Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 2. 6. 2006 13:39

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Ahoj, to je milé, že na mě někdo myslí. U kartářky jsem byla, ale moc moudrá z toho nejsem , řekla mi , že něco přišlo jako blesk z nebe, že se cítím vina , a že to dobře dopadne, nevím v jakém slova smyslu. Moc jsem se nemohla ptát, protože se mi chtělo pořád brečet.
M.  řekl, že se přes víkend odstěhuje k rodičům. Včera velká hádka, protože chce půl peněz ze spoření, které vyšlo dceři. Dneska jsem vyzvedla půl účtu a dám mu to at zmizí.
Dnes jsem byla u právníka a trochu mě potěšil, ale byl toho názoru, že než se soudit tak se zkusit domluvit, to bych ráda., jenže radí se to dobře.
Včera na mě m. hulákal před holkou, kterou jsem pak nemohla uklidnit, tak to už se nesmí nikdy opakovat, dcera je pro mě na prvním místě.
Tím jak se m. chová hnusně a jde po majetku bez výčitek (ani k dceři), tak mě pomohl se z toho rychleji vzamatovat a myslet reálně. Pořád nevím co bude a nechápu jak tak "bezvadnej " člověk se mohl takhle změnit, prostě mi to hlava nebere.

Není tady

 

#52 6. 6. 2006 21:07

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 2075

Re: Já nevím

Pešto:
klid a nejdřív se zamysli co ty chceš:co by tobě bylo milejší, aby muž zůstal s Vámi i přes to vechno,nebo aby táhl do horoucích pekel...Zavři oči a chvíli zapřemýšlej, protože OPRAVDU ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ.Ke kartářce jsi šla asi moc brzy, tzn.  nevyrovnaná, neptala ses, spíš jsi byla z celé situace vyvedená z míry. Neva, nic se neděje....
M.se chce odstěhovat k rodičům, on to tedy chce řešit..nech ho, a jde, protože když bude něco mermomocí chtít udělat, nezabráníš, naopak, akce vyvolává reakci - to my holky si z fyziky málokdo pamatujeme...

Technická poznámka nebo-li dotaz: Proč ON chce půlku spoření dcery? Není toto spoření vaší dcery? Tudíž proč ON by měl chtít půlku? Předpokládám, že ty nechceš druhou půlku taky probendit?!?!, je to přece Vaší dcery, ale to by si tedy měl především uvědomit ON.
Bohužel někdy se bezvadnej člověk přemění v hulváta, který přemýšlí jak....(někdy podněcován milenkou) ,prostě jak idiot ( to není sprosté slovíčko, to je jen člověk menšího IQ), s tím ale my holt nic nenaděláme, na to musí oni přijít sami....v lepším případě na to příjdou, ale nepřiznají, jen změní chování či názory( no a to bezpečně poznáš)

Pešto, drž se, ono se to obrátí ve tvůj prospěch...zatím nevíš, co myslela kartářka tím bleskem z čistého nebe, ale ber to jako osud....osudu ale můžeš v mezích možností  pomoci...
Míša

Není tady

 

#53 10. 6. 2006 12:44

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Ahoj Míšo, tak M. odmaturoval a od úterý spí u rodičů. Dvě noci strávil s ní po barech (slavili maturitu). Včera je potkala moje mamča ve městě.
Spoření jsem mu dala a  druhou půlku dám dceři na účet. Mám štěstí, že na něm nejsem finanče závislá a i bez něho dopřeju holčičce co bude potřebovat.
Zpátky už ho nechci , v tom mám jasno.
Chtěla bych se domluvit na rozdělení majetku bez tahání po soudech,nevím jestli to půjde.
On si s sebou vzal nootebok, takže ted píšu z návštěvy u rodičů a na net se moc nedostanu.
Nevím jestli budu moct někdy někomu ještě věřit, vždyt on byl ten poslední do koho bych to řekla, vždy to odsuzoval a říkal, že je to jen o té počáteční zamilovanosti a ted za sebou boří mosty. Je to úplně jinej člověk, jak se může během chvíle tak změnit. Nechápu. 
U kartářky jsem byla brzy to je pravda, už si ani moc nepamatuju co říkala.

