27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
vratila jsem se z kina, z filmu da vinci code. Muzu napsat, ze veskera kritika z filmu z premiery z Caen je prehnana a nadnesena. Mozna funguje jako placena reklama, to nemam tuseni, ale film doporucuju, je vyborny.
Není tady
Jsem ráda, e se tento také někomu líbí, protoe jsem se zatím setkala pouze s negativními recenzemi. Knihu jsem toti četla asi před půl rokem jedním dechem, (ačkoli nějaké výhrady by tu byly, ostatně jako u kadé knihy, tp není nic divného), a chystám se teď na film.
A propos - větinou, kdy je kniha předlohou filmu, film nikdy není tak dobrý jako kniha - člověk má prostě své představy o lidech, místech, ději a kdy mu to potom někdo předhodí jinak, je třeba zklamán. Já znám pouze jeden film, který je na stejně skvělé úrovni jako jeho kniní předloha, a to je SATURNIN od Zdeňka Jirotky.
Není tady
Zdravím,
kniha je fantastická, film mne zaujal předevím tím, e člověk na vlastní oči viděl památky, o kterých se v knize pouze hovoří (pokud tedy nevlastníte druhý překlad, kde u jsou ilustrace... ).
jinak P.S. pro Bláu - paní, vy nemaete a nemaete, tak se nedivte, e nereaguju
Není tady
tak jsem si vypujcila knizku a po filmu to aj ctu. je jasne, ze knizka je vzdycky lepsi, ale u me je to zatim nastejno. Jsem docela rada, ze v Polsku pri navsteve papeze odmitli stahnout reklamu na tenhle film. Takova dobra detektivka je prece jen detektivka a ne nejake napadani krestanu.....
Není tady
Tak jsem se na ten film taky byla mrknout. Kníku jsem nečetla, ani ádné recenze, take jsem byla celkem neovlivněná. Přilo mi to ale takové průměrné, ale to bude asi tím, e detektivkám veobecně moc neholduju.
Co se týče těch teorií, e Máří Magdaléna byla Jeíova manelka a e Jeí byl z královského rodu, tak o tom se u spekuluje dlouho,take mě to ve filmu taky nijak nepřekvapilo.
Ale chápu, e to můe některé křesany celkem pobuřovat.
Ne jsem na film la, tak jsem se o tom náhodou zmínila před jedním křesanem. Myslela jsem si, e je spí takový volnomylenkář a tak mě celkem překvapil, kdy mi řekl, e on by na ten film neel, protoe jsou v něm zcela zřejmé nepravdy.
No ale i kdyby, tak je to přeci jen film, ne?
Není tady
Dito, film jsem viděla včera, ale nijak mě nenadchnul, já větinou vnímám filmy i jako dílo celkově a vadilo mi, e hodně záběrů bylo ve tmě, hned zpočátku filmu, ale i po celý film mi nenachnul výkon hlavní představitelky. Jedná se o film a jedná se o zfilmování knihy-románu. Tak to celé beru. Kdy to vezmu hodně s nadhledem, tak mi zaráí, e tento film by mohl urazit některého křesana, protoe mi nepřipadá nijak věrohodný, je to film a je zde prostě Američany vysvětlováno něco, co je prostě zajímavé téma a co oni podle mě hlavně hodlají zpeněit a o nic jiného nejde, alespoň podle mne. Jediné co oceňuji na filmu, e jsem mohla vidět různá historická místa, kde jsem nikdy nebyla.
Na kanálu National Geographic doporučuji na toto téma zhlédnout dokumenty, které se zaobírají touto tématikou a jsou zde názory a pohledy od různých lidí. J.
bublinka napsal(a):
Tak jsem se na ten film taky byla mrknout. Kníku jsem nečetla, ani ádné recenze, take jsem byla celkem neovlivněná. Přilo mi to ale takové průměrné, ale to bude asi tím, e detektivkám veobecně moc neholduju.
Co se týče těch teorií, e Máří Magdaléna byla Jeíova manelka a e Jeí byl z královského rodu, tak o tom se u spekuluje dlouho,take mě to ve filmu taky nijak nepřekvapilo.
Ale chápu, e to můe některé křesany celkem pobuřovat.
Ne jsem na film la, tak jsem se o tom náhodou zmínila před jedním křesanem. Myslela jsem si, e je spí takový volnomylenkář a tak mě celkem překvapil, kdy mi řekl, e on by na ten film neel, protoe jsou v něm zcela zřejmé nepravdy.
No ale i kdyby, tak je to přeci jen film, ne?
Není tady
ja se uplne divim, ze film nekdo vnima jako narazku na krestanstvi, protoze drzet se viry je veci jednou a shlednout dobrou detektivku je veci druhou. Nakonec, to by pak mohli napadat kazdy film, protoze zadny z nich se neda dokazat a je vymysleny. Libilo se mi, ze v Polsku odmitl jisty producent stahnout reklamni bilboardy na tento film pri navsteve papeze. Ta "valka nabozenstvi" je docela hloupa. Muslimi uz jsem jakz takz prekousla (kdyz bych nesmela v arabii jako zena ridit auto, proc oni si muzou v evrope stavet mesity bez ohledu na krestanskou kulturu), ale uz to zacina byt vseobecne zabo-mysi valka.
Není tady
Dito, to já se zase nedivím. Kdy se zkusím vít do kůe silně věřícího křesana, který bere ve, co se píe v Bibli jako po*n pravdu, tak si umím představit, e ho takový film můe celkem podrádit. Prostě i kdy je to jen film, tak ho to můe urazit, protoe tam jsou zpochybněny základní věci, kterým věří.
Mě jen mrzelo, e to tak bral i ten dotyčný, s kterým jsem se o tom bavila, neb je to člověk mě celkem blízký..
Není tady
bublinka napsal(a):
Dito, to já se zase nedivím. Kdy se zkusím vít do kůe silně věřícího křesana, který bere ve, co se píe v Bibli jako po*n pravdu, tak si umím představit, e ho takový film můe celkem podrádit. Prostě i kdy je to jen film, tak ho to můe urazit, protoe tam jsou zpochybněny základní věci, kterým věří.
Mě jen mrzelo, e to tak bral i ten dotyčný, s kterým jsem se o tom bavila, neb je to člověk mě celkem blízký..
ja mam spis dojem, ze v tomhle svete je moderni se vsim nesouhlasit a proti vsemu protestovat. To pak take muzeme zacit palit v Praze Babicku, protoze knezna se nejmenovala Hortensie, Saturnina, protoze ho nikdo nikdy nevidel..... Muslimova holt rvou za svoje karikatury, toz to Polaci a Vatikan nesmeji zustat vzadu
Upravil(a) Dita.L (6. 6. 2006 11:26)
Není tady
Tak jsem se včera na Da Vinci code podívala taky a musím říct, e ten film je celkem zajímavý. Upřímně, očekávala jsem od toho trochu víc, ale nevadí.
Taky mi není jasné, proč je kolem toho filmu takový povyk, nezaznělo v něm absolutně nic nového. Jinak, zákaz toho filmu pro něj byla asi ta nejlepí reklama, kdyby ho nezákazali a tím pádem nezviditelnili, tak by mi to moná i uniklo.
Není tady
Paila napsal(a):
Tak jsem se včera na Da Vinci code podívala taky a musím říct, e ten film je celkem zajímavý. Upřímně, očekávala jsem od toho trochu víc, ale nevadí.
Taky mi není jasné, proč je kolem toho filmu takový povyk, nezaznělo v něm absolutně nic nového. Jinak, zákaz toho filmu pro něj byla asi ta nejlepí reklama, kdyby ho nezákazali a tím pádem nezviditelnili, tak by mi to moná i uniklo.
Pailo, tyhle názory podle mě sdílí větina lidí - e tam není nic nového je pravda - tyhle teze o tom, e Jeí měl s Máří Magdalenou děti u zazněla kolikrát - např. Umberto Eco: Foucaltovo kyvadlo, P.Vandenberg: Páté Evangelium....ale vzhledem k tomu, e z těchto knih se nestal bestseller, nikdo se o to nestaral. Brown si prostě jen tyto teze vypůjčil a udělal z nich čtivou detektivku. Nevidím na tom nic patného.
A co se týká té druhé věci - přesně to si myslím- nebýt těch neustálých kritik církve, knihu by četlo a film vidělo o hodně míň lidí.... - občas mi jsou záhadou ty jejich postoje - jako by jednali zcela bez přemýlení...
Není tady
janica napsal(a):
Paila napsal(a):
Taky mi není jasné, proč je kolem toho filmu takový povyk, nezaznělo v něm absolutně nic nového. Jinak, zákaz toho filmu pro něj byla asi ta nejlepí reklama, kdyby ho nezákazali a tím pádem nezviditelnili, tak by mi to moná i uniklo.Pailo, tyhle názory podle mě sdílí větina lidí - e tam není nic nového je pravda - tyhle teze o tom, e Jeí měl s Máří Magdalenou děti u zazněla kolikrát - např. Umberto Eco: Foucaltovo kyvadlo, P.Vandenberg: Páté Evangelium....ale vzhledem k tomu, e z těchto knih se nestal bestseller, nikdo se o to nestaral. Brown si prostě jen tyto teze vypůjčil a udělal z nich čtivou detektivku. Nevidím na tom nic patného.
A co se týká té druhé věci - přesně to si myslím- nebýt těch neustálých kritik církve, knihu by četlo a film vidělo o hodně míň lidí.... - občas mi jsou záhadou ty jejich postoje - jako by jednali zcela bez přemýlení...
Včera jsem se na ten film podívala znovu a musím říct, e to po roce to vnímám téměř stejně. Kniha se mi zatím do rukou nedostala, tedy alespoň ne v českém nebo aglickém jazyce
Zajímá mě kolik z vás věří, e Jeíovou partnerkou byla Máří Magdálena a e opravdu spolu měli dítě?
Není tady
Paila napsal(a):
Zajímá mě kolik z vás věří, e Jeíovou partnerkou byla Máří Magdálena a e opravdu spolu měli dítě?
Myslím, e to není a tak podstatné. Podstatné je, e si spousta lidí od počátku naeho letopočtu dalo hodně práce, aby (nejen z křesanství) vygumovali enský princip, dosavadní zvyky a hlavně znalosti, aby potlačili věci, které jsou pro větinu lidí naprosto normální a přirozené ... Brown je jen dalí z těch, kdo na toto upozornil.
Není tady
Cetl jsem nejprve knihu, pote jsem film i videl. Film nedosahuje - ostatne jak je obvykle - kvality knihy.
A co se tyka Brownova tematu - zase pridam svuj, jiz klasicky Sexynetuv prispevek - krestanem (vericim - ve smyslu cirkve, nikoli viry) / dosad viru jakou chces / muze byt dnes uz fakt jen dusevne nemocny clovek.
Není tady
Sexynete,ty aby sis nepřisadil....
Knihu jsem měla půjčenou,přečetla jsem ji za den a dvě hodiny,asi,a druhej den jsem mazala do knihkupectví a koupila si ji,protoe tohle teda musím mít doma...M se to nechtělo číst,tak jsem byla poctěna i tím vidět film.Asi samozřejmě,taky mám pocit,e kniha je lepí,ale ono to tak fakt bývá.Nicméně si myslím,e kritiky byly přehnané,proč asi,e....
Jinak souhlasím s Míou Kuličkou,zrovna nedávno dávali v televizi nějaký dokument,samozřejmě nevím přesně o čem a kom to bylo,protoe to nikdy nesleduju,ale bylo tam o nějakém řádu mnichů,kteří jediní si ubránili výsadu mít v kaplích a podobně Madonu s Jeíkem u prsu....Jinak to bylo křesanskými představiteli zakázáno...zas se naskýtá otázka,proč asi,e....
Paila napsal(a):
Okrem kánonizovaných evanjelií, ktoré boli oficiálne prijaté a sú obsiahnuté v Písme, existujú aj evanjeliá, ktoré prijaté neboli, ale aj len ústne predávané tradície. Podža jednej takejto tradície, konkrétne Sofiánskej, bola Mária Magdaléna vo vežmi blízkom osobnom a duchovnom vzahu s Jeiom. Sofiáni veria, e Mária Magdaléna bola tie Kristus. Kristus prejavovaný súčasne cez muské aj enské telo a ich vzájomný, láskyplný vzah. Mne je táto mylienka oveža bliia ako "panic Jei"
Není tady
sexynet napsal(a):
A co se tyka Brownova tematu - zase pridam svuj, jiz klasicky Sexynetuv prispevek - krestanem (vericim - ve smyslu cirkve, nikoli viry) / dosad viru jakou chces / muze byt dnes uz fakt jen dusevne nemocny clovek.
To jsi ale hodně zjednoduil...
Není tady
Pandorraa: Nejelegantnejsi a nejvice pravdive jsou ty nejjednodussi reseni :-)
Aneb - zkomplikovat neco, to dokaze kazdy, ale neco zjednodusit, to malokdo
Není tady
sexynet napsal(a):
Pandorraa: Nejelegantnejsi a nejvice pravdive jsou ty nejjednodussi reseni :-)
Aneb - zkomplikovat neco, to dokaze kazdy, ale neco zjednodusit, to malokdo
Blá blá blá blá...
Není tady
Kniha byla fajn, ale film . No moná, kdybych ho viděla před tím, ne jsem si ifru přečetla, tak by se mi i líbil...
Není tady
Kníka je úasná ****** a film, no jako v hodně případech, zdaleka nedosahuke kvality kníky. Přečetla jsem ji té za den, neodloila jsem dokud jsem nedočetla. a povauji ji za jeho nejlepí dílo, dalí nebyly ji tak dobré. a téma samo o sobě povauji za velice zajímavé.
Není tady
Moná to tady bude znít skoro "kacířsky"
, ale Andělé a démoni se mi líbili víc.. ifrou jsem byla nadená, take sem hned letěla do knihovny pro něco dalího... ifru jsem odloit zvládla, ale tohle sem spolkla jedním dechem, dokonce i učitelé ve kole vzdali napomínání, e na čtení mám dost času doma
jako by mě neznali
Není tady
Andělé a démoni byli daleko drsnějí, ale mně to u přilo takové moc prvoplánové a předvídatelné ... trochu jako honba za pokladem - co mrtvý, to indicie.... ifra mě donutila daleko víc přemýlet i nad věcmi, které s knihou a tak nesouvisely
Není tady
aj tak kdy se to vezme kol a kolem tak ifra donutí člověka víc přemýlet, to pravda.. spí sem to myslela tak, e Andělé se mi zdáli propracovanějí, celistvějí.. tak nějak pochopitelnějí pro někoho, kdo se v tom moc nepohybuje..
kadopádně mě tak napadá, e obě kníky ve mě vyvolaly smíené pocity - co bude tím, e církev třikrát nemusím A plně mi to docvaklo, kdy sem slyela svůj horoskop od Salvatora
Kurnik, váně si ho u budu muset poslechnout znova, nějak mi chybí tentononc... no, víte co... no...
jj, musim si ho poslechnout
Není tady