Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#101 27. 5. 2006 12:44

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2073

Re: Smrt

Koudyová (jestli se sem ještě vrátíš), on to musí zvládnout sám! Není nikoho, kdo by mu pomohl, kdo by za něj určité věci vyřešil. I tu Smrt, pokud se rozhodne pro ni, musí zvládnout sám. Neslyšíš správně jeho, ani ty druhé, dokonce vlastní vědomí v Tobě nezanechává patřičné vhodné otisky. Jenom se snažíš ze svých beder rychle shodit to, co je Ti tak hluboce nepříjemné.

Jistěže na to mᚠprávo (i když je trochu na pováženou vyvolat podobnou bouři a pak zmizet), ale nediv se potom, že takto zjednodušená řešení nenalézají odezvu, nemohou pomoci. Tedy ani Tobě ne. Právě jsi dostala příležitost zamyslet se sama nad sebou... Tak proč jí nevyužiješ?.. Proč nevezmeš tuhle karmickou výzvu zcela vážně, abys zpytovala své nitro. Možná nejde ani tolik o No One, možná jde víc o nás. Třeba se jednou No One probudí, v hlavě úplně jasno a rozeběhne se vstříc neznámému dobrodružství. Ale v nás dál zůstane ten osten, pokud se v rozhodujícím okamžiku neodvážíme pohledět do vlastní duše.

A třeba ani neexistuje řešení, jen dotyk Boží. Kdy každou takovouhle situací, jež přichází odněkud z prostoru, přičemž se vůbec nemusí týkat nás, jsme sami váženi.


Crabat

Není tady

 

#102 27. 5. 2006 12:52

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2073

Re: Smrt

Ale no tak.., Host Eska. Řeklas to hezky. Vážím si lidí, kteří přemýšlí nad táhlými naříkavými tóny keporkaků. Kteří dokážou bdít vyladěni na stejnou vlnu, když tomu druhému není dobře.


Crabat

Není tady

 

#103 27. 5. 2006 13:03

jelitko
♥♥-----
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 49

Re: Smrt

Jestli ti můžu poradit, jestli mᚠještě v sobě alespoň malinkou jiskřičku života, tak si každý den "přesně" naplánuj, dělej cokoliv, třeba úplné banality a postupně si přidávej věci, které tě posunou dál - i kdyby to měly být jen 2 stránky přečtené v knize. Hlavně nebloumej! Alespoň mě to pomáhá ....


pokud mě někdo donutil k pláči, nestojí mi za to, abych pro něho ronila slzy (K. Dunst)

Není tady

 

#104 27. 5. 2006 14:55

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2073

Re: Smrt

Ty duše zadumaná, zahleděná do měsíce. Na mnohých místech jsi to tu řekla opravdu pěkně. Ale tohle Nikdo nechce. On se s Tebou nebude dívat závojem tmy do stříbrných paprsků povstávající Naděje. Protože, ač sražen na kolena, si myslí, že všechno předem vyřešil, sklenul i pojal do své mysli. Jako by z úhlu, z něhož se dívá, bylo možné spatřit víc, než právě jen jediný výsek k prvnímu zaoblení kopce, který vidí.

"Ó Ty, mně podobný, můj Pane, budiž klet!"

A neslyší, jak se vesmír kolem něj tichounce směje a šeptá mu do ucha: "Zemři, zemři, když chápeš tak málo."  A třpytivé paprsky hvězd odpovídají: "Stejně na tom nezáleží. Znovu se narodí, znovu povstane." - "Jakápak tragedie?", zahovoří Prostor, "když se někdo nechá spoutat svou omezenou myslí a není ochoten změnit úhel pohledu". - "Taková bytost si nezaslouží setrvat, nech je tedy protažena kalnými vlnami Barda", křičí rozhněvaně rostliny, které to právě na vlastní kůži prožily.

Takže asi takhle: Až nᚠNo One zahrne tyto hlasy do svého rozhodnutí a bude ochoten je unést, aniž by přitom změnil svou žízeň po Smrti, pak mu poradím, jak to zařídit, aby to ty druhé nebolelo. Aby pokud možno vůbec nepochopili, co udělal.


Crabat

Není tady

 

#105 27. 5. 2006 19:13

Daniela M
♥♥♥----
Registrovaný: 18. 4. 2006
Příspěvky: 154

Re: Smrt

No. One, tak vidíš sešla se Ti tu elita babinetu. Věř, je tu dobrá vibrace. Až se zklidníš a začneš číst ještě mezi řádky, zjistíš kolik jsi získal. Kolik energie by Ti každý chtěl obětovat, jen aby jsi žil!

Někdo by Tě dofackoval k rozumu, někdo do Tebe ryl, až to bolelo, někdo Tě i pobavil, někdo byl pro Tebe až otravný ...ale každý Ti chtěl pomoci!!!.....Musím se přiznat, že jsem se nemýlila, dobro žije. Jestli mᚠpocit, že Ti nikdo nemůže pomoci, jsi velmi na omylu. Možná zrovna teď se objevila jiskra naděje, která vskřísí v Tobě lásku k životu a dá naději k novému, co pomůže nejen Tvé duši.

I nepřijemné a bolestivé musíme poznat, abychom si vážili krásného, laskavého a milujícího...aj. Bojovat je někdy nutné do posledního dechu, jak fádní slova a jak pravdivá. Z toho, co se zdá neskutečné, se může proměnit v zázrak, pokud tomu dᚠpříležitost a budeš chtít.  Všichni se tu snažili právě o to, aby jsi chtěl! Vždy tam ale musí být Tvoje touha, víra a pokora. Nemůžeme mít všechno a hned. Dobré je , někdy něčeho se vzdát, abychom  mohli  i získat. Přeji všem krásný a klidný večer. D.

Není tady

 

#106 27. 5. 2006 19:18

maggie7
♥♥♥----
Registrovaný: 20. 3. 2006
Příspěvky: 112

Re: Smrt

život je příliš krátký na to abyhcom si ho vzali


Kdo je pritel, miluje, ale kdo miluje, nemusi byt přítetelem. Pratelstvi je vzdycky prospesne, zatimco laska casto zranuje. (Seneca Lucius Annaeus)

Není tady

 

#107 27. 5. 2006 23:05

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Smrt

No.One, sebevraždou vyřešíš "jen" tělo, Tvá duše bude řešit dál............

Budeš-li přece jen chtít psychologa, můžu poskytnout kontakt. Zabývá se právě takovýma lidma jako jsi Ty.
kalcie@seznam.cz

Upravil(a) lueta (27. 5. 2006 23:11)


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#108 28. 5. 2006 13:54

radkavlkova
♥♥-----
Registrovaný: 28. 5. 2006
Příspěvky: 30

Re: Smrt

milá miško,tedy koudyova,to muselo být pro tebe fakt zlé číst o sobě takové nesmysly,neboj mi tě nedáme a těšíme se až se stavíš na kafčo.Jen doufám,že jsem tě odhalila správně,pokud je to někdo jiný tak sorry.

Není tady

 

#109 29. 5. 2006 14:08

potvora.nena
♥♥-----
Registrovaný: 5. 5. 2006
Příspěvky: 31

Re: Smrt

Ahojky, nevím, jestli to budeš číst, ale nech si nějakou delší dobu na rozmyšlenou... Být Tebou, tak si určím např. půl roční lhůtu a pokud i za tu dobu budu mít pocit, že můj život nemá smysl a nemám na co dál se těšit, tak bych řešila dál... ale už příští týden může být všechno jinak a Tebe čekat ještě hodně krásných věcí... My v rodině měli úmrtí - bylo mu 26 let a zemřel nešastnou náhodou a stejně do dnes čekáme že se otevřou dveře a on tam bude... ve spoustě lidí vidím jeho úsměv a jeho nejbližší to bolet nepřestalo ani po letech... Nemyslím, že cokoliv bys jim na vysvěletnou napsal, by jejich zármutek zmírnilo, stejně budou hledat odpovědi na otázky - co by kdyby a budou si vyčítat, že ten den Ti nezavolali a nebo že nepoznali že se s Tebou něco děje, nebo že nebyli v poslední chvilce u Tebe. Opravdu mᚠpocit, že Tě tady už nic nečeká? Co třeba západ slunce? Umíš si představit, že ho dnes nebo zítra uvidíš naposled? A co když s Tebou má osud nějaký záměr a Ty násilně přerušíš plynulost děje? Třeba ještě někde něco nebo někdo na Tebe čeká... Podle mého názoru je sebevražda omluvitelná (z pohledu nejbližších - resp. jejich utrpení) jen pokud jsi nevyléčitelně nemocný a i tehdy bych být Tvoje blízká duše o tom chtěla vědět, že mᚠtak velké trápení... Všechno ostatní je řešitelné... i kdybys měl zrovna pocit, že ne... Prosím, dej si ještě šanci a těm co Tě mají rádi taky... možná jim zkus povědět, co se Ti honí v hlavě... určitě mᚠkolem sebe někoho, kdo podá pomocnou ruku a koho by Tvůj odchod nikdy nepřestal bolet...

Není tady

 

#110 28. 9. 2007 0:00

ARIKI
♥------
Registrovaný: 27. 9. 2007
Příspěvky: 10

Re: Smrt

Já jen zkouším, kde se vlastně má zpráva objeví.
Nechce se mi pročítat návody, tak raději pokus o omyl.

Není tady

 

#111 28. 9. 2007 0:11

ARIKI
♥------
Registrovaný: 27. 9. 2007
Příspěvky: 10

Re: Smrt

Takže vím, jak to funguje.
Toto téma mě dnes donutilo zaregistrovat se. Čtu různé příspěvky již delší dobu.
Už je to delší doba, vic než rok. Dozvím se, co je dnes s    no.one.cares  ????

Není tady

 

#112 28. 9. 2007 8:20

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Smrt

Tedy četla jsem jenom ten první příspěvek, takže možná nenavazuji na lidi potom, já jsem uvažovala nad tímto činem mnohokrát, právě ohled na to, že bych zničila život mým blízkým lidem, mne tlačí dál, našla bych klid, odpočinek a řešení pro sebe, jsem jediná dcera, vzala bych srdce svojí matce, jsem matka,  zhoršila bych možnosti svých synů na studium a vzala jim zázemí, zasáhla bych těžce svého muže, takže jsem vždy volila variantu ,ještě ne a vydržet, jinak léky jsou nejšetrnější a na spaní je lékař napíše vždy, to je to nejmenší, vlastně i toho mladého člověka, jako mnoho lidí i mne chrání před tímto jednoduchým řešením láska k druhým lidem. Myšlenka, že to mohu kdykoli udělat ,ovšem dává člověku svobodu a nadhled, proto ji nezatracuji.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#113 28. 9. 2007 8:58

x256987
Host

Re: Smrt

Ariki, když si klikněš na jméno uživatele, zobrazí se ti, že autor tohoto vlákna se tady krom čtyř dnů před tím víc než rokem nevyskytl, resp. nenapsal příspěvek. Těžko říct, jestli o něm někdo něco ví.

Téma o sebevraždě je aktuálně i na psychologické http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=23965 , na duchovní je trochu starší téma Samovražda z pohladu reinkarnácie http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=9688 , které se postupem času "zvrtlo" a jednu chvíli bylo o sebevzraždě obecně, jedno podobné téma bylo i na -náctiletých http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=14254 .

Čím tě to tak zaujalo, smím-li být zvědavá?

Upravil(a) Judita (28. 9. 2007 9:00)

 

#114 28. 9. 2007 10:27

ARIKI
♥------
Registrovaný: 27. 9. 2007
Příspěvky: 10

Re: Smrt

No, čím mě to Judito zaujalo? Těžko říct, je toho asi víc.
Už delší dobu čtu různá témata a diskuse, ale neměla jsem potřebu se registrovat a přispívat.
Až včera ....
Moc se mi líbí, jak to tady funguje a když se nad tím tak zamýšlím, je to jednoduché a geniální zároveň.
Kolikrát tady lidé napíšou věci, které by třeba svým nejbližším neřekli a nebo takové nejbližší ani nemají.
A většinou najdou podporu, radu a názory ostatních. Hlavně v té chvíli, kdy potřebují nejsou sami. A lidé, kteří píší své názory nejsou ničím zatíženi, vždy pisatele neznají, takže mají nadhled a odstup, který je v takových situacích asi nejlepší. Kamarádka, které se svěříš to musí logicky vidět trochu jinak.

No a ráda bych věděla, kam se ten příběh no.one.cares dostal. Jestli opravdu realizoval to, nad čím tak uvažoval a s čím chtěl poradit, nebo se v současné době má fajn a na tu dobu před více než rokem nerad vzpomíná.

Příspěvky k tomuto tématu hodně říkaly o jejich autorech, většinou byli hodně vyprovokovaní a měli potřebu říci k problému své. Od odsouzení, potřeby pomoci, zlehčení situace .....
Ale všechny, a byly jakékoliv, směřovaly k tomu toho člověka zastavit a přesvědčit.
Povedlo se jim to?????????

Není tady

 

#115 28. 9. 2007 11:07

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 5682

Re: Smrt

ARIKI - (Kolikrát tady lidé napíšou věci, které by třeba svým nejbližším neřekli...)
...a nebo si ani nástinem nedovolili v reálu reagovat tak, jako reagují tady... wink lol

Není tady

 

#116 28. 9. 2007 12:02

ARIKI
♥------
Registrovaný: 27. 9. 2007
Příspěvky: 10

Re: Smrt

No a to je Hellgo právě skvělý, určitě to spoustě lidem pomohlo.
Kolikrát řešíš takový "blbosti", který si Ti v tu chvíli zdají být zásadní. Pak si přečteš, že jiní mají skutečné problémy, zamyslíš se, rozsvítí se Ti.....
Nebo musíš vyřešit a vyrovnat se s něčím opravdu vážným, lidi Tě podpoří a ještě předají vlastní názory a zkušenosti. Jsem ráda, že jsem na babinek přišla (i když musím říct, že ten název mě málem odradil :-))

Není tady

 

#117 28. 9. 2007 12:17

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 10. 2006
Příspěvky: 11401

Re: Smrt

Ale chodí sem i dost kluků, takže to není opravdu jen babinec. Tady to pomáhá, je tady fajn a člověk se nemusí stydět cokoliv říct.


Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

 

#118 28. 9. 2007 12:23

ARIKI
♥------
Registrovaný: 27. 9. 2007
Příspěvky: 10

Re: Smrt

Ahoj Modroočko, Tebe znám (teda odsuď)!!!
Když jsem si tady tak listovala a četla, tak mě některé příspěvky zaujaly více než ostatní - Tvé k nim zrovna patří!
Prostě jsou ji někteří tak nějak bližší - tak hezký den!

Není tady

 

#119 28. 9. 2007 12:31

x256987
Host

Re: Smrt

Já myslím, že všechny problém  jsou skutečné, pokud je někdo jako problém vnímá... Někomu pomůže říct si "vždy jsem na tom vlastně dobře", někoho to může vrhnout do ještě hlubší deprese - "Ąvlastně žádný "opravdový" problém nemám, tak proč je mi mizerně". Každému pomůže něco jiného.

V každém případě je to jen poradní hlas nebo podpora, rozhodnutí je na každém, stejně jako následky.

 

#120 28. 9. 2007 14:04

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 5682

Re: Smrt

Hm, původní nit byla, jak umřít a neranit své bližní...(nebo tak nějak podobně...) big_smile Asi by bylo dobrý, zahodit doklady, vyrazit na přehradu, uvázat si na nohu pěkně velkej šutr a hodit se do vody...Taky by šlo se polejt benzínem a škrtnout, (oni ty registračky zubařů, tady u nás, nejsou žádnej zázrak) a nebo vycestovat a picnout se u "sousedů", a maj vzteka... Jenže otázka asi spíš zněla né jak umřít, ale "vykonat" a přitom "neranit" bližní... Jsem pro - neranit! Když už se musí až tak, je to věc soukromá a když je věc tak osobní, jako by smrt být měla, tak nač do toho někoho tahat? wink big_smile Ale zase na druhou stranu, kdyby byl život pes a lump a vagabund, co jednoho otráví tak, že se mu nechce žít, tak a mě všichni vlezou na záda, tak jakýpak ohledy? A si to taky užijou...! tummenupp To bych se zas picla v obýváku, nebo aspoň oběsila, protože při oběšení povolí svěrače a to musí bejt, krom toho šoku, taky pěknej zážitek pro "pozůstalí"...No a co? Dobře jim tak! lol

Není tady

 

#121 28. 9. 2007 15:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Smrt

Ja snívam o otm, že až ma to tu omrzí, vyplávam na more (najlepšie Stredozemné) a proste už sa nevrátim. Žiadne problémy so zvieračmi, hygienou, umývnaím mŕtvoly, krmeáciou či pohrebom... Nič. Naveky súčas mora tongue . Len aby tie sily ešte boli.... A potom, pravda, je tu otázka čo s poistkou hmm ...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#122 28. 9. 2007 19:58

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: Smrt

Bábi, to seš celá ty ... škodolíbka aj po smrti? A kdože to bude uklízet, co? No dědek né ... zasejc to zbude na nás sad lollol

Seli, vzor Martin Eden?


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#123 29. 9. 2007 22:25

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 1. 2006
Příspěvky: 1817

Re: Smrt

ARIKI napsal(a):

Takže vím, jak to funguje.
Toto téma mě dnes donutilo zaregistrovat se. Čtu různé příspěvky již delší dobu.
Už je to delší doba, vic než rok. Dozvím se, co je dnes s    no.one.cares  ????

Jojo zije nebojte


Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

 

#124 30. 9. 2007 10:13

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Smrt

Amen.

Upravil(a) Martinka1 (30. 9. 2007 10:42)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů