29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Najdeš tady na to téma i starší dizkusi.Taky jsem ho brávala, ale teď si kupuju jenom kyselinu listovou, je to o polovinu levnější.
Není tady
Káťo, teď jsem si vzpoměla, že tu byla kdysi obsáhlá debata kde některý snažilky psaly, že po ní tloustnou. Zkus si jí zadat do vyhledávače. Papa
Není tady
2káto, já ho beru..nevím,jestli po něm tloustnu,ale je to možné......no, douáfm,že ted budu tloustnout i bez calibrum
Není tady
2Káťo, já jsem ho brala až když jsem zjistila že jsem těhu. Důležitá je hlavně ta kyselina listová. Jinak to calibrum doporučuju, pokud nemáš zdrovna zdravý jídelníček, ale teď začíná být sezóna zeleniny, ovoce a to jsou ty nejlepší vytamíny. Vitamíny v tabletkách jsou dobré při nevolnostech, nebo když ti zelenina nesedne a pak v zimě nebo při nějakých virozách.
Není tady
Jsem spokojená. Momentálně jsem přešla na calibrum mami, ale jim ho jen tak jednou za dva až tři dny. Pro jistotu.
JInak tě zklamu, ale umělý vitamíny se daleko hůř a v menší míře vstřebávaj než ze zeleniny.......
Ale rozhodně záleží jak se lépe cítíš, to je to nejdůležitější. Takže jesti se budeš cítit lépe když denně sníš tabletku, tak hurá na nákupy a přeju brzké //
Není tady
Káto já jsem ho brala ještě před 2 měsíci.. Ale dost rapidně jsem po něm tloustla, takže ted už beru jenom kyselinu listovou - je o mooooooc levnější a myslim si že bohatě stačí a hlavně po ní netloustnu
Není tady
Káto taky jsem brala calibrum a moje váha rapidne stoupla o 10 kg. :
A tak jsem přestala a užívám pouze KL a baštím hodně přírodních vitamínků. Myslím že je to dostačující v tomto období.
Není tady
káto, ja píší holky - není potřeba brát celý vitamínový komplex, ale užívej jen kyselinu listovou (stačí i obden). Ta se dá přírodně v té správné dávce sehnat bohužel hůř (musela by jíst denně hoooodně listové zeleniny). Ale šechny ostatní vitamínky si tělo vybere z pestré stravy
Není tady
Já jsem co se týče umělých vitamínů skeptik. Jsou to vyhozené peníze a rozhodně nejsou rozhodujícím faktorem k otěhotnění. Zbytečně se budeš upínat k něčemu, co ti minimálně pomůže. Spíš vůbec, je to jenom reklama od výrobce. Zelenina a ovoce je rozhodně lepší (není vždycky rychlená, zvláště teď v sezóně) i když zdravější je určitě z vlastní zahrádky, ale ne každý má tu možnost.
V Brně bych doporučovala nakupovat na "Zelňáku" a dobře vybírat, ale bohužel nevím, jestli takové trhy existují i v jiných městech.
Není tady
Kato mne to doktorka ani nedoporucila, s tim ze se pak rodi moc velke deti ...... opravdu staci jen ta kyselina listova a ovoce a zelenina :-)
Není tady
Ja zacla brat babyplan s poslednim platickem antikoncepce, to mi rekla gyn. A hned po vysazeni jsem otehotnela. JInak myslim, ze je to dobry, protoze tam krome ty kyseliny listovy zase moc navic neni. Snad jen vitamin C a E.
Není tady
Káťo, já ho brala ještě před těhu. Dokonce mi ho odsouhlasili i na genetice. Teď už beru Calibrum Mami. A přibírám míň, než bych teď měla. i mimi je trošínku menší. A to vůbec nezvracím. Co se týče změny váhy, tak je to asi individuální, někdo tloustne i po "vodě". Přeji ti bzké těhu
Není tady
Káto, já jsem taky brala modrý Calibrum 2 roky. Teď už beru jen KL, občas si vezmu vit. B a C
Manželovi kupuju selen a zinek a taky C. Ale musím ho hlídat aby je bral, je hrozně nezodpovědný
Jo a koupila jsem si Propolis - vitamíny s mateří kašičkou - jsou dost drahý, tak to měsíc prubnu a uvidím....
Není tady
Káto, já začla brát Calibrum babyplan asi měsíc před vysazením HA a pokračovala jsem dál, cca 11.den po vysazení jsem otěhotněla, sice jsem po něm nepřibírala, ale měla jsem pocit, že jsem jakáci nafouknutá, ale to bylo až p vysazení a mohlo to bý způsobeno i hormonálními změnami, teď jsem přešla na Calibrum mami, beru ho obden, a zatím mám od začátku těhu nahoře 1,5 kg, což není moc...
Není tady
Ale Káťa by chtěla otěhotnět, jestli jsem dobře pochopila a doufá, že by ji Calibrum... mohlo pomoci. Jak můžou vitamíny ovlivnit splynutí spermie s vajíčkem. Nikdy jsem je nebrala a jsem po třetí těhotná. A co je tady snažilek, co ty vitamíny braly a nic.
Prostě vitamíny na otěhotnění nemají vliv. To mně nikdo nevymluví. Tak proč za ně utrácet tolik peněz.
Není tady
Rhea, máš pravdu, nemají na to vliv, ale kyselina listová by se měla užívat už před početím, protože její dostatek v těle má vliv na vrozené vady - zj.rozštěpy....
Není tady
Rheo, mají vliv na zkvalitnění děložní sliznice, vitamín E pomáhá k zahnízdění vajíčka a kyselina listová je jako prevence před vadami - především rozštěpy patra, páteře apod.
a pokud má muž nějaký menší problém se spermiemi - jak kvalitou, tak pohyblivostí, tak by měl brát selen se zinkem, které kvalitu zlepší...
Není tady
ale jinak s Tebou souhlasím, že krom kys.listové není důvod brát uměle vyrobené vitamíny - mnohem lepší je zpestřit si jídelníček a třeba si i zjistit, ve kterých potravinách je který vitamín....
Není tady
Proti kyselině listové nice nemám. Ale hrozně mě rozčiluje, když někdo zoufalstí žen, které nemohou otěhotnět, znejužije pro to, aby se obohatil. To nejsou jenom vitamíny, to jsou kurzy orientálního tance, taj-či, kdejaké zázračné léky atd. To jsou všechno dnešní moderní záležitosti, kde v reklamě, upozorňují na to, jak právě díky nim zaručeně otěhotníte. A ženská, která touží po dítěti a nejde ji to, tak se zaručeně na tohle chytí a vůbec o tom nepřemýšlí. Upne se ke všemu, co by jí pomohlo k vytouženému dítěti. A mně to prostě štve.
Samozřejmě je normální zdravě jíst, nekouřit, nepít alkohol a hejbat se, ale ani to není záruka, že otěhotním hned jak na to pomyslím. Vždyť by tady holky o tom mohly vykládat.
Není tady
Rhea napsal(a):
Proti kyselině listové nice nemám. Ale hrozně mě rozčiluje, když někdo zoufalstí žen, které nemohou otěhotnět, znejužije pro to, aby se obohatil. To nejsou jenom vitamíny, to jsou kurzy orientálního tance, taj-či, kdejaké zázračné léky atd. To jsou všechno dnešní moderní záležitosti, kde v reklamě, upozorňují na to, jak právě díky nim zaručeně otěhotníte. A ženská, která touží po dítěti a nejde ji to, tak se zaručeně na tohle chytí a vůbec o tom nepřemýšlí. Upne se ke všemu, co by jí pomohlo k vytouženému dítěti. A mně to prostě štve.
Samozřejmě je normální zdravě jíst, nekouřit, nepít alkohol a hejbat se, ale ani to není záruka, že otěhotním hned jak na to pomyslím. Vždyť by tady holky o tom mohly vykládat.
Rheo, tak to je 100% pravda... bohužel jsou tu i takoví, kteří cizopasí na neštěstí ostatních... a je jasné, že když někdo někde napíše, že po tom otěhotněly ženy, kterým to roky nešlo, tak napadne každou zoufalou ženu, která ztrácí naději, to zkusit... a nakonec jsou to jen vyhozené peníze...
Není tady