Není tady

 

#54 12. 6. 2006 8:47

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Registrovaný: 18. 4. 2006
Příspěvky: 5269
Web

Re: Já nevím

Spoření holčičky dělit na půlku????!!! To je vrchol ! Od takovýho pseudotatínka UTÍKEJ, co ti budou nohy stačit! Protože mezi dospělými se samozřejmě může udát cokoliv, ale tady evidentně něco nehraje.                                                                                                                                                      Neboj, důvěra se vrátí, ale budeš posunutá o krok dál jako všichni. A to je dobře!! Takže, hlavu nahoru, prsa vystrčit a úsměv na tvář, mᚠpřece koho milovat!!! ( kdybys tápala- holčička a TY) . Drž se !!  cool


zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

 

#55 13. 6. 2006 14:16

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Já nevím

Pešta: Tak se drž, a ho nezabiješ, hajzlíka! To s tím spořením totiž taky nechápu, je to idiot a v podstatě tady vidíš, že nechtít ho zpět je to nejlepší, co můžeš udělat. Teď si jen zodpovědět, proč mi byl do cesty v životě nastrčen zrovna on a jak jsem se z toho měla poučit a co jsem měla dělat jinak....Víš, on nebude až tak jiný člověk. To jen my, jejich ženy, je vidíme jinak. Oni jsou pořád stejní, jen my nechceme často vidět. Drž se, mᚠsílu, zvládneš to. I to věření někomu. To přijde, za nějakou dobu. Já jsem rok po rozchodu a rozvodu a pořád se zdráhám svému novému vztahu uvěřit....někdy mi to jde, někdy ne...časem se to zlepšuje.

Není tady

 

#56 16. 6. 2006 11:12

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Příští týden už budu mít doma počítač, tak budu psát častěji. Jen ve zkratce.
Včera ji seznámil s tou "kamarádkou" a já jsem z toho na nervy. Nevím jestli podat žádost já nebo to nechat na něm. Do baráku mi chodí kdy se mu chce . Šílim.

Není tady

 

#57 16. 6. 2006 11:47

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Samozřejmě myslim dceru, mam toho plnou hlavu, tak jsem napsala ji. Nevím jak se k tomu postavit.

Není tady

 

#58 16. 6. 2006 12:00

aeva1
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 1207

Re: Já nevím

Ahoj Pešto, jestli víš, že s ním nechceš být a asi bych taky nechtěla, tak budeš muset vydržet. Hlavně mu neustupuj, teď musíš myslet na sebe a dceru. Já bych mu žádné dceřino spoření nedávala, dcera zůstane u tebe a i když ti bude platit, stejně to /ja to vypadá/ bude víc na tobě. Ale úplně tě chápu, že nevíš kudy kam, znám to.
Jsou to fakt blbé situace a opravdu to chce čas. S dcerou promluv, ale nepoštvávej ji moc proti němu, stejně by se ti to vymstilo. Ale /nevím kolik má roku - dcera/ rozumně bych to s ní probrala. Já měla taky hrůzu, abych o ni nepřišla.

Není tady

 

#59 16. 6. 2006 12:12

aeva1
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 1207

Re: Já nevím

Pešto promiň, teď vidím, že malá má osm. Já holky nikdy nevím, co bych udělala, kdyby dcera byla tak malá. M. mi teď často v hádce říkal, že by ode mně odešel dřív, ale nešel kvůli dceři. Strašně mě to vždycky bolí, když to teď říká, tak mu odpovídám, že to měl teda udělat. Ale on dceru opravdu má moc rád a vůbec si neumím představit , že by od ní odešel. I teď je to obrovský problém /je jí skoro 18/. Dochází mu, že už za ní nepůjde každý večer - dát dobrou noc. A že to bude hodně jiné.
Myslíš Pešto, že je to fakt definitivní ? Zdá se mi, že ho mᚠráda.

Není tady

 

#60 16. 6. 2006 12:34

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Ráda ho nemam, ale chci se domluvit v klidu a problémy dělat nechci. Vím . že se chová jako hajzl, ale oplácet to nebudu. Myslim , že až u něho opadne počáteční zamilovanost a bude se moct bavit "normálně " tak si to uvědomí co napáchal. I kdyby chtěl zpátky (jako , že nechce) tak už ted je pozdě.
Holčičku nepoštvávam ba naopak, říkám , že tatínek jí má rád a ještě ho omlouvám, aby ONA nebyla smutná.  Ted bojuju s tím . že m. ji seznamuje s tou novou, a nevim co dělat.

Není tady

 

#61 16. 6. 2006 15:32

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 4. 2006
Příspěvky: 665

Re: Já nevím

Milá Pešto, jen ty jsi její máma, ty se bojíš, že na to dcerka zapomene? Cítím v tom tvou žárlivost, že by ji snad mohla mít ráda, že se z nich stanou tak trochu kamarádky, budou spolu vycházet, že to nakonec možná není tak strašná zlá ženská, jak by si to tvé (právem) uražené srdíčko přálo... tohle nemyslím ve zlém, protože tu situaci ti naprosto nezávidím, a je jasné, že mᚠpocit, že ta malá je teď jediný, kdo ti zůstal, kdo tě má rád, a teď ti hrozí, že by ses snad musela o ni ještě dělit... ale s tím nic nenaděláš, víš? Pokud ona bude součástí života tvého m. bude se i ona vídat s dcerou - a nakonec, není lepší pocit, že když bude malá s nimi, že je v bezpečí, veselá, neohrožená tím, že ji někde zapomenou? Neboj se, jestli budeš malé dávat stále všechnu lásku a pozornost (ale nezapomeň i sama na sebe, i sobě si musíš dát lásku) tak nikdy nezapomene, kdo je její maminečka...
Zaměř se teď spíš na provozní záležitosti, je opravdu nemyslitelné, aby šáhl dceři na peníze... má asi strach, že si je vybereš sama... a přemýšlela bych nad právními kroky kolem dcery, svěření do péče, výživné, pokud s vámi nebydlí a nepodílí se..tomu moc nerozumím, neřešila jsem to. Zaplapánbůh.
Přeju ti hodně štěstí, a to ustojíš, zůstaň rovná, nepokořuj se přes sebou samotnou nějakými bojůvkami, ujasni si, co od života chceš...pa


Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

 

#62 16. 6. 2006 15:45

SOFI
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 437

Re: Já nevím

Lazurko,
neboj. Máma je jen jedna a Ty jsi byla a jsi určitě dobrá máma a dítě to vycítí.

Drž se.

Není tady

 

#63 16. 6. 2006 20:11

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 4. 2006
Příspěvky: 665

Re: Já nevím

Sofi, myslelas to oslovení vážně? Já ani dceru nemám :-) (teda, bohužel :-()


Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

 

#64 18. 6. 2006 12:06

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Lazurko napsala jsi to dobře asi se bojím , že by jí mohla mít ráda. Jenže je to zamotanější, protože oni spolu (nejspíš) nezůstanou, ona se má vdávat a mého m. má jen jako bokovku. Takže nechci, aby holčičku seznamoval se svýma milenkama.

Není tady

 

#65 19. 6. 2006 10:19

SOFI
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 437

Re: Já nevím

Lazurka napsal(a):

Sofi, myslelas to oslovení vážně? Já ani dceru nemám :-) (teda, bohužel :-()

Omlouvám se, patřilo tam Pešto.

Není tady

 

#66 19. 6. 2006 10:23

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Já nevím

Pešta: Mně v téhle podobné situaci (nová partnerka mého bývalého a moje a jeho dítě) pomohlo, když jsem si uvědomila, že budu maximálně šastná, když ta nová bude mít moje dítko ráda (je mu 12 let). Sice když mi syn nadšeně představoval dárek pro tu novou, tak asi půl sekundy se mi chtělo zaječet něco šerednýho (já ji totiž znám z dřívějška, je to bývalá milenka mého muže, jinak pracuje jako go-go tanečnice a i když to nebyla ona, proč jsem se rozvedla, tak přiznávám, že ji zrovna nemiluju)...jenže pak mi došlo, že je fajn, že to dítě k ní má takový vztah, že jí dokonce koupil dárek. To chápu tak, že i ona ho má jistě ráda, neubližuje mu, neodstrkuje ho (sama má ještě jedno dítě, tříleté).....takže jsem se uklidnila a začala být ráda, že ještě existuje další člověk, který má rád moje dítě......Do toho, s kým seznamuje tvůj manžel dcerku, bohužel nemůžeš nijak vstupovat. Zákazy směrem k manželovi cesta nevede, zákazy stýkání dcery a manžela to taky nevyřešíš....nech tomu volný průběh. Nech je být, když malá bude chtít k tátovi, a jde, nepodmiňuj to ničím......Manžel se před dcerou shodí sám, pokud ji každý měsíc představí novou partnerku....(za což bych jako máma ráda nebyla, protože dítě si přeci jen zaslouží spíš tátu, ke kterému může vzhlížet a vážit si ho). Snažila bych se s dcerou hodně mluvit, aby věděla, že tě zajímá, jak se cítí, na co myslí, co si přeje (nejspíš, abyste zůstali u sebe, což ale nepůjde - já to doma přirovnala ke vztahu, kdy syn měl kamaráda Pavla a ten byl nejlepší a najednou už je nejlepší zase Petr. To se v životě stává...). Nezapomněla bych se ptát, jak by si představovala vídat se s tátou. Spíš asi bych se dohodla nejdřív s manželem, co by nám vyhovovalo a pak bych to dala dceři ke "schválení". Kdyby měla jiný nápad, snažila bych se jí vyjít vstříc. Pokusila bych se vysvětlit, že za rozchod rodičů nenese vinu (kupodivu si to děti často berou osobně - kdybych nezlobil, táta by neodešel...).  Drž se a tomu, s kým se otec stýká, zkus nevěnovat pozornost. (Můžeš se pokusit manželovi říct, že to nevidíš jako nejlepší řešení, ale asi se nesetkᚠs pochopením. Manžel to bude brát tak, že se mu snažíš montovat do jeho života. Nepochopí, že ti jde o dceru. Měla jsem to podobné a pořád nechápala, že manžel reaguje tak podrážděně...šlo mi vážně jen o dítě, měla jsem za to, že je to podraz vůči dítěti přivést si novou partnerku měsíc po odchodu manželky, po dvanáctiletém manželství...myslela jsem, že dítě mělo dostat víc času, aby si přežvejkalo, že táta s mámou už nejsou spolu, aby se s tím smířilo...a pak aby mohlo přijmout novou ženu....můj muž se vztekal a já nechápala, proč se zlobí...šlo mi vážně o dítě......nechápala jsem, dokud mi jeden muž nevysvětlil, že bývalý to chápe jako montování se do jeho života. Takže jsem pochopila a už "neprudím". Nemá to smysl, on by to stejně BM nechápal.)....Neřeš prostě to, jestli si milenku manžel vezme, nebo ne. To je jejich vztah, jejich věc. Já bych řešila až to, že by se třeba ukázalo, že ta nová je hyena, která moje dítě zamyká za trest ve sklepě...(no to jsem přehnala, to bych ji totiž zabila....)......Drž se, přeju ti dostatek sil. Pa.

Upravil(a) Eva36 (19. 6. 2006 10:27)

Není tady

 

#67 8. 8. 2006 21:14

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Ahoj holky, tak jsem tady po delší odmlce a kdo si vzpomíná na mé trápení, tak Vám napíšu jak to pokračuje. Manžel se od nás odstěhoval a našel si s přítelkyní pronájem, ta se rozešla se svým snoubencem a bydlí s mým m., holčička už ji zná  (díky Evě36 jsem se stím lépe vyrovnala) a já jsem docela v pohodě. Nikdy bych nevěřila, že se s rozvodem , který m. se  podal tak rychle smířím. Byli jsme spolu od 17 let a já si ted užívám nově nabytou svobodu. Někdy to na mě dopadne, ale už se nelituju a beru život jak přichází. Vždyt s každym koncem  něco nového začíná.

Není tady

 

#68 8. 8. 2006 21:48

aeva1
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 1207

Re: Já nevím

smilesmilesmile
Pešto, a ti optimismus vydrží. A a üž je jenom dobře.

Není tady

 

#69 8. 8. 2006 22:52

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Já nevím

Pešta: pussa Já byla s tím mým od 15 let, v 18 jsem si ho vzala a v necelých 31 jsme se rozvedli. Naše cesty se prostě rozdělily. Nějaký čas jsme se obohacovali a pak už nebylo z čeho brát, tak jsme šli od toho. Nově nabytá svoboda není vůbec k zahození a někdo tu psal, že být sám se sebou zas není tak špatná společnost wink Což je fakt. Naučila jsem se, že nic není věčné a že nemám na nikom a na ničem lpět. Věci pro mě nikdy problém nebyly. Spíš vztahy. Ale ani tam nelze lpět. Jedno skončí, začne druhé, přesně jak říkáš. Teď máme obě (ty i já) šanci vyvarovat se starých chyb a žít si život po svém, podle našich představ. A ti to šlape! smile

Není tady

 

#70 7. 1. 2007 16:56

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Ahojky, tak dítě už máme u soudu vyřešené, je v mé péči:-), a manžel si ji bere kdykoli je to možné, většinou o víkendy, jen se mu nelíbí víše alimentů 2500,-. Zájem o ní má a ona k němu chodí ráda, i na novou tetu si zvykla. U mě se ted objevil někdo, kdo by se i mě líbil, jenže nevěřim chlapům pomalu ani jméno a nevím jak dlouho to bude ještě trvat. Jo a ten optimismus, ten někdy je a někdy se musí vytáhnout až ze dna.

Není tady

 

#71 7. 1. 2007 18:20

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 19. 11. 2006
Příspěvky: 2245
Web

Re: Já nevím

Ahojky Pešto, tvůj příběh jsem teď přečetla poprvé a musím říct, že tě obdivuju, že ses se vším dokázala tak rychle vyrovnat a smekám godlike Já mám mnohem jednodušší problém, odchod po 4letém vztahu a bez děcka a prožívám to celé mnohem intenzivněji (když porovnám, kde tys byla po pár měsících a kde jsem teď já). Musím říct, že tvůj příběh mě naplnil takovým vnitřním klidem, že já tohle přece taky dokážu - myslím přenést se přes to... i když... teď jsem zase relativně v klidu, ale až se minulost zase ozve, tak to se mnou asi zase zamává...

Nicméně, a si najdeš fajn chlapa pro život a mᚠse líp než předtím wink


Plýžením v plyš! tongue

Není tady

 

#72 7. 1. 2007 18:44

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Víš se mnou to taky zamávalo né že né, ale manžel mi nedal od začátku jedinou šanci a tím mě vlastně hodně pomohl, žádný sliby a planý naděje. A taky mam bezva rodinu, a hlavně bráchu, který mě v tom nenechali. Když je v poho moje holčička ,  tak jsem  v klidu i já. Jen těm chlapum nějak nevěřim.
Taky Ti přeju at se mᚠkrásně a rychle se vyrovnᚠs tím co bylo a raduješ se jen z toho co bude.stolt

Není tady

 

#73 7. 1. 2007 18:54

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 19. 11. 2006
Příspěvky: 2245
Web

Re: Já nevím

Pešto, je pravda, že ten můj mlžil a že to, že je konec, jsem si uvědomila teprve ani ne před dvěma týdny a rodiče a bráchu mám 200 km daleko. Ale i tak jsem ráda, poznala jsem kdo jsou mí opravdoví přátelé - lidi kdo mě podrželi - a ostatní, kterým bylo jedno co se mnou je, i když věděli, čím procházím smile Myslím, že věřit zase začneš, chce to čas, když se začíná od čistého stolu, tak je to jednodušší než u někoho, kdo už jednou zradil smile


Plýžením v plyš! tongue

Není tady

 

#74 30. 6. 2013 21:02

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Já nevím

Ahoj babiněačky :-), nevím jestli je tu někdo ze složení před 5 lety, ale já jsem tu tak dlouhou dobu nebyla a ted jsem si na babinet vzpomněla a vyštrachala své téma, které jsem tu kdysi řešila :-).
Tak Vám ve zkratce povím, jak to  vlastně skončilo :-).
S manželem vycházíme bez problémů, na všem se dohodnem. On už má 3 letého syna, ale je podruhé rozvedený.
Já jsem zůstala s tím přítelem, kterého jsem našla , když nás ex.opustil, jsme spolu už 7 let a všechno nám klape :-). Dcera žije celou dobu se mnou :-)

Není tady

 

#75 2. 7. 2013 18:50

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 4. 5. 2007
Příspěvky: 2360

Re: Já nevím

Pešta napsal(a):

Ahoj babiněačky :-), nevím jestli je tu někdo ze složení před 5 lety, ale já jsem tu tak dlouhou dobu nebyla a ted jsem si na babinet vzpomněla a vyštrachala své téma, které jsem tu kdysi řešila :-).
Tak Vám ve zkratce povím, jak to  vlastně skončilo :-).
S manželem vycházíme bez problémů, na všem se dohodnem. On už má 3 letého syna, ale je podruhé rozvedený.
Já jsem zůstala s tím přítelem, kterého jsem našla , když nás ex.opustil, jsme spolu už 7 let a všechno nám klape :-). Dcera žije celou dobu se mnou :-)

Jéj, mne sa to vždy lúbi, keď niekto dojde po dlhšej dobe oznámi, že jeho trápenia už pominuli.
Prajem ti veža šastia v ďalšom živote. pussatummenupp

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů