Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 5. 2006 15:30

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Rovné příležitosti v práci + rovná „pláce“ žen i mužů?

Zedník má bejt chlap a pokud tahá pytle s cementem ženská, Tak at je tahá, když chce. Ale to pak podle mně není  rovnoprávnost, ale blbost.
                                              smile

Upravil(a) choysia (23. 5. 2006 15:31)

Není tady

#2 23. 5. 2006 15:51

koudyova
♥♥-----
Místo: Milovice

Re: Rovné příležitosti v práci + rovná „pláce“ žen i mužů?

já mám větší plat než můj šéf,když děláme výplaty zohlední počet objednávek,dn§ v práci,popracovních aktivit a celkově jak jsem zuvládla měsíc a vždy mi ještě poděkuje za práci,kterou pro firmu dělám.Je mladší než já,že by to byl generační problém?Je z podnikatelské rodiny a jedná s lidmi naprosto korektně.

Není tady

#3 23. 5. 2006 17:15

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nevím, osobně jsem se s tímto nesetkala ? Je tu někdo, kdo ano ?

Není tady

#4 23. 5. 2006 19:53

Peta
♥♥-----

Moje máma děla technologa ve fabrice už 30 let. Je mezi 12 kolegy služebně nejstarší a bere po těch letech kolem 10 tis. čistého. Nástupní plat mladých kluků, kteří sice mají nějakou vysokou školu, ale praxi a zkušenosti nemají žádné je kolem 15 tis. S tím, že jejich platy rostou. Tomu já neříkám rovnoprávnost. Bohužel tady u nás na severní Moravě o  slušně placenou práci člověk nezavadí, takže takováhle ženská nemá ani šanci jít si říct o přidání, protože by ji poslali někam a může si hledat práci jinou, když se ji to nelíbí. A to je tady běžná denní realita.

Jestliže budete dělat pořád to, co vždycky - vždycky dostanete to, co už jste měli

Není tady

#5 23. 5. 2006 22:46

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Pokud dělá stejného technologa, jako ti mladí kluci, a je to tak, jak píšeš, tak je to spíš na žalobu. Nevím, jestli v té firmě nezávisí plat na stupni vzdělání, protože někde fakt dají na "papír", ale pokud by to mělo být jen o schopnostech, tak je to na žalobu. A to doslova a vážně. Dokud se budou všichni bát něco říct a vzepřít se zavedenému stavu věcí, nic se nezmění..

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#6 24. 5. 2006 12:29

Peta
♥♥-----

klokan napsal(a):

Pokud dělá stejného technologa, jako ti mladí kluci, a je to tak, jak píšeš, tak je to spíš na žalobu. Nevím, jestli v té firmě nezávisí plat na stupni vzdělání, protože někde fakt dají na "papír", ale pokud by to mělo být jen o schopnostech, tak je to na žalobu. A to doslova a vážně. Dokud se budou všichni bát něco říct a vzepřít se zavedenému stavu věcí, nic se nezmění..

Víš to je těžké. U nás tady skoro všichni soukromí podnikatelé porušují zákoník práce. Jenomže lidi jsou rádi, že nějakou práci mají a navíc na nějaké soudy nemají peníze. Těžko můžeš radit ženské, která má pět či šest let do důchodu a chce to už nějak doklepat, aby se  začala tahat po soudech. Tady si právě hubu můžou otevřít akorát mladí kluci bez rodin, kterým o nic nejde a ze dne na den se můžou spakovat a jet někam na montáže. To by se někdy páni politici divili, co takoví podnikatelé vykořisťovatelé tady dokážou.

Jestliže budete dělat pořád to, co vždycky - vždycky dostanete to, co už jste měli

Není tady

#7 24. 5. 2006 12:37

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Peta: neboj, až moc dobře vím, jak to se zaměstnavateli chodí. V regionu, kde mnoho práce není, řekne každý : tak si běžte, když se vám to nelíbí, venku čeká na to místo deset (dvacet, padesát...) dalších a když tu chcete zůstat, tak "drž hubu a krok". Znám to moc dobře...

Není tady

#8 24. 5. 2006 16:14

koudyova
♥♥-----

máte hrozn é zkušenosti,u nás platí,že se musí dělat a ono narovinu to mnoho lidí neumí,a tak si raději vážím starší paní,která maká nebo maminky po MD.která je za práci vděčná  než mladých,kteří postávají  a řeční a skutek utek.

Není tady

#9 27. 6. 2006 21:17

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

nevím - měla jsem nabídku na práci, a dostala bych stejně, jako můj bývalý spolužák, který má stejné vzdělání - tedy stejné ukončené - záviselo to opravdu jenom na výši dosaženého vzdělání, na ničem jiném - z mé vlastní zkušenosti

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#10 30. 6. 2006 9:33

ADFka
♥♥♥----
Místo: Plzeňský kraj
Web

koudyova napsal(a):

máte hrozn é zkušenosti,u nás platí,že se musí dělat a ono narovinu to mnoho lidí neumí,a tak si raději vážím starší paní,která maká nebo maminky po MD.která je za práci vděčná  než mladých,kteří postávají  a řeční a skutek utek.

