Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 27. 5. 2006 11:33

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Vynechání menstruace

Ahoj,chtěla bych se poradit.Tento měsíc jsem nedostala menstruaci,udělala jsem si těh.test (Unimark proužek) a ten byl negativní.Jenže se cítím opravdu divně, od rána mi bývá špatně, někdy i celý den, je mi špatně od žaludku, ale nezvracím, taky jako by mě pobolívalo na plicích a strašně mě bolí v podbřišku.Nevím,co mám dělat,beru antikoncepci už několik let a to je poprvé,co se mi něco takového stalo.Nejprve jsem si myslela,že by to mohlo být tím,že jsem zhubla,ale nezhubla jsem vůbec drasticky (9 kg za rok), tak tím to asi být nemůže.Poraďte,prosím.K lékaři samozřejmě v pondělí zavolám a objednám se,ale zajímají mě hlavně vaše zkušenosti.Děkuju.

Není tady

#2 27. 5. 2006 11:52

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

Re: Vynechání menstruace

Ahoj, nevím, jak dlouho už máš zpoždění, ale mě se to zpozdilo kvůli tomu, že jsem měla kvasinky a brala jsem nějaký čípky... To se mi stalo pokaždý...
Jinak je to divný, jestli jsi brala HA poctivě, tak bych neřekla, že jsi těhotná. Zkus si udělat test ještě za pár dní a uvidíš. Někde jsem četla, že po nějakých antikoncepcích dokonce menstruace vymizí úplně, ale ty už je bereš dýl...

cool

Není tady

#3 27. 5. 2006 12:12

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuju moc.Zpoždění mám třetí den,ale mám docela strach,protože jsem to vždycky měla pravidelně,nikdy se mi nestalo,že bych nedostala menstruaci,a opravdu je mi strašně divně,nevím,co si mám myslet.No uvidíme,co řekne doktorka.Bohužel co tu tak čtu,ani HA zřejmě není 100%...Když nad tím přemýšlím,už posledních pár měsíců ta moje menstruace nestála za moc,byla slabá,škoda,že jsem s tím nedělala něco už tehdy.Co když už jsem třeba ve druhém, třetím měsíci?To by pak ten test vyšel falešně negativně,jak tam sami píšou.Neporadili byste mi někdo nějaký spolehlivější těhotenský test?Taky jsem slyšela,že ty testy taky nejsou 100%.Nejspolehlivější je asi ultrazvuk u doktora,že?A bere taky krev?Děkuji všem za rady.

Není tady

#4 27. 5. 2006 12:12

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

To může mít hrozně moc příčin - zánět močového měchýře, nebo vaječníků.... nebo podobně, k tomu lékaři bych šla s ranní močí a nalačno, aby mohl vzít krev.

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 27. 5. 2006 12:17

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Čau Babucho, píšeš, žes nezhubla drasticky. Teď je ale otázka, když zhublas, jestli nemáš podváhu. Je rozdíl, jestli při výšce třeba 164 zhublas 9 kilo na 60 kg, nebo jestli zhublas z 58 k na 49kg. A nemusí to být drasticky, ale pokud zhubneš pod určitou váhu, tělo si samo chytře menstruaci zastaví.
Takže otázka zní- kolik teď vážíš a měříš? rock

Není tady

#6 27. 5. 2006 12:40

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Měřím 163 cm a vážím 50 kg.

Není tady

#7 27. 5. 2006 12:44

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Myslíte, že vynechání menstruace může souviset s vaječníky nebo močovým měchýřem? Já jsem myslela, že je skoro tutovka, že člověk je těhotný,když to nedostane. Trochu jste mě uklidnily, moc vám děkuju za pomoc. V pondělí volám doktorce, snad mě vezme co nejdříve, jsem už z toho na nervx, na nějaké diskuzi jsem dokonce četla, že když bolí v podbřišku, může potom jít i o potrat... Ach jo, no nemají to ty ženské jednoduché...

Není tady

#8 27. 5. 2006 13:24

jsemzena
♥♥♥----

Babucha napsal(a):

No, tak to potěš pánbu, myslim, že si hubená, takže se nediv, že tělo vyvinulo pud sebezáchovy...Nebude se přece vyčerpávat mestruacema, když potřebuje sílu na to aby ráno vstalo z postele a vydrželo celej den. Radim Ti dobře-běž se najíst...

Není tady

#9 27. 5. 2006 13:52

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Babucha napsal(a):

Tím se zřejmě vysvětlují tvoje potíže, Babucho. Prostě máš podváhu a dokud nepřibereš, menstruace se ti nevrátí. Možná si teď řekneš- o 13 kilo míň, to není tak moc. Někdo jiný by třeba přestal menstruovat při 46 kilogramech. Ale každý jsme jiný a tvoje tělo odmítá menstruovat  /a tudíž i otěhotnět/ při této váze. Musíš přibrat, aspoň 2 kila.
Jinak- tvoje potíže zřejmě souvisí s tímto- bolesti podbříšku, protože i ta menstruace má svůj význam, takže pokud  menstruace vymizí, taky to není pro tělo dobré.

Tím ale nechci říct, že nemáš chodit k doktorovi. Běž k němu, po jistotu, abys fakt vyloučila nějaké jiné onemocnění.
Ale myslím, že se dozvíš, že je všechno O.K. Kromě tvé váhy. butter

Není tady

#10 27. 5. 2006 15:10

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuju moc všem za rady.Myslela jsem,že na mou výšku je ideální těch 53 kg,vždycky se odečítá 10 od výšky,ne?Tak bych měla 3 kg podváhu.Ale já nejsem nijak hubená,vůbec ne anorektická,fakt vypadám normálně.Já mám opravdu spíše obavy,jestli nejsem těhotná,bolí mě to břicho a je mi špatně od žaludku.No,v každém případě půjdu k doktorce a uvidíme,co dál,snad se nejedná o nic vážnějšího.Moc vám všem děkuju.

Není tady

#11 27. 5. 2006 15:30

jsemzena
♥♥♥----

Babucha napsal(a):

Děkuju moc všem za rady.Myslela jsem,že na mou výšku je ideální těch 53 kg,vždycky se odečítá 10 od výšky,ne?Tak bych měla 3 kg podváhu.Ale já nejsem nijak hubená,vůbec ne anorektická,fakt vypadám normálně.Já mám opravdu spíše obavy,jestli nejsem těhotná,bolí mě to břicho a je mi špatně od žaludku.No,v každém případě půjdu k doktorce a uvidíme,co dál,snad se nejedná o nic vážnějšího.Moc vám všem děkuju.

To Ti můžem věřit a nemusíme. Anorektičky(nechci se Tě dotknout) mají zamlžené vnímání a vidí se jako tlusťošky, žes napsala, žes normální, tos mohla jen zlehčit dopad reality. Podle mne je normální váha Tvá od 53-59-ideál.To, že Tě bolí břicho a máš ty tenzní stavy, ale menses ne, to je taky docela normál. Ženy, které už dávno mají po přechodu prožívají tenzní stavy, jakoby normálně mestruovaly, to dělaj hormony.Hele, fakt se nad tou váhou zamysli nebo si dojdi k odborníkovi, to není normální váha, co máš, a pokud jsi k ní dospěla dobrovolně, tak jedině špatně.Můžem klidně oslovit muže, zda se jim líbí ženské kost a kůže.. Dle mých zkušeností moc ne a pokud ano, tak jen některým a kvůli chlapovi bych já tedy rozhodně nehubla. Mám 166 cm a vážim 60 a je mi skvěle a je mi 37 a je mi prostě skvěle.A já bych tak hubeného chlapa nechtěla. neni nic víc asexuálního, než hubenej mužskej....

Není tady

#12 27. 5. 2006 16:11

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Dobře, díky moc, pokusím se přibrat, jestli je ta ztráta menstruace způsobena tím, nebudu chtít nic víc, než přibrat, abych byla zase ok.Já jsem nijak zhubnout nechtěla, zprvu ano, ale pak už to šlo samo, možná je v tom nějaký jiný problém, no uvidíme, co řekne doktorka. Díky moc za všechny rady.

Není tady

#13 27. 5. 2006 16:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ta váha není drasticky malá, já měřím 164 a skoro celý život jsem vážila 47, po dětech 52 kg až teď v 50 letech jsem se vyšplhala na 57 kg a menstruaci jsem měla pravidelně, myslím že to nebude z malé váhy.

Strach je malá smrt...

Není tady

#14 27. 5. 2006 17:28

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Tak z čeho by to mohlo být? Ty jsi myslím psala ty vaječníky, že? Já nevím, možná to bude i tou váhou, vždycky jsem měla tak 56-60 kg, tak se možná tělo brání, já už fakt nevím. Snad se to spraví.

Není tady

#15 27. 5. 2006 23:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

No píšeš že tě pobolívalo na plicích a v podbřišku, tak to spíš ukazuje na nějaké zánětlivé onemocnění, musíš k lékaři. Nalačno a s ranní močí ve skleničce, jinak bys tam šla ještě jednou.

Strach je malá smrt...

Není tady

#16 28. 5. 2006 15:54

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Babucho,při výšce 163 cm určitě nemáš drastickou podváhu.Můžeš mít lehčí kostru.Anorektičky se dostávají na mnohem nižží váhu při větší výšce.Ale pokud si měla už několik menstruací slabších,a máš bolesti v podbřišku,měla bys opravdu hned naklusat s močí a na krev.Můžeš mít i zánět nebo mimoděložní těhotenství,cokoliv.

Není tady

#17 28. 5. 2006 19:09

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

No začínám z toho všeho mít cdocela strach. Myslíte, že by to mohl být zánět vaječníků? Ještě mám jeden dotaz- kdybych měla mimoděložní thotenství, vyšel by mi i přesto těh. test negativně?

Není tady

#18 27. 6. 2006 17:16

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

ahoj, tak co?jak ti to dopadlo?????byl to jen planý poplach??? dej vědět wink

já sem taky přidám svůj problém...ve čtvrtek to bude týden, co se mi nedostavila menstruace, a tak mě napadlo, že jsem asi nejspíš otěhotněla, ale nejsem si 100% jistá...HA neberu,ani jsme s přítelem poslední dobou nesexovali(asi tak 3 měsíce, menstruaci jsem normal měla)...jen sme se s přítelem trochu mazlili, a tak je možné, že se dovnitř něco zavleklo grater
a mám ještě jeden problém: asi od minulé středy mě trápí nějaká infekce...kdo ví...kvasinky,bičíkovec nebo co já vím, co tam mám za breberky... dumbom je možné, aby se mi z důvodu infekce nedostavila menstruace? kapitulation nebo jaké jsou ještě jiné možné důvody k tomu,abych to nedostala? grater máte s tím nějaké zkušenosti?????na gyndu jdu až ve čtvrtek... hmm
díky moc za všechny odpovědi

Upravil(a) ESKYMKA (27. 6. 2006 17:16)

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#19 27. 6. 2006 18:00

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

ESKYMKA napsal(a):

ahoj, tak co?jak ti to dopadlo?????byl to jen planý poplach??? dej vědět wink

já sem taky přidám svůj problém...ve čtvrtek to bude týden, co se mi nedostavila menstruace, a tak mě napadlo, že jsem asi nejspíš otěhotněla, ale nejsem si 100% jistá...HA neberu,ani jsme s přítelem poslední dobou nesexovali(asi tak 3 měsíce, menstruaci jsem normal měla)...jen sme se s přítelem trochu mazlili, a tak je možné, že se dovnitř něco zavleklo grater
a mám ještě jeden problém: asi od minulé středy mě trápí nějaká infekce...kdo ví...kvasinky,bičíkovec nebo co já vím, co tam mám za breberky... dumbom je možné, aby se mi z důvodu infekce nedostavila menstruace? kapitulation nebo jaké jsou ještě jiné možné důvody k tomu,abych to nedostala? grater máte s tím nějaké zkušenosti?????na gyndu jdu až ve čtvrtek... hmm
díky moc za všechny odpovědi

ESKYMKO, zajeď si na porodní asistentky, tam je spoustu holek, co ti rádi poradí a mají už hodně zkušeností:-))

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#20 30. 6. 2006 20:18

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuji všem za odpovědi. U gynekoložky jsem byla, dělala mi ultrazvuk a řekla mi, že na těhotenství to nevypadá. Měla jsem prý ale podivně zauzlená střeva, poslala mě tedy k normální doktorce, ta mi brala krev a taky výtěry ze zadní části mého těla :-) (měla jsem i průjmy, na záchod pořád chodím 2-3x denně a co je pevná stolice snad už ani nevím :-)) - tyto výsledky byly negativní. V moči jsem ale měla nějaké bakterie, ale k tomu mi řekla, že si s tím nemám lámat hlavu, že počkáme (P.S.: doktorka je hodně divná, přijde mi, že snad ani nerozumí své práci, s tou močí si pro jistotu zajdu k urologovi..). Trochu mě to tedy všechno uklidnilo, no a tento měsíc už jsem menstuaci normálně dostala. Napadlo mě, zda se nemůžou "pobláznit" hormony, když už třeba berete HA dlouho, je to možné? Menstruaci jsem dostávala vždy 3. den po poslední tabletce, potom se to posouvalo, až třeba na 6. den, menstuace slábla, až minulý měsíc nepřišla vůbec. Tento měsíc opět všechno v normě, 3. den, tak jako kdysi.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí