14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
sbiram recepty na cuketu. od malicka jsem ji nenavidela, protoze mama z ni delala nejakou bleeeeeeeeee preslazenou buchtu nebo po*n vodove rizky. Ve Francii jsem se naucila vyborny recept, ale urcite se da delat vic....
Zpenime jednu velkou cibuli a zadusime s mletym masem, osolime a opeprime. Pak pridame nakrajene tak 4 mensi nebo 3 vetsi cukety, jeden velky oloupany lilek, 4 zelene kapie a 6 rajcat. Chce to velky hrnec a vse se dusi domekka. nakonec pridame trochu rajskeho protlaku nebo rajcatovou stavu, vlijeme do pekace, posypeme hooooodne strouhanym syrem a zapeceme v troube. Priloha - bageta a cervene vino. Nesmi se moc podlevat, cuketa pousti hodne vody.
Není tady
cuketa se dá pouít jako základ bramboráku - tak u to teda nebude bramoborák ale nesjpí cukeák, ale je do dobré - já přidávám kromě mouky i trochu solamylu pro zahutění ...
Není tady
Cuketový nákyp.
500g cukety nastrouhat nahrubo, přidat 100g takté nastrouhaného tvrdého sýra, 150g třeba valaské klobásy, 100g vykvařené angl.slaniny, 3 vejce, 150g polohrubé mouky, 1 bal. kypř.práku, 1,5 dcl.oleje, 1 cibule, 4 str.česneku, sůl, pepř, majoránka, zelené koření ( petelka, kopřivy, paitka atd), tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy. Zamíchat, rozetřít na plech a do zlatova upéct. Doma se mi o to vdycky poperou!! A chutná i studený
Není tady
lueta napsal(a):
Cuketový nákyp.
500g cukety nastrouhat nahrubo, přidat 100g takté nastrouhaného tvrdého sýra, 150g třeba valaské klobásy, 100g vykvařené angl.slaniny, 3 vejce, 150g polohrubé mouky, 1 bal. kypř.práku, 1,5 dcl.oleje, 1 cibule, 4 str.česneku, sůl, pepř, majoránka, zelené koření ( petelka, kopřivy, paitka atd), tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy. Zamíchat, rozetřít na plech a do zlatova upéct. Doma se mi o to vdycky poperou!! A chutná i studený
to vypada dobre to vyzkousime. Doufam, ze se pak doma nezabijou
Není tady
ivca napsal(a):
cuketa se dá pouít jako základ bramboráku - tak u to teda nebude bramoborák ale nesjpí cukeák, ale je do dobré - já přidávám kromě mouky i trochu solamylu pro zahutění ...
ivco, a jak dlouho predem se musi cuketa strouhat, aby to nebylo vodove??
Není tady
Já mám nejradi plněnou a zapečenou: rozpůlit po délce, vydlabat, natřít česnekem, naplnit podle fantazie (mleté maso, zelenina, brambory, sýr - co se doma najde + okořenit) , kdy je mladá tak se nemusí ani loupat, kdy je starí tak slupku oloupám. Kousek tuku a troku vody, zapéct zakryté.
Není tady
POLEVKA... Na tuku osmaíme nastrouhanou mrkev,přidáme krupici a zalijeme 1 litrem vody.Vsypeme nastrouhanou cuketu,okořeníme solí a mukátovým květem a povaříme. Nakonec vmícháme jogurt a posypeme opraenými semínky a paitkou.LAHUDKOVY SALAT....Salám na nudlicky.nastrouhanou cuketu,nastrouhaný sterilovaný okurek, sterilovaný hráek,cibuli, zakysanou smetanu, sůl,hořčici a paitku. Nechat zaleet
Není tady
cuketa je vodová a já tu vodu slévám
Není tady
Nad cuketou jsem coby puberačka taky ohrnovala nos, ale kdy jí člověk umí připravit, je to dobrůtka.
Dělám právě ty bramboráky-cukeáky a lodičky (jak psala Bety-rozříznout a naplnit čímkoliv, posypat sýrem a zapéct), taky se dá přidat do leča.
Naim to roste na zahrádce jako plevel a je fakt, e manel u někdy v létě camrá, e je přecuketovaný...
Není tady
no a my Prazáci bez zahrádky jsme rádi, kdy se někdo rozdělí ....
Není tady