|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Eset,
dovol ať Tě obejmu a
. Jsi úžasná ženská, drž se !!!!
lvice napsal(a):
Eset,
dovol ať Tě obejmu a. Jsi úžasná ženská, drž se !!!!
Lvice, ten dlouhý text napsala Misa II. Nespletla ses?
Není tady
Misa II: Moc hezký, je vidět, že to vychází ze srdíčka.
Misa II napsal(a):
Vážená Pan, a všichni,
dnes jsem si dala sklenku na zdraví po 4 hodinovém rozhovoru s právníkem. A asi se možná ztrapním.
Když přežila jsem přiznání svého muže na Silvestra,
vůbec jsem nechápala , o čem je ta dlouhá cesta.
Statecnych a takto moudrych lidi, jako jsi ty, si skutecne hluboce vazim 
Není tady
áno pomýlila sa s tým textom
poletucha napsal(a):
lvice napsal(a):
Eset,
dovol ať Tě obejmu a. Jsi úžasná ženská, drž se !!!!
Lvice, ten dlouhý text napsala Misa II. Nespletla ses?
Není tady
Mno jo, nevšimla jsem si, ona ho měla Eset pouze vložený ve své zprávě. To je tím, že nemám moc času a honem honem prolétávám příspěvky
.
Tak tedy Eset, máš smůlu, přišla jsi o mé objetí a pusu, pposílám jí Míše II. 

Daniela02 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
uzlik
myslim si, ze city cloveku neprinaseji utrpeni, jsou to sice take emoce, ale jine kvality, jsou poznane, tedy zpracovane. To, co tebe trapi, to jsou nezpracovane emoce. I kdyz uz jsi rvala a vztekala se, tak to asi jeste nebylo dost a hlavne nebylo to to podstatne, co je treba udelat.
Daniela
knizek jsou na trhu spousty, pro partnerske vztahy jsou podle mne zakladem vsechny Marsove a Venuse, predevsim Muzi jsou z Marsu a zeny z Venuse, Mars a Venuse v posteli.... Pak urcite Ruise a jeho Ctyri dohody, Laska, vztahy a pratelstvi. Vynikajici jsou Temne stranky hledacu svetla a Pet jazyku lasky - autory si nevybavuji, nejsem ted doma... Ted jsem si taky koupila knihu o lidskych archetypech, ale jelikoz jsem stary sklerotik a uz dva dny mne priserne boli zuby, tak si na ten jednoslovny nazev ani zaboha ted nevzppomenu
No a pokud ti jde skutecne o partnerske vztahy a skrze ne pochopeni i sebe, precti si neco o tantre. Vynikajici jsou i Slepici polevky, kterych je na trhu uz nekolik dilu... nu a pak zaklad vseho - nestor pan Plzak. Nad jeho Manzelskym judem jsem kdysi skripala zuby (to jsem mela jeste vsechny), dnes mu davam plne za pravduPan, moc děkuji. S knížkami p. Plzáka se budu muset popasovat. Na rovinu řeknu, že jeho názory mi občas vženou slzy do očí. Víš je to něco jiného, než jsem ve svých představách ideálního manželství, plného citu, důvěry, 100% nasazení měla. Pan já v to vážně věřila.
Přečtu, poučím se (doufám), pochopím (doufám) spoustu věcí (vč. některých tvých reakcí) a pak už se nebudu bát ničeho a nikoho a možná najdu odvahu se s Vámi holkami, které mi moc pomáháte, někdy sejít.
No, ja by som s pánom Plzákom narábala trošku opatrnejšie, on podľa mňa občas skĺzne z pozície skúseného a nezaujatého odborníka do ventilovania vlastných názorov a skúseností a okrem toho mi z jeho kníh strašne trčia jeho predstavy o vzťahu/vzťahoch(úplne pdlišné od mojich, samozrejme). Miestami mám pocit, že mužov navádza, aby si hľadali mladšie, vláčne a poddajné pipiny(celkom nepokryte pohŕda intelektuálkami), a ženy, aby si hľadali zazobaných manažérov, ktorým budú robiť dokonalý servis a za to sa nechajú vydržiavať... Plzákove knihy sú podľa mňa skôr vynikajúcim námetom na zamyslenie, netreba ich brať ako Písmo sväté alebo zákonník... Môj BM si totiž z neho vybral pár vecí, kt. sa mu hodili, a tie mi s obľubou citoval, keď som niečo odmietala, alebo naopak od neho žiadala. Ale sám nedodržiaval ani ono povestné: Zatloukat, zakloukat, zatloukat! Holt, nehodilo sa mu to...
Není tady
Míšo II,
růžové brýle jsou definitivně dole a Ty teď vidíš svět takový jaký je, bez přibarvení. Držím Ti palce při každém Tvém dalším kroku. Zvládneš to.
Není tady
Miestami mám pocit, že mužov navádza, aby si hľadali mladšie, vláčne a poddajné pipiny(celkom nepokryte pohŕda intelektuálkami), a ženy, aby si hľadali zazobaných manažérov, ktorým budú robiť dokonalý servis a za to sa nechajú vydržiavať.........
S tímto citátem od Selimy nemůžu souhlasit. Myslím, že pan Plzák je chlap a chlapem zůstane, ale hlavně nabádá ke klidu ve vztahu(ne hysterii), rovnoprávnému vztahu (žádné podajné pipiny) a řešení situací pokud možno s nadhledem. (a mnoho dalího)Pokud nemáš věty vytržené z kontextu, tak ho určitě lze chápat i jinak. .... Ale to nic - to jen jsem vylítla, že se mi sáhlo na mého oblíbence. Jistě, že máme každá (ý) právo na svůj názor, vůbec mi nevadí, že jsi napsala to, co jsi napsala. ....atd.
MíšoII. - velmi pěkné, souhlasím doslova a smekám. Se svými názory se nemůžeš ztrapnit. Jen na nich můžeš vydělat. A to doslova. Tys tam vystihla přesně moje pocity - a nemůže to být náhoda, prostě to tak je. A je to nádherný pocit. Připomnělo mi to totiž slova mého bývalého manžela (asi před čtrnácti dny), kdy mi poslal SMS -cituji: ...."za co se mi mstíš?" ..."...proč mě chceš zašlápnout?". (Jen na vysvětlenou - upozornila jsem ho po jeho 2 planých termínech - nesplněných , že nemá 2 měsíce zaplacené alimenty.A chtěla jsem znát definitivní termín plnění - nic víc, nic míň). A já jsem se fakt musela pousmát, zůstala jsem civět s širokým úsměvem- spíše shovívavým - proč já bych se mu měla mstít??!! Jemu, který mi dal tu nejlepší lekci života, jakou jsem kdy mohla dostat. Díky jemu jsem dnes samostatná, slušně si stojící profesně i finančně, žena se spokojenou rodinou a s partnerem o jakém se mi ani nesnilo....atd. Je pravda, že na to, jak to je doopravdy jsem přišla, až tři roky po rozvodu. Míšo - dík.
Není tady
Ahoj všichni,
děkuji moc za hezké odpovědi, pochopení a pusu od lvice. Přiznám se, že jsem si trochu pobrečela.
S dětma jsme sami od pátku, v neděli jsme si koupili štěně trpasličího jezevčíka. Jsem asi trochu cáklá , když si pořídím další starost / radost/, ale psa jsme dlouho chtěli a můj drahoušek ne. Nespala jsem tři noci/ v půl třetí v noci se taháme se štěnětem o ponožku/, s dětma je to teda hrozný frmol , " miláček" je u rodičů a každý den se stavuje za dětmi. A já jsem zatím v pohodě. Jako kdyby mi spadly šupiny z očí. Mám klid, a jsem vlasně spokojená.
Nové informace: milenka se rozvede , ale na rozdíl ode mne neubližuje dětem a zůstane žít se svým mužem,který ji strašně miluje ve společné domácnosti. Prý jestli bych nemohla přehodnotit také svůj názor.Oni by se přece jen dál stýkali. Ha ,ha.
Holky, je normální , že to procitnutí prostě přijde takto samo, a PAN ,prosím o tvůj názor:
Když si člověk uvědomí hodnotu sama sebe, přestane se trápit? Protože když pochopím sám sebe ,uvědomím si své hodnoty a chyby / na kterých ovšem mohu pracovat/ tak začnu dělat nezávislá rozhodnutí, jsem sama se sebou spokojená, začne to tak vnímat i okolí atd......?
Já jsem totiž velmi emotivní člověk a vše hodně prožívám. A já mám ze sebe takový " neskutečný" pocit, jako kdybych dospěla až teď, ale není to hra na něco..., je to prostě fakt.

Misa II napsal(a):
Holky, je normální , že to procitnutí prostě přijde takto samo, a PAN ,prosím o tvůj názor:
Když si člověk uvědomí hodnotu sama sebe, přestane se trápit? Protože když pochopím sám sebe ,uvědomím si své hodnoty a chyby / na kterých ovšem mohu pracovat/ tak začnu dělat nezávislá rozhodnutí, jsem sama se sebou spokojená, začne to tak vnímat i okolí atd......?
Já jsem totiž velmi emotivní člověk a vše hodně prožívám. A já mám ze sebe takový " neskutečný" pocit, jako kdybych dospěla až teď, ale není to hra na něco..., je to prostě fakt.
Mno, i když mi teď před chvílí žena vytkla, že mám dávno spát (a má pravdu..), tak si neodpustím pár poznámek: nejsem sice Pan, budu psát za sebe, ovšem takto: někdy procitnutí může přijít samo z ničeho nic, může to být prostě pomoc "strážného anděla". A - souhlasím, ano, trápit se můžeš přestat ve chvíli, kdy poznáš svoji vlastní hodnotu a svůj vlastní svět a okolí to pozná docela určitě, pokud tomu tak opravdu bude. Emoce nejsou jen city, pokud si to trochu probereš hlavou.... Hm?
To nepíšu za Pan, pouze sám za sebe.

Není tady

Myslím, že precitnutie príde samo a nečakane, ale až po tom, čo si niektoré veci odžijeme, prebolíme, pochopíme, precítime, uvedomíme - skrátka prežijeme. A - nekameňujte ma - podľa mňa sa naučíme oveľa viac z negatívnych skúseností(opravujem, bolestných, nepríjemných, alebo tak; hodnotenie negatívne a pozitívne nemám rada) ako z tých radostných. Radostné prídu neskôr, ako odmena za zloženú skúšku a krst ohňom, a prídu vo chvíli, keď som ich schopná vnímať... Inak, mala som jazvečíčku, a to je parádne antidepresívum, s jazvecom sa nedá nudiť ;-)) Gratulujem k prírastku
Není tady
Misa II napsal(a):
Nové informace: milenka se rozvede , ale na rozdíl ode mne neubližuje dětem a zůstane žít se svým mužem,který ji strašně miluje ve společné domácnosti. Prý jestli bych nemohla přehodnotit také svůj názor.Oni by se přece jen dál stýkali. Ha ,ha.
No tak to je dobrý hovado, ten tvůj miláček. Má jedničku s hvězdičkou za příkladnou omezenost

Misa II napsal(a):
Myslím, že jsi mechanismus ocenění sama sebe pochopila správně. Tedy myslím si to, i když nejsem Pan
Neskutečný pocit máš možná proto, že jsi překročila nesmírně důležitý mezník ve svém životě, posunula ses na jiný level a teď ti jde z toho hlava kolem. Ale zpátky už se nelze vrátit, což je skvělé - už budeš jen šťastnější a vyrovnanější. Raduj se z toho, oslavuj to. Ano, znám pocit "spadnutých šupin z očí", je fantastický!
Není tady
klokan napsal(a):
někdy procitnutí může přijít samo z ničeho nic, může to být prostě pomoc "strážného anděla".
Ano, i tak to muze byt, ala nikdo, tim mene strazny andel, ti nepomuze, pokud nepozadas. Nikdy neni NECO za NIC, ale vzdy NECO za NECO 
Není tady
Pan, ještě je taky NIC za NĚCO......
ffly napsal(a):
Pan, ještě je taky NIC za NĚCO......
To určitě ne, žádná energie se neztrácí. Jen se transformuje. Ovšem může se stát, že to, v co se naše dávání transformovalo, zatím neumíme vidět 
Není tady
Kolikrát i NIC za VŠECHNO...
Není tady
dakota napsal(a):
Kolikrát i NIC za VŠECHNO...
Nebo taky VŠECHNO a je nám to na NĚCO, když už ne na NIC. 
Upravil(a) poletucha (1. 6. 2006 13:52)
Není tady
NIC za NĚCO a NIC za VŚECHNO
ano to jde.....a nejlepší na tom je, pochopit, že to NIC, je právě to co potřebujete. ¨
NIC dokáže člověka donutit hledat chybu a potom se NIC mění v NĚCO a NĚCO má strašně blízko ke VŠEMU. Jde o to najít správný pohled.
Není tady
tora napsal(a):
ano to jde.....a nejlepší na tom je, pochopit, že to NIC, je právě to co potřebujete. ¨
NIC dokáže člověka donutit hledat chybu a potom se NIC mění v NĚCO a NĚCO má strašně blízko ke VŠEMU. Jde o to najít správný pohled.
Jako vždy, máš krásný pohled na věc, Toro.
Není tady
Ale damy! nesnazte se mne ukecat
Vzdycky je jen NECO za NECO.
Zda je NIC tim NECO ci VSIM, to uz zalezi jen na tom, jakou hru to sami se sebou hrajeme. Nejcasteji na schovavanou, ze? 
Není tady
Jednoducho ako OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB... 
Není tady
Já jsem chtěla milovat, ale nebyla jsem zralá, to určitě. Jestli jsem dneska, to nevím (je mi 47). Ale myslím, že on chtěl vlastnit. A zralý nebyl určitě.
Jenže jsme se nerozešli, ono to při dvou dětech a širokých rodinných vztazích nejde tak snadno...Už při vysokém stupni těhotenství to nešlo tak snadno, pár měsíců po svatbě. Ale možná je to výmluva, možná jsem prostě nebyla zralá. Ale neměla jsem kam jít. A pak později jsem byla na něm závislá hmotně, a taky nebylo kam jít. Totiž odejít by znamenalo poškodit děti, a ty mi byly vším, celý smyslem.
Říkala jsem si, že odejdu až děti vyrostou. A ono se to zvrtlo:) Když jsem to na něj vysypala (ještě děti tak docela nevyrostly, ale už jsem to nemohla vydržet), on se začal snažit!
Tak teď žijem jako v novém manželství, je to fajn ale někdy děsně depresívní, aspoň pro mě. Ty vzpomínky a "nevyříkané" křivdy. Totiž na co se chci zeptat: Máme nechat kostlivce ve skříni, nebo to všechno vytáhnout na světlo a dát šanci úplně krásnýmu vztahu bez mráčků?
Není tady
To se mi moc líbí, krásně vyjádřeno.přesně tak to i cítím - až když nenám nic, mohu to změnit v něco ....
Jinak jsem moc vděčná za všechny vaše odpovědi, - nechtěla jsem pouze PAN / spíš jen otázka k jejímu zákonu akce a reakce/.
avalonka -dík, zasmála jsem se a ten pocit je opravdu skvělý
Hali - ty jsi v jiné situaci, já si vše ze začátku také chtěla vyříkat, ale pak jsem zjistila, že polovina jsou stejně jen výmluvy a lži.
Ale jak znám svoji povahu, já bych asi chtěla mít jasno.
Dnes jsem si objednala kondiční jízdy v autoškole- neřídím už deset let, ale chci s dětma jezdit dál na chatu a být prostě pojízdná.
Takže až vyrazím do Prahy, předem se vás budu snažit varovat, kterým oblastem se máte vyhnout.