Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 25. 5. 2006 0:37

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Da Vinci code

vratila jsem se z kina, z filmu da vinci code. Muzu napsat, ze veskera kritika z filmu z premiery z Caen je prehnana a nadnesena. Mozna funguje jako placena reklama, to nemam tuseni, ale film doporucuju, je vyborny.

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#2 31. 5. 2006 12:28

janica
♥♥♥♥♥♥-

Re: Da Vinci code

Jsem ráda, že se tento také někomu líbí, protože jsem se zatím setkala pouze s negativními recenzemi. Knihu jsem totiž četla asi před půl rokem jedním dechem, (ačkoli nějaké výhrady by tu byly, ostatně jako u každé knihy, tp není nic divného), a chystám se teď na film.
A propos - většinou, když je kniha předlohou filmu, film nikdy není tak dobrý jako kniha - člověk má prostě své představy o lidech, místech, ději a když mu to potom někdo předhodí jinak, je třeba zklamán. Já znám pouze jeden film, který je na stejně skvělé úrovni jako jeho knižní předloha, a to je SATURNIN od Zdeňka Jirotky.

Není tady

#3 31. 5. 2006 12:44

Teru
♥♥♥♥---

Zdravím,

kniha je fantastická, film mne zaujal především tím, že člověk na vlastní oči viděl památky, o kterých se v knize pouze hovoří (pokud tedy nevlastníte druhý překlad, kde už jsou ilustrace...lol ).

offtopic jinak P.S. pro Blážu - paní, vy nemažete a nemažete, tak se nedivte, že nereaguju vissla

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#4 31. 5. 2006 12:54

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

tak jsem si vypujcila knizku a po filmu to aj ctu. je jasne, ze knizka je vzdycky lepsi, ale u me je to zatim nastejno. Jsem docela rada, ze v Polsku pri navsteve papeze odmitli stahnout reklamu na tenhle film. Takova dobra detektivka je prece jen detektivka a ne nejake napadani krestanu.....

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#5 5. 6. 2006 10:02

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem se na ten film taky byla mrknout. Knížku jsem nečetla, ani žádné recenze, takže jsem byla celkem neovlivněná. Přišlo mi to ale takové průměrné, ale to bude asi tím, že detektivkám všeobecně moc neholduju.
Co se týče těch teorií, že Máří Magdaléna byla Ježíšova manželka a že Ježíš byl z královského rodu, tak o tom se už spekuluje dlouho,takže mě to ve filmu taky nijak nepřekvapilo.
Ale chápu, že to může některé křesany celkem pobuřovat.
Než jsem na film šla, tak jsem se o tom náhodou zmínila před jedním křesanem. Myslela jsem si, že je spíš takový volnomyšlenkář a tak mě celkem překvapil, když mi řekl, že on by na ten film nešel, protože jsou v něm „zcela zřejmé nepravdy“.
No ale i kdyby, tak je to přeci jen film, ne?

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#6 5. 6. 2006 14:36

1jana
♥♥-----

Dito, film jsem viděla včera, ale nijak mě nenadchnul, já většinou vnímám filmy i jako  dílo celkově a vadilo mi, že hodně záběrů bylo ve tmě, hned zpočátku filmu, ale i po celý film mi nenachnul výkon hlavní představitelky. Jedná se o film a jedná se o zfilmování knihy-románu. Tak to celé beru. Když to vezmu hodně s nadhledem, tak mi zaráží, že tento film by mohl urazit některého křesana, protože mi nepřipadá nijak věrohodný, je to film a je zde prostě Američany vysvětlováno něco, co je prostě zajímavé téma a co oni podle mě  hlavně hodlají zpeněžit a o nic jiného nejde, alespoň podle mne. Jediné co oceňuji na filmu, že jsem mohla vidět různá historická místa, kde jsem nikdy nebyla.
Na kanálu National Geographic doporučuji na toto téma zhlédnout dokumenty, které se zaobírají touto tématikou a jsou zde názory a pohledy od různých lidí.   J.

bublinka napsal(a):

Tak jsem se na ten film taky byla mrknout. Knížku jsem nečetla, ani žádné recenze, takže jsem byla celkem neovlivněná. Přišlo mi to ale takové průměrné, ale to bude asi tím, že detektivkám všeobecně moc neholduju.
Co se týče těch teorií, že Máří Magdaléna byla Ježíšova manželka a že Ježíš byl z královského rodu, tak o tom se už spekuluje dlouho,takže mě to ve filmu taky nijak nepřekvapilo.
Ale chápu, že to může některé křesany celkem pobuřovat.
Než jsem na film šla, tak jsem se o tom náhodou zmínila před jedním křesanem. Myslela jsem si, že je spíš takový volnomyšlenkář a tak mě celkem překvapil, když mi řekl, že on by na ten film nešel, protože jsou v něm „zcela zřejmé nepravdy“.
No ale i kdyby, tak je to přeci jen film, ne?

Není tady

#7 5. 6. 2006 20:00

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ja se uplne divim, ze film nekdo vnima jako narazku na krestanstvi, protoze drzet se viry je veci jednou a shlednout dobrou detektivku je veci druhou. Nakonec, to by pak mohli napadat kazdy film, protoze zadny z nich se neda dokazat a je vymysleny. Libilo se mi, ze v Polsku odmitl jisty producent stahnout reklamni bilboardy na tento film pri navsteve papeze. Ta "valka nabozenstvi" je docela hloupa. Muslimi uz jsem jakz takz prekousla (kdyz bych nesmela v arabii jako zena ridit auto, proc oni si muzou v evrope stavet mesity bez ohledu na krestanskou kulturu), ale uz to zacina byt vseobecne zabo-mysi valka.

Není tady

#8 6. 6. 2006 9:44

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Dito, to já se zase nedivím. Když se zkusím vžít do kůže silně věřícího křesana, který bere vše, co se píše v Bibli jako po*n pravdu, tak si umím představit, že ho takový film může celkem podráždit. Prostě i když je to jen film, tak ho to může urazit, protože tam jsou zpochybněny základní věci, kterým věří.
Mě jen mrzelo, že to tak bral i ten dotyčný, s kterým jsem se o tom bavila, neb je to člověk mě celkem blízký..

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#9 6. 6. 2006 11:25

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

bublinka napsal(a):

Dito, to já se zase nedivím. Když se zkusím vžít do kůže silně věřícího křesana, který bere vše, co se píše v Bibli jako po*n pravdu, tak si umím představit, že ho takový film může celkem podráždit. Prostě i když je to jen film, tak ho to může urazit, protože tam jsou zpochybněny základní věci, kterým věří.
Mě jen mrzelo, že to tak bral i ten dotyčný, s kterým jsem se o tom bavila, neb je to člověk mě celkem blízký..

ja mam spis dojem, ze v tomhle svete je moderni se vsim nesouhlasit a proti vsemu protestovat. To pak take muzeme zacit palit v Praze Babicku, protoze knezna se nejmenovala Hortensie, Saturnina, protoze ho nikdo nikdy nevidel..... Muslimova holt rvou za svoje karikatury, toz to Polaci a Vatikan nesmeji zustat vzadu dumbom

Upravil(a) Dita.L (6. 6. 2006 11:26)

Není tady

#10 19. 6. 2006 16:00

Paila
♥♥♥♥---

Tak jsem se včera na Da Vinci code podívala taky a musím říct, že ten film je celkem zajímavý. Upřímně, očekávala jsem od toho trochu víc, ale nevadí.
Taky mi není jasné, proč je kolem toho filmu takový povyk, nezaznělo v něm absolutně nic nového.  Jinak, zákaz toho filmu pro něj byla asi ta nejlepší reklama, kdyby ho nezákazali a tím pádem nezviditelnili, tak by mi to možná i uniklo.  lol

Není tady

#11 22. 6. 2006 11:19

janica
♥♥♥♥♥♥-

Paila napsal(a):

Tak jsem se včera na Da Vinci code podívala taky a musím říct, že ten film je celkem zajímavý. Upřímně, očekávala jsem od toho trochu víc, ale nevadí.
Taky mi není jasné, proč je kolem toho filmu takový povyk, nezaznělo v něm absolutně nic nového.  Jinak, zákaz toho filmu pro něj byla asi ta nejlepší reklama, kdyby ho nezákazali a tím pádem nezviditelnili, tak by mi to možná i uniklo.  lol

Pailo, tyhle názory podle mě sdílí většina lidí - že tam není nic nového je pravda - tyhle teze o tom, že Ježíš měl s Máří Magdalenou děti už zazněla kolikrát - např. Umberto Eco: Foucaltovo kyvadlo, P.Vandenberg: Páté Evangelium....ale vzhledem k tomu, že z těchto knih se nestal bestseller, nikdo se o to nestaral. Brown si prostě jen tyto teze vypůjčil a udělal z nich čtivou detektivku. Nevidím na tom nic špatného.
A co se týká té druhé věci - přesně to si myslím- nebýt těch neustálých kritik církve, knihu by četlo a film vidělo o hodně míň lidí.... - občas mi jsou záhadou ty jejich postoje - jako by jednali zcela bez přemýšlení...

Není tady

#12 29. 8. 2007 0:50

Paila
♥♥♥♥---

janica napsal(a):

Paila napsal(a):

Pailo, tyhle názory podle mě sdílí většina lidí - že tam není nic nového je pravda - tyhle teze o tom, že Ježíš měl s Máří Magdalenou děti už zazněla kolikrát - např. Umberto Eco: Foucaltovo kyvadlo, P.Vandenberg: Páté Evangelium....ale vzhledem k tomu, že z těchto knih se nestal bestseller, nikdo se o to nestaral. Brown si prostě jen tyto teze vypůjčil a udělal z nich čtivou detektivku. Nevidím na tom nic špatného.
A co se týká té druhé věci - přesně to si myslím- nebýt těch neustálých kritik církve, knihu by četlo a film vidělo o hodně míň lidí.... - občas mi jsou záhadou ty jejich postoje - jako by jednali zcela bez přemýšlení...

Včera jsem se na ten film podívala znovu a musím říct, že to po roce to vnímám téměř stejně. Kniha se mi zatím do rukou nedostala, tedy alespoň ne v českém nebo aglickém jazyce sad

Zajímá mě kolik z vás věří, že Ježíšovou partnerkou byla Máří Magdálena a že opravdu spolu měli dítě?

Není tady

#13 29. 8. 2007 9:46

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Paila napsal(a):

Zajímá mě kolik z vás věří, že Ježíšovou partnerkou byla Máří Magdálena a že opravdu spolu měli dítě?

Myslím, že to není až tak podstatné. Podstatné je, že si spousta lidí od počátku našeho letopočtu dalo hodně práce, aby (nejen z křesanství) vygumovali ženský princip, dosavadní zvyky a hlavně znalosti, aby potlačili věci, které jsou pro většinu lidí naprosto normální a přirozené ... Brown je jen další z těch, kdo na toto upozornil.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#14 29. 8. 2007 9:57

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Cetl jsem nejprve knihu, pote jsem film i videl. Film nedosahuje - ostatne jak je obvykle - kvality knihy.

A co se tyka Brownova tematu - zase pridam svuj, jiz klasicky Sexynetuv prispevek - krestanem (vericim - ve smyslu cirkve, nikoli viry) / dosad viru jakou chces / muze byt dnes uz fakt jen dusevne nemocny clovek.

Není tady

#15 29. 8. 2007 10:26

x52658
Host

Sexynete,ty aby sis nepřisadil.... lollol

Knihu jsem měla půjčenou,přečetla jsem ji za den a dvě hodiny,asi,a druhej den jsem mazala do knihkupectví a koupila si ji,protože tohle teda musím mít doma...M se to nechtělo číst,tak jsem byla poctěna i tím vidět film.Asi samozřejmě,taky mám pocit,že kniha je lepší,ale ono to tak fakt bývá.Nicméně si myslím,že kritiky byly přehnané,proč asi,že....

Jinak souhlasím s Míšou Kuličkou,zrovna nedávno dávali v televizi nějaký dokument,samozřejmě nevím přesně o čem a kom to bylo,protože to nikdy nesleduju,ale bylo tam o nějakém řádu mnichů,kteří jediní si ubránili výsadu mít v kaplích a podobně Madonu s Ježíškem u prsu....Jinak to bylo křesanskými představiteli zakázáno...zas se naskýtá otázka,proč asi,že.... roll

#16 30. 8. 2007 10:48

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Paila napsal(a):

Okrem kánonizovaných evanjelií, ktoré boli oficiálne prijaté a sú obsiahnuté v Písme, existujú aj evanjeliá, ktoré prijaté neboli, ale aj len ústne predávané tradície. Podža jednej takejto tradície, konkrétne Sofiánskej, bola Mária Magdaléna vo vežmi blízkom osobnom a duchovnom vzahu s Ježišom. Sofiáni veria, že Mária Magdaléna bola tiež Kristus. Kristus prejavovaný súčasne cez mužské aj ženské telo a ich vzájomný, láskyplný vzah. Mne je táto myšlienka oveža bližšia ako "panic Ježiš" smile

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#17 30. 8. 2007 11:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sexynet napsal(a):

A co se tyka Brownova tematu - zase pridam svuj, jiz klasicky Sexynetuv prispevek - krestanem (vericim - ve smyslu cirkve, nikoli viry) / dosad viru jakou chces / muze byt dnes uz fakt jen dusevne nemocny clovek.

To jsi ale hodně zjednodušil...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#18 30. 8. 2007 11:18

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa: Nejelegantnejsi a nejvice pravdive jsou ty nejjednodussi reseni :-)

Aneb - zkomplikovat neco, to dokaze kazdy, ale neco zjednodusit, to malokdo  lol

Není tady

#19 30. 8. 2007 11:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sexynet napsal(a):

Pandorraa: Nejelegantnejsi a nejvice pravdive jsou ty nejjednodussi reseni :-)

Aneb - zkomplikovat neco, to dokaze kazdy, ale neco zjednodusit, to malokdo  lol

Blá blá blá blá...

Není tady

#20 30. 8. 2007 12:27

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Kniha byla fajn, ale film hmm. No možná, kdybych ho viděla před tím, než jsem si Šifru přečetla, tak by se mi i líbil...

Není tady

#21 14. 9. 2007 14:57

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Knížka je úžasná ****** a film, no jako v hodně případech, zdaleka nedosahuke kvality knížky. Přečetla jsem ji též za den, neodložila jsem dokud jsem nedočetla. a považuji ji za jeho nejlepší dílo, další nebyly již tak dobré. a téma samo o sobě považuji za velice zajímavé. smile

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, a je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#22 9. 10. 2007 12:14

Rei
♥♥♥♥---

Možná to tady bude znít skoro "kacířsky" dumbom big_smile , ale Andělé a démoni se mi líbili víc.. Šifrou jsem byla nadšená, takže sem hned letěla do knihovny pro něco dalšího... Šifru jsem odložit zvládla, ale tohle sem spolkla jedním dechem, dokonce i učitelé ve škole vzdali napomínání, že na čtení mám dost času doma rodna jako by mě neznali reta

Když už jsem jednou ovce, tak nemůžu být papoušek!

The greatest journeys are the ones that bring you home...

Není tady

#23 9. 10. 2007 13:56

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Andělé a démoni byli daleko drsnější, ale mně to už přišlo takové moc prvoplánové a předvídatelné ... trochu jako honba za pokladem - co mrtvý, to indicie.... Šifra mě donutila daleko víc přemýšlet i nad věcmi, které s knihou až tak nesouvisely stolt

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#24 10. 10. 2007 8:41

Rei
♥♥♥♥---

aj tak když se to vezme kol a kolem tak Šifra donutí člověka víc přemýšlet, to pravda.. spíš sem to myslela tak, že Andělé se mi zdáli propracovanější, celistvější.. tak nějak pochopitelnější pro někoho, kdo se v tom moc nepohybuje..

každopádně mě tak napadá, že obě knížky ve mě vyvolaly smíšené pocity - což bude tím, že církev třikrát nemusím dumbom A plně mi to docvaklo, když sem slyšela svůj horoskop od Salvatora vissla Kurnik, vážně si ho už budu muset poslechnout znova, nějak mi chybí tentononc... no, víte co... no... sjuk jj, musim si ho poslechnout rodna

Když už jsem jednou ovce, tak nemůžu být papoušek!

The greatest journeys are the ones that bring you home...

Není tady

#25 10. 10. 2007 10:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo, tak naklusej, můžeš si to pustit k tomu žehlení  wink
A proboha, co to mᚠza avatar???

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí