6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všici. Bude řeč o sebevraždě. Prosím všechny ty, kteří už teďka dávají oči v sloup, maj pitomý poznámky atd, aby to nečetli, mě jejich názory a připomínky nezajímají stejně tak, jako je tenhle dotaz. Dál prosím všechny lidi, který maj na všechny dotazy tohoto typu odpověď typu "to přejde" nebo ""že to nemá cenu", atd. aby taky odešli. Nepíšu sem proto, aby mě někdo litoval, nebo se mě vyptával, či mi dokonce nadával za něco, do čeho mu nic není, krom toho dotazu.
Tedy, pokud jste ochotní slušně a především nezávisle a upřímě se bavit o sebevraždě, jsem rád, že někdo zbyl, ti co ne, ať prosím dodatečně přeskočí tuto část fóra. Díky.
Věc se má takhle. Jeden mladej člověk se rozhodl, že se zabije. Je uplně jedno proč, jak, kdy, to je jeho věc a s tím problémy nemá. Nestojí o rady rádoby-psychologa, ani nechce k doktorovi nebo pomoct jak z toho ven. Nestojí o tuhle pomoc, jestli "ano" nebo "ne" má vyřešeno!
Má jen jeden problém, se kterým neví jak se vypořádat. Jeho blízcí. Ať už je to jakkoliv špatnej nebo dobrej člověk, jsou lidi na kterých mu ještě záleží (ale ne tak aby tu kvůli nim zůstal, pro slovíčkaře, takže bez komentáře) a kterým rozhodně záleží na něm. Jak ven z tohohle? Opakuji prosím, že ten člověk nestojí o pomoc v tom smyslu jak se nezabít. Chce vědět, jak to udělat s minimálním dopadem na jeho blízké. Jistě, vždycky to lidi bude bolet, ale zminimalizovat se to určitě dá. A ten kdo řiká že ne, akorát je línej se zamyslet. Co si o tom myslíte? Má cenu si všechny nějak znepřátelit? Nebo jim to napsat v dopise (to mi přijde jako blbost)? Co třeba nafingovat to jako pohřešování, tzn zmizet a nic neříct? Ale není to horší držet je v naději než to říci rovnou? To je situace.
Nebo to taky udělat obráceně. Všem říct, že je nenávidí a udělat to bez ohledu na ostatní? Co myslíte, je pravda, že když už se zabije, může mu bejt uplně jedno jaký to má dopad, nebo má cenu se zabývat tím, co tu po sobě nechá? A měl by všem vysvětlit do detailu proč to udělal (třeba knihou), nebo to nemá smysl?
Díky za -věcné- odpovědi. Berte to prosím opravdu vážně, pro toho člověka je to poměrně důležité. Taková věc se neděje víckrát za život. Děkuji.
Není tady
Tak ten dopad na jeho blízké ve všech případech bude hodně těžký,ať už by si je chtěl znepřátelit nebo napsat knihu.Nikdy mě nenapadlo,že by někdo mohl o tomhle přemýšlet,když chce skoncovat se životem.Pokud bych na světě měla ještě někoho,na kom mi bude záležet,tak to prostě neudělám.A pokud budu tak totálně na dně,že to budu chtít udělat,tak už tu nikdo takový nebude.A to by pro mě byl ten jedinný důvod,že už by nikdo takový nebyl,kdo by chtěl,abych žila.Asi před rokem na jedné zdejší průmyslovce 16letý chlapec vyskočil z okna třídy a zabil se.Prý kvůli holce,která ho nechtěla,protože se choval vůči dívkám nevhodně.Jeho maminka skončila v psychiatrické léčebně.V každém případě pro rodiče je to to nejhorší na světě,když dítě,kterým dali život si ho vezme.Pokud je to starší,těžce nemocný člověk,který má bolesti,tak to už bych i pochopila.Možná i Ti blízcí by si po čase řekli,hlavně,že už ho nic nebolí a netrápí se.Ale bolest ze smrti blízkého člověka se nedá nijak zmírnit ani se na ni připravit.
