Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 26. 5. 2006 17:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Smrt

no.one.cares napsal(a):

Pandorraa: Ale já nechci aby mi někdo pomáhal, proto nevím proč bych k tomu někomu měl dávat šanci. Já chtěl jen poradit ohledně rodiny.

Jasne! Ty jsi jen hlupak, ktery si kvuli vlastni sebelitosti ani nevsiml, ze vedle nej je devce, ktere citi jeho bolest! Ktere nepotrebuje zadne info, aby rozklicovalo, o co jde. Aby ho samo poznalo! Ktere jen hleda pomoc, protoze o tebe trne hruzou, ktere nevi, co se deje, nevi, co ma delat.... a ty si tu jeste odvazujes mluvit o nejakem "ohledne rodiny"! Precenila jsem te, myslela jsem, ze mas srdce, ty mas zatim jen velke Ego! Tak velke, ze srdce pod nim umira. A ono to porad boli, co? Nu, tak si to uzij.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#77 26. 5. 2006 17:16

no.one.cares
♥------

KONEC, odmítám tu cokoliv dál řešit. Ať si o tom každý namyšlenec myslí svoje, pravý důvod znám stejně jen já. Co jsem chtěl, to jsem odsud jakž takž vydoloval. Ale nehodlám dál poslouchat nějaké nafoukané dospělácké rady. Netušil jsem, že to tu zase až tak anonymní není, ani tu nehledám náhradní rodiče. Všem nezaujatým děkuji a vezměte si ze mě ten pravý příklad. Pokud máte proč, bojujte.

Jestli chce někdo můj mail nebo ICQ, ať napíše soukromou zprávu. Možná mu ho, z jednoho jediného důvodu, dám.

Není tady

#78 26. 5. 2006 17:23

no.one.cares
♥------

Pandorraa napsal(a):

Jasne! Ty jsi jen hlupak, ktery si kvuli vlastni sebelitosti ani nevsiml, ze vedle nej je devce, ktere citi jeho bolest! Ktere nepotrebuje zadne info, aby rozklicovalo, o co jde. Aby ho samo poznalo! Ktere jen hleda pomoc, protoze o tebe trne hruzou, ktere nevi, co se deje, nevi, co ma delat.... a ty si tu jeste odvazujes mluvit o nejakem "ohledne rodiny"! Precenila jsem te, myslela jsem, ze mas srdce, ty mas zatim jen velke Ego! Tak velke, ze srdce pod nim umira. A ono to porad boli, co? Nu, tak si to uzij.

Pleteš se do věcí do kterých nemáš co zasahovat to zaprvé, za druhé nevím co si dokazuješ tím, že mě opakovaně napadáš, máš asi sama nějaké komplexy..? Ne, to ty vlastně ne, jsi hrdá a umíš se poprat se vším aniž bys otravovala ostatní. A pokud hodláš argumentovat tím, že ti záleží na kamarádce která chodí evidentně s debilem, tak si to pořeš s ní a mě si nevšímej. Nebo je snad nesvéprávná? Jaktože ona si pomoc zaslouží a mě odsuzuješ? Protože jí znáš déle nebo co? Za druhé nevidím, že bych se někde litoval, to si vymýšlíš aby jsi se mohla povyšovat nad slabšíma jedincema nebo proč? Nebo jsi snad feministka? To je otázek co, ale budu raději když nebudeš odpovídat, já už tu nikoho obtěžovat nehodlám tak buď v klidu a nezvyšuj si kvůli nějakýmu debilovi krevní tlak, kvůli tomu sem sem nepřišel. Nevím proč na to reaguješ, když jsem se už v úvodu snažil podobný reakce filtrovat.

Není tady

#79 26. 5. 2006 17:32

jelitko
♥♥-----
Místo: Hradec Králové

Tak pa, když budeš chtít, napiš mail, nenabízím ti rozhřešení ani falešnou pomoc, jen diskuzi. Zkuz přemýšlet, dokud máš čas ....

pokud mě někdo donutil k pláči, nestojí mi za to, abych pro něho ronila slzy (K. Dunst)

Není tady

#80 26. 5. 2006 18:43

Darja70
♥♥♥♥---

Četla jsem jen první a tuhle poslední stránku, nevím, jestli se má rada bude líbit, ale hlavně ať si dá do pořádku své věci, myslím tím, případné dluhy u banyk, socky, zdravky , lidí, aby kromě smutku nenadělal ještě problémy jiného druhu.
Jsem fakt navztekaná.

Není tady

#81 26. 5. 2006 19:50

Pavla77
♥♥-----

Vždycky se přece najde důvod, proč mít radost ze života ne? Každý z nás se jednou ocitne v situaci, kdy by raději nebyl, ale život žijeme jen jednou a proto si ho musíme užívat. Vykašli se na lidi, vykašli se na řeči, vykašli s na to co Tě trápí, nic nestojí za to, aby jsi si kvůli tomu vzal život. Život je to nejcenější co máš. Uvidíš, že se najde něco, co Ti tu chuť do života vrátí, možná dříve, možná později, ale určitě to přijde wink hlavu vzhůru.

Není tady

#82 26. 5. 2006 20:09

Pavla77
♥♥-----

Můj spolužák skočil pod vlak - na místě mrtvý, vlastně to nebyl jen spolužák byla to moje první láska. Několik let jsem ho neviděla a pak jsem náhodou uviděla parte, bylo mi jakoby mě někdo silně praštil, teď je to pět let a mě je pořád ouzko, vzpomínám na něj snad každý den. A proč to udělal? Rodina se na něj vykašlala, holka si našla jiného a on to nezvládl. Přeci se všechno dalo vyřešit i jinak, TAK PROČ SAKRA? grater

Není tady

#83 26. 5. 2006 20:28

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kdysi dávno jsem viděla nějaký dokument o hladem umírajících lidech, hlavně dětech v Africe. Velmi mě to zasáhlo. Přemýšlela jsem o tom v kuse celé dny. O té zoufalé touze po troše jídla nebo i po čisté vodě k pití.
O tom denno denním týrání se. Chtěla jsem vymyslet způsob jak tam jet a pomoci jim. Ale já jsem pohodlná, mám tu vše a co kdyby jsem se tam třeba nakazila, nebo snad dokonce umřela? yikes Mě tady tak záleží na tom mém živůtku. Ale je tu spousta lidí co jim na tom vůbec nezáleží. Udělají HOP a je po nich. Akorát mají ostatní práci se seškrabováním.
Pak jsem vymyslela, že až to na mě přijde a budu chtít spáchat sebevraždu, tak prodám vše co mám, vydám se tam, přivezu jim horu jídla  a léků a tam, teprve tam pak udělám ten HOP.
...Anebo na něj třeba ani nedojde... smile

Upravil(a) poletucha (26. 5. 2006 20:29)

Není tady

#84 26. 5. 2006 20:32

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

no.one....ty jsi ještě tady..?.....to jsou jen kecy, báchorky a pověsti - hledáš tady útěchu a děláš z lidí blbce - jestli chceš, běž a vem si život - dluhy sis nadělal asi také sám - rodině ublížíš tak i tak - ale mít vedle sebe, nebo v rodině takového člověka - to je lepší mít asi jen vzpomínku ! Manžel se mi věšal, skákal pod vlak , z balkonu atd. každý týden....až to neudělal a upil se....a dobře udělal, jen trápil rodinu....tak si to užij ! Normální lidé mají také  normální problémy, ale mají i práci, lásku, rodinu, radost ze života a pod....ale to ty asi neznáš......

Není tady

#85 26. 5. 2006 21:05

no.one.cares
♥------

Žádný dluhy ani závazky nemám! Tebe bych doma taky nechtěl. dudlik

Není tady

#86 26. 5. 2006 21:16

Peta
♥♥-----

Víš co, tak před tím, než si něco uděláš, tak si sedni a přečti si od Coelha knížku Veronika se rozhodla zemřít. Asi to žádný názor nezmění, ale pohled na realitu a na život určitě trochu ano. Asi ve svém stavu psychologům a psychiatrům moc nevěříš, ale myslím si, pokud k tomu máš síly, tak nějakého navštívit. Pokud je to deprese, tak je to prostě nemoc. Chřipku si taky léčíš a tohle je o dost horší, protože jde o duši. Není se za co stydět, v dnešní době tím prochází spousta lidí (promiň, že se jinak nevyjadřuji k tvé původní otázce, ale ta se mi zdá skutečně poněkud stupidní, vzhledem k tomu, že ztráta člověka bolí vždycky a žádné polehčující okolnosti tady neplatí).

Jestliže budete dělat pořád to, co vždycky - vždycky dostanete to, co už jste měli

Není tady

#87 26. 5. 2006 21:48

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

no.one.cares napsal(a):

KONEC, odmítám tu cokoliv dál řešit. Ať si o tom každý namyšlenec myslí svoje, pravý důvod znám stejně jen já. Co jsem chtěl, to jsem odsud jakž takž vydoloval. Ale nehodlám dál poslouchat nějaké nafoukané dospělácké rady. Netušil jsem, že to tu zase až tak anonymní není, ani tu nehledám náhradní rodiče. Všem nezaujatým děkuji a vezměte si ze mě ten pravý příklad. Pokud máte proč, bojujte.

Jestli chce někdo můj mail nebo ICQ, ať napíše soukromou zprávu. Možná mu ho, z jednoho jediného důvodu, dám.

Teď lžeš. Jedna tvoje část možná chce všemu udělat rázný konec, ale ta druhá, rozumnější, se tomu vnitřně brání a vysílá zoufalé SOS - proto jsi tady napsal a proto stále reaguješ, ikdyž jsi už  řekl Konec. Jedna tvoje část chce mít tenhle nesmyslný život už za sebou, ale ta druhá touží a doufá v nějaký zázrak, v něco lepšího. Jaká tvoje část vyhraje ?
Mám kamaráda, který řešil obdobné dilema. Nakonec se rozhodl svěřit to osudu a odešel do Francie, do francouzských legií (je mu 24 let, odešel tam loni v lednu). Teď brázdí Pobřeží slonoviny jako legionář, se smrtí se setkává denně a v mysli mu převažuje už jen to jediné - přežít to, odsloužit si své a vrátit se zdráv domů.  Posílá SMS kamarádům, na které chtěl už dávno zapomenout a plánuje,  jak bude žít, až se vrátí.
Dej svému životu jiný směr, jiný smysl. Spal za sebou všechny mosty a začni znovu a líp. Věř si a cesta se ti sama otevře.

Není tady

#88 26. 5. 2006 22:18

maggie
♥♥♥♥♥--

Přečetla jsem si "zakázku" - tedy 1. příspěvek. Není to tak dávno, kdy jsem si říkala, co tu vůbec dělám? Nebudu to rozvádět, teď jsem z toho zatím venku, ale to vědomí, že mne něco podobného napadlo, tu je.
Takže: mám životní pojistku. Podle ní se nesmím zabít dříve než za 3 roky, aby moji "pozůstalí" dostali, co mají. Taky nechci, aby mne našli oběšenou na půdě nebo v krvi ve vaně. Prášky na ubezdušení doma nemám, ani nevím, jak se shánějí. Ono, zabít se, je fakt pro ohleduplného sebevražedníka těžký.
Auto zrušit nechci, stejně bych musela tvrdit, že jedu "jako" na nákup a všichni by mne zahrnuli svými požadavky, co jim mám koupit.
Střelnou zbraň doma nemáme, ale pro ty, co Vás najdou, to není pěkný pohled, navíc musí i vymalovat.
Nechci se ničemu vysmívat.
Můžu skočit z mostu. Ale kdo mne bude muset identifikovat, jen někdo z mých blízkých.
Tyhle argumenty proti mne zatím drží od úmyslu vše skoncovat.
Prý je to zdravé, hledat argumenty, "proč ne". Ale já kolikrát ráno hledám argument "proč ne pro ne ". Zatím jsem  nenašla dost těch "pro ne".
Sebevražedníky má v rodině jen můj manžel.... jak fatální pro mne, jako jeho manželku.

Upravil(a) maggie (26. 5. 2006 22:22)

Není tady

#89 26. 5. 2006 22:25

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Můžeš se s tím trápit sám......./pomoc a rady jako nechceš, ale ICQ dáš, což znamená, že  tu pomoc opravdu potřebuje /... ale nevíš....co chceš...ještě jsi  nedospěl......a že by jsi mě doma nechtěl? ...to je dobře.....nemůžou  mě mít doma všichni.......protože my, když máme někdo problém, tak se podržíme, pomůžeme nevzájem...a mluvíme o tom....což se tobě  zjevně  nedaří.....pá

Není tady

#90 26. 5. 2006 22:52

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Nečetla jsem všechny odpovědi na dotaz, tak nevím, jestli někoho nebudu opakovat.
Četla jsem o lidech kteří prožili klinickou smrt a ještě se vrátili. Ti, kteří umírali přirozeně, vnímali hezké světlo, tunel atd., ale člověk který chtěl spáchat sebevraždu prožíval svou klinickou smrt jako nějaké propadání se, přišlo mi to jako peklo. Nemyslím si, že smrt je konec problému, třeba je pak něco mnohem horšího.

Není tady

#91 26. 5. 2006 23:10

no.one.cares
♥------

Pane Bože. Nemohl by to všechno někdo smazat? Normálně jste mě uplně znudili, až jsem z toho dostal jiný myšlenky. Můžete se do mě přestat navážet? Prosím. Fakt mi to nedělá dobře, nepomůže to ani vám, ani mě. Svoje odpovědi jsem dostal a nechci tu číst nějaký rejpání.

Není tady

#92 26. 5. 2006 23:34

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Smazat to lze, ale nemyslím, že je to potřeba. Třeba ta debata nepomohla tobě, nebo ti nepomohla tak jak sji chtěl, ale možná že někomu jinému, bezejmenému, čtenáři, možná i mně?

A ty přece nemusíš číst to co nechceš. Návod ti asi nikdo nedá, popravdě, vůbec jsem o tom nepochybovala, cestu kterou ty chceš, ti tu nikdo neschválí, protože sem se lidi chodí s životem prát, ne skoncovat. To není apel, výčitka, je to holé konstatování.
Dobrou noc.

Mája

Není tady

#93 26. 5. 2006 23:40

janyka
♥♥♥----

V diskusi a odezvách se postoupilo dál , mně to nedá a vrátím se k  počátku .
Napsal jsi , cos napsal . Ale fakt! jsi čekal , že co se týká tvé osoby ostatní připojí jen strohý  názor , návod  jak se vypořádat s tvými blízkými ? A že je opravdu nebude nic jiného zajímat a k ničemu  co se tebe týče se nevyjádří ? Nemyslím .
Píšeš , že ti na blízkých záleží a jim na tobě ROZHODNĚ záleží . Z napsaného  máme mít dojem , že jsi vlastně rozhodnutý , ale promiň . Přijde mi divný  rozhodnout se a  -  " ještě si skočím na net , poradit se , co s našima " . Asi to zjednodušuju a zlehčuju . Ale chápu , o těchto věcech , se líp baví s lidma , které neznám , než s těmi , kterým na tobě rozhodně záleží . A když , a jejich reakce byla taková jak píšeš , přemýšlím , jak a co jsi jim řekl , jak naléhavě , proč na nás tvoje slova působí tak , že se ti nabízí pomoc a blízcí reagují opačně ?
K tomu co píšeš:
A nepatříš ty sám mezi ty , kteří chtějí pravý smysl mylně vysvětlit  a pak žijí ve své , v jistém pohledu taky falešné , ale nepohodě ? A tvoje nenávist , kterou jsi zaslepený , proti komu , čemu ? Přijmout to blbý a hnusný , to nesympatický je úkol a dřina ,ale nejde to jinak .
Co píšeš , není lehké a neměnila bych .Když se ptáš proč , věř , že ke všemu těžkému , co se zdá , že už neuneseš , je " přibaleno " i kus síly , kterou  jistě máš , ale musíš  třeba i dolovat . Spočítaný je to dobře .
Píšeš , že tvůj stín nebo ďábel ti našeptává , abys prolil krev ? Ďábel - rafinovanost sama .V jedné modlitbě je : tělo , svět , ďábla přemáhám ... Takže nepřipisuj mu až takovou moc . Je až třetí .  A píšeš i o Bohu . A když se o všem zmiňuješ , musíš vědět , že jen kvalita se zkouší . O nekvalitní věci nemá nikdo zájem . Ani ďábel . Nemá cenu s ním diskutovat , ani nad sebou brečet . Ale bojovat . A sebevražda není adekvátní zbraň .
A máš pocit , že jsi sám ? Jen se mi zdá , že nevidíš ! A taky se mi vybavil jeden příběh , končí takhle nějak podobně . Ten , s kterým vždy kráčel Bůh a vedle svých , viděl v písku vždy i jeho stopy jak ho provází  , vyčítá : - - Opustil jsi mě ! Bylo mi těžko ! Nejhůř ! Nebyl jsi tu ! Viděl jsem celou dobu jen jedny stopy , byl jsem sám ! --Ty bláhový , ano, viděl jsi jen jedny stopy , vždyť  celou tu dobu jsem tě nesl v náručí .

Není tady

#94 27. 5. 2006 0:00

no.one.cares
♥------

Ach jo. Dobře, už budu hodnej kluk, nebudu už psát na žádná fóra abych tím narušoval klid ostatních, maximálně tak jen samé kladné věci, nejlépe smyšlené. Ani už nebudu nadávat na život nebo na svůj životní úkol, budu prostě bojovat i když nevím proč a za koho, budu poslušně všem odpovídat, že se mám dobře a neřešit problémy, protože to stejně dopadne dobře. Fajn, tak jsme to pěkně vyřešili, já jsem to pochopil a začnu teď žít jinak. Vy mi teď napiště, že jsem fakt debil, že jste si mysleli, že jsem lepší, že jsem si určitě jen ze všech dělal legraci, že takovýho debila by jste doma nechtěli, atd. Však vy už si nějaký vztekání, výčitky, nebo arogantní a povyšovací kecy vymyslíte. Těm kteří se drželi mého přání, nebo mi napsali to co mi pomohlo, těm děkuji. Těm kteří mě akorát vytočili, přeji aby se k nim někdo zachoval stejně, až budou na tom zle.

Nashle. Nebo raději sbohem. I když zas nechci aby jste mě podezírali, že věřím v Boha, to je jen zlozvyk. Prostě ahoj. smile

Není tady

#95 27. 5. 2006 0:16

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

no.one.cares: ať už sis z téhle debaty vzal cokoli, ať už si se vytočil sebevíc.... jedno pozitivum to mělo - vidíš, že celému světu lhostejný nejsi...
Opravdu ti nikdo neřekne ve vší vážnosti "jasně, udělej to", protože tohle si nikdo na svědomí nevezme...
a nejsi debil, protože to pak já a desítky, stovky a tisíce lidí na téhle zemi by musely sedět v blázincích ...
pro všechny ostatní - nesuďte úděl nikoho, v jehož kůži jste nebyli, nikdo nikdy nedokáže pochopit míru a intenzitu trápení, kterou každý vnímáme jinak... Pamatujte, mějte oči dokořán, abyste až někdy potkáte někoho takového v reále, uměli i pak tak ochotně podat tu tolik pomocnou ruku, kterou potřebuje............

všem dobrou noc smile

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#96 27. 5. 2006 0:23

janyka
♥♥♥----

Ach jo , opravdu nepodezírám , tak nebuď vytočenej . Vždyť - kdo chce tvoji pokorně sklopenou hlavu ?? A  tvoje ostatní  řeči  ....jednou jsi prostě napsal , tak  se vlastně třeba i vytáčej !

Není tady

#97 27. 5. 2006 5:20

no.one.cares
♥------

Jdu spát. Snad se mi to nějak rozleží v hlavě. Složil jsem dneska hudbu. smile

Není tady

#98 27. 5. 2006 7:32

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

no.one.cares napsal(a):

Jdu spát. Snad se mi to nějak rozleží v hlavě. Složil jsem dneska hudbu. smile

No vidíš, složil jsi hudbu. A to moc lidí neumí. Máš světu co dát ..  Dobrou noc - tedy dnes už dobré ráno smile.

Není tady

#99 27. 5. 2006 10:06

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Páni to je téma! Dovolte, abych i já reagoval, zatím našlapuje docela po špičkách, při okraji. Sám bych se sem nikdy nepodíval, ale byl jsem vyzván. Jedno bych chtěl předeslat: Tohle není Pavlač, patřilo to do Duchovní. A možná, kdyby to stálo v našem foru, měl by autor větší příležitost poohlédnout se kolem. Ne snad, že by odpovědi byly jiné, ale přístup jeho samotného by možná byl jiný, až by si přečetl nějaké články o Karmě, která to všechno způsobuje.

Slyším z něj tu zoufalou otázku proč?! Ale vždyť právě karmické zákonitosti na tohle odpovídají. Možná nebudou stačit, možná je zná a třeba reaguje navzdory anebo přímo v souladu s nimi. Snad postoje, které se snaží řešit, či alespoň zodpovědět, jsou tak zašmodrchané právě proto, že vidí dál. A snaží se při nich být v souladu s druhým břehem.

To teď nechci řešit. Chci odpovědět pár lidem kolem. Protože někteří z vás reagují skutečně hluboce, čistě a upřímně. Ne, No One není sám.., jenže to ještě nerozpoznává.

Májo s Jájou Tvůj otec to viděl a byl při tom. Tak se nemusíš trápit. Nemusíš mu to mít ustavičně za zlé. Neboť dokud se na něj hněváš, svazuješ ho. Já na Tvém místě bych se velmi pozorně podíval na svého syna. Možná je to on, protože Ti chtěl být na blízku. Nehodlal Tě po druhé zklamat.

A jestli ne, jestli určíš stoprocentně, že je docela jiné mentality, pak mu ještě nebylo dovoleno znovu vstoupit. Pak se hluboce zamysli nad tím, kdopak Ti to umetá cestičky, aby se Tvůj Osud napřímil?..

Třeba by stálo za to někdy poděkovat.

Ano, Cilko, viděl jsem přicházet Smrt. A od té doby ji volám a vítám, když se v koutku mého zorného pole objeví.

Ale zeptej se právě No One, proč není tak snadné ji vyvolat sám.

Každopádně se všemi souhlasím, kteří mu doporučujete, aby to skutečně napsal. - Proč?.. Na to vám nejlépe odpovím výňatkem ze svého elektronického deníku:

First day 24th. July 2004

Ne, tohle není můj první deník. Za svůj život jsem jich napsal možná osm nebo deset, ale všechny jsem zničil, protože se mi zdály příliš osobní, nechtěl jsem, aby se dostaly komukoli do rukou. Vlastně jeden zůstal, Křesťanský deník, neboť byl úplně jiný než ostatní, zachycoval mé počáteční období křesťanské cesty a zdál se mi natolik důležitý, že jsem neměl to srdce ho spálit. Dnes jsem opravdu rád, když se k němu občas mohu vrátit, a lituji zániku těch ostatních.

Nakonec není až tak důležité, jestli to jednou někdo bude číst, doufám, pak snad už budu mrtvý a nebudu se muset cítit trapně za takový vpád do soukromí. Důležité je, když prožívám nejhorší stavy, abych si mohl připamatovat, čím už jsem prošel, tehdy se člověku přeci jen trochu uleví. Všechny mé zápisky totiž vznikly z vleklého nepřestávajícího zoufalství. Nebylo jiného důvodu, abych psal úvahy do deníků, jen nepředstavitelné psychické utrpení, které mě provázelo po celý život a dohánělo mě k šílenství.

Odjakživa mi pomáhalo psaní. Tím, jak se člověk soustředí na výraz, na popsání onoho stavu vědomí, na přesné vystižení atmosféry, vlastně svým způsobem medituje. A tato meditace ho posune jinam. Uplyne několik hodin zatímco se autor snaží zachytit ono prchavé fluidum vyvrácené naděje i vnitřního roztříštění a po celou dobu je mysl koncentrována k literárnímu projevu, její těžiště se přesouvá od rozkladných procesů k tvůrčím. Nakonec od zápisků vstává obrozený, s novou klíčící nadějí v srdci.

To byl také důvod, proč jsem dříve psal pohádky. Intenzivní touha vstoupit do prostoru probíhajících čistých vztahů, omýt svou mysl laskavostí jednajících postav, nechat se prostoupit září úmyslů dobra. Miloval jsem ty bytosti. A ony do mne vstupovaly, jednaly uvnitř, rozmlouvaly spolu a dovolily mi být tichým svědkem jejich neposkvrněného světa.

Crabat

Není tady

#100 27. 5. 2006 11:26

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsme tady spolu strávili celou noc a já jsem si všimla o čem píšeš až v 8 ráno. Smrt. To je krásné téma. Aspoň pro mě vždycky bylo. Já mám pocit, že bych si z toho něco měla vzít...
Nic víc k tomu nemám. Dneska v noci jsem přemýšlela nad písněmi keporkaků. Nikdo neví o čem jsou a proč zpívá... 
Jinak odpověď na tvoji otázku neznám...
Crabat... ráda bych tu to napsala před tebou, protože teď už to zní asi ještě víc trapně a hloupě, ale to nevadí...

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí