Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 5. 2006 16:03

Pešta
♥♥♥♥---

Já nevím

Kdo zná moje příspěvky, tak ví že jsem "měla" hezké manželství . Vždycky jsem si myslela, jak jsme v pohodě, M byl ten kdo odsuzoval nevěru a nikdy by mě nenapadlo, že budu potřebovat pomoct.  V pátek mi manžel řekl, že se chce rozvést, protože mu spolužačka (dodělává dálkově školu) otevřela oči, a že žije hrozně, že nikam nesmí a chce všude jezdit ......
Když jsem četla příspěvky od Pan, tak uznávám , že jsem milovala majetnicky, ale nᚠvztah vyhovoval oběma, alespon se  mi to zdálo.  Máme 8 letou holčičku, která ho miluje. Nevím co mám dělat, vyhodit ho z baráku? Ted jsme se dohodli, že ho necháme udělat maturitu a potom se uvídí.  Tu holku znám, má dlouholetý vztah, mám za ní jít ?  Momentálně nejsem schopná koupit si ani rohlík, abych se nerozbrečela, když na mě někdo promluví, nedokážu odpovědět, jestli je to sebelítost nevím, ale nejvíc je mi líto mojí holčičky.  Odpustit mu nedokážu, ale zlost na něj nemám, já nevím co cítím. Nedokážu si představit, že po 14 letech odejde.  Chci si s ním promluvit v klidu, ale nedokážu rozumě uvažovat. Už to chci mít za sebou at to dopadne jakkoliv.

Není tady

#2 25. 5. 2006 16:22

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Já nevím

Já si myslím, že pokud s ním chceš situaci probrat, musíš být v naprostém klidu, vyrovnaná a vědět co vlastně chceš. Asi není nejlepší variantou odbýt rozhovot, a´t už to mám za sebou. Možná byste si měli dát týden(dýl??2,3)pauzu,nemluvit o vztahu a pocitech- jen strikně organizačně. Za tu dobu se zklidníš, srovnáš, utřídíš myšlenky, priority (MUS͊) a bez hysterie a vzlyků si spolu promluvíte. Vyrozuměla jsem, že cítíš i svoji chybu- přístup k parterovi ve vztahu, třeba je možné - budete-li oba chtít- poučit se z chyb a nastartovat novou etapu. Máte-li stejnou představu o společném životě.

Je to velice těžké, ovládnout se když všechno bolí. mně pomohlo slovo . Jen seLITUJETE. Bylo to v trochu jiné situaci, ale sebelítost tady figuruje také. To mě doslova nas..... . A řekla jsem si : tak to teda ne!

Není tady

#3 25. 5. 2006 16:41

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Pešto
plně souhlásím s Wiki,pokus se vychladnout a prober si v hlavě co chceš.Nedělej unáhlené závěry.Vím že to není jednoduché.Třeba si jen myslíš že vám vᚠvztah vyhovoval oběma,třeba měl M pocit že se podřizuje.Bavili jste se o tom?Já tohle všechno pochopila až v poradně.Věř že všechno zlé je k něčemu dobré, třeba se poučíte  z chyb a budete chtít žít líp a jinak.Chce to čas.

Není tady

#4 25. 5. 2006 16:58

Pešta
♥♥♥♥---

To mi, řekl, že měl pocit, že se podřizuje, ale do poradny nechce. Nevím jestli bych mu ještě někdy dokázala věřit.  Je to moc čerstvé, nedokážeme spolu  v klidu mluvit.  On to nechce dávat dohromady, prý je ve stresu z maturity. Jsme spolu od 17 let, připadá mi, že chce něco dohnat.  Nekřičíme, nehádáme se on mi připadá ,že to plánoval , že se mu ulevilo, pro mě to byl šok. Ještě , že mám holčičku, ta mě drží.

Není tady

#5 25. 5. 2006 17:29

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Asi ho nechej v klidu odmaturovat a pak uvidíš co bude dál.Já byla na tom hodně podobně jako ty.On teď musí zjistit jestli mu ta volnost vyhovuje, když si ji po tolika letech vybojoval.On teď zřejmě bude procházet fází"dospívání", tak jak to psala PAN v tom příspěvku, kde jses našla i ty.M mi taky nedával žádnou naději.Chodila jsem na rady do poradny a hledala v sobě sílu a jednala podle nějaké intuice,cítění.Doma jsem se snažila fungovat jak nejlíp to šlo.Je to běh na dlouhou tra, když víš jestli ti za to stojí.A v té době jsem si taky uvědomila že nechci "majetnit"ale milovat.

Není tady

#6 25. 5. 2006 17:31

Pešta
♥♥♥♥---

A tys ho chtěla spátky? Jste spolu?

Není tady

#7 25. 5. 2006 20:32

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Ano chtěla, ale to jsem nevěděla jistě hned.To vše ti dojde časem,jestli si ho mᚠza co vážit,co k němu cítíš,prostě jestli je za co bojovat.Pořád jsme spolu a snad to tak zůstane,ještě nejsme u konce.

Není tady

#8 25. 5. 2006 23:26

Miši
♥♥♥----

Pešta napsal(a):

Momentálně nejsem schopná koupit si ani rohlík, abych se nerozbrečela, když na mě někdo promluví, nedokážu odpovědět, jestli je to sebelítost nevím, ale nejvíc je mi líto mojí holčičky.  Odpustit mu nedokážu, ale zlost na něj nemám, já nevím co cítím. Nedokážu si představit, že po 14 letech odejde.  Chci si s ním promluvit v klidu, ale nedokážu rozumě uvažovat. Už to chci mít za sebou at to dopadne jakkoliv.

Bolí to, viď? Moc to bolí...Člověk je v takové situaci zmítán mnoha city, chvilku nenávidí, chvilku odpouští, chvilku zuří, pak se propadá do zoufalství, pak se zas chvíli obviňuje a uvnitř v sobě slibuje nápravu. Když má člověk děti, chce je uchránit před světem dospělých, kteří se rozcházejí. Rozumím Ti...

Není tady

#9 26. 5. 2006 8:57

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Pešta: Zrovna čtu knihu od MUDr. Praška Asertivita v partnerských vztazích (nebo Asertivně...teď nevím). Je docela dobrá, je tam spousta nápadů, postřehů, návodů, co dělat jinak, na co se zaměřit. Je to hodně o tom, jak dávat druhému třeba tu svobodu, jak s sebou nenechat manipulovat. Prostě stojí za přečtení, mají ji zrovna v knihkupectvích (a možná i v knihovnách). Snad by ti mohla pomoct najít tu svoji cestičku a mohla bys jí číst, než manžel domaturuje....Za tou "holkou" bych nechodila. Nač? (Nerozumím tomu úplně - manžel s ní má hlubší vztah, chodí s ní? I kdyby jo, tak není nic ztraceno. Když je žena rozumná a chytrá, a to ty jsi, dokáže se zamyslet nad situací s nadhledem, a to zvládneš, tak dokáže i udržet manželství. Pokud tedy má partner vlastnosti, pro které stojí za to to manželství udržovat. - Můj je třeba neměl, takže zpočátku jsem lkala a pak jsem pochopila, že rozvod bude pro mě ne noční můrou, ale vysvobozením.) Držím ti palce, pa.

Není tady

#10 26. 5. 2006 9:23

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Pešto,

kdysi kdesi jsem slyšela (ve filmu, v písničce?) moudrou větu "Nikdo nám neřekl, že to bude lehký. Ale nikdo nám nikdy neřekl, jak těžký to bude".

Tím "to" je myšlen život.

Každý z nás si v 18 letech myslel, že (zbagatelizuju to) "Když si najdu hodnýho muže a budu sama hodná, budeme mít děti a budeme žít šastně až do smrti - a pranic se nám nemůže stát". Tenhle základní pocit měl v sobě asi každý z nás a přetrvává v nás přesně do té doby, než nás v životě potká něco nešastného. Do té doby než poprvé pocítíme zoufalství a bolest. A už ze ztráty milovaného člověka nebo z nemoci nebo třeba z problémů dítěte či finančních krachů.

Takže Pešto - říkám ti jednu věc: ŽIVOT JE T̎KEJ. Jak napsal můj oblíbený spisovatel a psychoterapeut Scott Peck "Lidé žijí v bláhové iluzi, že jsou na světě proto, aby byli stále šastní". Jo, myslím, že to je bláhová iluze. Pokud je tím "štěstím" myšlen život bez překážek, bez problémů a bez tápání.

