Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 5. 2006 15:26

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Rozvod

Na kolik výjdou veškeré poplatky a vydání s rozvodem, kde se nic nebude dělit, nejsou děti a obě strany souhlasí? Díky.

Není tady

#2 25. 5. 2006 17:31

mates
♥♥♥♥♥♥♥

Není tady

#3 25. 5. 2006 17:35

vladis
♥♥-----

Re: Rozvod

Meli byste mit sepsanou dohodu o majetku - pokud si ji nechate sepsat u pravnika, pak poplatek pravnikovi.Jinak se k zalobe o rozvod priklada pouze tisicikorunovy kolek.

Není tady

#4 25. 5. 2006 18:05

EFG
♥♥♥----

Výdaje? Ujišťuji Vás, že pokud se na všem nedomluvíte jako slušní lidé, pak Vás rozvod vyjde hodně hodně hodně draho. I tak se Vám každému značně zvýší životní náklady. Kdybych si mohl vybrat, tak se raději nerozvádím, a nelepším řešením je se neženit a nevdávat (při současném stavu našich zákonů a soudů).

Není tady

#5 26. 5. 2006 10:49

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

EFG napsal(a):

Výdaje? Ujišťuji Vás, že pokud se na všem nedomluvíte jako slušní lidé, pak Vás rozvod vyjde hodně hodně hodně draho. I tak se Vám každému značně zvýší životní náklady. Kdybych si mohl vybrat, tak se raději nerozvádím, a nelepším řešením je se neženit a nevdávat (při současném stavu našich zákonů a soudů).

To je snad poprvé,kdy s Váma souhlasím.tummenupp

Není tady

#6 26. 5. 2006 17:01

plnou parou bek
♥♥♥♥---

Stejný názor jako EFG? To snad ne? To už z principu nejde.

Není tady

#7 26. 5. 2006 18:46

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

plnou parou bek napsal(a):

Stejný názor jako EFG? To snad ne? To už z principu nejde.

Z principu to dělá jen EFG.

Není tady

#8 26. 5. 2006 19:24

maggie
♥♥♥♥♥--

Ivča K. napsal(a):

EFG napsal(a):

To je snad poprvé,kdy s Váma souhlasím.tummenupp

I já souhlasím. Proč mě moja maměnka nohy nezpřelámala a řeťazem ke stolu nepřivázala?

Není tady

#9 27. 5. 2006 22:11

Ájinka
♥♥♥----

Já také souhlasím:

Nevdávat se a neženit !! Není to móda, ale nutí k tomu naše zákony.

Není tady

#10 28. 5. 2006 21:58

misa1234
♥♥♥♥---

Vsechny svatby clovek nemuze odsuzovat? butter Nekdy to vyjde. Musi se jenom najit k sobe dvojka, ktera k sobe pasuje storstark

Není tady

#11 28. 5. 2006 23:18

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

misa1234 napsal(a):

Vsechny svatby clovek nemuze odsuzovat? butter Nekdy to vyjde. Musi se jenom najit k sobe dvojka, ktera k sobe pasuje storstark

Takže pouze Ti,co umí předpovídat budoucnost.Každý se bere proto,že se mají rádi,pasují k sobě a rozumí si.Ale vše se může zvrtnout rychleji než si zvrtnem nohu na schodě.

Není tady

#12 28. 5. 2006 23:47

EFG
♥♥♥----

misa 1234, tady nikdo neodsuzuje svatby. Nelze ani upřít dobrý úmysl zákonodárců při vymýšelní zákonů. Ale když dojde na "lámání chleba", tak zjistíte, že jste v pr... Někde se tedy stala chyba.

Není tady

#13 29. 5. 2006 21:53

misa1234
♥♥♥♥---

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

Takže pouze Ti,co umí předpovídat budoucnost.Každý se bere proto,že se mají rádi,pasují k sobě a rozumí si.Ale vše se může zvrtnout rychleji než si zvrtnem nohu na schodě.

Ale ne, jen ti co umi predpovidat budoucnost, to ne. Dneska jsem o tom tak zapremyslela. albert Ano, mas pravdu. Ale pozor, zvrtne se v kazdem manzelstvi neco a tedka je otazka, jestli se to bude resit a nebo hodi za hlavu. Nemam pravdu? Co znam manzelsvi v rodine nebo kamaradek, vzdicky se tam neco najde a staci jenom
ODPUSTIT tummenupp  Co myslis?

Není tady

#14 30. 5. 2006 15:48

annytt
♥♥-----

Jo odpustit..pokud o to ten druhý vůbec stojí.U nás jsem byla já ten blbeček který byl postaven před hotovou věc...po velké rodinné hádce,podotýkám,že se hlavně týkala mého BM a mých rodičů...já jsem v tom lítala jako hadr na holi...tak mi můj manžel oznámil... podal jsem žádost o rozvod a tečka.Koukala jsem jako trubka..tohle jsem nečekala...ale co jsem měla dělat,myslel to vážně.Nestál o nic,žádná domluva..nic nebylo platný.Tak jsem souhlasila..co mi zbylo.Já bych tenkrát odpouštěla ,ale nikdo o to nestál a taky nebylo co odpustit,nic mi v té době neudělal.... to přišlo až pak...ale potom to stálo za to.Byla to válka našich rodin...mně díky tomu zemřela máma,která z toho těžce onemocněla.Dnes i BM tak trochu i když velmi nerad uznává,že to vše bylo zbytečný....jenomže už je pozdě.Tak já mám hodně drahý rozvod,už se nám právníci pakují,vidím to naprosto zřetelně...mají klienty co nejsou schopní se sami dohodnout,tak proč toho nevyužít.

Není tady

#15 30. 5. 2006 19:27

Ájinka
♥♥♥----

annyt, to tedy je situace ! Když se zapojí do sporů i rodiny, tak sama nic nezmůžeš. Držím ti palce a přeji hodně pevné nervy.

Není tady

#16 30. 5. 2006 19:50

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

misa1234 napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

misa1234 napsal(a):

Ale ne, jen ti co umi predpovidat budoucnost, to ne. Dneska jsem o tom tak zapremyslela. albert Ano, mas pravdu. Ale pozor, zvrtne se v kazdem manzelstvi neco a tedka je otazka, jestli se to bude resit a nebo hodi za hlavu. Nemam pravdu? Co znam manzelsvi v rodine nebo kamaradek, vzdicky se tam neco najde a staci jenom
ODPUSTIT tummenupp  Co myslis?

Máš pravdu.ODPUSTIT,a rozejít se v pohodě bez schválností a v pokoji.Jsem rozvedená dvakrát.Prvnímu manželovi jsem odpustila milenku a dítě,nyní už je to jeho manželka a všichni spolu vycházíme dobře,občas jdeme všichni i s mým mužem na večeři.Tomu druhému jsem odpustila fyzické a psychické týrání.Zlomená lebeční kost se zahojila,přeražená sanice taky.Dokonce se s ním ráda zastavím po letech na ulici a pokecám.Pokaždé lituje toho,že o mě přišel a já jsem šťastná,že s ním už nemám nic společného,protože násilně se chová jen ke svým manželkám.

Není tady

#17 30. 5. 2006 22:49

EFG
♥♥♥----

U žen upřednostňuji jemné dotyky, které je přivádějí k šílenství, ale musím uznat, že Vy být mojí manželkou, tak Vás asi utluču. Už jste někdy přemýšlela o svých chybách? To přeci není jen tak být dvakrát rozvedená. Ale stane se.

Není tady

#18 31. 5. 2006 6:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

EFG napsal(a):

U žen upřednostňuji jemné dotyky, které je přivádějí k šílenství, ale musím uznat, že Vy být mojí manželkou, tak Vás asi utluču. Už jste někdy přemýšlela o svých chybách? To přeci není jen tak být dvakrát rozvedená. Ale stane se.

To, že si manžel pořídí milenku a dítě, nebo ten další manželce fyzicky ubližuje je zcela jistě velmi dospělá odpověď na její případné "chyby" sad Jedinou chybu vidím ve výběru partnerů, ale já jsem holt taky jenom ženská...smile

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#19 31. 5. 2006 8:08

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

vladis napsal(a):

Meli byste mit sepsanou dohodu o majetku - pokud si ji nechate sepsat u pravnika, pak poplatek pravnikovi.Jinak se k zalobe o rozvod priklada pouze tisicikorunovy kolek.

Pokud ji dokážete sepsat sami, aby nebyla napadnutelná, tak stačí na téhle dohodě ověřit podpisy.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#20 31. 5. 2006 8:09

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Ájinka napsal(a):

Já také souhlasím:

Nevdávat se a neženit !! Není to móda, ale nutí k tomu naše zákony.

A co pak s vdovským a vdoveckým důchodem a případně - co třeba společné zdanění manželů ? wink

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#21 31. 5. 2006 11:18

Ájinka
♥♥♥----

Ano, důchod a společné zdanění manželů jsou výhodou. Já si ale myslím, že když tyto výhody nebudou, je to menší zlo než následné tahanice, naschvály, msta, boj o majetek,  atd. při případném rozvodu. Nakonec to stojí  víc peněz a nervů, než se společným zdaněním ušetří. Důchod  po BM po rozvodu stejně nepřichází v úvahu.

Jiná otázka je, co kdo od manželství očekává. Jestli jeden z partnerů do něho vstupoval s  tím,  aby ho ten druhý dobře zabezpečil, pak je manželský svazek  nenahraditelný. Vzájemná vyživovací povinnost také není zanedbatelná, zvláště po rozvodu. Na druhou stranu by  manželé měli počítat s dluhy, byť je nadělá i bez vědomí druhého jen jeden z nich a s jejich splácením, někdy i dlohá léta, exekucemi atd.

Není tady

#22 31. 5. 2006 11:51

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Ájinka napsal(a):

Ano, důchod a společné zdanění manželů jsou výhodou. Já si ale myslím, že když tyto výhody nebudou, je to menší zlo než následné tahanice, naschvály, msta, boj o majetek,  atd. při případném rozvodu. Nakonec to stojí  víc peněz a nervů, než se společným zdaněním ušetří. Důchod  po BM po rozvodu stejně nepřichází v úvahu.

Jiná otázka je, co kdo od manželství očekává. Jestli jeden z partnerů do něho vstupoval s  tím,  aby ho ten druhý dobře zabezpečil, pak je manželský svazek  nenahraditelný. Vzájemná vyživovací povinnost také není zanedbatelná, zvláště po rozvodu. Na druhou stranu by  manželé měli počítat s dluhy, byť je nadělá i bez vědomí druhého jen jeden z nich a s jejich splácením, někdy i dlohá léta, exekucemi atd.

No, já jsem rozvedená už pár let a spokojeně. A byla to moje jediná doufám zkušenost s touto institucí...preferuji lásku v páru bez papíru wink Nelze ale vycházet vždycky z toho, že to nevyjde a co s tím bude za papírování. Chci říct, že tahání se o majetek může být stejně tragické v rámci rozvodu stejně tak jako v rámci rozpuštění vztahu na hromádce po x letech. Vždycky je to jen o lidech a okolnostech rozhcodu.

Není tady

#23 31. 5. 2006 12:37

Ájinka
♥♥♥----

Nety, máš pravdu, pro způsob soužití se musí rozhodnout každý sám. Když ale partneři nejsou oddaní, je to rozhodně jednodušší v otázce bytu i jiných závazků, vztahujících se jen k jednomu z nich. Já nikomu samozřejmě neradím, jen píšu svůj názor.

Není tady

#24 31. 5. 2006 12:39

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína

Nety a bydlíš sama nebo s někým, myslím přítelem....

Není tady

#25 31. 5. 2006 13:47

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

lelyla napsal(a):

Nety a bydlíš sama nebo s někým, myslím přítelem....

Za časů vdáníse a mladické nerozvážnosti, jsem bydlela v domě, který jsme společně zakoupili (manžel dal sto, zbytek má rodina) díky překlenovacímu úvěru.  Takže dělba majetku, ač vcelku jasná  a snadná - nechala jsem mu totiž auto, které nám koupil náš tatínek a vrátila jeho sto, tak de facto se táhne dodnes, nemovitost se tehdy prodala, peníze si vzala moje mami a postavila si za ně čááástečně barák a dodnes poctivě splácí úvěr. Můj BM to sice hnal tehdy k soudu, ale jaksi neúspěšně, to víte, asi si myslel, že se v těch penězích válím doma a chtěl, aby se vše uhradilo jednorázově. No, argumenty byly jasné, podepsaly se nové smlouvy, soud nám dal za pravdu, a  tuším za rok bude úvěr splacený neb má mamka platí řádně. gloria

Po této zkušenosti - papírování ohledně rozvodu s cholerikem, který tu něco rozbil, tu toho rozbil více, tu skoro rozbil mne, mne vedlo k tomu, že jsem následné vztahy vedla pouze coby vztahy a nikoli manželství. V současné době mám přítele, mám svůj byt, kam se ke mně přestěhoval. Jsem strašně spokojená, on taky. Děti plánujeme snad za rok, za dva, kdo ví. Sňatek NE.  dumbom Já byt, přítel koruny. Takže ideální stav - mohl by třeba zakoupit byt, který by byl napsaný na něho a ten by se mohl pronajímat, že? Je dobré, když je něco, kam se dá vrátit, pro lásku mne smysl pro realitu neopouští.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí