6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Může se někdo podělit se mnou o zážitek jaké to je žít si v zlatý klítce a dokázal z toho odejít?
Čekám na názory já to zažila a možná budu u někoho divná ale žiji zase od výplaty k výplatě ale jsem to já né někoho loutka.Vím že je mnoho žen které radši trpí ale užívají si všeho co bohatsví dává i když pro nikoho nic neznamenají ale snad nejsem výjimka.Jen ve zkrace,Na inzerát jsem se seznámila s mužem který dlouho se mi dvořil ,postupem času jsem začala zjištovat jaký má majetek vlastně veliký .Podotýkám že koupě auta a velkých darů jsem odmítala.Vyžadoval po mne ať se odstěhuji za ním na jeho velký barák ,přestanu pracovat.Ono se to poslouchá dobře ale neposlechla jsem ho a jsem ráda.Ten člověk byl SNOB který zásadně rozhoduje o všem sám (tedy i o mém životě,dokonce naplánoval dítě že budem mít ale na můj názor se nezeptal)jeho vozový park spočíval jen z BMW,měl 1barák tu a 1 u moře.,zakazoval mi kupovat něco pro sebe ze svého ale záhy když mi něco koupil to vyčetl atd.Nemá cenu se dále rozepisovat.Odešla jsem od něj (vyhrožuje dodnes)a opravdu já jsem po dlouhý době štastná a svobodná.Můj názor je ten že opravdu veliké bohatství kazí charakter a to dokonale a ti lidém někteří jsou vlastně chudáci a sami nakonec.Bea
Není tady
Ahoj, já si nemyslím, že prachy kazej charakter u všech, ale někdy to tak bohužel je. Taky jsem měla přítele, měl peněz, že nevěděl, co s nima a myslel si, že může všechno.Že mi může dirigovat život. On se směl bavit se všema, já ne. Byl to žárlivej zazobanej hajzlík, sebevědomí by mohl prodávat.
Když mi začal říkat, s kým se smím bavit a s kým ne, byl to začátek konce. A když mi dal v žárlivosti facku jako hrom, byl konec.Hned.
Chápu tě. Ty prachy mi nikdy nechyběly, kvůli tomu jsem s ním nebyla. Taky jsem si nic nenechala, proč taky?
Nikdy bych se nenechala bít, ani ponižovat, ani pro prachy, ani z žádnýho jinýho důvodu. Takovejch je na světě dost, ale já bych tam nikdy patřit nechtěla.
Dobřes udělala....
Není tady
Bea napsal(a):
Může se někdo podělit se mnou o zážitek jaké to je žít si v zlatý klítce a dokázal z toho odejít?
Čekám na názory já to zažila a možná budu u někoho divná ale žiji zase od výplaty k výplatě ale jsem to já né někoho loutka.Vím že je mnoho žen které radši trpí ale užívají si všeho co bohatsví dává i když pro nikoho nic neznamenají ale snad nejsem výjimka.Jen ve zkrace,Na inzerát jsem se seznámila s mužem který dlouho se mi dvořil ,postupem času jsem začala zjištovat jaký má majetek vlastně veliký .Podotýkám že koupě auta a velkých darů jsem odmítala.Vyžadoval po mne ať se odstěhuji za ním na jeho velký barák ,přestanu pracovat.Ono se to poslouchá dobře ale neposlechla jsem ho a jsem ráda.Ten člověk byl SNOB který zásadně rozhoduje o všem sám (tedy i o mém životě,dokonce naplánoval dítě že budem mít ale na můj názor se nezeptal)jeho vozový park spočíval jen z BMW,měl 1barák tu a 1 u moře.,zakazoval mi kupovat něco pro sebe ze svého ale záhy když mi něco koupil to vyčetl atd.Nemá cenu se dále rozepisovat.Odešla jsem od něj (vyhrožuje dodnes)a opravdu já jsem po dlouhý době štastná a svobodná.Můj názor je ten že opravdu veliké bohatství kazí charakter a to dokonale a ti lidém někteří jsou vlastně chudáci a sami nakonec.Bea
Beo,buď ráda,že jsi dokázala odejít.Ustát velký prachy dokáže jen silný člověk.V životě,který je tak krátký,jsou důležitější hodnoty.Hezký den.
