6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kdo zná moje příspěvky, tak ví e jsem "měla" hezké manelství . Vdycky jsem si myslela, jak jsme v pohodě, M byl ten kdo odsuzoval nevěru a nikdy by mě nenapadlo, e budu potřebovat pomoct. V pátek mi manel řekl, e se chce rozvést, protoe mu spoluačka (dodělává dálkově kolu) otevřela oči, a e ije hrozně, e nikam nesmí a chce vude jezdit ......
Kdy jsem četla příspěvky od Pan, tak uznávám , e jsem milovala majetnicky, ale ná vztah vyhovoval oběma, alespon se mi to zdálo. Máme 8 letou holčičku, která ho miluje. Nevím co mám dělat, vyhodit ho z baráku? Ted jsme se dohodli, e ho necháme udělat maturitu a potom se uvídí. Tu holku znám, má dlouholetý vztah, mám za ní jít ? Momentálně nejsem schopná koupit si ani rohlík, abych se nerozbrečela, kdy na mě někdo promluví, nedokáu odpovědět, jestli je to sebelítost nevím, ale nejvíc je mi líto mojí holčičky. Odpustit mu nedokáu, ale zlost na něj nemám, já nevím co cítím. Nedokáu si představit, e po 14 letech odejde. Chci si s ním promluvit v klidu, ale nedokáu rozumě uvaovat. U to chci mít za sebou at to dopadne jakkoliv.
Není tady
Já si myslím, e pokud s ním chce situaci probrat, musí být v naprostém klidu, vyrovnaná a vědět co vlastně chce. Asi není nejlepí variantou odbýt rozhovot, a´t u to mám za sebou. Moná byste si měli dát týden(dýl??2,3)pauzu,nemluvit o vztahu a pocitech- jen strikně organizačně. Za tu dobu se zklidní, srovná, utřídí mylenky, priority (MUSÍ) a bez hysterie a vzlyků si spolu promluvíte. Vyrozuměla jsem, e cítí i svoji chybu- přístup k parterovi ve vztahu, třeba je moné - budete-li oba chtít- poučit se z chyb a nastartovat novou etapu. Máte-li stejnou představu o společném ivotě.
Je to velice těké, ovládnout se kdy vechno bolí. mně pomohlo slovo . Jen seLITUJETE. Bylo to v trochu jiné situaci, ale sebelítost tady figuruje také. To mě doslova nas..... . A řekla jsem si : tak to teda ne!
Není tady
Peto
plně souhlásím s Wiki,pokus se vychladnout a prober si v hlavě co chce.Nedělej unáhlené závěry.Vím e to není jednoduché.Třeba si jen myslí e vám vá vztah vyhovoval oběma,třeba měl M pocit e se podřizuje.Bavili jste se o tom?Já tohle vechno pochopila a v poradně.Věř e vechno zlé je k něčemu dobré, třeba se poučíte z chyb a budete chtít ít líp a jinak.Chce to čas.
Není tady
To mi, řekl, e měl pocit, e se podřizuje, ale do poradny nechce. Nevím jestli bych mu jetě někdy dokázala věřit. Je to moc čerstvé, nedokáeme spolu v klidu mluvit. On to nechce dávat dohromady, prý je ve stresu z maturity. Jsme spolu od 17 let, připadá mi, e chce něco dohnat. Nekřičíme, nehádáme se on mi připadá ,e to plánoval , e se mu ulevilo, pro mě to byl ok. Jetě , e mám holčičku, ta mě drí.
Není tady
Asi ho nechej v klidu odmaturovat a pak uvidí co bude dál.Já byla na tom hodně podobně jako ty.On teď musí zjistit jestli mu ta volnost vyhovuje, kdy si ji po tolika letech vybojoval.On teď zřejmě bude procházet fází"dospívání", tak jak to psala PAN v tom příspěvku, kde jses nala i ty.M mi taky nedával ádnou naději.Chodila jsem na rady do poradny a hledala v sobě sílu a jednala podle nějaké intuice,cítění.Doma jsem se snaila fungovat jak nejlíp to lo.Je to běh na dlouhou tra, kdy ví jestli ti za to stojí.A v té době jsem si taky uvědomila e nechci "majetnit"ale milovat.
Není tady
A tys ho chtěla spátky? Jste spolu?
Není tady
Ano chtěla, ale to jsem nevěděla jistě hned.To ve ti dojde časem,jestli si ho má za co váit,co k němu cítí,prostě jestli je za co bojovat.Pořád jsme spolu a snad to tak zůstane,jetě nejsme u konce.
Není tady
Peta napsal(a):
Momentálně nejsem schopná koupit si ani rohlík, abych se nerozbrečela, kdy na mě někdo promluví, nedokáu odpovědět, jestli je to sebelítost nevím, ale nejvíc je mi líto mojí holčičky. Odpustit mu nedokáu, ale zlost na něj nemám, já nevím co cítím. Nedokáu si představit, e po 14 letech odejde. Chci si s ním promluvit v klidu, ale nedokáu rozumě uvaovat. U to chci mít za sebou at to dopadne jakkoliv.
Bolí to, viď? Moc to bolí...Člověk je v takové situaci zmítán mnoha city, chvilku nenávidí, chvilku odpoutí, chvilku zuří, pak se propadá do zoufalství, pak se zas chvíli obviňuje a uvnitř v sobě slibuje nápravu. Kdy má člověk děti, chce je uchránit před světem dospělých, kteří se rozcházejí. Rozumím Ti...
Není tady
Peta: Zrovna čtu knihu od MUDr. Praka Asertivita v partnerských vztazích (nebo Asertivně...teď nevím). Je docela dobrá, je tam spousta nápadů, postřehů, návodů, co dělat jinak, na co se zaměřit. Je to hodně o tom, jak dávat druhému třeba tu svobodu, jak s sebou nenechat manipulovat. Prostě stojí za přečtení, mají ji zrovna v knihkupectvích (a moná i v knihovnách). Snad by ti mohla pomoct najít tu svoji cestičku a mohla bys jí číst, ne manel domaturuje....Za tou "holkou" bych nechodila. Nač? (Nerozumím tomu úplně - manel s ní má hlubí vztah, chodí s ní? I kdyby jo, tak není nic ztraceno. Kdy je ena rozumná a chytrá, a to ty jsi, dokáe se zamyslet nad situací s nadhledem, a to zvládne, tak dokáe i udret manelství. Pokud tedy má partner vlastnosti, pro které stojí za to to manelství udrovat. - Můj je třeba neměl, take zpočátku jsem lkala a pak jsem pochopila, e rozvod bude pro mě ne noční můrou, ale vysvobozením.) Drím ti palce, pa.
Není tady
Peto,
kdysi kdesi jsem slyela (ve filmu, v písničce?) moudrou větu "Nikdo nám neřekl, e to bude lehký. Ale nikdo nám nikdy neřekl, jak těký to bude".
Tím "to" je mylen ivot.
Kadý z nás si v 18 letech myslel, e (zbagatelizuju to) "Kdy si najdu hodnýho mue a budu sama hodná, budeme mít děti a budeme ít astně a do smrti - a pranic se nám nemůe stát". Tenhle základní pocit měl v sobě asi kadý z nás a přetrvává v nás přesně do té doby, ne nás v ivotě potká něco neastného. Do té doby ne poprvé pocítíme zoufalství a bolest. A u ze ztráty milovaného člověka nebo z nemoci nebo třeba z problémů dítěte či finančních krachů.
Take Peto - říkám ti jednu věc: IVOT JE TĚKEJ. Jak napsal můj oblíbený spisovatel a psychoterapeut Scott Peck "Lidé ijí v bláhové iluzi, e jsou na světě proto, aby byli stále astní". Jo, myslím, e to je bláhová iluze. Pokud je tím "těstím" mylen ivot bez překáek, bez problémů a bez tápání.
Tak, jako jsi na tom teď ty, jsou na tom stovky jiných en a muů. Moná ti to trochu odlehčí - pocit, e v tom vůbec nejsi sama. A věř, e jsou stovky lidí na tom jetě mnohem mnohem hůř. Jsou nemocní, oputění, nemají kde bydlet, zemřelo jim dítě, přili o vechno.
Nebagatelizuju tvůj problém - věřím, e musí být v oku a neastná - jen ti chci říct, e v ivotě potká kadého jednoho z nás chvíle, kdy se bude muset postavit svým potíím čelem.
Pokud máte s muem vztah od 17 let, pak je docela dobře moné, e on má pocit, e "si nic neuil". Myslí, e je ten pocit tak nelogický? Nechci se ho vůbec zastávat, jen myslím, e bys měla - a opadne první zoufalství - v klidu rozváit, co se vlastně stalo. A hlavně proč se to stalo.
Velmi ti doporučuju přečíst si příspěvky tory v tématu Dlouholetá nevěra. Je to moudrá ena, která od muských nečeká to, co jí nemohou dát. Rozhodla se "neílet ale ít". A její mu si jí moc váí - přestoe je tam samozřejmě nějaké to "ale". Přečti si to.
Drím ti palce a nezoufej, dopadne to přesně tak, jak si to udělá. Přesně tak, jak je to pro tebe nejlepí. To je u teď jisté!
Není tady
Moc děkuji za podporu, ale po dnení noci, kterou jsme celou mluvili u nemá nic cenu. Řekl, e i kdyby nebyla ta holka, tak by se chtěl rozejít, protoe cítil, e u ho nemiluju. U si ho nemůu váit, nechce nic řeit, nechce do poradny, je slaboch, chce jen utéct. Ta holka a stres před maturou mu to pomohli jen urychlit.
To, e si chce něco uít je pravda , to mi řekl.
Já musim ít kvůli holce , nemůu ji tu nechat. Jen se potřebuji vyhrabat z toho oku, abych mohla fungovat.
Není tady
Peto, není to příli ukvapené jednání???
Není tady
Nelámej hůl.Za začátku se opravdu zdá být ve neřeitelné.Chce to čas,a jestli to má ztratit hned a nebo později...Jak mi říkala v poradně, na to aby M odeel je vdy času dost,vrátit zpět u se nemusí.Třeba se objednej do poradny, zamysli se i nad sebou co jsi dělala patně.Můe se o tom pobavit i s manelem co mu vadilo.Někdo ti doporučoval nějaké čtení, tak to zkus.Vím e to není jednoduché, člověk je apatický a o nic nemá zájem.Pročítej babinet a sbírej rady.Momentálně se s ním bav, e a u bude co bude, e chce pracovat sama na sobě.Pokud to tak cítí.Pak snad najde sama sebe a bude ti docházet,jak dál.
Upravil(a) Romča (26. 5. 2006 11:09)
Není tady
Peta napsal(a):
Moc děkuji za podporu, ale po dnení noci, kterou jsme celou mluvili u nemá nic cenu. Řekl, e i kdyby nebyla ta holka, tak by se chtěl rozejít, protoe cítil, e u ho nemiluju. U si ho nemůu váit, nechce nic řeit, nechce do poradny, je slaboch, chce jen utéct. Ta holka a stres před maturou mu to pomohli jen urychlit.
Já musim ít kvůli holce , nemůu ji tu nechat. Jen se potřebuji vyhrabat z toho oku, abych mohla fungovat.
Peto neukvapuj se, nech ho poznat e se mýlil,nech ho poznat, e ho miluje.
Není tady
uzlík napsal(a):
Peta napsal(a):
Já musim ít kvůli holce , nemůu ji tu nechat. Jen se potřebuji vyhrabat z toho oku, abych mohla fungovat.Peto neukvapuj se, nech ho poznat e se mýlil,nech ho poznat, e ho miluje.
Ahoj uzlíku, jak se dneska má, je ti lépe? Moc jsem na tebe večer myslela.
Není tady
Řekl mi tolik oklivého, e se to nedá zapomenout, nechci mu dokazovat , e ho miluju, on ani o to nemá zájem.
Není tady
Zapomenout jistě ne, ale váně jsi stoprocentně přesvědčená, e za to nestojí? Zkuste trochu "vychladnout". Hm?
Není tady
Daniela02 napsal(a):
Ahoj Danielko,
nějak nevím, ale cítím se lépe. Jsem sice pořád jako na houpačce, ale někdy mám pocit, e si do té houpačky sama sedám. Před chvílí jsem tu měla mue a bylo mi nějak fajn. Čím dál tím víc si uvědomuji, e tím svým chováním (fňukáním) bych mohla o straně moc přijít. I potom vem,teď myslím ten mail, nějak více a více cítím, e by nám mohlo být prima. Musím se u konečně přes to dostat a začít ít. Dnes to cítím straně moc.
Není tady
Peta napsal(a):
Řekl mi tolik oklivého, e se to nedá zapomenout, nechci mu dokazovat , e ho miluju, on ani o to nemá zájem.
Peto, nechce Vám dát trochu času, tím přece nemůe nic ztratit?
Není tady
To je dobře, Uzlíku
Ahoj
Není tady
uzlík napsal(a):
Daniela02 napsal(a):
Ahoj Danielko,
nějak nevím, ale cítím se lépe. Jsem sice pořád jako na houpačce, ale někdy mám pocit, e si do té houpačky sama sedám. Před chvílí jsem tu měla mue a bylo mi nějak fajn. Čím dál tím víc si uvědomuji, e tím svým chováním (fňukáním) bych mohla o straně moc přijít. I potom vem,teď myslím ten mail, nějak více a více cítím, e by nám mohlo být prima. Musím se u konečně přes to dostat a začít ít. Dnes to cítím straně moc.
Uzlíčku, ani neví jakou jsi mi udělala radost. Je to přesně úplně stejné jak to proívám já, ale přesně má pravdu, stojí to za to slepit, je nám s nimi lépe, jsou na nás hodní. Hurá, hurá................
Není tady
Daniela02 napsal(a):
Peta napsal(a):
Peto, nechce Vám dát trochu času, tím přece nemůe nic ztratit?
Peto, souhlas s Danielou. Říká to, protoe se očisuje sám před sebou. Dej tomu čas,neukvapuj se, později bys mohla litovat. Drím ti palečky, moc, moc.
Není tady
Vem moc děkuji, nechám tomu čas.
Není tady
Danielko, moc hezky se raduje, a ti to vydrí, moc ti to přeju. Jsou na nás hodní, tak proč si to neuít.
Aevo, děkuji i já tě zdravím a drím palečky.
Není tady
Peto, Moc ti drím palce a opět jako vdy. Zůstaň sama sebou a nech to plynout. Má holčičku a to je číslo jedna!!! I kdy se nám třeba moc nedaří, máme pocity zmaru, tak ti nai miláčkové malí nám to 100% vynahrazují! ( a to tomu mýmu malýmu je 22let )! Dr se haleluja, stane se, co se stát má!!
Není tady