Tak, jako jsi na tom teď ty, jsou na tom stovky jiných žen a mužů. Možná ti to trochu odlehčí - pocit, že v tom vůbec nejsi sama. A věř, že jsou stovky lidí na tom ještě mnohem mnohem hůř. Jsou nemocní, opuštění, nemají kde bydlet, zemřelo jim dítě, přišli o všechno.

Nebagatelizuju tvůj problém - věřím, že musíš být v šoku a nešastná - jen ti chci říct, že v životě potká každého jednoho z nás chvíle, kdy se bude muset postavit svým potížím čelem.

Pokud máte s mužem vztah od 17 let, pak je docela dobře možné, že on má pocit, že "si nic neužil". Myslíš, že je ten pocit tak nelogický? Nechci se ho vůbec zastávat, jen myslím, že bys měla - až opadne první zoufalství - v klidu rozvážit, co se vlastně stalo. A hlavně proč se to stalo.

Velmi ti doporučuju přečíst si příspěvky tory v tématu Dlouholetá nevěra. Je to moudrá žena, která od mužských nečeká to, co jí nemohou dát. Rozhodla se "nešílet ale žít". A její muž si jí moc váží - přestože je tam samozřejmě nějaké to "ale". Přečti si to.

Držím ti palce a nezoufej, dopadne to přesně tak, jak si to uděláš. Přesně tak, jak je to pro tebe nejlepší. To je už teď jisté! wink

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#11 26. 5. 2006 10:00

Pešta
♥♥♥♥---

Moc děkuji za podporu, ale po dnešní noci, kterou jsme celou mluvili už nemá nic cenu. Řekl, že i kdyby nebyla ta holka, tak by se chtěl rozejít, protože cítil, že už ho nemiluju. Už si ho nemůžu vážit, nechce nic řešit, nechce do poradny, je slaboch, chce jen utéct. Ta holka a stres před maturou mu to pomohli jen urychlit.
To, že si chce něco užít je pravda , to mi řekl.   
Já musim žít kvůli holce , nemůžu ji tu nechat. Jen se potřebuji vyhrabat z toho  šoku, abych mohla fungovat.

Není tady

#12 26. 5. 2006 10:10

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Pešto, není to příliš ukvapené jednání???

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#13 26. 5. 2006 10:23

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Nelámej hůl.Za začátku se opravdu zdá být vše neřešitelné.Chce to čas,a jestli to mᚠztratit hned a nebo později...Jak mi říkala v poradně, na to aby M odešel je vždy času dost,vrátit zpět už se nemusí.Třeba se objednej do poradny, zamysli se i nad sebou co jsi dělala špatně.Můžeš se o tom pobavit i s manželem co mu vadilo.Někdo ti doporučoval nějaké čtení, tak to zkus.Vím že to není jednoduché, člověk je apatický a o nic nemá zájem.Pročítej babinet a sbírej rady.Momentálně se s ním bav, že a už bude co bude, že chceš pracovat sama na sobě.Pokud to tak cítíš.Pak snad najdeš sama sebe a bude ti docházet,jak dál.

Upravil(a) Romča (26. 5. 2006 11:09)

Není tady

#14 26. 5. 2006 10:32

uzlík
♥♥♥♥♥--

Pešta napsal(a):

Moc děkuji za podporu, ale po dnešní noci, kterou jsme celou mluvili už nemá nic cenu. Řekl, že i kdyby nebyla ta holka, tak by se chtěl rozejít, protože cítil, že už ho nemiluju. Už si ho nemůžu vážit, nechce nic řešit, nechce do poradny, je slaboch, chce jen utéct. Ta holka a stres před maturou mu to pomohli jen urychlit.
Já musim žít kvůli holce , nemůžu ji tu nechat. Jen se potřebuji vyhrabat z toho  šoku, abych mohla fungovat.

Pešto neukvapuj se, nech ho poznat že se mýlil,nech ho poznat, že ho miluješ.

Není tady

#15 26. 5. 2006 10:36

Daniela02
♥♥♥♥♥♥-

uzlík napsal(a):

Pešta napsal(a):

Pešto neukvapuj se, nech ho poznat že se mýlil,nech ho poznat, že ho miluješ.

Ahoj uzlíku, jak se dneska máš, je ti lépe? Moc jsem na tebe večer myslela. smile

To nejkrásnější na světě je lásku dát a láskou být milován

Není tady

#16 26. 5. 2006 10:42

Pešta
♥♥♥♥---

Řekl mi tolik ošklivého, že se to nedá zapomenout, nechci mu dokazovat , že ho miluju, on ani o to nemá zájem.

Není tady

#17 26. 5. 2006 10:44

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Zapomenout jistě ne, ale vážně jsi stoprocentně přesvědčená, že za to nestojí? Zkuste trochu "vychladnout". Hm? smile

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#18 26. 5. 2006 10:44

uzlík
♥♥♥♥♥--

Daniela02 napsal(a):

Ahoj uzlíku, jak se dneska máš, je ti lépe? Moc jsem na tebe večer myslela. smile

Ahoj Danielko,
nějak nevím, ale cítím se lépe. Jsem sice pořád jako na houpačce, ale někdy mám pocit, že si do té houpačky sama sedám. Před chvílí jsem tu měla muže a bylo mi nějak fajn. Čím dál tím víc si uvědomuji, že tím svým chováním (fňukáním) bych mohla o strašně moc přijít. I potom všem,teď myslím ten mail, nějak více a více cítím, že by nám mohlo být prima. Musím se už konečně přes to dostat a začít žít. Dnes to cítím strašně moc.

Není tady

#19 26. 5. 2006 10:45

Daniela02
♥♥♥♥♥♥-

Pešta napsal(a):

Řekl mi tolik ošklivého, že se to nedá zapomenout, nechci mu dokazovat , že ho miluju, on ani o to nemá zájem.

Pešto, nechceš Vám dát trochu času, tím přece nemůžeš nic ztratit?

Není tady

#20 26. 5. 2006 10:46

aeva1
♥♥♥♥♥♥-

To je dobře, Uzlíku
Ahoj

Není tady

#21 26. 5. 2006 10:50

Daniela02
♥♥♥♥♥♥-

uzlík napsal(a):

Daniela02 napsal(a):

Ahoj Danielko,
nějak nevím, ale cítím se lépe. Jsem sice pořád jako na houpačce, ale někdy mám pocit, že si do té houpačky sama sedám. Před chvílí jsem tu měla muže a bylo mi nějak fajn. Čím dál tím víc si uvědomuji, že tím svým chováním (fňukáním) bych mohla o strašně moc přijít. I potom všem,teď myslím ten mail, nějak více a více cítím, že by nám mohlo být prima. Musím se už konečně přes to dostat a začít žít. Dnes to cítím strašně moc.

Uzlíčku, ani nevíš jakou jsi mi udělala radost. Je to přesně úplně stejné jak to prožívám já, ale přesně mᚠpravdu, stojí to za to slepit, je nám s nimi lépe, jsou na nás hodní. Hurá, hurá................hjartasmile

Není tady

#22 26. 5. 2006 10:54

uzlík
♥♥♥♥♥--

Daniela02 napsal(a):

Pešta napsal(a):

Pešto, nechceš Vám dát trochu času, tím přece nemůžeš nic ztratit?

Pešto, souhlas s Danielou. Říká to, protože se očisuje sám před sebou. Dej tomu čas,neukvapuj se, později bys mohla litovat. Držím ti palečky, moc, moc.pussa

Není tady

#23 26. 5. 2006 11:01

Pešta
♥♥♥♥---

Všem moc děkuji, nechám tomu čas.

Není tady

#24 26. 5. 2006 11:04

uzlík
♥♥♥♥♥--

Danielko, moc hezky se raduješ, a ti to vydrží, moc ti to přeju. Jsou na nás hodní, tak proč si to neužít.

Aevo, děkuji i já tě zdravím a držím palečky.

Není tady

#25 26. 5. 2006 11:25

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Pešto, Moc ti držím palce a opět jako vždy. Zůstaň sama sebou a nech to plynout. Mᚠholčičku a to je číslo jedna!!! I když se nám třeba moc nedaří, máme pocity zmaru, tak ti naši miláčkové malí nám to 100% vynahrazují! ( a to tomu mýmu malýmu je 22let )! Drž se haleluja, stane se, co se stát má!! big_smile

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí