domluvený a zařízený, ale čím víc se blíží je na synovi vidět že s tím nesouhlasí, chce být s kamarády a bojí se změny. Zatím tvrdím že si spolu školu předem projdem a podíváme se tam, a že je to jako tábor, taky neví koho tam potká a každý rok se těší .
Ale mám strach že se to bude stupňovat a že nakonec se blokne a bude na nové škole ufńukaný, je totiž trochu citlivka.


Mája

Není tady

 

#2 29. 5. 2006 8:27

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 2075

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Májo,
kolik je synovi?Někdo přechod mezi spolužáky nese lépe, jiný hůře, amozřejmě, jestli tady bude nastupovat do již uceleného kolektivu, bude to pro něj horší...proto se ptám v jaké je třídě, jestli to je přestup na střední , tak tam budou všichni noví ( myslím primány)....a co psycholožka? my např. byli u psycholožky, ta naopak doporučila  zůstat  synovi ve stávající škole kvůli kolektivu ( trochu nezvládá, ale je to lennost, ne blbost, takže musím nad ním  vládnout pevnou rukou....

Není tady

 

#3 29. 5. 2006 9:20

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Starší syn snášel přechod na druhý stupeň docela těžce. Taky chodil do sloučené třídy a na druhý stupeň je ještě roztrhli mezi tři třídy, takže to bylo dost těžké a dodnes se s tou třídou nijak nesblížil - je v devítce. Tvrdí, že se těší až bude konečně pryč. Mladšího jsem dala z naší školy hned po první třídě. Učí se dobře, ale těžko jsem já snášela společné třídy. Pravda je, že do třídy kam přecházel, měl za spolužáka našeho souseda, takže to docela šlo. Ale bylo to pro něj i tak dost těžké.
První tři měsíce to bylo dost krušné než se skamarádil, než si zvykl, že jich je ve třídě 30 a ne 10 jako bylo u nás. Ale vysvětlila jsem mu, že s tou třídou půjde až do devítky, nebude se stěhovat na jinou školu jako ten starší a už si nebude muset zvykat na další nové spolužáky. Navíc mu tím začalo dojíždění autobusem do města. Ale zvládli jsme to, děti jsou dost přizpůsobivé.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#4 29. 5. 2006 10:04

briza3
♥♥♥♥---
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 298

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

I dnes si vzpomínám, jak jsem byla nešastná, že v šesté třídě přecházíme na jinou školu. Bylo nás pět spolužáků a já šla do 6.A sama. Po letech děti šly na střední školu a opět to trvalo něž si zvykly. Každý přechod je těžký, tak pokud bych nemusela nechala bych ho na staré škole, kde se bude potkávat se svými kamarády.

Není tady

 

#5 29. 5. 2006 16:21

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 3756

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Věc se má tak, že v naší škole jsou prapodivné výukové metody, například téměř nejsou zápisy z vlastivědy a přírodovědy, taky často zjistím že si měli "něco dělat" protože p. uč. se věnovala druhé třídě - té starší, v celé třídě jich je asi 15, takže nechápu proč na ně aspoň nenahlídnou CO dělají, po hodině kdy dostane zadání, nepochopí a celou dobu píše špatně dostane pětku, o znalostech jazyku se ani nevyjadřuju a za 9 hrubek má stále ještě dvojku, takže přinutit ho učit se je bezpředmětné, taky už mu bylo ve škole řečeno a je v klidu že ho přetěžujeme, že dvojka je taky dobrá známka, a když chci po učitelceč aby přitvrdila, takmi řekne že je to s ním složité, když je tak milý................
Znalosti skoro žádné, jen co se naučíme doma, na co přijdu že neumí a tak, mimochodem v pátek se neučí vůbec, protože není dost učitelek, prostě se mi to nelíbí.
Do té školy do které by měl nastoupit od září zbytek třídy přestoupí o rok později, syn je teď ve 4, třídě, po páté tř. už tam jdou všechny děti - na vyšší stupeň - a domluvila jsem, že přejdou do téže třídy kde bude i syn, nebo budou  rozděleni a on si může vybrat s kým a kam  bude chtít chodit.
Lákám ho taky na to že tam mám kamarádku, kdyby něco a že tam chodil tatínek a taky že tam teď přejde polovina jejich sloučeného ročníku.

Většinou děti mají potíže s přechodem už z principu, al e ze zkušeností rodičů starších dětí vím, že mají šílené mezery ve znalostech a už loni jsem se rozhodovala, jestli ho přeložit, pak mi to bylo líto a už v říjnu sjem věděla že to byla chyba. Mohl to trošku dohnat , tento rok hodně "ztratil" , takže když teď přejde do páté třídy, což je ještě základní stupeň, tak by to nemuselo být tak moc hrozné, mohl by dohnat mezery a plynuleji přejít  do vyššího stupně.


Mája

Není tady

 

#6 30. 5. 2006 7:25

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Májo, neboj se toho. Mladej je taky hodně citlivka a zvládl to celkem bez problémů. Je sice horší, že ti spolužáci jsou z různých koutů Prahy, takže pak je problém  "chození ven" , ale zvládá to.  Naštěstí to je ale bezvadný kolektiv (to říkaj profesoři).
Určitě to bude stát za pár prvních nervíčků, než se dá dohromady s dětmi.


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#7 30. 5. 2006 7:31

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Májajája: zdá se mi, že píšeš o naší škole. Chytni synátora a pryč s ním. On to zvládne. U nás se neučilo ve středu a základy angličtiny chybí tomu staršímu dodnes. Mladší šel pryč po první třídě, jak jsem už psala, a stejně paní učitelka ve druhé třídě odhalila nedostatky v prvouce. ¨Měl samé jedničky, ale radši budu mít dvojku, trojku a něco v hlavě než pěkné vysvědčení a hlavu dutou.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#8 30. 5. 2006 7:54

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Májo, přesně takhle přecházela holka - o rok dřív než ostatní děti a podle toho jak jsme mluvili s učitelema tak to bylo jen dobře. Je to ještě první stupeň a učitelka se jim věnuje víc individuálně než když maji na každou hodinu někoho jinýho.


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#9 30. 5. 2006 8:19

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 3756

Re: Jak připravit dítě na přechod do jiné školy

Tak jsem na nervy, mluvila jsem s ředitelem školy do které hcci dítě dát a asi jim hygiena změnila vyjímku na počet dětí ve třídě, jestli mi tu zůstane, tak si asi najmu nějakou domácí učitelku a nebo...já nevím, ale budu doufat že jim někdo propadne, aby ten nᚠse mohl něco naučit................. to jsem ale škodolibka, co,,,,,,,,,,,,,,,,,
jsem spíš zoufalá


Mája

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů