Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 31. 5. 2006 15:20

Pešta
♥♥♥♥---

Re: Rozvod

Já se budu rozvádět a mám problém. Moji rodiče nám koupily dům , ale napsali ho na nás oba.  Manžel se ted chce trhnout a chce vyplatit půl domu (který nekupoval ) . Bohužel mám pocit, že budeme muset dům prodat a rozdělit se. Nevíte jestli jde zpochybnit, že jsem dům nekupovali.  Můžou mě donutit ho prodat, když nebudu mít na vyplacení?

Není tady

#27 31. 5. 2006 15:49

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Pešta napsal(a):

Já se budu rozvádět a mám problém. Moji rodiče nám koupily dům , ale napsali ho na nás oba.  Manžel se ted chce trhnout a chce vyplatit půl domu (který nekupoval ) . Bohužel mám pocit, že budeme muset dům prodat a rozdělit se. Nevíte jestli jde zpochybnit, že jsem dům nekupovali.  Můžou mě donutit ho prodat, když nebudu mít na vyplacení?

Pešto, možná si to dej raději jako samotné téma, a´t to dohledá snadno ten, kdo o tom nejvíce ví. Tohle asi nebude  tak velká legrace.....

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#28 31. 5. 2006 18:48

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

EFG napsal(a):

U žen upřednostňuji jemné dotyky, které je přivádějí k šílenství, ale musím uznat, že Vy být mojí manželkou, tak Vás asi utluču. Už jste někdy přemýšlela o svých chybách? To přeci není jen tak být dvakrát rozvedená. Ale stane se.

Naštěstí se Vám nemusím zpovídat,vůbec mě neznáte.Já mám svědomí čisté.Druhý manžel byl schyzofrenní psychopat a velkou vinu na tom nesou jeho rodiče.Bohužel,i když za to vlastně nemůže,odnáší to všechny jeho partnerky,protože s ním žádná dlouho nevydrží.Váš názor mě vůbec nezajímá Lubošku.Jste mu povahově hodně blízko a mám z Vás,byť jen na obrazovce,stejně nepříjemný pocit jako šel z něj.Zůstat s partnerem,s kterého se vyklubal násilník jen proto,abych nebyla dvakrát rozvedená a nechat si ubližovat a tím zároveň i svým dětem,to bych nikdy nepřipustila.Začínám nabývat dojmu,že jste rovněž dámský boxer.Proto se Vám asi BM takto odvděčuje.

Není tady

#29 31. 5. 2006 18:51

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

EFG napsal(a):

U žen upřednostňuji jemné dotyky, které je přivádějí k šílenství, ale musím uznat, že Vy být mojí manželkou, tak Vás asi utluču. Už jste někdy přemýšlela o svých chybách? To přeci není jen tak být dvakrát rozvedená. Ale stane se.

To, že si manžel pořídí milenku a dítě, nebo ten další manželce fyzicky ubližuje je zcela jistě velmi dospělá odpověď na její případné "chyby" sad Jedinou chybu vidím ve výběru partnerů, ale já jsem holt taky jenom ženská...smile

Jo Helčo,škoda,že to nemá každej napsané na čele jak se o několik let později vybarví.

Není tady

#30 2. 6. 2006 10:14

misa1234
♥♥♥♥---

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

Takže pouze Ti,co umí předpovídat budoucnost.Každý se bere proto,že se mají rádi,pasují k sobě a rozumí si.Ale vše se může zvrtnout rychleji než si zvrtnem nohu na schodě.

Ale ne, jen ti co umi predpovidat budoucnost, to ne. Dneska jsem o tom tak zapremyslela. albert Ano, mas pravdu. Ale pozor, zvrtne se v kazdem manzelstvi neco a tedka je otazka, jestli se to bude resit a nebo hodi za hlavu. Nemam pravdu? Co znam manzelsvi v rodine nebo kamaradek, vzdicky se tam neco najde a staci jenom
ODPUSTIT tummenupp  Co myslis?

Máš pravdu.ODPUSTIT,a rozejít se v pohodě bez schválností a v pokoji.Jsem rozvedená dvakrát.Prvnímu manželovi jsem odpustila milenku a dítě,nyní už je to jeho manželka a všichni spolu vycházíme dobře,občas jdeme všichni i s mým mužem na večeři.Tomu druhému jsem odpustila fyzické a psychické týrání.Zlomená lebeční kost se zahojila,přeražená sanice taky.Dokonce se s ním ráda zastavím po letech na ulici a pokecám.Pokaždé lituje toho,že o mě přišel a já jsem šťastná,že s ním už nemám nic společného,protože násilně se chová jen ke svým manželkám.

Zazila sis toho hodne spatneho, mozna proto, aby  te to nakoplo a uvedomila sis chyby, ktere delas? Mozna je to tim, ze hledas spatne? Ne, neodsuzuji, jen myslim, ze by sis uz konecne zaslouzila poradneho chlapa. A tim chci rict, ze bys nejdrive mela zjistit vlastnosti manzelova, nez se stane papirovym manzelem.

Není tady

#31 2. 6. 2006 12:30

jana2
♥♥♥----

to Pesta
Pokud vám rodiče dům řádně darovali oběma a v katastruje jako součást SJM, nenaděláš nic. Při dělení SJM asi bude záležet na způsobu rozvodu. Zda uzavřete dohodu nebo bude po*ný, tedy řešený soudem. V dohodě by ses případně mohla s manželem domluvit, že dům neprodáte a ty ho postupně vyplatíš, Ale pokud se chce "trhnou", asi bude chtít peníze hned. Pak může soud nařídit buď, že manžela do půl roku po nabytí právní moci rozsudku vyplatíš, nebo budete muset dům prodat a o peníze se podělit.
Každopádně manželovi peníze budeš muset dát. Takže záleží na tom, jaká je cena domu a jestli jsi schopná na polovinu sumy získat například úvěr.

Není tady

#32 2. 6. 2006 14:03

Pešta
♥♥♥♥---

Jani dneska jsem byla u právníka, není to tak jak říkáš, píšu to jen proto ,aby se někdo kdo bude hledat tady radu, nepřivedl v omyl. Až budu mít sílu, nebo jestli bude někdo chtít , tak to tu vypíšu. Díky

Není tady

#33 2. 6. 2006 16:20

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

misa1234 napsal(a):

Zazila sis toho hodne spatneho, mozna proto, aby  te to nakoplo a uvedomila sis chyby, ktere delas? Mozna je to tim, ze hledas spatne? Ne, neodsuzuji, jen myslim, ze by sis uz konecne zaslouzila poradneho chlapa. A tim chci rict, ze bys nejdrive mela zjistit vlastnosti manzelova, nez se stane papirovym manzelem.

Miso,od posledního rozvodu už uběhlo 8 let.Chyba byla,že jsem se s ním nerozvedla už po prvním útoku na mě,protože jsem vždycky uvěřila,že už to neudělá.Klečel přede mnou na kolenou a prosil za odpuštění,nosil mi kytky a dárky.Typická scéna z filmů z touto tématikou.Jsem měkkosrdcatá.A chlapa mám už dlouho,jsem s ním šťastná,ale vdávat se už nebudu.Na šťastný vztah papír není potřeba.A mimochodem.Ten násilnický manžel už je opět rozvedený(týrání manželky a svěřené osoby)a svou zatím poslední družku už zmlátil rovněž.

Není tady

#34 2. 6. 2006 21:15

misa1234
♥♥♥♥---

annytt napsal(a):

Jo odpustit..pokud o to ten druhý vůbec stojí.U nás jsem byla já ten blbeček který byl postaven před hotovou věc...po velké rodinné hádce,podotýkám,že se hlavně týkala mého BM a mých rodičů...já jsem v tom lítala jako hadr na holi...tak mi můj manžel oznámil... podal jsem žádost o rozvod a tečka.Koukala jsem jako trubka..tohle jsem nečekala...ale co jsem měla dělat,myslel to vážně.Nestál o nic,žádná domluva..nic nebylo platný.Tak jsem souhlasila..co mi zbylo.Já bych tenkrát odpouštěla ,ale nikdo o to nestál a taky nebylo co odpustit,nic mi v té době neudělal.... to přišlo až pak...ale potom to stálo za to.Byla to válka našich rodin...mně díky tomu zemřela máma,která z toho těžce onemocněla.Dnes i BM tak trochu i když velmi nerad uznává,že to vše bylo zbytečný....jenomže už je pozdě.Tak já mám hodně drahý rozvod,už se nám právníci pakují,vidím to naprosto zřetelně...mají klienty co nejsou schopní se sami dohodnout,tak proč toho nevyužít.

Tak to bylo od manzela nesvedomite. Kdyz se s tebou nechtel bavit a konci. Myslis, ze nebude mit s dalsi partnerkou takovy problem? Bude. Divej, ty muzes byt vysmata.  Ja vim, ono se to rekne. Jake si mela pocity?
Napis cokoliv.

Není tady

#35 2. 6. 2006 21:20

misa1234
♥♥♥♥---

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

Miso,od posledního rozvodu už uběhlo 8 let.Chyba byla,že jsem se s ním nerozvedla už po prvním útoku na mě,protože jsem vždycky uvěřila,že už to neudělá.Klečel přede mnou na kolenou a prosil za odpuštění,nosil mi kytky a dárky.Typická scéna z filmů z touto tématikou.Jsem měkkosrdcatá.A chlapa mám už dlouho,jsem s ním šťastná,ale vdávat se už nebudu.Na šťastný vztah papír není potřeba.A mimochodem.Ten násilnický manžel už je opět rozvedený(týrání manželky a svěřené osoby)a svou zatím poslední družku už zmlátil rovněž.

Ivco, to ze si narazila na nasilnickeho muze, tak to neni tvoje chyba. Takze byvaly by mohl hrat ve filmu a jeste by dostal oskara godlike  Tak to je fajn, ze mas nekoho o koho se muzes oprit, drzim moc palecky smile a at si stastna i nadale. Hudery zeny, co?

Není tady

#36 3. 6. 2006 12:58

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

misa1234 napsal(a):

Ivco, to ze si narazila na nasilnickeho muze, tak to neni tvoje chyba. Takze byvaly by mohl hrat ve filmu a jeste by dostal oskara godlike  Tak to je fajn, ze mas nekoho o koho se muzes oprit, drzim moc palecky smile a at si stastna i nadale. Hudery zeny, co?

No,hrát ve filmu by asi nemohl,protože u něj to bylo spontánní jednání,jakési pominutí smyslů,které nejde ovládat,čili psychická nemoc.Takoví lidé jsou v pohodě a najednou jim rupne v bedně a začnou vyvádět,i bez příčiny.Bylo to,jako by jeden odešel a byl nahrazen tím zlým.Mě je ho vlastně líto,ale nemohlo to být na úkor můj a dětí,které ani nejsou jeho.Většinou byl docela fajn,ale tyhle výpadky byli strašné a nešlo s tím nic dělat.Schizofrenie je strašná nemoc.A ten člověk o ní ani neví nebo si nechce připustit,že je nemocný.Může se projevit po letech.

Není tady

#37 3. 6. 2006 22:00

misa1234
♥♥♥♥---

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

No,hrát ve filmu by asi nemohl,protože u něj to bylo spontánní jednání,jakési pominutí smyslů,které nejde ovládat,čili psychická nemoc.Takoví lidé jsou v pohodě a najednou jim rupne v bedně a začnou vyvádět,i bez příčiny.Bylo to,jako by jeden odešel a byl nahrazen tím zlým.Mě je ho vlastně líto,ale nemohlo to být na úkor můj a dětí,které ani nejsou jeho.Většinou byl docela fajn,ale tyhle výpadky byli strašné a nešlo s tím nic dělat.Schizofrenie je strašná nemoc.A ten člověk o ní ani neví nebo si nechce připustit,že je nemocný.Může se projevit po letech.

Ivco, mas zkusenost a vis o cem mluvis. Chci se te zeptat, neslysela si nekdy, jak vubec prijde Schizofrenie? Je to z nejakeho stresu, zklamani...? Je mi to opravdu lito, ale vse spatne je k necemu dobre, mas pouceni. A to je k nezaplaceni. Drzim ti moc palecky.

Není tady

#38 4. 6. 2006 15:34

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

misa1234 napsal(a):

Ivco, mas zkusenost a vis o cem mluvis. Chci se te zeptat, neslysela si nekdy, jak vubec prijde Schizofrenie? Je to z nejakeho stresu, zklamani...? Je mi to opravdu lito, ale vse spatne je k necemu dobre, mas pouceni. A to je k nezaplaceni. Drzim ti moc palecky.

U něj to má kořeny v dětství.Ve 14 radši utekl na vojenskou školu.V dospělosti takový člověk se potom podvědomě mstí slabším lidem než je on.Většinou svým ženám a dětem.Schizofrenní jednání je takové,že ten člověk se jinak chová normálně,ale najednou se může vše obrátit v opak během jedné vteřiny.

Není tady

#39 5. 6. 2006 9:32

jana2
♥♥♥----

to Pešta
Tak to mi napiš, protože řeším s přítelem podobnou situaci ve stejném kraji, jako bydlíš ty a psala jsem informace, které nám dal právník. Podle našeho když přítel dostal s manželkou darem od rodičů nemovitost a jsou oba v katastru jako majitelé, tak má manželka nárok na vypořádání poloviny tržní ceny. A pokud by na to přítel neměl, tak se nemovitost prodá a výtěžek rozdělí. Předesílám, že aktuálně řeší rozvod a dělení SJM a také mají nezletilé dítě.

Není tady

#40 5. 6. 2006 10:20

maggie
♥♥♥♥♥--

jana2 napsal(a):

to Pešta
Tak to mi napiš, protože řeším s přítelem podobnou situaci ve stejném kraji, jako bydlíš ty a psala jsem informace, které nám dal právník. Podle našeho když přítel dostal s manželkou darem od rodičů nemovitost a jsou oba v katastru jako majitelé, tak má manželka nárok na vypořádání poloviny tržní ceny. A pokud by na to přítel neměl, tak se nemovitost prodá a výtěžek rozdělí. Předesílám, že aktuálně řeší rozvod a dělení SJM a také mají nezletilé dítě.

Právě včera jsem si vyslechla obdobný případ. Rodiče manžela přepsali již na novomanžele dům - jako dar - po rozvodu museli dům opustit všichni, prodat ho "cizím" lidem, vyplatit bývalou "novomanželku".
Tragédie ale byla i v tom, že dožití v tom domě /věcné břemeno/ měla ještě babička bývalého "novomanžela". Ta tam tedy zůstala, ale noví majitelé ji do půl roka tak zdeptali, že když si ji vzal bývalý "darující" tchán k sobě, tak mu do týdne umřela, protože nemohla být "ve svým".
Bývalou novomanželku by ostatní zúčastnění asi na potkání inzultovali, ale ona jen využila práva, které jí zákon umožnil.
Opět poučení, vše od mé rodiny by mělo být jen "moje", od Tvé rodiny zase "Tvoje". I když se teď milujeme a na nic zlého nemyslíme.....

Není tady

#41 5. 6. 2006 21:48

misa1234
♥♥♥♥---

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

U něj to má kořeny v dětství.Ve 14 radši utekl na vojenskou školu.V dospělosti takový člověk se potom podvědomě mstí slabším lidem než je on.Většinou svým ženám a dětem.Schizofrenní jednání je takové,že ten člověk se jinak chová normálně,ale najednou se může vše obrátit v opak během jedné vteřiny.

Ahoj Ivco, nechci se ho zastavat, ale zazil si svoje. Myslim, ze kazdy si nekdy neco zazil. Ty jsi kazdopadne dostala zavyucenou. Co je nejlepsi v takove situaci delat s clovekem, ktery najednou obrati svoje chovani? Je lepsi kyvat ano,ano,ano nebo co? Staci tvuj nazor.

Není tady

#42 5. 6. 2006 23:48

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

misa1234 napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

Ahoj Ivco, nechci se ho zastavat, ale zazil si svoje. Myslim, ze kazdy si nekdy neco zazil. Ty jsi kazdopadne dostala zavyucenou. Co je nejlepsi v takove situaci delat s clovekem, ktery najednou obrati svoje chovani? Je lepsi kyvat ano,ano,ano nebo co? Staci tvuj nazor.

V takové chvíli je zbytečné cokoliv,nejlepší je si chránit hlavu před pěstmi a raději utéct z bytu.

Není tady

#43 6. 6. 2006 8:22

EFG
♥♥♥----

IvčoK. Nechtěl jsem po Vás skládání účtů. Jen jsem chtěl vědět, zda uznáte svůj podíl viny na výběru partnerů a pod. Pokud Vám připomínám Vašeho BM, pak je to od Vás naprosto správná reakce. My dva totiž nikdy nemůžeme být manželé a pokud by se to nedej bože přihodilo, nepochybně by to skončilo tím, že bych Vás skutečně utloukl. Já jsem pracovitý, plný nových nápadů a tím pádem i celkem při penězích. Vy jste ukázkový příklad líné socky, která si bude jen a jen stěžovat a nehne zadkem. To opravdu nejde dohromady. Na druhou stranu věřím, že manželství s např. Irenou, Ájinkou a řadou dalších by mohlo být báječné.

Není tady

#44 6. 6. 2006 8:39

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

společný majetek je krásná věc, ale při rozvodu už to tak skvělé není, preferuji fungující předmanželské smlouvy, mám taky kamarádku, která investovala všechen svůj majetek do opravy staré barabizny, která ale naneštěstí byla v majetku manželovi babičky. Při rozvodu neviděla ani korunu.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#45 6. 6. 2006 16:33

Pešta
♥♥♥♥---

jana2 napsal(a):

to Pešta

Tak jenom doufám ,že nejsi ta přítelkyně mého manžela a já Ti tu nebudu radit jak na mě, protože je to téměř stejný případ.
Právník mi řekl, že pokud nám moji rodiče dali na dům peníze, tak to jde ošetřit jako dar vlastnímu dítěti, které svůj dar investovalo do nákupu domu a tudíš když se budeme vypořádávat, tak já si vezmu svojí darovanou cifru a o zbytek částky se rozdělíme napůl. Prý na to nemusí být žádný doklad stačí svědectví. Přirovnával to k  tomu, že když budu mít narozky a dostanu 1000,- tak mi na ten dar taky nikdo nebude psát darovací list.
Takže darované peníze použite na nákup domu jsou pořád muj dar na který mam nárok.

Není tady

#46 7. 6. 2006 0:00

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

EFG napsal(a):

IvčoK. Nechtěl jsem po Vás skládání účtů. Jen jsem chtěl vědět, zda uznáte svůj podíl viny na výběru partnerů a pod. Pokud Vám připomínám Vašeho BM, pak je to od Vás naprosto správná reakce. My dva totiž nikdy nemůžeme být manželé a pokud by se to nedej bože přihodilo, nepochybně by to skončilo tím, že bych Vás skutečně utloukl. Já jsem pracovitý, plný nových nápadů a tím pádem i celkem při penězích. Vy jste ukázkový příklad líné socky, která si bude jen a jen stěžovat a nehne zadkem. To opravdu nejde dohromady. Na druhou stranu věřím, že manželství s např. Irenou, Ájinkou a řadou dalších by mohlo být báječné.

Nápodobně.Já bych Vám asi ty vidle píchla do zad.A asi tady nejsem jediná.A pracovitá jsem rovněž a sociální dávky žádné neberu.A uznávám,pokud bych pokaždé narazila na něco,jako jste Vy,tak nejspíš už jsem vdova.

Není tady

#47 7. 6. 2006 9:06

ABC
♥♥♥♥---

Pešto, nejprve jste psala, že vám dům rodiče darovali, potom píšete, že vám na něj darovali peníze. To jsou dvě zcela odlišné věci. Pokud vám darovali dům v době manželství a je ve společném jmění manželů, darovali ho vám oběma a při rozvodu se bude vypořádávat. Pokud vám darovali peníze, je možné, že je darovali pouze vám a vy jste je investovala do domu. V takovém případě ale měl být dům napsán přímo na vás a ve smlouvě mělo být uvedeno, že je nemovitost hrazena výlučně z vašich finančních prostředků. Samozřejmě se dá svědecky dokazovat, že peníze měly být pouze vaše, ovšem váš manžel může naopak tvrdit, že to byl společný dar a při koupi nemovitosti se podle toho postupovalo. Je to tvrzení proti tvrzení, písemně nic nemáte. A nemáte nikde potvrzeno, že jste investovala výlučně vaše peníze. Je zcela něco jiného, darovat tisícikorunu k narozeninám, než finance na dům. A pozor na darovací daň.

Není tady

#48 7. 6. 2006 12:19

jana2
♥♥♥----

Děkuji ABC. Pochopila jsem to stejně a podle toho odpovídala.

Není tady

#49 9. 6. 2006 9:18

misa1234
♥♥♥♥---

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

V takové chvíli je zbytečné cokoliv,nejlepší je si chránit hlavu před pěstmi a raději utéct z bytu.

Jeste ze nemam takovy problem s manzelem vychazime dobre. Ale znam par lidi, ktery to take nemeli lehke v manzelstvi. To ze se nekdo rozvede, tak to neni ostuda. Je lepsi se rozvest nez byt s nekym tyran.  Mas pravdu, chranit si hlavu a utect z bytu, ale jak dlouho to clovek psychycky vydrzi?  Moc ti drzim palecky, at si s tvym partnerem stastna. Jak dlouho spolu chodite? Bydlite spolu  a po jake dobe? smile

Není tady

#50 10. 6. 2006 13:06

Pešta
♥♥♥♥---

ABC s tou tisícikorunou to právní řekl pro srovnání, protože jsem se ptala jestli musím mít darovací dan a on řekl , že ne, tak nevím.  A na dům mi dali rodiče peníze, ale já ho nechala napsat na oba. Tak asi půjdu ještě k dalšímu právníkovi, abych měla víc jasno. Ten předchozí říkal, že stačí svědectví, že jsem ty peníze dostala já.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí