|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
co si myslite o tomhle filmu?? Me se moc libil, mel dej a zaujal.

Není tady
Ahojik, ja teda film jeste nevidela, za 2 vecery jsem precetla knizku. Mne se moc libila, dobre se to cetlo a musim rict, ze pekna detektivni pohadka
A naprosto nechapu cirkev, jak proti tomu bojuje, nekde to nechteji promitat ...nevim...to, ze bojuji proti nepravdive detektivce by se dalo pochopit i tak, ze "ten kdo nejvic krici, od toho to fici". Protoze cirkev podle me neni tak svata, za jak svatou se povazuje....je to muj nazor, no 
Není tady
Knizka se mi moc libila, jak byla napsana. Nevim, proc sili cirkev, stejne si kazdy udela svuj nazor sam. Ale film (byla jsem na nem vcera) mi opravdu prisel ponekud rozpacity.
Není tady
Knihu jsem přečetla jedním dechem a včera viděla film. Mě se to líbilo, i když kniha je lepší. Ale víc se mi od Browna líbili Andělé a démoni. Tedy kniha. Vřele doporučuji!!!
Není tady
Už jsem od Browna četla 4 knížky a všechny jsou super. Jen ty další jsou z jiného prostředí. Jedna je ze šifrovacího a druhá z biologického prostředí. Dobře se to čte... tak svižně...
Momentálně se snažím přelouskat Tibetskou knihu o životě a smrti od Sogjala Rimpočheho a neb vím, že se pohybuješ i na jiném fóru, tak se zeptám, zda jsi ji četla? Jsem tak v první třetině a musím konstatovat, že se mi líbí.
Není tady
tora napsal(a):
Už jsem od Browna četla 4 knížky a všechny jsou super. Jen ty další jsou z jiného prostředí. Jedna je ze šifrovacího a druhá z biologického prostředí. Dobře se to čte... tak svižně...
Momentálně se snažím přelouskat Tibetskou knihu o životě a smrti od Sogjala Rimpočheho a neb vím, že se pohybuješ i na jiném fóru, tak se zeptám, zda jsi ji četla? Jsem tak v první třetině a musím konstatovat, že se mi líbí.
jestli se ptas me, tak cetla a taky cestu ke stesti a cestu ke svobode, co napsal dalajlama. Vsechny tri jsem doslova hltala a prave tibetskou knihu o zivote a smrti povazuju za jednu z tech, ktera se mi maximalne libila a maximalne me zaujala

Není tady
Ahojky Dity,
ano, ptala jsem se tebe. Jsem trdlo, co to tam nenapsalo. Taky knížku hltám a fakt je skvělá. Od Dalajlamy mám ještě Cestu k nirváně a je taky super. Ty knihy jsou jak kostky, co k sobě patří a stačí k nim přidávat další a další ....
Pá a krásnej den.
Není tady
Shodou okolností i já jsem tu Tibetskou knihu o.... včera začala číst. Máma mi ji předevčírem přinesla, ani jsem netušila, že ji má.
Není tady
Ahojky Poletuško,
tak to dej vědět ..... já ji hltám.... místama to čtu i 2x,3x.... něco je totiž tak skvělý, že si to chci uložit v mozečku, no a něco je zas tak složitý, že to musím vzít víckrát, aby mi to secvaklo..... každopádně je úžasná a určitě se k ní i po přečtení vrátím.
Pá a super počteníčko....
Není tady
Knížku Šifra .... jsem taky přečetla jedním dechem za 2 dny.Protože jsem jí koupila tatínkovi k narozeninám, dokonce jsem vstávala v 1/2 šestý, abych jí stihlapřečíst, než pojedeme přát 
Na filmu jsem byla ted o víkendu a asi jako vždy - film je slabý odvar knihy a upřímně můžu říct, že ač si o sobě myslím, že jsem docela inteligentní
, kdybych před filmem nečetla tu knížku, měla bych velké problémy s tím, orientovat se v ději a pochopit o co jde a kdo je kdo....Ale líbil se mi.
Není tady
Po přečtení příspěvků mámpocitž, že jsem četla jinou knihu a viděla jiný film. Od poloviny filmu je scénář zcela odlišný od příběhu z knihy. Navíc mi pointa přijde ještě krkolomější než ta psaná. Knížce lze vyčítat lecos, ale rozhodně je poutavě napsaná, film se vleče a ani hvězdná jména ho nezachránila. Bez znalosti knihy je film zcela bezcenný. V kině vedle nás seděl pár a slečna ividentně knihu nečetla. Celé kino neustále vyrušovala dotozy, které se jí v rychlosti partner snažil zodpovědět. Bylo to marné. Z kina šla otrávená. A kdo tvrdí, že film pochopil bez knihy, tak lže. Další zmařená šance převést knihu na stříbrné plátno.
Není tady
četla jsem knihu v originále i v češtině... musím říct, že český překlad je poněkud "suchý", ale třeba bych to samé řekla i o originálu, kdybych první četla překlad. Upřímně - mě to pohltilo, byla jsem knihou fakt uchvácena. Film jsem bohužel (?) ještě neviděla, ale... Když jsem knihu četla, představovala jsem si, jaký to bude film - pak mě dost překvapilo obsazení ( i když teda Reno byl jasnej i z tý knížky - aspoň pro mě ). Myslela jsem si, že jde o tak profláknutou knížku, že se objeví nějací noví zajímaví herci ( ne že by Hanks nebyl zajímavý, ale - trochu moc popularity). I to myslím filmu uškodilo - každý čekal něco přepratnějšího než převratné... Nejspíš měli tvůrci počkat až se nadšení z knihy trochu uklidní, nevím
četla jsem i další knihu od Browna - Deception point ( Klamný bod???? - nevím jak v ČR) - dóóst dobrý, čtěte.
Brown je velmi "čtivý" -zejména pro ne velké čtenáře. Kvalitně vymyšlená fikce. Ale jinak....je to svým způsobem takové lacině psané za účelem čtivosti. Četla jsem spoustu nesrovnatelně lepších knížek. Taková nenáročná literatura a navíc spousta lidí ještě uvěřila všemu, co brown předkládá.... Pointa parádní, ale jinak......
Přečetla jsem od něj všechny knihy, co byly přeložené a všechny stejně "čtivé". Naprosto chápu, že to má u lidí takový úspěch.
Není tady
Je to asi stejný případ, jako Jméno růže od Umberta Eca, kniha skvělá, jedna z nejlepších co jsem četla , film pěkný na pohled, ale pouze pro milovniky Seana Conneryho a kriminálních zápletek. Kdybych nečetla knihu, řeknu, že to bylo fajn, po přečtení to byl jen slabý odvar.

Není tady
Dana napsal(a):
Je to asi stejný případ, jako Jméno růže od Umberta Eca, kniha skvělá, jedna z nejlepších co jsem četla , film pěkný na pohled, ale pouze pro milovniky Seana Conneryho a kriminálních zápletek. Kdybych nečetla knihu, řeknu, že to bylo fajn, po přečtení to byl jen slabý odvar.
Naprosto souhlasím s tím Jménem růže!!! Knihu jsem přečetla jedním dechem. Asi po pěti letech jsem shlédla také film a ten je pro mě hodně velkým zklamáním. Jak z takové knihy mohli udělat tak jednoduchý ubohý film mi není jasné 
Není tady
Také souhlasím s Danou... Filmem je člověk zklamán mimo jiné i proto, že si sám udělá při čtení naprostou jinou představu o lidech i reáliích.
Šifru musí brát člověk k jejím historickými i geografickým nepřesnostem s nadhledem, ale v jednom má pravdu - křesťanské učení je nevyvážené a mnohdy ve velkém rozporu s lidskou přirozeností (ikdyž, toto není Brownova myšlenka, na to už přišlo mnoho lidí před ním). Proto se církev tak ostře vymezovala proti jeho knize i proti filmu.
Není tady
Kdyby to tak bylo, jako v tom filmu, bylo by to 100x věrohodnější než to, co se píše v jistém bestselleru zvaném Bible a co tvrdí už tisíciletí jisté mafiánské spolčení. 
Není tady