Není tady
Beo,
buď ráda, žes to dokázala, ale nemysli, vlastnit a přikazovat by chtěli i někteří nemajetní, jen u nich to jde hůř a také se lépe "neposlouchají"....
takže tady obzvášť platí, že peníze nejsou všechno...
Upravil(a) Michaela.43 (28. 11. 2006 14:56)
Není tady
Také jsem kdysi snila o tom, že budu mít bohatého muže, který mi všechno koupí, že nebudu muset žít od výplaty k výplatě, jaká to lákavá představa! Nestalo se. Teď mám chlapa, který není bohatý, ale je moc hodný a je mi ve všem oporou. Raději oželím drahé luxusní šaty, krásný dům, drahé auto a spousta dalšího. Mám víc, než jen peníze, mám dobré přátele. Neměnila bych.
Není tady
Žila jsem tak s dvěma partnery, kteří nebyli zrovna chudí a obojí bylo zezačátku jako pohádka a potom děvky , chlast a nejhorší byl asi hazard, kdybys chtěla víc, můžu napsat soukromě, muži podlehnou kouzlu peněz rychleji a hlouběji než ženy.
Není tady
Taky jsem mela pritele, ktery byl majetny, ale tak lakomy, ze se mi zvedal z toho zaludek. Ze zacatku naseho vztahu se jeste drzel, ale ukazal se na dovolene v prave podobe. Jako svobodna s prumernym platem jsem na vyhazovani nemela a tak kdyz me pozval na sklenicko a pri placeni rekl, ze je moje rada tak to zacalo se mnou pekne lomcovat. Nestydel se nechat zaplatit kazdy sroubek co me koupil do bytu, napocital me kazdy halir a to je skutecne milionar. Jednoho dne jsem se probudila a rekla a dost, nemam to zapotrebi. Dneska jsem vdana, zijeme skromne, mame prima pratele a jsme stastni.
Ja mela spatnou zkusenost, ale znam i pribehy s pohadkovym koncem.
Není tady
Nebudeme si lhát do kapsy ne? Která z nás by to nechtěla vyzkoušet? Mě je 37, 2 děti, dluhy jako trám a exekuce. Manžel má sice průměrný plat (hahaha), ale v duchu si stále říkám,proč není taky podnikavý jako Ti ostatní, proč jezdíme ve starém autě na rozpadnutí a proč si nemůžu koupit něco hezkého na sebe? Jsem na MD, tak to už vůbec ne. A jedině když půjdu do práce si něco koupím, samozřejmě za svoje. Manžel není zlý ale je hold zaměstnanec a kolem mě jsou lidé s novými auty, dovolenýma atd. Já vím hlavně zdraví toho jsem si vědoma ale to trošku víc bych fakt chtěla zažít. Nemít komplexy z toho že nemám co na sebe, že jsem nebyla u holiče 1 rok a pusu si nemažu ničím. Užívejte si dokud aspoň chvilku můžete.
Není tady
Petuna: Ono je na nic užívat si prachy s někým, kdo ti kazí život, nebo se mu nepříčí, aby na tebe vztáhl ruku.
Já bych to viděla takhle: Bud ráda, že máš hodnýho manžela a zdravé děti. Lepší než pytel peněz sdílenej s blbcem.
Není tady
také jsem měla vztah s bohatým mužem, bylo to po rozvodu, já se dvěma dětmi, o které se jejich otec nestaral. dovolená na Mauritiu, nákupy, hadříky, dům s bazénem s vlnobitím, saunou, lyže atd. atd... záhy jsem zjistila, že to není ideální, všimla jsem si, že nemá žádné kamarády apod. když jsme o tom spolu mluvili, řekl, že bohatým všichni závidí. markantní byl rozdíl mezi tím, co byl ochoten udělat pro mě (doslova cokoli) a jak se choval k ostatním (nadřazeně). časem jsem se začala nudit a zkoušet kam až můžu zajít, ubližovala jsem mu, chtěla jsem se rozejít a on to ne a ne pochopit. přesto jsem měla chvilky, kdy jsem přemýšlela o tom, že si ho vezmu a zajistím tím své děti na úkor mého štěstí. no, rozešli jsme se a te'd jsem šťastná, uživím se(nejsem bohatá :-)) a mám nej chlapa na světě.
Není tady
Nenašla by se nějaká bohatá žena?
Není tady
já jsem bohatá - duševně:-)))))
Není tady
Je to zajímavé, ale většinou ti bohatí, jsou strašní lakomci a škrti. Čím to je-vždyť na to mají!
Není tady
Káčo,
já na to přišla: bohatí jsou škrti, protože jsou škrti, tak jsou bohatí....ti co cokoliv rozdají, ti nemají nikdy nic ( myšleno obrazně a všeobecně.....
Není tady
hezká úvaha:-))))
Není tady
Neměla jsem sice a ani nemám boháče,ale dva z mých velice dobrých přátel jsou opravdu slušně zajištění.Majetek nemá cenu počítat,stačí náhled.Je mezi nimi ale podstatný rozdíl.Zatímco ten první svůj majetek nepočítá ( neboť účetnictví ovládá manželka),všechno vydřel/ začínal po převratu s jedinou vrtačkou narex na kterou jsem mu ještě půjčila /,tak ten druhý veškerý majetek zdědil.
Oba zaměstnávají lidi a ne zrovna málo.
Ten první se manželce klaní a děkuje jí za to že ho uměla podpořit ,umí jednat se zaměstnanci a platy jsou u něj nad úrovní průměru.Mají krásný dům i zařízení
ale vše slouží pro to aby jim zpříjemnilo a usnadnilo život.
Ten druhý je kopie přítele co měla Bea.A nejen ve vztahu k přítelkyni ale ke svým zaměstnancům a svému okolí.
Záleží na tom jak kdo dokáže majetek chápat,podle toho s ním potom také zachází.
Ten první ho bere jako výsledek své dřiny a slouží mu k pohodlnému životu,nezapomíná ovšem ani na ty co mu ten majetek pomáhají získávat.
Není tady
Beo, ale ty bys ty prachy stejně neměla. Měla bys míň než máš teď, protože to by byly jeho prachy. Bohatí muži bývají lakomí a život s nimi je hrozný. Citově bys neuvěřitelně strádala a není nic horšího než být na takovém chlapovi závislá. Zvolila jsi správně, ty jsi totiž upřednostnila svou důstojnost a hlavně, to co všichni milují, svou vlastní svobodu a nad to prostě není.....
Není tady
Jo jo, je to tak.
Většina mladých dívek a žen, které mají momentálně hluboko do kapsy sní o pohádkovém princi, který by je hýčkal pokud možno ve vile s bazénem a služebnictvem, dovolenou by trávili za hranicemi všedních dnů, k narozeninám by je zasypával briliantovými šperky a v garáži by jim byl k dispozici luxusní vůz. S manželovou zlatou kreditkou by dopoledne obrážely obchody, kde by se věnovaly nákupům, odpoledne by trávily čas u kadeřníka, na solárku a večer v baru.
Nechci nikomu brát iluze, ale je to přesně tak, jak psala Anna9.
Není nic horšího, než se nechat nachytat na majetek a nějakým způsobem se nechat uvázat. Prozření bývá velice tvrdé - takoví pánové se chovají k partnerce jako ke svému majetku a po čase s ní začnou zacházet jako s hadrem na podlahu. Nezřídka se přidruží nějaká ta facka a poté, co začnou odpočítávat ženské pomalu i rejži do polívky volí partnerka rychlý úprk.