Není tady
Jo, je to jedno (teda mně určitě). Hele, nechce se mi věřit, že takhle s prominutím debilní dotazy myslíš vážně. Na první pohled to má vypadat, jako dokonale chladnokrevně promyšlený plán na skoncování s životem a na druhou stranu se ptáš na takové pitomosti, jestli nebude pro tvé blízké lepší si je před smrtí znepřátelit (???), nebo fingovat zmizení
Není tady
Jak se může někdo kdo se chce zabít zabývat takovýhlema věcma. To je pěkně padlí na hlavu ne!!! Když už je rozhodnutej opustit svý blízký i vzdálený tak je to snad už jedno ne!!!
Není tady
Jestli jsi rozhodnutý/á, že se zabiješ, tak neváhej a nečekej a udělej to ! Pak ti může být jedno, co si o tom budou myslet ti, co ti dali život i ostatní ! Kašli na všechny a konej......jsi evïdentně mimo , čas zhojí všechny rány .....
Není tady
nikoho to nezajima....nikdo se nestara.... seru na sentiment....
Nu...co by tu taky jeste delal, ze?? asi tezka klada... a hlavne ze skla rve zcela jasne:
POMOOOOOOOOOC!
jenze vono jen no.one.cares.......
REALY????
Není tady
no.one.cares napsal(a):
Ahoj všici. Bude řeč o sebevraždě. Prosím všechny ty, kteří už teďka dávají oči v sloup, maj pitomý poznámky atd, aby to nečetli, mě jejich názory a připomínky nezajímají stejně tak, jako je tenhle dotaz. Dál prosím všechny lidi, který maj na všechny dotazy tohoto typu odpověď typu "to přejde" nebo ""že to nemá cenu", atd. ...........
Vážený neznámý, život, nemoc a smrt jsou součástí našeho života. Každý sám je strůjce svého štěstí a každý sám rozhoduje o svém životě. Někdy nám nemusí padat karty, jak potřebujeme ale život jde dál. Nikdo ti nemá právo říkat co ano a co ne. Nepoznal jsi žádnou vážnou nemoc, aby jsi za život musel bojoval a proto si nevážíš toho, že jsi. Způsobil ti někdo bolest a tyi mu to chceš oplatit větší bolestí? To znamená, že jsi větší necita než oni. Každý, kdo má jakýkoliv problém sám se sebou, by si měl uvědomit, že sám není vůbec nikdo , je tu spousta lidí, kteří potřebují naší pomoc a vlídné slovo. Každá bolest časem přejde a odezní ale Ty už bys tu nebyl. Vnímej nebe, louky, lesy a slunce. Měli jsme to štěstí se narodit, tak proč to nevyužít...
Upravil(a) Ilseli (25. 5. 2006 7:04)
Není tady
Ivča K. :
Díky za názor, byl k věci.
agnes:
Příště nečti debilní dotazy. A nemá to "vypadat jako něco", byl to dotaz.
Nikiska:
To zatraceně není jedno!
Aneri:
Díky, beru na vědomí i tvůj názor.
Pandorraa:
Ano, věděl jsem, že se zde oběví i táta všech lidí, kteří nezapadají do schématu "problém". Tak si užívej ten pocit, že radíš těm mladým a nezkušeným klukům, co vyhrožují sebevraždou aby nadchli ostatní. Máš pocit, že jsem někoho tím dotazem nadchnul?
Ilseli:
No. Tvůj příspěvěk je jako vystřižený odjinud, ale budiž. Sice ani není k věci jak jsem toužil, ale budiž. Nicméně za prvé, jak si troufáš říct, že on nikdy nebojoval o život kvůli nemoci? Za druhé, proč soudíš, že má potřebu někomu něco oplácet, nemyslíš že by zabil JEHO a ne sebe? Za třetí, proč nemůže někdo být větší necita než jiní? A nakonec, byl jsem se večer podívat z okna na nebe, louku, les i slunce a nic zvláštního jsem neviděl. Jen čtyři věci, který v lidech obvykle vyvolávají různé emoce. Ale ty, které jsi měl asi namysli, by přišli v trochu jinou dobu.
evaz:
Zajímavé, to o té zodpovědnosti. To se celkem dost týká jeho případu (děti ovšem nemá). Nebo je to jen POCIT, že má za někoho zodpovědnost? Mimo jiné píšeš, že se léčíš s depresí. To absolutně nechápu, na jednu stranu víš, že trpíš nemocí a všechny tvoje představy jsou výplodem chybné chemické reakce v mozku, dejme tomu, a na stranu druhou, víš, že ten hlas v hlubinách ti stále našeptává, ať děláš co chceš ty, co chce tvoje duše. Kde je hranice, je mezi? Nebo víš sama dobře, co je realita a co je jen zoufalá naivita? Víš, na které straně je osvobození, jak jsi sama napsala (což mě osobně samo o sobě dává odpověď nejen na to, že tvoje léčba zatím není úspěšná) nebo to vážně nevíš? Přeci neexistuje 50 na 50, ve fyzickém světě nemůžou být dvě stejné poloviny. Napiš mi o tom něco, pokud si to tady ještě někdy přečteš. Díky!
Není tady
no.one.cares napsal(a):
Pandorraa:
Ano, věděl jsem, že se zde oběví i táta všech lidí, kteří nezapadají do schématu "problém". Tak si užívej ten pocit, že radíš těm mladým a nezkušeným klukům, co vyhrožují sebevraždou aby nadchli ostatní. Máš pocit, že jsem někoho tím dotazem nadchnul?
Radit? TOBE? Ale kdez! To je jen dojem..pocit..z tveho nicku... z tveho mailu.... z tech kecu, co tu buh vi proc blijes na sklo a ktere mne ani nenadchly, nevydesily ani nedojaly. A na sve pocity mam uplne stejne pravo, jako ty.
Není tady
jsi moderátor, smaž celej thread, možná máš pravdu....
Není tady
no.one.cares napsal(a):
jsi moderátor, smaž celej thread, možná máš pravdu....
Vis, rada bych ti vyhovela, ale mam moderatorska prava pouze k foru Priroda....
V tomhle ti pomoci nemohu, v necem jinem mozna ano..kdo vi? Nic neni nahoda a lide se nesetkavaji ani ve virtualnim svete pro nic za nic.... Ovsem rozhodnout se je zase tvoje pravo
Není tady
Přeci jen měl ten dotaz smysl. Pochopil jsem, že utrpení nejde popsat slovy. Nemá žádný význam chtít spolupráci od jiných lidí. Ne proto, že by nepsali zrovna to co si přeju, mě příspěvky vyhovovaly. Pravda je v tom, co od toho člověk čeká. Je to jen zoufalý výkřik do tmy, ozve se však jen ozvěna, můj vlastní hlas mi odpoví ať drží hubu. A to je pravá sklíčenost. Bariéra mezi světem a duší, mříž. Nejsem ničeho schopný, jsem kus špíny ležící na zemi, neumím se zvednout. Pořád si opakuji jak je to špatný, a že to bude horší, trhám si vlasy a pláču sám nad sebou, ale proč? Nejsem schopen ani se zvednou a postavit se tomu, ani sáhnout po zbrani a ukončit ten strašný chaos, bitvu mezi láskou k tomu co je za mřížemi a nenávist k vlastnímu osudu a existenci. Zdá se vám to jako žvásty? Hovadiny? Jako z filmu? Ale i vám je divně u takového filmu. Co když tak někomu opravdu je. Chodí do práce, má pár kamarádů, přítelkyni, ale tak strašně trpí a především neví proč! Proč!! Proč ho pronásleduje tak strašný pocit nepotřebnosti a zničenosti. Je zaslepen nenávistí, cítí krev a vidí bouři. Je to nemoc? Nebo prokletí? Proč, proč mi ani Bůh, Ďábel ani člověk neodpoví, proč se pořád potácím tou temnotou. A ten pocit netrvá den! Ani týden!! Trvá roky!!!! Den co den zavírá oči aby neviděl svůj vlastní stín, který mu pořád našeptává, aby prolil krev. Proč jsou lidé jako já. Proč mi nikdo neodpoví. Kdo má právo stvořit mě a potom mě nechat v blátě? Proč mám být trestán a nemít právo vědět za co! PROČ!
Protoč. - pozn autora
Není tady
Nevim, zda jsi ve stavu, kdy jsi ochotny prijmout vysvetleni.... jsi ochoten si povidat, sdelovat pocity a poznani...
Neni pravdou, ze na tvuj vykrik do tmy se ozyva jen ozvena.... To jsou jen tve domnenky, ktere vytvari tva bolest a zoufalstvi... Neznam odpovedi na tve otazky, ale jedno vim jiste: jsi silny clovek, protoze mas tezky ukol. A zivot nikdy nenaklada na nase zada vic, nez muzeme unest...
Povim ti jeden postreh, ktery jsem si odnesla z vypraveni jednoho mladeho muze, ktery uz nastupoval na Charonovu lodku - zazil klinickou smrt. Mimo jene rekl, ze odtamtud si prinesl kromne jineho, o cemz tu ted nechci psat, i jednu radu: Kdyz potebujes pomoc, pomoz si sam! Mozna ti to zni cynicky, jako to znelo nejprve i jemu, ale kdyz se znovu vratil na ten "lidky" breh, pochopil smysl toho poselstvi a pomoc zacala prichazet ze vsech stran....
Clovek neni nikdy sam. Neni nikdy trestan, jen se uci.... a tezkou ucebni latku maji a take zvladnou jen ti nejlepsi!
Není tady
I kdybych s velkou nadsázkou přijmul to co říkáš, stále je tu jeden velký otazník - proč má někdo naloženo míň a někdo víc? Dostanu na druhým břehu víc bonbonků nebo jaký je důvod a čí je to výmysl? Není to jen výmluva těch co neznají pravý smysl a snaží se si to nějak vysvětlit, aby žili ve falešné pohodě? A navíc, co když se budu na tý Charonově lodi a na dalším břehu cejtit uplně stejně? Má vlastně něco na světě smysl? Všichni známe tu pravou odpověď. Ale nechceme jí slyšet. Už sem nebudu psát. Nechtěl jsem nikoho rozčílit ani rozrušit. Pomůžu si sám. Bližní odpustí. A ti co ne, jednou zemřou a jejich zlost s nimi. Mějte se lépe a díky.
Není tady
Proc ma nekdo "nalozeno" vic a nekdo min? Nu treba proto, ze nekdo do "bankomatu" dlouho jen ukladal a ted vybira, jiny zil dlouho na dluh a ted proste zase musi ukladat.... Vsichni hrajeme stejnou hru a podvadeni ci jine ulevy se netoleruji níkomu. Vubec nikomu, otazkou je jen kdy, kde a kolik zaplati...a i to si muze vybrat naprosto svobodne sam. Dobre skoro rano
Není tady
"proč má někdo naloženo míň a někdo víc?" - podle mého trvalého přesvědčení proto, aby byl svět v rovnováze, takže na tom, kdo ponese zrnko písku a kdo balvan, v podstatě nezáleží.
A k původní otázce - jakákoli smrt blízkého člověka VŽDYCKY na jeho okolí zanechá stopy, i kdyby to byla ta, jaké se eufemisticky říká "vysvobození", natož pak odchod člověka z vlastního rozhodnutí. takže žádný "humánní" způsob vlastní likvidace, který by okolí nepoškodil neexistuje.
Není tady
Rodiče se rozváděli a tehdy šestnáctiletý syn vzal pušku a zastřelil se. Napsal rodičům dopis. připravil si oblečení do rakve............. Rodiče se po pohřbu stejně rozvedli, postupem let si nikdo nevzpomene jak vůbec vypadal. Jistě pro nejbližší je to hrozné, ale ostatním připraví senzaci a za pár let si nikdo ani nevzpomene.
Vykašli se na lidi a mysli jenom na sebe, ten život zas není tak hroznej!?!
Není tady
pokud se někdo má čas v sobě tak neustále patlat,tak skutečně nemůže čekat pomoc od nikoho.Je vidno,že nemá co na práci,nemá skutečný zájem a nemá skutečně o nikoho zájem,nezná starosti a hlavně nezná strach.Takových už bylo,ztracených a zatracených,opuštěných a bezmocných.Možná mu už spousta lidí podala pomocnou ruku,tahala ho ze srabu,těm zřejmě nehodlá ublížit,možná chce ještě větší oběti,nakonec to bude obyčejný sobeček co si nevidí na špičku nosu.
Není tady
co k tomu říct. Je zbabělost utéct od problémů, řešit to sebevraždou. Když pominu karmické vlivy a stav, kdy duše nemůže postoupit dál, protože nedokončila něco, co bylo jejím úkolem v tomto životě, stále je tady ještě hodně "pro", tj. proč je nesmysl to udělat. Žít je dar, život sis sám nedal, nemáš ani právo si ho sám vzít. To udělá jen člověk slabý duchem.
Není tady
Každý si vytváří život sám. Každý jsme zodpovědní sami za sebe. A v první řadě záleží na tom z jakého pohledu se na život díváme. Ano, pokud jsi se rozhodnul, je to Tvoje volba. Nevíš kudy kam, jak se z toho dostat. Odevzdáváš svojí vnitřní sílu a to je velká škoda. Máš jí v sobě, každý jí má. Záleží jen na Tobě jestli se ji opět chopíš. Vím, že jsi silný a zvládneš to, jen si ještě musíš věřit Ty sám.
Jak píšeš, že někdo má naloženo víc a někdo míň - v životě nemusí být všechno tak, jak to na první pohled vypadá. A je to úplně přesně tak, jak to Píše Pandorraa.
Je od Tebe hezké, že chceš myslet na svoje blízké, ale je to zbytečné. Raní je to tak jako tak.
Není tady
Nevím, jak bych se k tomuhle vyjádřila. Jen bych chtěla napsat. Chceš napsat knihu o tom, proč se to stalo, nebo jako omluvenku pro lidi, které tě mají rádi a ty je(proto jsi sem napsal) nebo co jsi cítil? Tak ji napiš. Myslím si, že by to bylo dobré a upřímně, sice tě neznám, i já bych si ji ráda přečetla. Neb z toho co píšeš, tak se snažíš být hrozně zlý, ale asi máš k tomu důvod. Ta knuha je asi dobré řešení, né pár řádků, promiňte a tak.
Já bych to pochopila, jak už to tady někdo psal, u starého nemocného , nešťastného člověka, možná i u člověka, kterému se něco velmi krutého, myslím na zdraví, přihodilo a je těžké s tím začít žít. Já sama si spoustu věcí nedokážu představit, s jakou nemocí nebo postižením bych se dokázala vyrovnat. Ale ty nepíšeš nic konkrétního, takže ty lidi, které ti psali, tak ti nemůžou ani pořádně nic odepsat, co ty chceš, neb ten důvod je podstatný.
Není tady
Pominu všechno, co mě nutí Ti napsat, že to nemá cenu, všechno se změní a bude líp... Taky nevím, jestli se z toho nakonec nevyloupne nějaká psychologická studie nebo blbej vtip. Takže se pokusím odpovědět. Pokud jsi rozhodnutý to udělat, tak určitě není jedno, jak člověk odejde. Určitě je velký rozdíl mezi tím, jestli někdo blízký odejde bez vysvětlení, nebo známe důvod. Každý z nás někdy někomu třeba slovně ublížil a musí být hrozné si (třeba jen v koutku duše) myslet, že za to můžu právě já. Žít s pocitem viny. Takže kdyby se mně blízký člověk rozhodl, že dobrovolně odejde ze života, bylo by pro mě důležité vědět proč. Nemusím ty důvody pochopit, ale vědět, že vztah mezi mnou a jím byl čistý.
Není tady