6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, to je milé, e na mě někdo myslí. U kartářky jsem byla, ale moc moudrá z toho nejsem , řekla mi , e něco přilo jako blesk z nebe, e se cítím vina , a e to dobře dopadne, nevím v jakém slova smyslu. Moc jsem se nemohla ptát, protoe se mi chtělo pořád brečet.
M. řekl, e se přes víkend odstěhuje k rodičům. Včera velká hádka, protoe chce půl peněz ze spoření, které vylo dceři. Dneska jsem vyzvedla půl účtu a dám mu to at zmizí.
Dnes jsem byla u právníka a trochu mě potěil, ale byl toho názoru, e ne se soudit tak se zkusit domluvit, to bych ráda., jene radí se to dobře.
Včera na mě m. hulákal před holkou, kterou jsem pak nemohla uklidnit, tak to u se nesmí nikdy opakovat, dcera je pro mě na prvním místě.
Tím jak se m. chová hnusně a jde po majetku bez výčitek (ani k dceři), tak mě pomohl se z toho rychleji vzamatovat a myslet reálně. Pořád nevím co bude a nechápu jak tak "bezvadnej " člověk se mohl takhle změnit, prostě mi to hlava nebere.
Není tady
Peto:
klid a nejdřív se zamysli co ty chce:co by tobě bylo milejí, aby mu zůstal s Vámi i přes to vechno,nebo aby táhl do horoucích pekel...Zavři oči a chvíli zapřemýlej, protoe OPRAVDU ZÁLEÍ JEN NA TOBĚ.Ke kartářce jsi la asi moc brzy, tzn. nevyrovnaná, neptala ses, spí jsi byla z celé situace vyvedená z míry. Neva, nic se neděje....
M.se chce odstěhovat k rodičům, on to tedy chce řeit..nech ho, a jde, protoe kdy bude něco mermomocí chtít udělat, nezabrání, naopak, akce vyvolává reakci - to my holky si z fyziky málokdo pamatujeme...
Technická poznámka nebo-li dotaz: Proč ON chce půlku spoření dcery? Není toto spoření vaí dcery? Tudí proč ON by měl chtít půlku? Předpokládám, e ty nechce druhou půlku taky probendit?!?!, je to přece Vaí dcery, ale to by si tedy měl předevím uvědomit ON.
Bohuel někdy se bezvadnej člověk přemění v hulváta, který přemýlí jak....(někdy podněcován milenkou) ,prostě jak idiot ( to není sprosté slovíčko, to je jen člověk meního IQ), s tím ale my holt nic nenaděláme, na to musí oni přijít sami....v lepím případě na to příjdou, ale nepřiznají, jen změní chování či názory( no a to bezpečně pozná)
Peto, dr se, ono se to obrátí ve tvůj prospěch...zatím neví, co myslela kartářka tím bleskem z čistého nebe, ale ber to jako osud....osudu ale můe v mezích moností pomoci...
Mía
Není tady
Ahoj Mío, tak M. odmaturoval a od úterý spí u rodičů. Dvě noci strávil s ní po barech (slavili maturitu). Včera je potkala moje mamča ve městě.
Spoření jsem mu dala a druhou půlku dám dceři na účet. Mám těstí, e na něm nejsem finanče závislá a i bez něho dopřeju holčičce co bude potřebovat.
Zpátky u ho nechci , v tom mám jasno.
Chtěla bych se domluvit na rozdělení majetku bez tahání po soudech,nevím jestli to půjde.
On si s sebou vzal nootebok, take ted píu z návtěvy u rodičů a na net se moc nedostanu.
Nevím jestli budu moct někdy někomu jetě věřit, vdyt on byl ten poslední do koho bych to řekla, vdy to odsuzoval a říkal, e je to jen o té počáteční zamilovanosti a ted za sebou boří mosty. Je to úplně jinej člověk, jak se můe během chvíle tak změnit. Nechápu.
U kartářky jsem byla brzy to je pravda, u si ani moc nepamatuju co říkala.
Není tady
Spoření holčičky dělit na půlku????!!! To je vrchol ! Od takovýho pseudotatínka UTÍKEJ, co ti budou nohy stačit! Protoe mezi dospělými se samozřejmě můe udát cokoliv, ale tady evidentně něco nehraje. Neboj, důvěra se vrátí, ale bude posunutá o krok dál jako vichni. A to je dobře!! Take, hlavu nahoru, prsa vystrčit a úsměv na tvář, má přece koho milovat!!! ( kdybys tápala- holčička a TY) . Dr se !!
Není tady
Peta: Tak se dr, a ho nezabije, hajzlíka! To s tím spořením toti taky nechápu, je to idiot a v podstatě tady vidí, e nechtít ho zpět je to nejlepí, co můe udělat. Teď si jen zodpovědět, proč mi byl do cesty v ivotě nastrčen zrovna on a jak jsem se z toho měla poučit a co jsem měla dělat jinak....Ví, on nebude a tak jiný člověk. To jen my, jejich eny, je vidíme jinak. Oni jsou pořád stejní, jen my nechceme často vidět. Dr se, má sílu, zvládne to. I to věření někomu. To přijde, za nějakou dobu. Já jsem rok po rozchodu a rozvodu a pořád se zdráhám svému novému vztahu uvěřit....někdy mi to jde, někdy ne...časem se to zlepuje.
Není tady
Přítí týden u budu mít doma počítač, tak budu psát častěji. Jen ve zkratce.
Včera ji seznámil s tou "kamarádkou" a já jsem z toho na nervy. Nevím jestli podat ádost já nebo to nechat na něm. Do baráku mi chodí kdy se mu chce . ílim.
Není tady
Samozřejmě myslim dceru, mam toho plnou hlavu, tak jsem napsala ji. Nevím jak se k tomu postavit.
Není tady
Ahoj Peto, jestli ví, e s ním nechce být a asi bych taky nechtěla, tak bude muset vydret. Hlavně mu neustupuj, teď musí myslet na sebe a dceru. Já bych mu ádné dceřino spoření nedávala, dcera zůstane u tebe a i kdy ti bude platit, stejně to /ja to vypadá/ bude víc na tobě. Ale úplně tě chápu, e neví kudy kam, znám to.
Jsou to fakt blbé situace a opravdu to chce čas. S dcerou promluv, ale nepotvávej ji moc proti němu, stejně by se ti to vymstilo. Ale /nevím kolik má roku - dcera/ rozumně bych to s ní probrala. Já měla taky hrůzu, abych o ni nepřila.
Není tady
Peto promiň, teď vidím, e malá má osm. Já holky nikdy nevím, co bych udělala, kdyby dcera byla tak malá. M. mi teď často v hádce říkal, e by ode mně odeel dřív, ale neel kvůli dceři. Straně mě to vdycky bolí, kdy to teď říká, tak mu odpovídám, e to měl teda udělat. Ale on dceru opravdu má moc rád a vůbec si neumím představit , e by od ní odeel. I teď je to obrovský problém /je jí skoro 18/. Dochází mu, e u za ní nepůjde kadý večer - dát dobrou noc. A e to bude hodně jiné.
Myslí Peto, e je to fakt definitivní ? Zdá se mi, e ho má ráda.
Není tady
Ráda ho nemam, ale chci se domluvit v klidu a problémy dělat nechci. Vím . e se chová jako hajzl, ale oplácet to nebudu. Myslim , e a u něho opadne počáteční zamilovanost a bude se moct bavit "normálně " tak si to uvědomí co napáchal. I kdyby chtěl zpátky (jako , e nechce) tak u ted je pozdě.
Holčičku nepotvávam ba naopak, říkám , e tatínek jí má rád a jetě ho omlouvám, aby ONA nebyla smutná. Ted bojuju s tím . e m. ji seznamuje s tou novou, a nevim co dělat.
Není tady
Milá Peto, jen ty jsi její máma, ty se bojí, e na to dcerka zapomene? Cítím v tom tvou árlivost, e by ji snad mohla mít ráda, e se z nich stanou tak trochu kamarádky, budou spolu vycházet, e to nakonec moná není tak straná zlá enská, jak by si to tvé (právem) uraené srdíčko přálo... tohle nemyslím ve zlém, protoe tu situaci ti naprosto nezávidím, a je jasné, e má pocit, e ta malá je teď jediný, kdo ti zůstal, kdo tě má rád, a teď ti hrozí, e by ses snad musela o ni jetě dělit... ale s tím nic nenadělá, ví? Pokud ona bude součástí ivota tvého m. bude se i ona vídat s dcerou - a nakonec, není lepí pocit, e kdy bude malá s nimi, e je v bezpečí, veselá, neohroená tím, e ji někde zapomenou? Neboj se, jestli bude malé dávat stále vechnu lásku a pozornost (ale nezapomeň i sama na sebe, i sobě si musí dát lásku) tak nikdy nezapomene, kdo je její maminečka...
Zaměř se teď spí na provozní záleitosti, je opravdu nemyslitelné, aby áhl dceři na peníze... má asi strach, e si je vybere sama... a přemýlela bych nad právními kroky kolem dcery, svěření do péče, výivné, pokud s vámi nebydlí a nepodílí se..tomu moc nerozumím, neřeila jsem to. Zaplapánbůh.
Přeju ti hodně těstí, a to ustojí, zůstaň rovná, nepokořuj se přes sebou samotnou nějakými bojůvkami, ujasni si, co od ivota chce...pa
Není tady
Lazurko,
neboj. Máma je jen jedna a Ty jsi byla a jsi určitě dobrá máma a dítě to vycítí.
Dr se.
Není tady
Sofi, myslelas to oslovení váně? Já ani dceru nemám :-) (teda, bohuel :-()
Není tady
Lazurko napsala jsi to dobře asi se bojím , e by jí mohla mít ráda. Jene je to zamotanějí, protoe oni spolu (nejspí) nezůstanou, ona se má vdávat a mého m. má jen jako bokovku. Take nechci, aby holčičku seznamoval se svýma milenkama.
Není tady
Lazurka napsal(a):
Sofi, myslelas to oslovení váně? Já ani dceru nemám :-) (teda, bohuel :-()
Omlouvám se, patřilo tam Peto.
Není tady
Peta: Mně v téhle podobné situaci (nová partnerka mého bývalého a moje a jeho dítě) pomohlo, kdy jsem si uvědomila, e budu maximálně astná, kdy ta nová bude mít moje dítko ráda (je mu 12 let). Sice kdy mi syn nadeně představoval dárek pro tu novou, tak asi půl sekundy se mi chtělo zaječet něco erednýho (já ji toti znám z dřívějka, je to bývalá milenka mého mue, jinak pracuje jako go-go tanečnice a i kdy to nebyla ona, proč jsem se rozvedla, tak přiznávám, e ji zrovna nemiluju)...jene pak mi dolo, e je fajn, e to dítě k ní má takový vztah, e jí dokonce koupil dárek. To chápu tak, e i ona ho má jistě ráda, neubliuje mu, neodstrkuje ho (sama má jetě jedno dítě, tříleté).....take jsem se uklidnila a začala být ráda, e jetě existuje dalí člověk, který má rád moje dítě......Do toho, s kým seznamuje tvůj manel dcerku, bohuel nemůe nijak vstupovat. Zákazy směrem k manelovi cesta nevede, zákazy stýkání dcery a manela to taky nevyřeí....nech tomu volný průběh. Nech je být, kdy malá bude chtít k tátovi, a jde, nepodmiňuj to ničím......Manel se před dcerou shodí sám, pokud ji kadý měsíc představí novou partnerku....(za co bych jako máma ráda nebyla, protoe dítě si přeci jen zaslouí spí tátu, ke kterému můe vzhlíet a váit si ho). Snaila bych se s dcerou hodně mluvit, aby věděla, e tě zajímá, jak se cítí, na co myslí, co si přeje (nejspí, abyste zůstali u sebe, co ale nepůjde - já to doma přirovnala ke vztahu, kdy syn měl kamaráda Pavla a ten byl nejlepí a najednou u je nejlepí zase Petr. To se v ivotě stává...). Nezapomněla bych se ptát, jak by si představovala vídat se s tátou. Spí asi bych se dohodla nejdřív s manelem, co by nám vyhovovalo a pak bych to dala dceři ke "schválení". Kdyby měla jiný nápad, snaila bych se jí vyjít vstříc. Pokusila bych se vysvětlit, e za rozchod rodičů nenese vinu (kupodivu si to děti často berou osobně - kdybych nezlobil, táta by neodeel...). Dr se a tomu, s kým se otec stýká, zkus nevěnovat pozornost. (Můe se pokusit manelovi říct, e to nevidí jako nejlepí řeení, ale asi se nesetká s pochopením. Manel to bude brát tak, e se mu snaí montovat do jeho ivota. Nepochopí, e ti jde o dceru. Měla jsem to podobné a pořád nechápala, e manel reaguje tak podráděně...lo mi váně jen o dítě, měla jsem za to, e je to podraz vůči dítěti přivést si novou partnerku měsíc po odchodu manelky, po dvanáctiletém manelství...myslela jsem, e dítě mělo dostat víc času, aby si převejkalo, e táta s mámou u nejsou spolu, aby se s tím smířilo...a pak aby mohlo přijmout novou enu....můj mu se vztekal a já nechápala, proč se zlobí...lo mi váně o dítě......nechápala jsem, dokud mi jeden mu nevysvětlil, e bývalý to chápe jako montování se do jeho ivota. Take jsem pochopila a u "neprudím". Nemá to smysl, on by to stejně BM nechápal.)....Neře prostě to, jestli si milenku manel vezme, nebo ne. To je jejich vztah, jejich věc. Já bych řeila a to, e by se třeba ukázalo, e ta nová je hyena, která moje dítě zamyká za trest ve sklepě...(no to jsem přehnala, to bych ji toti zabila....)......Dr se, přeju ti dostatek sil. Pa.
Upravil(a) Eva36 (19. 6. 2006 10:27)
Není tady
Ahoj holky, tak jsem tady po delí odmlce a kdo si vzpomíná na mé trápení, tak Vám napíu jak to pokračuje. Manel se od nás odstěhoval a nael si s přítelkyní pronájem, ta se rozela se svým snoubencem a bydlí s mým m., holčička u ji zná (díky Evě36 jsem se stím lépe vyrovnala) a já jsem docela v pohodě. Nikdy bych nevěřila, e se s rozvodem , který m. se podal tak rychle smířím. Byli jsme spolu od 17 let a já si ted uívám nově nabytou svobodu. Někdy to na mě dopadne, ale u se nelituju a beru ivot jak přichází. Vdyt s kadym koncem něco nového začíná.
Není tady
Peto, a ti optimismus vydrí. A a ü je jenom dobře.
Není tady
Peta: Já byla s tím mým od 15 let, v 18 jsem si ho vzala a v necelých 31 jsme se rozvedli. Nae cesty se prostě rozdělily. Nějaký čas jsme se obohacovali a pak u nebylo z čeho brát, tak jsme li od toho. Nově nabytá svoboda není vůbec k zahození a někdo tu psal, e být sám se sebou zas není tak patná společnost Co je fakt. Naučila jsem se, e nic není věčné a e nemám na nikom a na ničem lpět. Věci pro mě nikdy problém nebyly. Spí vztahy. Ale ani tam nelze lpět. Jedno skončí, začne druhé, přesně jak říká. Teď máme obě (ty i já) anci vyvarovat se starých chyb a ít si ivot po svém, podle naich představ. A ti to lape!
Není tady
Ahojky, tak dítě u máme u soudu vyřeené, je v mé péči:-), a manel si ji bere kdykoli je to moné, větinou o víkendy, jen se mu nelíbí víe alimentů 2500,-. Zájem o ní má a ona k němu chodí ráda, i na novou tetu si zvykla. U mě se ted objevil někdo, kdo by se i mě líbil, jene nevěřim chlapům pomalu ani jméno a nevím jak dlouho to bude jetě trvat. Jo a ten optimismus, ten někdy je a někdy se musí vytáhnout a ze dna.
Není tady
Ahojky Peto, tvůj příběh jsem teď přečetla poprvé a musím říct, e tě obdivuju, e ses se vím dokázala tak rychle vyrovnat a smekám Já mám mnohem jednoduí problém, odchod po 4letém vztahu a bez děcka a proívám to celé mnohem intenzivněji (kdy porovnám, kde tys byla po pár měsících a kde jsem teď já). Musím říct, e tvůj příběh mě naplnil takovým vnitřním klidem, e já tohle přece taky dokáu - myslím přenést se přes to... i kdy... teď jsem zase relativně v klidu, ale a se minulost zase ozve, tak to se mnou asi zase zamává...
Nicméně, a si najde fajn chlapa pro ivot a má se líp ne předtím
Není tady
Ví se mnou to taky zamávalo né e né, ale manel mi nedal od začátku jedinou anci a tím mě vlastně hodně pomohl, ádný sliby a planý naděje. A taky mam bezva rodinu, a hlavně bráchu, který mě v tom nenechali. Kdy je v poho moje holčička , tak jsem v klidu i já. Jen těm chlapum nějak nevěřim.
Taky Ti přeju at se má krásně a rychle se vyrovná s tím co bylo a raduje se jen z toho co bude.
Není tady
Peto, je pravda, e ten můj mlil a e to, e je konec, jsem si uvědomila teprve ani ne před dvěma týdny a rodiče a bráchu mám 200 km daleko. Ale i tak jsem ráda, poznala jsem kdo jsou mí opravdoví přátelé - lidi kdo mě podreli - a ostatní, kterým bylo jedno co se mnou je, i kdy věděli, čím procházím Myslím, e věřit zase začne, chce to čas, kdy se začíná od čistého stolu, tak je to jednoduí ne u někoho, kdo u jednou zradil
Není tady
Ahoj babiněačky :-), nevím jestli je tu někdo ze sloení před 5 lety, ale já jsem tu tak dlouhou dobu nebyla a ted jsem si na babinet vzpomněla a vytrachala své téma, které jsem tu kdysi řeila :-).
Tak Vám ve zkratce povím, jak to vlastně skončilo :-).
S manelem vycházíme bez problémů, na vem se dohodnem. On u má 3 letého syna, ale je podruhé rozvedený.
Já jsem zůstala s tím přítelem, kterého jsem nala , kdy nás ex.opustil, jsme spolu u 7 let a vechno nám klape :-). Dcera ije celou dobu se mnou :-)
Není tady
Peta napsal(a):
Ahoj babiněačky :-), nevím jestli je tu někdo ze sloení před 5 lety, ale já jsem tu tak dlouhou dobu nebyla a ted jsem si na babinet vzpomněla a vytrachala své téma, které jsem tu kdysi řeila :-).
Tak Vám ve zkratce povím, jak to vlastně skončilo :-).
S manelem vycházíme bez problémů, na vem se dohodnem. On u má 3 letého syna, ale je podruhé rozvedený.
Já jsem zůstala s tím přítelem, kterého jsem nala , kdy nás ex.opustil, jsme spolu u 7 let a vechno nám klape :-). Dcera ije celou dobu se mnou :-)
Jéj, mne sa to vdy lúbi, keď niekto dojde po dlhej dobe oznámi, e jeho trápenia u pominuli.
Prajem ti veža astia v ďalom ivote.
Není tady