Myšlení většiny takových jedinců bývá velice jednoduché - tak, jako jsem si dokázal koupit luxusní dům, luxusní vůz a jsem natolik schopný, že si dokážu koupit dnes a denně vše, co se mi zamane, tak si dokážu koupit i luxusní partnerku, která mě bude povinna poslouchat a skákat tak, jak já zapískám. Odměnou jí budiž propůjčený luxus, ve kterém jí dovolím se pohybovat - ovšem tak dlouho, dokud bude držet hubu a krok, nebo dokud se mi neomrzí a nebude promptně vyměněna za mladší, neokoukaný model.
Smutné, leč pravdivé.
Není tady
Potvrzuju vše, co tu holky píšou. Žila jsem 1,5 roku s bohatým (a velmi pohledným) chlapem (restituce). Byl to můj spolužák ze ZŠ, znala jsem ho dobře, ale na zbohatlický život jsem si prostě nezvykla. Nezvládala jsem "alkoholové sedánky" s ostatními zbohatlíky a hlavně jejich partnerkami. Byla jsem jediná z té "party", která nebyla závislá na bohatém partnerovi, stále jsem chodila do práce a vydělávala si své prachy, tudíž jsem nezapadla. Milovala jsem ho, on mě možná svým způsobem taky, ale naše životy se prostě neshodly. On celý den nic nedělal, užíval si prachy po hospodách, alkohol, drogy, ženské, já chodila do práce. O víkendu jsem chtěla být s ním, ale on slovo víkend prostě neznal. A co mě nejvíc vadilo byly ženské, které se na něho lepily a jemu to dělalo dobře. Neostýchal se flirtovat s nimi přede mnou. Skončilo to a já potkala chlapa, který normálně chodí do práce, normálně vydělává a ukázal mi úplně jiný, opravdu šťastný život. Sportujeme, milujeme se, užíváme si společných chvil a teď vím, že jsem s bohatým mužem ztratila rok a půl života. Radím všech bohatých nápadníkůchtivým dívkám: vyzkoušejte si to, ale udržte si svoji úroveň a důstojnost. Vydělávejte své peníze a buďte nezávislé. Snáz se vám odejde ve chvíli, kdy se budete cítit uvězněné v bohatém světě.... Pro normální holky to prostě není....
Upravil(a) jsem.sva (3. 1. 2007 15:22)
Není tady
Ono asi hodně záleží na tom, jak člověk k penězům přišel. Pokud si je vydělal a několik let neznal přátele, trávil dny i noci v kanceláři a mnohdy tam také nechal svoje zdraví, tak je přístup k penězům a životu úplně jiný, než u teď vyrůstající generace dětí, které k tomu přišli ani neví jak. A promiňte, ale slečna, která se "pověsí na krk" bohatému člověku a jenom chodí pro peníze, chce luxusní auto, dům, být doma a s kreditkou jenom po nákupech...takového člověka není přece těžké si přestat vážit, když opadne prvotní zamilování. Mít za partnera člověka, který je absolutně nesamostatný a vy víte, že udělá přesně vše co řeknete a jak písknete, tak to musí přestat bavit i chudého.
Není tady
Znám boháče, na kterého se hodí pořekadlo, že "štěstí si penězma nekoupíš". On je dost sebestředný, z toho vyplývá jeho pocit, že svět se snad točí kvůli němu, a pokud se vše neděje, jak on chce, bere to jako útok proti své osobě a jako děsnou nespravedlnost, je depresívní, opatrný, pesimistický a ustrašený, "je samej problém", hrůza, stárne, všechno je na h...", žije totálně nekoncepčně. Jediná koncepce by teda byla množit prachy a vytřískávat z "podnikání" co nejvíc. On tomu říká podnikání, já to tak neberu, když přišel v restituci ke spoluvlastnictví baráku (má majoritu), a teď pronajímá nebytovky a snaží se i byty - což mu nejde, protože se mu nechce investovat do rekonstrukcí a bytů je dost, takže se už tolik nedaří.... Prostě, když ho slyšíte, dali byste mu korunu a litovali ho, jaký je chudáček.
Není tady
Káča napsal(a):
Je to zajímavé, ale většinou ti bohatí, jsou strašní lakomci a škrti. Čím to je-vždyť na to mají!
Ano, chudší lidi nejsou lakomí a spíš se rozdělí, ti bohatí myslí jen na to, aby měli víc a víc, hlavně, aby jim neubylo. Strávila jsem deset měsíců s bohatým chlapem, navenek hrál chudáka, jezdil MHD na černo, v obchďáku kradl igelitový pytlíky na zeleninu, když mi něco koupil, tak jen to nejlevnější ve výprodeji, na dovolenou mě vzal do Itálie pod stan, kde jsem celý týden vařila, nešli jsme ani jednou třeba na pizzu a ovoce taky nekoupil, někde v sadu tam lezl přes plot krást hrušky. Dorazil mě tím, že ve Vídni bral benzin za 5 Euro, abysme dojeli do Mikulova na českou čerpačku, přitom ten rozdíl nebyl až tak markantní. Přitom sám říkal, že je hodně bohatý. Je, ale taky je pořád sám, nikdo s ním nevydrží, stýkám se s jeho dcerou a ta mi říkala, že další dvě dámy, co měl po mně, ho opustily. Není divu, majetek a peníze pro něj měly větší cenu, než lidi. Dokonce,když jsem od něj odešla, tak mi poslal zpět jen některý moje věci, ani ne všechny a to, co mi koupil k narozeninám, župan, brusle a nějaký drobnosti, si nechal a prý mu má poslat kombinézu na lyže, co mi dal. Ale triko Bushman za 700,- který jsem mu koupila já, to si nechal. Takže raději chlapa bez majetku, ale normálního, který nebude počítat, jestli se mu vyplatím nebo ne.
Upravil(a) Modroočka (3. 5. 2008 19:07)
Není tady
Taky znám boháče. Taková střední vyšší vrstva. Po revoluci díky podnikání zbohatli. Hlavu rodiny to tak nějak moc neovlivnilo (zajistil rodinu postavením 7 místnostního baráku s bazénem, kupováním aut atd....) ale ovlivnilo to jeho ženu a dceru. V roce 2004 si život obohacovali nakupováním značkových hadříků, občasných výjezdů na dovolenou, víkendových obědů v restauracích, a to už některé obědy nebyly tak super, obsluha byla mizerná, a koupě jednoho hadříku byla málo....
Mezitím zemřela jeho žena a teď si slastí bezstarostného života u otce užívá jeho dcera s přítelem.
Dneska jsou to pravidelné víkendové obědy jen v dražších restauracích, nejlépe 2x do měsíce někam vyjet na dovolenou a tam si užívat.
Svoje nároky stupňujou a stupňujou. Můj názor: Jakmile si člověk nasytí jedné věci, chce další a další, protože si uspokojí tu první a chce další, ale ta už nepřináši takovou radost jako předtím.
A za chvíli máte všeho dostatek, a pak už nevíte, co byste. Začnete být nešťastni z toho, že už vám ty hadříky a ty obědy a já nevím co všechno nepřináši takovou radost, protože to zevšednělo.
Není tady
Ale je to tady same klise. Opravdu bohati lide si radi dopreji luxus, protoze na nej maji - proc by se omezovali a vydelavali penize a nic z nich nemeli. Penize se maji prozit a ne sedet na nich. Ti co setri, tak je jim to jen ke cti. Tito lide opravdu znaji hodnotu penez. Podivejte se na to takhle: lide, kteri si penize vlastni snazivosti a pili vydelali, myslim, ze je umi prozit. A ti co k nim prisli, bez vlastniho pricineni, tak jsou jen show off a konci spatne.
Zavidet nemusite ani jednomu typu. To, ze mate penize jen posouva limity. Nejedete do Chorvatska, ale na Mauritius. Ale oba jedete k mori. Jedni maji ferrari a druzi maji eos, vysledek auto. Prvni vic zere...
Takze jim ty prachy prejme a snazme se svou snazivosti se dostat financne tam, kde jsou oni.
Není tady
Simonas napsal(a):
...a snazme se svou snazivosti se dostat financne tam, kde jsou oni.
Proč?