Nejsem ani starší paní, ani maminka po MD. Jsem mladá. Nepostávám, neřečním a nic mi neuteklo. Makám, snažím se, plním svoje povinnosti a chci, aby se mnou ostatní jednali na rovinu. Vedle v kanceláři sedí dvě paní před důchodem a pracují stylem "my už máme svý voddělaný" a ještě jsem já ta špatná, protože "ta dnešní mládež"... Myslím, že by to chtělo méně předsudků a více objektivity. Urazila jste mě, i když jsme se nikdy neviděly.

Please don´t slow me down if I´m going too fast!

Není tady

#11 9. 7. 2006 12:53

koudyova
♥♥-----

Vaše zážitky a závěry také nejsou objektivní,s mladými mám dostatek zkušeností a pokud zrovna vy jste ta vyjímka,která pracuje tak vás beru všema deseti.

Není tady

#12 10. 7. 2006 13:02

ADFka
♥♥♥----
Web

koudyova napsal(a):

Vaše zážitky a závěry také nejsou objektivní,s mladými mám dostatek zkušeností a pokud zrovna vy jste ta vyjímka,která pracuje tak vás beru všema deseti.

A proč ty mé nejsou objektivní? Já mám taky se "starými" dostatek zkušeností. Chtějí od nás všechno a ještě nám zlomyslně hází klacky pod nohy. Trochu mi to připomíná vojenskej styl - holub vs. mazák, ale co z nás má vyrůst, když máme takovýhle vzory... Já mám spíš zato, že člověk je buď fér a maká, a nebo je to magor, co na to kašle, ovšem dle věku bych to nesortovala, to fakt ne. Ale nechci se přít. Zkušeností máte asi víc než já, jen mě mrzí, že škatulkujete podle tak nepodstatné věci, jako je věk. Asi byste mě při pohovoru nevzala všema deseti, když jsem mladá. Tak teď už v tom mám totál zmatek... roll

Není tady

#13 10. 7. 2006 21:13

Mendy
♥♥♥♥♥--

ADFka napsal(a):

koudyova napsal(a):

A proč ty mé nejsou objektivní? Já mám taky se "starými" dostatek zkušeností. Chtějí od nás všechno a ještě nám zlomyslně hází klacky pod nohy. Trochu mi to připomíná vojenskej styl - holub vs. mazák, ale co z nás má vyrůst, když máme takovýhle vzory... Já mám spíš zato, že člověk je buď fér a maká, a nebo je to magor, co na to kašle, ovšem dle věku bych to nesortovala, to fakt ne. Ale nechci se přít. Zkušeností máte asi víc než já, jen mě mrzí, že škatulkujete podle tak nepodstatné věci, jako je věk. Asi byste mě při pohovoru nevzala všema deseti, když jsem mladá. Tak teď už v tom mám totál zmatek... roll

Ale tak to bohužel v zaměstnání chodí, dělám také se staršíma ženskýma a ty říkají, že já jsem mladá, tak to můžu udělat, že já jsem mladá, tak proč oni se mají dřít, já nemůžu marodit, protože jsem mladá, když ležím doma týden s chřipkou tak co mi může být, když jsem mladá? Nejsou všichni mladý stejný, samozřejmě jsou mezi námi i flákači, neříkám, že ne, ale nemůžete nás házet do jednoho pytle. Já dělám u jedné firmy skoro 10 let. Vždyť ty "starý" byli také mladí wink

Není tady

#14 11. 7. 2006 11:00

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Mendy napsal(a):

ADFka napsal(a):

koudyova napsal(a):

Ale tak to bohužel v zaměstnání chodí, dělám také se staršíma ženskýma a ty říkají, že já jsem mladá, tak to můžu udělat, že já jsem mladá, tak proč oni se mají dřít, já nemůžu marodit, protože jsem mladá, když ležím doma týden s chřipkou tak co mi může být, když jsem mladá? Nejsou všichni mladý stejný, samozřejmě jsou mezi námi i flákači, neříkám, že ne, ale nemůžete nás házet do jednoho pytle. Já dělám u jedné firmy skoro 10 let. Vždyť ty "starý" byli také mladí wink

Tak my to nesortujeme podle věku, ale nově nastupivší většinou schytá vánoce a jiné nepohodlné služby.Starších je zde minimum,tak to ani nejde.

Není tady

#15 11. 7. 2006 11:42

ADFka
♥♥♥----
Web

Mendy - myslíš, že až my dvě budeme starý, že budeme taky takhle jeduplný? lol

Není tady

#16 11. 7. 2006 19:21

Mendy
♥♥♥♥♥--

ADFka napsal(a):

Mendy - myslíš, že až my dvě budeme starý, že budeme taky takhle jeduplný? lol

Pevně doufám, že ne, kdybych měla být tak jeduplná, jako NĚKTERÉ ty ženské, tak se snad raději odstřelím wink

Není tady

#17 12. 7. 2006 12:52

koudyova
♥♥-----

věřte,že to co jsem tu měla za čest poznat,byly odstrašující případy arogantních všechnoználků,kteří vylezli ze škol s naprosto žádnými zkušenostmi,neuměli se chovat,natož pracovat.Jaké házeli ksichty když se jim něco vytklo,hrůza.Možná jsem zahořklá,možná už jen nemám nervy neustále si hrát na policajta a hlídat a hlídat.Hlavně jestli vy si věříte,že svou práci děláte dobře,jestli vás nějaká jeduplná baba hází do jednoho pytle je její věc.Já říkám,že ani na brigádu už žádné mladé nechci.To ovšem platí i o generaci lidiček zvyklích prosedět nebo jakkoliv jinak proflinkat pracovní dobu.Trvám na tom,že zaměstnat by chtěl každý,ale pracovat málokdo.

Není tady

#18 12. 7. 2006 13:57

Mendy
♥♥♥♥♥--

koudyova napsal(a):

věřte,že to co jsem tu měla za čest poznat,byly odstrašující případy arogantních všechnoználků,kteří vylezli ze škol s naprosto žádnými zkušenostmi,neuměli se chovat,natož pracovat.Jaké házeli ksichty když se jim něco vytklo,hrůza.Možná jsem zahořklá,možná už jen nemám nervy neustále si hrát na policajta a hlídat a hlídat.Hlavně jestli vy si věříte,že svou práci děláte dobře,jestli vás nějaká jeduplná baba hází do jednoho pytle je její věc.Já říkám,že ani na brigádu už žádné mladé nechci.To ovšem platí i o generaci lidiček zvyklích prosedět nebo jakkoliv jinak proflinkat pracovní dobu.Trvám na tom,že zaměstnat by chtěl každý,ale pracovat málokdo.

Taky pravda...

Není tady

#19 12. 7. 2006 15:20

ADFka
♥♥♥----
Web

Já to beru podle sebe, nemůžu si pomoct. Kdybych měla proflákat 8 hodin, dalo by mi to hrozně práce big_smile
Mám za to, že když se dělá, čas letí a má to smysl. Když nemám co dělat, připadám si zbytečná. Den nemá cenu. Naštěstí můj zaměstnavatel CHTĚL mladou, CHTĚL nezkušenou, tj. bez špatných návyků, CHTĚL si mě vychovat sám. Má mě tady k oboustranné spokojenosti. Ještěže i takoví existují.

Není tady

#20 12. 7. 2006 16:13

koudyova
♥♥-----

to adfka nedělejte ze mne prosím podnikatele vydřiducha,jen za své peníze chci odpovídající práci,chci moc?

Není tady

#21 17. 7. 2006 9:27

ADFka
♥♥♥----
Web

Koudyova: nedělám z vás nic. Vy jste si začla big_smile

Není tady

#22 28. 7. 2006 9:37

Anna9
♥♥-----

Pracuji ve společnosti, kde je diskriminována ženská práce. Je to vidět na každém kroku. Postěžuje-li si muž, ihned je uděláno nějaké opatření, jak mu práci ulehčit. Udělá totéž žena, mávne se nad tím rukou a ještě je to k smíchu. Docela otevřeně. Ženy tady mají práce málo. Pracuje tady žena-kostruktérka, která je u mužů brána jako fakt dobrá. Pracuje i tady muž, který u mužů na ní fakt nemá. No a hádejte, kdo z nich má větší plat. A proč? Protože je muž? Určitě. V naši společnosti existuje v pracovním poměru rovnoprávnost snad jen výjimečně. Naštěstí máme tady nový obor gender, který už v jiných vyspělejších zemích je na vyšší úrovni, ale tento rok se tento obor zajímá hlavně o rovnoprávnosti žen a mužů na trhu práce a třeba....třeba je další světélko ve tmě k reálnému posunutí v rovnoprávnosti vpřed. Ženy doufejme, že po dlouhatánském období patriarchátu bude existovat i matriarchát.

Není tady

#23 28. 7. 2006 10:00

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Anna9 napsal(a):

Ženy doufejme, že po dlouhatánském období patriarchátu bude existovat i matriarchát.

Nehnal bych to až tak do extrémů, proč hned zrovna matriarchát?? Myslím, že rovnoprávnost by plně stačila. Pokud to hodláte obrátit, nebudete pak o nic lepší, než ti hlupáci, kteří podceňují tu uvedenou ženu-konstruktérku. smile Taky pak hrozí eventuálně vznik nějakého machistického hnutí.. Nejsem zastáncem bojůvek mezi pohlavími, proč hned brojit proti sobě, když je možná i spolupráce?? smile

Není tady

#24 28. 7. 2006 10:28

Anna9
♥♥-----

jasně, až tak extrémně jsem to nemyslela. A jsou to většinou všechno vysokoškolsky vzdělaní lidé, jenže přes své mužské ego nedojdou dál, takže vlastně hlupáci.

Není tady

#25 17. 8. 2006 20:09

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Tak se mu zdá, že jste se původně bavili o tom, zda jsou v naší společnosti ženy převážně vykořis'továny?
Já myslím, že jsou.
Ne, všude, jsou muži naprosto osvícení, ale je jich menšina.
Většina sebe počítá jaksi za víc.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí