6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No.one.cares - poslala jsem Ti soukromou zprávu.
Není tady
nasemami napsal(a):
Pokud jsi rozhodnutý to udělat, tak určitě není jedno, jak člověk odejde. Určitě je velký rozdíl mezi tím, jestli někdo blízký odejde bez vysvětlení, nebo známe důvod. Kadý z nás někdy někomu třeba slovně ublíil a musí být hrozné si (třeba jen v koutku due) myslet, e za to můu právě já. ít s pocitem viny. Take kdyby se mně blízký člověk rozhodl, e dobrovolně odejde ze ivota, bylo by pro mě důleité vědět proč. Nemusím ty důvody pochopit, ale vědět, e vztah mezi mnou a jím byl čistý.
Myslím si uplně to samé.
Není tady
koudyova napsal(a):
pokud se někdo má čas v sobě tak neustále patlat,tak skutečně nemůe čekat pomoc od nikoho.Je vidno,e nemá co na práci,nemá skutečný zájem a nemá skutečně o nikoho zájem,nezná starosti a hlavně nezná strach.Takových u bylo,ztracených a zatracených,oputěných a bezmocných.Moná mu u spousta lidí podala pomocnou ruku,tahala ho ze srabu,těm zřejmě nehodlá ublíit,moná chce jetě větí oběti,nakonec to bude obyčejný sobeček co si nevidí na pičku nosu.
ela napsal(a):
co k tomu říct. Je zbabělost utéct od problémů, řeit to sebevradou. Kdy pominu karmické vlivy a stav, kdy due nemůe postoupit dál, protoe nedokončila něco, co bylo jejím úkolem v tomto ivotě, stále je tady jetě hodně "pro", tj. proč je nesmysl to udělat. ít je dar, ivot sis sám nedal, nemá ani právo si ho sám vzít. To udělá jen člověk slabý duchem.
Koudyová, Elo, je vskutku "obdivuhodné", jak dokáete pouze podle nálepky "sebevrada" bez mrknutí oka člověka zařadit mezi sobce, lenochy a slaboduché zbabělce. Tak si uívejte ten pocit, e vy patříte do jiné, elitnějí "katulky" - jste pracovité, obětavé a silné - zkrátka eny bez bázně a hany, kterým se nikdy nic podobného nemůe stát...
Není tady
a co je jiného ne slaboch,mám mu gratulovat e trápí a zjevně jetě hodně potrápí své okolí,nebo mu mám napsat jaký je to hrdina?Vechny problémy se dají řeit,ale musí se chtít,a za to e jsem silná a soběstačná vděčím jen a jen sobě,ve svém okolí se setkávám denně s problémy a určitě si sednu na pr... a budu plakat jaký jsem chudák,třeba někdo za mne udělá moji práci,obstará mé nemohoucí rodiče,postará se o mé děti a já pak přijdu na to jaká je to výhoda být chudinkou.A a se to stane,e budu potřebovat radu dám ti milá mayao vědět.
Není tady
no.one.cares: nevím, jestli to bude věcné...nevím ani, jestli moje odpověď bude taková, jakou by sis přál...ale stejně napsat musím...
z těch pár řádků vím naprosto přesně, co cítí... vichni ti, kteří říkají, e to nemá cenu, si ani ve snu nedokáou představit, jak těké to je... jak těké je ít s tím, e se kadé ráno probudí a nečeká tě nic příjemného, jen sr***čky.....sr****čky a sr****čky
milionkrát jsem přemýlela nad tím samým jako ty a kupodivu vdycky mě zastavil ne pud sebezáchovy, ale to, e takovou ránu jim nemůu a neumím dát...dostávám rány sama, nevím, jak dál, nevím, co se svým ivotem, ale jedno vím jistě....to, e dostávám ze vech stran facky, klacky, nadávky, vyuívání a dalí já, nesmí způsobit to, e takovou bolest ode mě dostanou oni...
moná je lepí psát knihu, dříve ne něco takového on/ona/ty udělá... jene ono se to snadno řekne...jene - kdo upřímně dokáe z těch vech co sem psali, vnímat pocity, při kterých prostě neví, jak se svým ivotem dál, nedokáe ráno vstát z postele, protoe nemá důvod, vichni z okolí tě jen vyuívají a ani jednoho nenapadne se zeptat "jak se chlape vede?",....atd...
není pravda, e to člověku, který se rozhodnul skončit, má být jedno.... protoe komukoli, kdo není smyslů zbavený "blázen", to jedno být nemůe....
a vy vichni, kdo říkáte, e sebevrada je zbabělý čin, vezte...ano, je to zbabělost, utíkat... ale člověk se snaí utéct, kdy nevidí jiné východisko, kdy nemůe u dál bojovat, kdy nemá sílu, kdy nemá důvod......a na tu pomyslnou hranu se můe dostat opravdu kadý, stačí jen, aby nám ivot postavil do cesty více překáek, ne jsme schopni jednodue unést...
Není tady
Proč má někdo naloeno míň a někdo víc. To je snad kadému jasný. Tak nás tu neoblbuj a pi si někde jindy ty tvý blbosti!!!
Není tady
mayo, přesně tak.... nic ve zlém, ale dámy jsou asi neohroené ... a pokud ano, pak nezbývá ne gratulovat... podle mě není ani hrdina, není ani slaboch.... je člověk, který prostě neví jak dál....................
Nikisko: a ví jistě, e jsou to jen blbosti ??? Moná je to spí věc, kterou ty prostě neřeí... ale nemyslí, e můou být i tací, kteří se nad tím zamýlí ?
Není tady
koudyova napsal(a):
a co je jiného ne slaboch,mám mu gratulovat e trápí a zjevně jetě hodně potrápí své okolí,nebo mu mám napsat jaký je to hrdina?Vechny problémy se dají řeit,ale musí se chtít,a za to e jsem silná a soběstačná vděčím jen a jen sobě,ve svém okolí se setkávám denně s problémy a určitě si sednu na pr... a budu plakat jaký jsem chudák,třeba někdo za mne udělá moji práci,obstará mé nemohoucí rodiče,postará se o mé děti a já pak přijdu na to jaká je to výhoda být chudinkou.A a se to stane,e budu potřebovat radu dám ti milá mayao vědět.
V tom právě vidím ten problém: jsi na sebe náleitě hrdá, jak to vechno zvládne. Ale zároveň mám pocit, jako by Tě za to náleitě neoceňovali ostatní, nebo jako bys v tom svém pocitu "síly" vnitřně nebyla v pohodě; jinak bys podle mě neměla takovou potřebu si to dokazovat srovnáváním s člověkem, o kterém neví skoro absolutně nic. Nikomu nemusí gratulovat ani povaovat za hrdinu - ani jiné ani sebe; nikomu nemusí dávat zkreslené a zjednoduené "nálepky"
Není tady
není ostudou nevědět kudy dál,je ostudou si hrát na někoho kdo to zvládne sám,nezvládne.Skutečně tohle sám nezvládne.A myslím e to ví.
Není tady
koudyova: a umí si představit tu sílu, kterou v sobě musí najít člověk, aby el za odborníkem ? aby v téhle zemi, kde navtítvit psychologa = označit se za blázna, co si sám neumí poradit, tam el někdo s lehkou hlavou ? umí si představit třeba situaci /a o té vím ze svého okolí/, kdy jde k lékaři, protoe se zhroutí z opakovaného propoutění z práce.... jsi na nemocenské.... a jak pak potencionálnímu zaměstnavateli řekne "aaaale, to jsem doma s hlavou ?"
umí si představit, jak se na tebe v tu chvíli lidi budou dívat skrze prsty, protoe se to okamitě rozkřikne ?
Není tady
Věc se má takhle. Jeden mladej člověk se rozhodl, e se zabije. Je uplně jedno proč, jak, kdy, to je jeho věc a s tím problémy nemá. Nestojí o rady rádoby-psychologa, ani nechce k doktorovi nebo pomoct jak z toho ven. Nestojí o tuhle pomoc, jestli "ano" nebo "ne" má vyřeeno!
Nelíbí se mi, e ten člověk se schovává jakoby za někoho jiného. A mluví sám o sobě a nebojí se tu vechno říct, vdy jsme lidi, kteří dokáí cítit.
Není tady
prosím nezabývejte se mnou,problém tu má ten sebevrah,přestanu přispívat a budu jen číst.Já neumím psát jen libůstky,píu co si myslím a co znám.
Není tady
Já prostě nepochopím to, e napsal, e u je rozhodnutej!!! Ale člověk, který je rozhodnutý buĎ po sobě zanechá dopis nebo nikomu nic neřekne dopředu. Od mé kamarádky se oběsil příbuzný a nezanechal po sobě nic. Byl pořád v pohodě. Usmíval se, ale nedokázal o problémech komunikovat s bliními. A to je hlavní problém. Kdy je člověk sám tak se vdycky nejvíc lituje!!!!!
Není tady
Milá koudyová to je správné co tu píe. Ty má právo na svůj názor. Já taky píu jak to cítím. Nezoufej a zapoj se taky do debaty.
Není tady
maya napsal(a):
koudyova napsal(a):
pokud se někdo má čas v sobě tak neustále patlat,tak skutečně nemůe čekat pomoc od nikoho.Je vidno,e nemá co na práci,nemá skutečný zájem a nemá skutečně o nikoho zájem,nezná starosti a hlavně nezná strach.Takových u bylo,ztracených a zatracených,oputěných a bezmocných.Moná mu u spousta lidí podala pomocnou ruku,tahala ho ze srabu,těm zřejmě nehodlá ublíit,moná chce jetě větí oběti,nakonec to bude obyčejný sobeček co si nevidí na pičku nosu.
ela napsal(a):
co k tomu říct. Je zbabělost utéct od problémů, řeit to sebevradou. Kdy pominu karmické vlivy a stav, kdy due nemůe postoupit dál, protoe nedokončila něco, co bylo jejím úkolem v tomto ivotě, stále je tady jetě hodně "pro", tj. proč je nesmysl to udělat. ít je dar, ivot sis sám nedal, nemá ani právo si ho sám vzít. To udělá jen člověk slabý duchem.
Koudyová, Elo, je vskutku "obdivuhodné", jak dokáete pouze podle nálepky "sebevrada" bez mrknutí oka člověka zařadit mezi sobce, lenochy a slaboduché zbabělce. Tak si uívejte ten pocit, e vy patříte do jiné, elitnějí "katulky" - jste pracovité, obětavé a silné - zkrátka eny bez bázně a hany, kterým se nikdy nic podobného nemůe stát...
Holky, neodsuzujte prosím člověka,který má depresi a chce mít klid. Asi nevíte jak těké je v takovém stavu jenom přeívat,nato o tom s někým mluvit! Chce to obrovské úsilí jen dýchat a dělat i ty nejmení maličkosti. A pokud se jetě snaíte do "svýho srabu" nezatahovat své blízké je to nadlidský výkon. A kdy je Vám pak nejhůř, u ani pomoct nechcete, ani ji neočekáváte a rovnou ji odmítáte. Mám to těstí, e mě vdycky někdo pomůe, ale kdybych se tak dlouho cítila blbě, nevím o čem vem bych přemýlela... Teď jde o to jestli jsme tímto nějak pomohly no.one.cares,nebo jeho příteli!
Není tady
Nemas pravo si vzit zivot, protoze sis ho nedal. Vypada to, ze si v pekne depresi a potrebujes pomoc. Obrat se na mozkoskraba anebo na kamarady, neni to ostuda a kazdy Ti rad pomuze. Ja osobne verim v to se vypovidat kamaradum u sklenicky vina nez platit penize psychologovi, ktery v podstate dela jen svuj job. Myslim si, ze kdybys sebevrazdu chtel spachat, tak si to davno uz udelal. Je snad i dokazano, ze clovek co o tom mluvi dopredu se k cinu neodhodla. Zivot je krasny a hlavne kratky.......... je jak rolicka toaletniho papiru, kdyz jde ke konci tak se rychleji odviji. Prosim Te neblbni, asi si v momentalnim pruseru a nevis kudy kam, ale urcite se reseni najde, musis se obratit na spravne lidi. Pamatuj na rodice, prece jim nechces zpusobit bolest. Nevim ani kolik Ti je let a co Te k tomu vede...............skoda lidskeho zivota, drzim Ti palce, aby ses zase nasel anebo nasla a ze zivota si se radoval.
Není tady
Milý chlapče, ivot není spravedlivej. Nikdy nebyl a nikdy nebude. Zdraví, nemoc, nehoda, - to vechno není ani zásluha ani trest. Prostě se to děje. Lidem dobrým i těm, kterým bys nepodal ruku. Jediná spravedlnost na tomto světě je, e kadý ivot končí smrtí. Nikdo neije věčně. A záleí jen na Tobě, jak s tímhle faktem naloí. Můe to vzdát a skončit to sám. Pak ale neexistuje způsob, jak to "ulehčit" Tvým blízkým. Představuji si, e by tohle psal můj syn. Pomohlo by mi něco? Byl by způsob, kdy by to bolelo míň? Ne. Na 100% ne. Protoe dobrovolná smrt syna je ta úplně nejdrastičtějí rána, kterou syn matce můe zasadit. S tím se smiř. Den, kdy to udělá, bude poslední normální den v ivotě Tvé matky - do té doby, ne se dozví, e ses zabil, zmizel, cokoliv. Pokud existuje u Tebe by jen zbytek něčeho, čemu se říká svědomí - tohle zva.
Upravil(a) 1Marie (25. 5. 2006 14:18)
Není tady
Je jedno jak, kdy, na co.... je jedno jak starý, dobrovolně nebo násilím, nemocí.... vdy je to smrt, definitivní konec pro ty co přeili. Ti co zůstanou, jsou vdy poznamenáni smrtí svého blízkého, celý zbytek ivota budou hledat odpověď.
Píe, e nechce ublíit, ale víc, ne vlastní smrtí ublíit nemůe. Jistě si myslí, e čas rány zahojí.... Moná je otupí ale to prázdno se nikdy nezacelí, vzpomínky nezmizí a v tvém případě zůstane jen pocit, e ti nedokázali pomoct, protoe jinak by jsi il. To je první a jediná mylenka, která bude provázet tvé pozůstalé po zbytek ivota. A věř, e s tím se patně ije.... U jen to stádium "hledání viníka" (které nastane) bude pro tvé blízké nepřekonatelné.
Neříkám - nedělej to, má depresi a pod, říkám, e jsi jen obyčejný srab, který se svoje starosti a problémy chystá hodit na ramena těch, kteří ho měli rádi. Svým odchodem nic nevyřeí, jen ublíí.....
Smrt bolí, ale ne toho, kdo zemřel.
Není tady
jetě dotaz.... viděl jsi někdy přicházet smrt?
ani jeden z těch co jsem viděla, v tom posledním okamiku zemřít nechtěl, vichni chtěli ít, moc, prali se, ale u bylo pozdě, příli pozdě....
Není tady
No, tak já jsem jednou taky chtěla skončit se ivotem, vzala jsem si doma nějaké práky a la do hospody, tam jsem si dala panáka, pak la v té hospodě na záchod, tam snědla ty práky a čekala a..... Jenome k mé smůle(dneska spí ke těstí) to nějak nefungovalo, prostě mi ty práky nic neudělali. Dneska jsem ráda, e to tak dopadlo, kdy si na to vzpomenu, tak se sama sobě musím smát
Není tady
Ahojky, taky jsem o tom hodne premyslela, jak to nema mit dopat na blizke. Zalezi take na tom, jak je to mysleno. Jestli tak, aby za nej moc netruchlili nebo tak, aby se nermoutili nad ti, ze to byla sebevrazda. Na to prvni odpoved nemam, protoze rozloucit se s pribuznymi ve zlem neni dobre, ale na to druhe odpoved mam. Staci, aby to vypadalo jako nehoda a ne sebevrazda.Staci kdyz si vari nejaky jedovaty hrib. Pak ma dokonce i cas, aby si to rozmyslel, jestli mu to opravdu stoji za to. Jinak muze zavolat domu, ze mu neni dobre a nevi proc a dalsi den si kazdy bude myslet, ze to udelal omylem. Toto moc podporovat nechci, protoze sama jsem se o to nejak pokousela, aby to vypadalo jako nehoda, ale pak se mi narodil syn a vsechno se zmenilo. Zalezi na tom, jake kdo ma stesti, ale dnes mi prijde zbabele, ze jsem od vsech problemu chtela utect.
Není tady
Vůbec jsem neměla v úmyslu na tohle téma reagovat,ale teď jsem si uvědomila,e mám v práci jednoho kolegu.Je velkej sympaák.Vdycky kdy přiel ,nezapomněl se usmát a i teď se usmívá,ale najednou jakoby vnitřně zestárnul.Zastřelil se mu toti syn.Potom mám kamaráda,kterej svýho bráchu u neviděl několik let.Nikdo o něm neví,jestli je ivej nebo mrtvej.Nejhorí je,kdy rodiče přeijí svoje děti.Nejde zmírnit bolest.
Není tady
no.one.cares poslala jsem Ti soukromou zprávu, jestli bude chtít přečti si ji.
Není tady
Vdycky kdy se něco takového stane, tak se ti co zůstali najednou osamoceni ptají, PROČ. proč jsem to neviděl, proč něco nenaznačil, proč mi nedovolil abych pomohl?? a KDYBY něco naznačil, kdyby jen řekl, kdyby jen dovolil, udělali bychom maximum, abychom pomohli. Píe, nemýlím - li se, e má pár kamarádů, přítelkyni, snad rodinu, ti vichni by si dali otázku proč a neodpustili by si Kdyby, jen kdyby se jim někdo svěřil a dovolil jim to. e by neměli pochopení a snahu, to je podle mně vyloučené, jsi na tahu, dej jim příleitost aby se jim tyhle dvě otázky celý ivot neopakovaly, protoe ít s pocitem e jsem neudělal ve, e mi nebylo ani dovoleno se pokusit pomoct, s tím se nedá srovnat nikdy.
Můj otec umřel mladý, byl nemocný, neměl odvahu jít k lékaři, nechtěl slyet pravdu-bál se asi rakoviny a přitom stačila běná kontrola a pár léků, nic víc, jen mít odvahu to řeit, já mu nikdy neodpustím e to neudělal, mohl vědět e jsem dodělala kolu, mohli jsme oslavit řidičák, mohl vedle mně stát kdy jsem se vdávala, mohl vidět svého vnuka,mohl vidět mou zahradu kdy kvetou stromy a syna jak se po ní prvně v ivotě rozběhne, mohl vědět e jsem astná a tolik jsme si jetě mohli říct, kdyby měl odvahu..............., někdy mám pocit e to byl takový...............odchod se souhlasem, a nikdy , nikdy se nepřestanu ptát proč to dopustil.
Upravil(a) Májajája (25. 5. 2006 17:51)
Není tady