27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
ja ti ani nevim, nějak sem od toho obrazku nemohla odtrhnou oko, tak sem si ho sem dala..
Není tady
lepí?
Není tady
jj
Není tady
Film se samozrejmne libi tem ktery nejsou verici. Verici to urazi. Kdy by se takovym zpusobem manipulovalo a licilo v souvislosti s necim co je svate treba Muslimum, uz davno by se jim vyhrozovalo ( tvurcum filmu atd ).
Není tady
Tomislav CK Dalmacijatour napsal(a):
Film se samozrejmne libi tem ktery nejsou verici. Verici to urazi. Kdy by se takovym zpusobem manipulovalo a licilo v souvislosti s necim co je svate treba Muslimum, uz davno by se jim vyhrozovalo ( tvurcum filmu atd ).
Nesouhlasím, stačí se podívat, jakým způsobem se o islámu a ivotě v muslimských zemích referuje v knihách, které jsem dostupné na českém trhnu, na deset negativních a hnusných kníek o islámu připadá jedna normální.
Krom to v Da Vinciho kódu se nehaní "filozifie" křesanství ale to, jak někteří křesané, by vysoce postavení, svou víru pojali
Není tady
Tomislav CK Dalmacijatour napsal(a):
Co KONKRETNĚ je uráí???
Zajímá mne to. Opravdu.
Není tady
Knihu jsem si půjčila asi rok po boomu, horko těko přelouskala po pasá, kde největí odborník na ifry sloitě lutí Fibonacciho posloupnost. V té chvíli jsem ji odloila shledavi, e je to holt psané pro jinou úroveň IQ. Jo, jetě jsem ji pak náhodně otevřela, přečetla "vědecké" odvození, e vchody do gotických katedrál znázorňují vaginu, a vrátila ji do knihovny definitivně.
Není tady
Daniela S., myslím, e jsi zbytečně tvrdá... Nemyslím si, e mám nízké IQ, státnici z religionistiky mám za výborně, a ta kniha mě poměrně zaujala a bavila mě. Kadopádně se tam objevují věci, které nejsou zcela oprávněné, ale ve spoustě věcí má naopak pravdu a zrovna ohledně symbolů (teď nemyslím příměr gotická katedrála = vagina) ale jiné, (je jich tam vysvětlována spousta, aspoň co si vzpomínám, četla jsem to ji dávno) jsem se setkala se stejným vysvětlením jako od dá se říci odborné veřejnosti z akademické půdy. A jejich inteligenci bych si netroufala zpochybňovat Nemyslím, e má právo odsoudit tu knihu jako dílo pro lidi s niím IQ, sorry.
Není tady
Jinak, mě se líbila ifra nejvíc, Andělé a démoni a Pavučina lí nebyly patné, ale u jsem si u nich nezapřemýlela tolik jako u ifry. Ale ten chlapík vyprávět prostě umí
Není tady
Neberu to duchovně/náboensky, ale pokud to má být detektivka zaloená na přetěkých ifrách, tak prostě ta číselná řada mě znechutila. Třeba to pak pokračovalo sofistikovaněji, nevím. Připadalo mi to pro Evropana dost přízemní čtení. Hodně z toho čielo, jak je to psané pro americké čtenáře - prostý fakt, e se něco odehrává v Paříi nebo v Británii, u tomu dodává dostatečný punc tajemna. Viz obrácená pyramida v Louvru. Je hned u aten a záchodů. Nic tajemného na ní neshledávám.
Není tady
To je moná ten rozdíl; já to četla u dřív, a vím, e mě to bavilo, ale nejlepí "záitky" jsem si odnesla právě spí z těch jeho duchovních naráek a ocenila jsem i ty symbolické výklady, o kterých se toho ve společnosti moc neví atd. Vystudovala jsem v oborech filosofie, religionistika, historie, take jsem si to tenkrát dávala spí z této stránky. Ale myslím, e tu knihu čtou i lidé inteligentní a dost z nich ji ocenili, o tom bych se hádala. Kdy to ovem bere jako fikci, je to pěkné a zajímavé čtení.
Není tady
Hezký večer, já teda nejsem ádný odborník, nicméně mě ty kníky bavily (ifra, Andělé a démoni i jiné), ale Pavučina lí mi nic neříká. Přiblite mi to někdo, prosím. Třeba jen autora, a vím, co v knihkupectví hledat.
Děkuji.
Kdy u jsem se sem vrhnula, Vá názor na Svatá krev, svatý grál???
Není tady
Twinha, Pavučina lí je dalí z knih Dana Browna (ifra mistra Leonarda, Andělé a démoni); jde tam o to, e se údajně najde meteorit obsahující důkaz o existenci mimozemského ivota a o tom, e ivot byl na Zemi přivlečen z kosmu, ve velmi tajně vyetřuje americká vláda, tým vědců... je to hlavně o politice, kdo, co proč... komu věřit či ne... Je to zajímavé čtení, ale u mě to nenadchlo tolik jako ty věci ohledně náboenství, k tomu mám blí. Taky jsem to přečetla v hrozným fofru, tak u z toho tolik nevím, bylo to dávno.
Já zas neznám ty knihy, o kterých si psala ty , z podobně zaloených jsem četla Poslední templář, ale to mě dost zklamalo.
Není tady
Cihla napsal(a):
Twinha, Pavučina lí je dalí z knih Dana Browna (ifra mistra Leonarda, Andělé a démoni); jde tam o to, e se údajně najde meteorit obsahující důkaz o existenci mimozemského ivota a o tom, e ivot byl na Zemi přivlečen z kosmu, ve velmi tajně vyetřuje americká vláda, tým vědců... je to hlavně o politice, kdo, co proč... komu věřit či ne... Je to zajímavé čtení, ale u mě to nenadchlo tolik jako ty věci ohledně náboenství, k tomu mám blí. Taky jsem to přečetla v hrozným fofru, tak u z toho tolik nevím, bylo to dávno.
Já zas neznám ty knihy, o kterých si psala ty, z podobně zaloených jsem četla Poslední templář, ale to mě dost zklamalo.
S Posledním templářem jsem měla chu podloit kytku....
Svatý krev svatý grál, to napsali tři týpci Baigent, Leigh a Lincoln a mám pocit, e jsem četla, e se po vydání Da Vinci code soudili s Brownem o to, e jim jen ukradl téma z této knihy. To je rádobyvýsledek jakéhosi zkoumání.... ani nevim, jestli to nazvat románem nebo faktografií.... Nicméně zajímavé...
Není tady