18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj kuchařky, chtěla jsem se vás zeptat, jestli jste nedělaly polévku z mletého masa .....případně máte nějaké tipy ? předem děkuji Eva
Není tady
do vody rozdrobit maso, já jsem dělala z hovězího, přidat zeleninu, uvařit, ochutit
z mletého jinak vařím dost často - mohli bychom se troku rozepsat ....
Není tady
a dává tam vajíčko nebo nudle ??? já jsem si dneska koupila mleté a chci dělat sekanou a zkusit tu polévku ... taky dělám odně z mlétého .... zkouela jsem recept, myslím e byl odsud ...... uvařená br. kae, na to se dalo hotové orestované ochucené mleté maso, zelí kyselé a zase kae ... bylo to výborný
Není tady
"guláovku" - mleté maso osmait na cibulce s mletou paprikou, zalít vodou, přidat brambory na kousky, povařit,osolit, majoránku, zahustit.
Není tady
do té polévky se podle mne u nemusí zavářka dávat, já bych zvolila nudle nebo bych nejspí zavařila krupičku
ale kdyby to měla být hodně výivná polévka tak by mohly být k krupicové noky - to je fakt
Není tady
dobrá omačka na pagety - mleté se uvaří vo vodě, ouchám do něj, a se rozdrobí, pak se vyvaří voda, přidá se kečup a co nejvíc rozmačkaného česneku
je to dobré jak rovnou na pagety, nebo zapéct. Samozřejmě kupu sýru navrch.
Není tady
Orestovat mleté maso na česneku, přidat podle chuti koření, sůl. Do pekáčku rozloit kysané zelí, pak maso, přikrýt zase kysaným zelím. Obrácenou vařečkou udělat udělat několik dolíků a celé to zalít rozkvedlanou kysanou smetanou s trochou vody a asi třema lícema kečupu. Zapéct. Podává se s chlebem
Není tady
Take jak koukám předělali jsme polévky. Přidávám se taky. Jako ty si dělala Ivčo ve vodě tak já si osmaím cibuli a na to dám mleté maso take je jen rozdíl ve smaení. Osolím a opepřím a přidám směs na Mletá masa a pak k tomu konzumujeme čínské dlouhé nudle. A posypat sýrem. A vlastně se tam můe přidat i nakrájená paprika i rejče!!
Není tady
A co je jetě hrozně dobré dávat mleté maso na pizu. Pizu si dělám jen s pytlíčku take to jen smíchám s vodou. Pak přidám ochucené mleté maso na to rajčátka a cibuli a posypu to kořením na pizu. Pak posypu sýrem a zakapu kečupem.
Není tady
Nikisko, Tvoje recepty s mletým znám, jsou dobré, ale ten můj je dietnějí - teď myslím fakt to samení. Jednu dobu jsem nemohla jíst vůbes smaené - bylo to kruté, tak jsem se naučila ten recept s vařeným mletým. Teď u zase hřeím, ale dietu potřebuju z důvodů redukce váhy, take se spí vybíjím v této diskusi....
Není tady
Dnes jsem vařila klofty vařené v rajské omáčce a rýi.
Mleté maso, vajíčko, koření ( trocha majoránky, koření na mletá masa, atd... podle chuti)
Zamíchat, udělat malé kuličky a vařit je v rajské ávě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile jsou hotové, vyndám je, omáčku zahustím, přidám trochu cukru, pár kapek octa, dosolím, vrátím klofty, uvařím rýi nebo těstoviny a čekám na rodinku
Není tady
Lueto tak to jsem jetě nikdy nezkouela, take v blízké době u nás budou klofty. A kolik tak mletého masa na to je potřeba?
Není tady
Já dnes taky dělala mleté maso na těstoviny:
cibulku do sklovata, na to mleté maso, restovat aby nebyly hrudky, podlít vodou, nechat dusit. Pak posypat provensálským kořením, hodně česneku, pepř (ten být nemusí), přidat 1-2 rajč. protlaku, nakonec kdy mám tak jetě přidávám na jemno nakrájenou zelenou na z cibulky, nebo porku.
Smíchám s těstovinama (pagetama) , můeme posypat sýrem.
Je to moc dobré, česnek a provensál tomu dodá výtečnou chu a hlanvě je to rychlé
Není tady
Nikiska napsal(a):
Lueto tak to jsem jetě nikdy nezkouela, take v blízké době u nás budou klofty. A kolik tak mletého masa na to je potřeba?
Koupila jsem tu větí vaničku a jetě jsem z 1 třetiny udělala guláovou polívku. Manel se olizoval, tak dobrou rajskou prý jetě nejedl. Z toho masa pustila áva, no lahoda. Dobrou chu.
Není tady
zkusila jsem ty klofty, zatím jsem jen ochutnala - zdá se mi to moc dobré
dneska to budou jíst ostatní, tak doufám, e to bude chutnat - udělala jsem k tomu rýi a v rámci diety zahustila jen solamylem ...
Není tady
byla jsem pochválena, přítě to zkusím s těstovinama - bylo to fakt výborné ...
Není tady
Tak teď se přidám já.U delí dobu mám recept na mexickou půlnoční polévku a a včera jsem ji vyzkouela.........mě chutnala. a teď recept:
Na oleji osmahnout cibulku a dát rozpustit prákovou červ.papriku a na to asi 300 g mletého masa a ve podusit ....chvíli.Potom přidám 3 nakrájené papriky(zelené nebo i jiné barvy),celou konzervu červených fazolí i s nálevem(měla jsem bílé),1/4 litru červ.vína,asi 1 litr vody(dala jem míň),2 masoxy,trochu chilli a troku cukru a přikořenit podle chuti(take sůl,pepř atd.).A zapomněla jsem na jednu klobásu..,...je jedno jaká.Od mého mue bylo jídlo ochváleno ))))
Není tady
lueta napsal(a):
Dnes jsem vařila klofty vařené v rajské omáčce a rýi.
Mleté maso, vajíčko, koření ( trocha majoránky, koření na mletá masa, atd... podle chuti)
Zamíchat, udělat malé kuličky a vařit je v rajské ávě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile jsou hotové, vyndám je, omáčku zahustím, přidám trochu cukru, pár kapek octa, dosolím, vrátím klofty, uvařím rýi nebo těstoviny a čekám na rodinku
Neopraí je napřed na troce tuku? já jo...
Není tady
Zavařené mleté maso se zeleninou - na tousty,na pagety nebo dát pod duené maso
2 kg rajčat
1 kg paprik
4 velké cibule
1 hlavičku česneku
40 dkg mletého masa (vepřové)
(mono přidat feferonku - nemusí být)
Vechnu zeleninu semeleme (kdy se melou rajské a paprika, mlít na střídačku) a s mletým masem vaříme v kastrolu 1 hod. Občas zamícháme, nepřikrývat pokličkou, ve se vydusí.
Pak přidáme:
12 dkg cukru
l dcl octa
2 dcl oleje
2-3 polév. lice soli
Ve znova vaříme 1/2 hod. Pak ve dáme do sklenic a sterilizujeme 20 min. - na dno hrnce utěrku, voda do 3/4 sklenice, sterilizujeme při 90 C - voda se perlí.
Upravil(a) Décima (22. 11. 2006 12:54)
Není tady
tak jsem se to rozhodla dneska vyzkouet a dopadlo to tak, e to skončilo v popelnici Měla jsem to maso asi moc tlusté (původně na sekanou) a jak jsem to tak restovala, tak to smrdělo jak vařené sádlo-dělalo se mě z toho Tak snad přítě
Kamčitka napsal(a):
Já dnes taky dělala mleté maso na těstoviny:
cibulku do sklovata, na to mleté maso, restovat aby nebyly hrudky, podlít vodou, nechat dusit. Pak posypat provensálským kořením, hodně česneku, pepř (ten být nemusí), přidat 1-2 rajč. protlaku, nakonec kdy mám tak jetě přidávám na jemno nakrájenou zelenou na z cibulky, nebo porku.
Smíchám s těstovinama (pagetama) , můeme posypat sýrem.
Je to moc dobré, česnek a provensál tomu dodá výtečnou chu a hlanvě je to rychlé
Upravil(a) hanina (10. 1. 2007 19:08)
Není tady
luet to tvoje jedlo je podobne ako nasa kolosvarska kapusta:
do pekaca 3/4 poduseneho zeli, na to uvarenu ryzu a na to mlete maso orestovane na cibulke s mletou paprikou, navrch zvysok zeli, zalejeme smotanou zmiesanou s pretlacenym cesnakom a nechame zapiect (ja este navrch davam kysanu smotanu) ... hmmmm mnam
Není tady
Oxi napsal(a):
luet to tvoje jedlo je podobne ako nasa kolosvarska kapusta:
do pekaca 3/4 poduseneho zeli, na to uvarenu ryzu a na to mlete maso orestovane na cibulke s mletou paprikou, navrch zvysok zeli, zalejeme smotanou zmiesanou s pretlacenym cesnakom a nechame zapiect (ja este navrch davam kysanu smotanu) ... hmmmm mnam
nezapomnělas na čabajku? Bez té si Kolovárské zelí ani neumím představit!
Není tady
Ja delavam z mleteho masa chilli con carne. Hovezi maso kupuju uplne libove a necham si ho v reznictvi namlet. At mam jistotu, co jim. Na tuku oprazim cibuli a maso az zhnedne, pridam nadrobno nakrajenou chilli papricku (zbavenou seminek), koreni na chilli con carne, trochu kakaoveho prasku (asi tak lzicku- vyborne se doplnuje s chilli- ne Granko, ale takove to kvalitni horke kakao), rozdrceny cesnek. Podliju vodou a drcenymi rajcaty a dusim. Dlouho. Na konci vareni pridame cervene fazole (predem uvarene nebo v plechovce) a nechame je prohrat. Na uplny zaver davam hromadu nasekaneho cersveho koriandru. Opravdu hodne, protoze kdo rika , ze hodne znamena spatne? Podavame s ryzi. Mexicani by se asi divili, ale mne to chutna.
Není tady
Něco jako Mexické fazole...teda kdo je má rád.
3 konzervy fazolí v rajčatové omáčce (levnějí dle zkuenoti jsou lepí), 2 cibule, čili koření, 2 líce oleje, 750 g mletého bůčku můe být i míň, 2 strouky česneku, 2 l. hladké mouky, 2 l. rajského protlaku, 2 kostičky čokolády na vaření, sůl, pepř, vývar nebo masox.
Cibuli mírně opraíme, přidáme mleté maso, čili, česnek a do měkka dusíme. Přidáme hladkou mouku a minutku zasmaíme, přilijeme vývar nebo vodu s masoxem, přidáme rajský protlak, čokoládu, sůl případně pepř, můe být i vegeta, do masa přidáme fazole, ve smícháme a dovaříme. Dle chuti přiostřit.
Podáváme s chlebem. Je to fakt ňamka.
Není tady